Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • borivoj

    "PROST NAROD JE MUDRIJI,

    ZATO STO JE MUDAR SAMO

    ONOLIKO KOLIKO MU TREBA". Laktancije







    Dragi prijatelji,

    Draga mi je ova poruka iz "Bijele kule". Zasto? Zato sto govori o ucinu na nacin vec formirane narodne mudrosti SVE STO RADIS, SEBI RADIS! Ali i zbog jednog stanovista (da ne kazem paradigme), bolje reci, uvida da nasa POTREBA ZA VREMENOM, NJEGOVA JE JEDINA PRIGODA DA SE UOBLICI:





    9. A SAD CEMO OPET O VREMENU



    A sad cemo opet o vremenu, jer to je nesto sto moras razumjeti, zelis li o njemu ne ovisiti.

    Shvati, dakle, da si ti ta, koja je sebi dala sve sto ima, i oduzela sve sto nema; i da si ti ta, koja ce sebi dati sve sto ce imati, i oduzeti sve sto ce ne imati; jednako tako, ti si ta, koja uoblicujes vrijeme, jer si ti ta, kojoj treba vrijeme. Ti si tvorac dogadjaja, zadajes im tok i vaznost, smisao i sadrzaj. Bezoblika masa svijeta puzi oko tvojih nogu, i nije pritom bezopasna, bas kao sto nije bezopasno more smole za musicu pozornosti.

    U tomu moru smole, vrijeme je jedan od bezoblika. Tvoja potreba za vremenom, njegova je jedina prigoda da se uoblici.



    "Bijela kula", knjiga 17. Zapisala Vesna Krmpotic

    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

    koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    15.06.2013. (08:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Prosvjedi na Taksimu idu dalje, medijima izrečene kazne jer su ih prenosili

    Istanbul, 14.06.2013., 20:36
    Autor: D.M.
    8 komentara

    Prosvjednici na Taksimu, unatoč obećanjima, pozivima i 'posljednjem upozorenju' turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana, ne odustaju. U međuvremenu, mediji koji su o prosvjedima izvještavali zaradili su kazne.
    Prosvjednici na Taksimu (Foto: AFP)
    Prosvjednici na Taksimu (Foto: AFP)

    Na istanbulskom trgu Taksimu i večeras su se okupili prosvjednici. Sukoba s policijom, koja je i dalje prisutna na trgu i u okolnim ulicama, zasad nema.

    Turski premijer Recep Tayyip Erdogan rekao je u petak da se nada kako će prosvjednici 'još večeras' napustiti park Gezi, nakon obećanja da će obustaviti projekt uređenja tog parka koji je potaknuo prosvjede što potresaju zemlju.

    'Nadam se da će se sve završiti do kraja dana', rekao je Erdogan u govoru u Ankari, pozivajući još jednom prosvjednike da odmah napuste park. 'Već dva dana razgovaramo s predstavnicima (prosvjednika) i nadam se da će sve biti u redu', rekao je premijer.

    >> Erdogan najavio da neće dirati park Gezi - do sudske odluke

    'Mladi ljudi, dosta dugo ste ostali (u parku) i odaslali ste svoju poruku. Ako se vaša poruka tiče parka Gezi, ona je primljena', istaknuo je premijer prosvjednicima u parku, zapitavši ih 'zašto ste ovdje, budući da se radovi ne izvode?'.

    Kao što je učinio i tijekom noći obraćajući se glasnogovorniku prosvjednika, Erdogan je javno opetovao obećanje da se u parku neće ništa raditi dok sud ne donese konačnu odluku o njegovoj sudbini. 'Očekujemo konačnu sudsku odluku, nakon koje ćemo organizirati referendum i prihvatiti njegov ishod. Što drugo vam mogu reći?', istaknuo je.

    Platforma Solidarnost za Taksim, glavna koordinacija udruga koje su zaposjele park, treba se u petak navečer službeno očitovati o zadnjim obećanjima predsjednika vlade.

    U međuvremenu, tursko je Vrhovno vijeće za radio i televiziju izreklo financijske kazne nekolicini televizijskih postaja koje su prenosile prosvjede uživo. U odluci stoji kako su svojim programom 'narušile fizički, moralni i mentalni razvoj djece i mladih'.

    Kako javlja Hurriyet Daily News, među kažnjenima su uglavnom manje TV postaje, koje su se, za razliku od većine mainstream medija, usudile posvetiti veću pažnju događajima u Istanbulu.

    Manjak slobode medija jedan je u nizu prigovora koji prosvjednici upućuju na račun premijera Erdogana. Na samom početku demonstracija svijet su obišle snimke turske podružnice CNN-a, koja je u vrijeme najžešćih prosvjeda i sukoba s policijom emitirala dokumentarac o pingvinima. (D.M./Hina)

    avatar

    15.06.2013. (08:44)    -   -   -   -  

  • borivoj

    From: Denana Gashi
    To: borivojbukva@yahoo.com
    Sent: Saturday, June 8, 2013 9:32 PM
    Subject:

    ---------

    Dobar vece!
    Ja sam Djana zivim u Zagrebu.
    Ja se ispricavam sto vam se javljam, usla sam na google, i nasla vas.
    Pa da skratim, ja pisem knjigu, ali neznam to napisati kako treba, pa
    sad trazim nekoga ko se u to razumije i ko to moze..
    Neznam sto napisat, i kako se obratit.
    lijepi pozdrav Dana

    ----------

    From: Adeljina
    To: borivojbukva@yahoo.com
    Sent: Friday, June 14, 2013 11:37 AM
    Subject: Re: zanimljivosti sa magicusa

    -------

    Pozz Boro dali vi pisete knjige. radise otome da ja pisem i ja sam napisala ali treba sastavit kronoloski pozzz Djana

    -------

    draga djana, odgovorim ti za koji dan jer sam u frci!

    lp, boro

    -------

    Draga Dana!

    Priključi se na Magicus, otvori si "BLOG.HR", i počni pisati preko "spiritualnog dnevnika" kojeg si vodi, prati sva čudna zbivanja u javi ili snu i to si registriraj u dnevniku, objavi prvo na svom blogu, kasnije i na magicusu... tako lagano ti počni pisati, a preko komentara blogera
    i prisutnih sa magicusa upućenih tebi, saznat ćeš dali si na dobrom putu ili ne, s pisanjem... trenutno ja nemam dovoljno vremena da ti se posvetim, od pomoći bit će ti i drugi, a ti se prihvati posla i kreni hrabro naprijed, ovo neka je tvoj prvi učinjen korak ka spisateljstu...

    duhovnost/ spiritualnost razvija se kroz umjetnost, a spisateljstvo je pogodan medij za razvoj na tom planu duhovnosti...

    Lijepi pozdrav, Borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    15.06.2013. (09:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...