Golubovi i Progresivna Muzika

,feta.blog.hr" /> <p align="center"></a> Golubovi i Progresivna Muzika</p> - feta zivota - Blog.hr - komentari na post

Komentari

feta.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • oneum

    ne znam dali prica ima neku skrivenu poruku, jer mi se cini da je mozda tako, al eto samo da kazem ovako neobavezno kako i ja imam rodbinu na Ciovu, odnosno nemogu nazvat rodbinom ali to je od strane sestrinog muza, dakle ona tamo zivi i odem tamo kad posjetim. za mene je to sve Trogir pa onda kazem da idem u Trogir heh.

    postujem da je to tajna u vezi razloga i nema tu uopce problema..

    Jako je cudno vidjet post ovdje koji nije prakticki vezan uz muziku kao prije!

    avatar

    08.06.2013. (17:54)    -   -   -   -  

  • feta

    @oneum
    I meni je jos cudnije pisat o necemu sta nije muzika, toliko sam vec bija "ogreza" u tome.
    Doduse, ovaj post ima veze sa muzikom i to debele, i u pravu si kad kazes, da, ima poruka u tekstu, i jos jednom, da, ima je i veoma je jasna svima koji znaju sta je bilo i sta ce biti na GRT.
    Ali za tvoju informaciju, ovaj je blog otovoren radi samo jedne price koja nikada nije objavljena, i neznam hoce li, jer je isuvise osobna, nastavljen kao blog za moje ispoljavanje kulinarskih vjestina da bi naposljetku do nedavno bio muzicki blog.
    Posto namjeravam startati sa muzickim portalom, ovaj cu blog vratiti na staro, kuzina je moja druga ljubav, plus tu i tamo pokoji politicki komentar.
    PS - nadam se da ce s se javit kad jednom dodjes do Trogira...ako sm doma, bilo bi mi drago....

    avatar

    08.06.2013. (18:16)    -   -   -   -  

  • oneum

    Ja sam prije na ovom blogu imao previse osobnih stvari koje sam pobrisao eto, i tako tu i tamo sam sad bacio neku misao sta se muzike tice.

    eto, ipak sam bio u pravu u vezi poruke!
    :)

    previse je mistike u tvom postu kao i u zadnjem komentaru! ali sad mi je ovo preveliko iznenadjenje, da se radi o kuzini :) i ja mogu o hrani od jutra do sutra tako da to podrzavam!

    svratiti svakako hocu i to ubrzo ,nadam se da si uskoro tu jer zapravo ne znam niti di si, da budem iskren!

    avatar

    08.06.2013. (22:00)    -   -   -   -  

  • feta

    @oneum
    Iskreno receno, nisam uopce razmisljao, jednostavno, brisuci uploadirane gotove synospsise koji su trebali biti objavljeni kao najave emisija, jednostavno mi se nametnula ta poredba sa pokojnim tastom i njegovim golubovima, za koje se, kako sam cuo od drugih ljudi, bio i te kako emotivno vezao. Moje brisanje synopsisa je u stvari bilo njegovo ubijanje golubova. A i razlog je simbolicko identican - zagadjenje..samo kod mene ironicno obrnut, jer moja muzika bi zagadila prostor ispunjen cajkama i rozgama...eto...bez namjere da filozfiram, ispalo je kako je ispalo - jedna lipa metafora danasnje Hrvatske!
    A spiza, to mi je strast, ali bez filozfiranja i prenemaganja. Trazim savrsenstvo u jednostavnosti i efekt bez suvisne dekoracije, Na blogu ces naci moje recepte, jer krecem od poznatoga kao kostur i onda razvijem svoje, koliko mogu.
    I da odgovorim na zadnje – ono sta znas, zivim u Trogiru, trenutno sam na brodu, iskrcajem se 24 06 i sutradan sam doma.
    Gdje ti zivis?

    avatar

    09.06.2013. (10:05)    -   -   -   -  

  • oneum

    Sad sam sve razumio!
    I povezao.. i mogu rec da mi je jako jako zao sto se dogodilo to sto se dogodilo. Pretpostavljam da si i ti tuzan ,ali mi samo nije jasno o kakvom se brisanjem sinopsisa radi? Nadam se da neces unistit svoje radove ili nesto slicno, jer sam tu pomalo zbunjen!
    mozda si zagadio, al "zagadio" u navodnim znakovima.

    sad da ne bi ispalo da je filozofiram u vezi hrane, odma cu iskreno rec kako sam puno bolji kušač i jedač nego spremaoc hrane :D ko prizna pola mu se prasta valjda, ali ko zna, mozda me bas ti naucis nekim kulinarskim umijecima u koja se nemam hrabrosti sam upustit zbog neznanja!
    onda se nadam da se vidimo krajem lipnja! bilo bi super.

    ja sam u okolici Omisa, malo sjevernije.. ako si ikad cuo za Sestanovac,pa eto tu :)

    avatar

    09.06.2013. (10:45)    -   -   -   -  

  • feta

    @oneum
    Zao je i meni, ali takav je zivot…bitno je ne saviniti kicmu, primit udarac i krenit dalje. Mozda je i dobro sta se ovako dogodilo, jer o portalu razmisljam dugo, a nikako krenit. Ovo me je prisililo da se pokrenem.
    Dakako, moje zagadjenje je pod navodnicima i u tome i jest poanta price, isto tako, boca najboljeg parfema u kanalizaciji uopce ne mirise!
    Brisao sam vec uploadirane gotove postove sa svim omotima i svime sta ide. A zgotovija sam unaprijed emisija do 03.09, s time da sam radio jos na dvije paraleleno. Daleko od toga da unistim svoje radove, nisam ni referirao na to, nego na emisije koje nece biti napravljene, bar za sada. Svi synopsisi su kod mene na sigurno, i nadam sa uskoro poceti ponovo raditi na njima, radit emisije i uploadirati ih na portal. Dinamika ce dakako ovisiti kako ce ici sa portalom, i dali cu imati dogovor sa kojom od stanica. Iako, gledam trendove vanka, buducnost je u internetu, te cu se prvenstveno tu fokusirati. To sa sobom povlaci englesku verziju portala i sysnopsisa. Sa time nemam problema, osim dakako, sta ce iziskivati dodatno puno vise vremena, za kojeg trenutno bas i nisam siguran da cu ga imati.
    A spiza, hehehe, uzmi tavu u ruke, skini sa neta nesto jednostavno za spremit i eksperimetiraj, ne brini se, sta god napravija, uvik je jestivo :-)
    By the way, moja zadnja strast ako tako mogu reci, po pitanju spize je kruh. Da, dobro si procita, radim kruh kad sam doma, svaki drugi dan, male struce ili zemicke. Nema nista ljepseg, Mike Olfield uz miris kruha iz pecnice. To su momenti kad jednostavno volis sta si ziv!
    Je, cuo za Sestanovac, kako ne. Koliko se sican Podgradje je negdje u blizini (nisam bas na ti sa orjentacijom!), a tamo sam imao dobrog kolegu sa kojim sam nazalost izgubio kontakt.

    avatar

    09.06.2013. (11:25)    -   -   -   -  

  • oneum

    Kao prvo, da samo recem da vec dugo vremena provjeravam preostale clanke..napisane na ovom blogu jos iz 2011. i tako to, pa sam naisa na nekoliko zanimljivih clanaka, i treba vremena za to sve prouciti i vidjeti, Boston mi je odma upa u oko, jedan od mojih drazih bendova inace, uvik se najezim kad slusam tu muziku i eto.. Meni je njihov prvi album najdrazi jer tu ima nekih numera koji su mi uvik na vrhu slusanja.

    A vidio sam i onaj clanak "druzbe pere kvrzice" :) i di se ribe spominju.
    moram to sve proc malo po malo, uzitak mi je, a i da naucim stosta.

    naravno sta te ne ubije ojaca te, i veselim se novim stvarima i radovima.. iako i za sada imam stosta tu za vidjet i materijala, jedino mi je zao sta live stremainzi vise ne rade koliko sam skonta, steta.

    u vezi spize, da, nema druge nego pocet tako ma makar i nekako to ispalo, iako imam takvu averziju i gadenje prema mom (ne)radu u tom podrucju da je to strasno. ali hvala na potpori!

    kruh podrzavam, posto sam na selu odrasta ima sam puno puta priliku s komina jest domaci kruh, to je pozivitna i dobra stvar sela ,dobra spiza i cist zrak uz cistu prirodu, to su jedine prednosti zapravo. to su super kombinacije zvucne i mirisne :D:D hehe
    je to su ti momenti...

    je podgradje je blizu, i cesto sam dole zapravo iz cistog razloga jer se volim provozat, jako volim taj kraj i prirodu kako izgleda, pa odem i uz glazbu se provozam, a i znam neke ljude otamo, ako treba i ako si voljan, rado cu bit posrednik ili pronaci tvog kolegu pa da se povezete opet!

    avatar

    09.06.2013. (12:01)    -   -   -   -  

  • feta

    @oneum
    Je Boston sam odradija u jednoj od emisija. Koliko se sjecam, u to vrijeme sam jos bio u potrazi za konacnim formatom emisije, tako da, kad ponovo budem snimio tu emisiju, a ocu, jer cu sve u svojoj produkciji uploadirati na portal, onda ce izgledati poprilicno drugacije. No, Boston su bili i ostali dobra grupa, ma koliko je netko volio ili ne.
    Ovo dakako znaci, da ce sve emisije, prije ili kasnije osvanuti na netu. Ima tu poprilicno nepoznanica, je moram vidjeti za prostor, a govorim od otprilike 10ak Gb, mozdai vise itd itd….domena je rezervirana :-), tako da sam sa te strane OK.
    A sta se tice mog poznanika iz Podgradja, njegov nadimak je Gale, prezime kolikose sjecam, Milankovic ili MIlanovic ili slicno. Nazalost, oslovljavali smo se prema nadimcima, tako da se imena u tome gube. Inace, krajem osamdesetih je bio ozenjen (neznam jeli jos uvjek) za jednu JATovu stujardesu, I nakon toga kako sam cuo, imao je lokal na potezu izmedju Podgradja i Omisa.

    avatar

    09.06.2013. (12:38)    -   -   -   -  

  • oneum

    Cisto me interesira jesi li ikad ista radio u vezi benda Survivor?

    Veselim se iskreno svemu sta nadolazi.kako san reka gust i uzitak mi je sve citati i upijati, jer imam puno toga za nauci osjecam to, i pase mi tematika to ne moram niti naglasavat.

    sta se tice tog covjeka ,znam na koga mislis! ja ga poznam samo iz vidjenja a i nismo nikad niti progovorili prakticki, znam koji je kafic drzao, i taj kafic je promijenio nekoliko vlasnika, tako da u svakom slucaju tu nema greske jednom kad bude mozemo skupa ga pronac,nece bit tu ni po muke :) cuo sam da se bavi raftingom liti a sad konkretnije ne bi nesto zna!

    avatar

    09.06.2013. (13:04)    -   -   -   -  

  • feta

    Sitija sam se i imena, zove se Branko, ako se ne varam..
    Survivor nisam obradjivao. S obzirom na njihov hit "Eye of the Tiger", i sve ostalo nisu mi bili interesantni u kontesktu emisije koja se prvenstveno bavila undergroundom i tu i tamo izranjala na povrsinu.
    No, da je serija emisija potrajala, sigurno bi dosli na red. Nazalost, u tih 125 emisija nisam uspio niti zagrebati po povrsini ondasnjih muzickih zbivanja, najvece nisam skoro ni dotakao, osim par.
    Jednom me je netko upitao odakle izvlacim sve te grupe, odgovorija sam mu, da emisije kojim slucajem idu svaki dan, da imam materijala za iducih 20 godina, a i onda bi bilo debelog ostatka!
    Za Branka dogovoreno, volija bi ga vidit. Zadnji put smo se sreli u osamdesetima, ako se dobro sjecam - pekli kozle na Cetini!!!

    avatar

    09.06.2013. (13:44)    -   -   -   -  

  • oneum

    Moguce da mu je to ime, da!
    Sta se toga tice, ja cu se jos malo bolje raspitat u vezi toga, pa do kraja ovog miseca da jos imam potpunije informacije, nadam se eto, sad i drugom duplom susretu da ce se desit-naravno prvi je nas u trogiru :)

    razumijem za survivor.. nego vidio sam neke bendove tu i tamo koji nisu undergroudn bas a spominju se, eto tipa boston, rainbow, blue oyster cult itd..!
    naravnom da bi bilo materijala .cudo jedno koliko muzika na svitu ima, i ko zna ko ce to sve da ne znam koliko zivota zivis proslusat i provjerit. eh..!

    hehehe pekli kozle :D :D

    avatar

    09.06.2013. (13:57)    -   -   -   -  

  • feta

    Je istina je.. u stvari…prije ovog ugovora sam na brodu radio “lakse” bandove, a one “ozbiljnije” ostavljao za sebe kad dodjen doma.
    Tako da se na repetuaru naslo bandova koji nisu underground, ali ispalo da je to bas lipa kombinacija, kvalitetnog komercjalnog i jakog nekomercjalnog undergrounda….
    Tako je bilo do zadnjeg puta kad san bio doma, a onda sam poceo sa samostalnom produkcijom, no nazalost, nisam imao vremena pripremiti vise od tri emisije prije odlaska, te je ostatak ipak ostao na zaposlenima na radiju ih snime….
    Ubuduce, ide samo moja produkcija u kompeletu – iz moje muzicke radionice ce izlaziti samo gotove emisije, spremne za emitiranje – tek onda sam zadovoljan, ne sam sa sobom, jer uvjek moze bolje, ali bar mi nitko ne upropasatva emisije na koje kadikad potrosim i vise od sedmice dana rada.

    avatar

    09.06.2013. (14:17)    -   -   -   -  

  • N,i,w,s

    progressive

    avatar

    09.06.2013. (17:22)    -   -   -   -  

  • pilemale

    Mislim da je razlog bila gradnja gustirne pa ih je otac pustija u nadi da će svi otić i da se neće vratit. Naravno vratili su se i vračali uporno pa ih je mora ubit. To ga je cili život bolilo. Ima i prića njegova o golubu koji ga je pratija u školu od sela do Sv. Ante i čeka kad bi se vraća iz škole.

    avatar

    02.07.2013. (10:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...