Komentari

tesari.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • marionetta

    Ajme...nemoj tako o dr.Houseu...taj je miljenik (omiljeni lik) mnogih žena, a i muškaraca (usudili se oni to izreći na glas, ili pak ne).
    Gledam sliku, i ne mogu se nadiviti...
    Dođe mi da posudim jednu od haljina, za bal...you don't wanna know :)
    Ako je slučajno zaflekam, odnesem je u kemijsku...nemaš beda, stvarno.

    avatar

    05.06.2013. (08:07)    -   -   -   -  

  • Juli

    a ja sam uvijek volila tog glumca, a volim ga u toj seriji samo zato što mu često snimaju ruke...
    a tebe volim sa ekspozicijom na "bullb"

    avatar

    05.06.2013. (08:14)    -   -   -   -  

  • (wo)man's world

    Uvijek dođe trenutak kada se osjećamo odvojenim od svijeta, kao što je i dr. House. On je možda ciničan, sarkastičan, čovjeko-mrzac ili tko zna što; ali on je shvatio da se ovaj život ne treba toliko shvaćati ozbiljno i da apsolutno nitko ti na ovom svijetu ti ne može iskreno pomoći koliko jedino ti možeš samom sebi.

    Dopusti da te svijet zagrli jer onda ćeš i ti njega. Sve je već oko tebe - ništa ne bježiš. Ti si ona koja bježi od svega. Ali to je samo faza.

    Lijep pozdrav ostavljam :) i ugodan ostatak dana želim

    avatar

    05.06.2013. (08:40)    -   -   -   -  

  • Zena gaza

    Dr. House je samo televizijska zabava, malo iznad prosjeka uobičajenih likova koji su još plošniji i siromašniji, krokei od pravih karaktera, ti likovi su živi onoliko koliko im mi udahnemo života.......meni, osobno, preplošni, prepredvidivi, dobri kao virtualni imaginarij ali daleko od pravih likova i pravih filmova....to je ipak samo televizija

    avatar

    05.06.2013. (09:51)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Ima o'ma' da te stavim na lomaču, jer Housea volim od prve epizode!
    Znam da znaš da se šalim - nećeš gorjeti ipak...
    House mi je drag ne zato što bih mislio da se kao dramski lik na ukupnom planu ističe slojevitošću (i osjeti se čak općenito na razini serije da su dijalozi, lajnovi, pisani pomalo papirnato, više ''scenarijski'' nego ''režijski'', ako me kužiš; u stvarnom životu se ne govori tako, kao pisano, bez ijednog zamuckivanja; napokon, i radi se o jednoj otvoreno plošnoj seriji, za globalni mnogomilijunski auditorij, s epizodama po obrascu i bez pretenzija da budu Godard ili Bergman), nego zato što se u mnogočemu - kud će suza nego na oko - identificiram s Gregoryjem MD: s njegovim poganim jezikom, za početak, pa njegovim proziranjem i odbacivanjem normativnih kodeksa površnog sentimentalizma, nepotkupljivošću, bezobzirnim mišljenjem, deziluzioniranošću, vjernošću strogo zemlji i ostalim očitovanjima tog njegovog punokrvnog, malne diogenovskog kinizma - uključivo s grezim dijelom - a što je sve i moj vlastiti program. Eto, ambicija, program; ne skrivam ga. Mada mi sigurno ne polazi za rukom provesti ga u djelo tako uspješno ni bezostatno, s obzirom da nisam ni antički mit ni lik iz serije. :D
    Morat ću sad istupiti i s jednim priznanjem: pomalo vodim wildeovski dvostruki život, u kojem se pretvaram da sam grez i arogantan do jaja, dok sam zapravo cijelo vrijeme taman toliko mazan i mek i mio po rubovima da se smijem nadati kako ću jednoj Tessi u manjoj mjeri ne sjesti nego što joj ne sjeda ovaj idealan primjerak mog tipa - pa i kada ju zajedljivo koljeno čini jetkijom i oporijom i netrpeljivijom nego što bi za nju bilo karakteristično! ;)

    avatar

    05.06.2013. (10:22)    -   -   -   -  

  • tessa k od tesara

    ad 1.
    što bi moj omiljeni O. W. rekao:
    "I hope you have not been leading a double life, pretending to be wicked and really being good all the time. That would be hypocracy."
    ad 2.
    ukrala sam ti "bezostatan". :)

    avatar

    05.06.2013. (10:30)    -   -   -   -  

  • piskaralo Tixi

    I ja ću kao drugi: pa kud baš na njega. ALI!
    Kad bi dr. Housa ogulili poput naranče, otkrili bi bol, tugu, usamljenost i osamljenost, neshvaćenost lika koji zapravo bježi od ljubavi i bilo kojeg oblika osjećaja kao od samog vraga, nekoga kome silno treba rame za plakanje, kao što mu treba netko tko će ga tek tako, bez očekivanja zagrliti, pokloniti mu osmijeh, koji će mu reći: IT'S OK!

    avatar

    05.06.2013. (10:47)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Nisam, ne, baš takav licemjerni gad da bih sad na stvarno dobar bio, dok sva poganost i arogancija koje guram da su puka laž i pretvaranje, ali evo - zeru sam licemjerniji od čistog, neiskvarenog, bezostatnog Housea. :)

    avatar

    05.06.2013. (10:50)    -   -   -   -  

  • tessa k od tesara

    Tixi... tako volim ovo tvoje objašnjenje. tako jako....
    znaš, u svom sam prošlom životu u kojem je ostala kuća koju sam zvala svojom, ali i izdavačka kuća s istim atributom, imala prilike pod oba ta krova ugostiti nekoga koga sam izdala, (ali ne na onaj način koji mi je imanentan)... nekoga baš jako "ozloglašenog" i prokazanog, nekoga tko je svjetska veličina, ali ju istovremeno isti taj svijet etiketira hladnim i samodovoljnim, pa tako i tretira... , a taj "enfant terrible"... Michel Houellebecq... bio je u stvari samo enfant bez natruha terrible... ja sam osjetila samo nekoga tko je ostao zakinut za ljubav. i nikada me, ni prije ni poslije, nitko nije toliko dirnuo i promijenio moja preduvjerenja.
    a moj tekst ovdje... on u stvari govori baš o ovome o čemu ti pišeš. shvatila sam Housa, čak i više od toga, jer lejtli... House, to sam ja.
    Pero... tko te ne zna skupo bi te platio. :)
    a ja mogu i goriti. i tako uvijek radije izgorim nego se udavim.

    avatar

    05.06.2013. (11:08)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Na prvu pomislih- ipak ima netko tko misli kao ja, u vezi dr. Housa.
    Zapravo bio mi je zanimljiv u početku , a onda mi je postajao dosadan i nezanimljiv...kao i sve priče koje predugo traju na istu bazu.
    E, sad dal ću i kad ću shvatit da dr.House čući i u meni....?? To je onaj dio nas kojeg smo zapravo najmanje svjesni, sve dok nas ne lupi po glavi, kao bumerang. ;-)

    avatar

    05.06.2013. (12:08)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Slobodno dovrši rečenicu... tko me zna - još skuplje! :D
    U drugim vijestima: podržavam politiku gorenja... tja, baš sam i sam nedavno nešto izgorio; što ćeš, i to se događa ponekad.

    avatar

    05.06.2013. (12:24)    -   -   -   -  

  • tessa k od tesara

    gustirna... ja i mislim kao ti. apsolutno. meni se jako svidio Tixin komentar sam po sebi kao percepcija koja mi je bliska. ja sam ta životno ne vjeruje u cinike, i u malo toga vjerujem s toliko vjere. i mnoge sam cinike "preobratila" u tu svoju nevjeru, baš zato jer nisam vjerovala u njih. i uspjela sam iz njih iskopati nešto drugo, što je bilo svima nevidljivo i što je postalo - moje i jako dragocjeno.
    no House... mene nije zakačio ni na početku. pa ja i mislim kao ti. apsolutno. osim kad me ne šepam. onda sam nemilosrdna prema svijetu, a milostiva prema Housu.

    avatar

    05.06.2013. (12:40)    -   -   -   -  

  • piskaralo Tixi

    Nadam se kako sjediš, jer eto, ja moram pitati samu sebe: who the hell is Michel Houellebecq?
    Eto, toliko od mene! Jer, da, ja sve manje čitam, baš kao što i sve manje pišem. Nekoć je prvo i drugo išlo ruku pod ruku, pa su mi rekli: ako želiš dobro pisati, ne čitaj druge, jer čovjek vrlo lako padne pod tuđi utjecaj.
    Baš kao i meni najdraži Bukowski, koji je prezirao pjesnike, a pisao je pjesme.
    Kad se jednom vratim pisanju, možda se vratim i čitanju....ALI!
    Nadam se kako ću jednom zavoljeti čitati sebe i reći, to je to, to si ti, ne traži dalje!

    avatar

    05.06.2013. (12:44)    -   -   -   -  

  • piskaralo Tixi

    Gustirna, sve je moguće, no ipak ću reći: NE, House ne živi u tebi.
    Osim ako ga Oskarovski ne skrivaš! :)

    avatar

    05.06.2013. (12:44)    -   -   -   -  

  • valentino

    meni je dr House sasvim OK, Lakše je putovati s gomilom, ali je uzbudljivije kad svoj put pronalaziš sam.

    avatar

    05.06.2013. (14:43)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Dr.House mi je faca, baš taj nepokolebljivi duh cinizma
    plijenio mi je pažnju.
    A bol..., koliko god bila slojevita, protežući se od jezika
    preko srednjaka pa dalje, daje nam onu snagu i znak
    da nismo nedodirljivi. Isto važi za nevidljive boli, one
    su najopakije, a opet, oplemenjuju.
    A koliko Housa imaš u sebi..., ne znam, trebala bih
    te puno više imati na "procjeni". Lipi pozdrav:)))

    avatar

    05.06.2013. (16:25)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    "sjeo" mi je kao lik... možda zato što je takav plošan, bio neuvjerljiv (znala sam da takav netko nikako ne može postojati u stvarnosti). odnosi li se to i na tebe? ne? možda nisi plošna.

    avatar

    05.06.2013. (18:44)    -   -   -   -  

  • chablis

    Ja sam pokušala gedati dr Housea, ali sam gotovo odmah odustala. Možda mi fali upornosti, no ako mi se nešto ne svidi na prvu ja odustajem. Ako nije od ćivotne važnosti, dakako.

    avatar

    12.06.2013. (20:32)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    simp(tom)atična mizantropija:)

    avatar

    13.06.2013. (20:40)    -   -   -   -  

  • SvemirskePjesme

    Pozdrav!

    avatar

    15.06.2013. (22:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...