Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • dražeN ;)

    Robovanje navikama je navika u punoći svoje kontradiktornosti ;)

    avatar

    03.05.2013. (21:55)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Tri riječi: samopouzdanje, samopouzdanje, samopouzdanje.

    avatar

    05.05.2013. (17:39)    -   -   -   -  

  • kazanova

    igniss, imam problem.
    Na fb profilu od cure (dala mi pass) nasao sam tragova da je ukucavala mnogo puta ime svog bivseg, (skoro svih 6 mjeseci otkako je samnom)... isto tako nasao sam i da je bockala 2 tipa u toku tih mjeseci.
    Sto se tice toga voli li mene , recu ti samo da mi je dala nevinost.
    Mnogo sma bijesan zbog toga sto sam joj nasao na profilu, zakljucujem da jos ima osjecaja prema bivsem, i da je kurva kad bocka druge muskarce.
    sto se tice poruka obrisala ih je , tako da nista nisam nasao, a mozda je bilo .. ko zna
    Pomozi mi, kako da reagujem, znam da je indiferencija alfa, ali i trpiti prevare i slicno je beta.
    Bijesan sam i treba mi neko ko ce mi hladne glave dati savjet kako da odreagujem.
    Da samo ignoriram ili je dobro postrojim ? (inace kazu da sam previse agresivan)

    avatar

    06.05.2013. (02:46)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hah. Bojim se da ne znam što reći na to. Ja nisam nikada gledao curin face čak ni kada imam njen password, nema koristi od toga. Ako se ohladila od mene i ozbiljno istražuje druge opcije, osjetit ću na druge načine. Osobno puštam svakoj curi da se dopisuje s bivšima koliko god želi i, iako sve bilježim za sebe, nikada ne prigovaram zbog toga (odnosno zajedno s njom se smijem njihovom Beta orbiterstvu). Ljubomora je gotovo uvijek pogrešan odgovor.

    Bojim se da je to da cura kontaktira s bivšima ("tako iz zabave") danas gotovo univerzalna osobina i vrlo su rijetke one koje to ne rade barem malo. Je li to znak manjka kvalitete - vjerojatno je, ali dok su druge stvari ok, koga briga? i.e. ako su stvari dobre, sve te fb majmunarije neće ništa značiti, a ako nisu, može nekoga upoznati i na ulici.

    Također uzmi u obzir da je njen bivši možda Beta orbiter koji je zatrpava pokeovima i porukama pa je bilo ili ignoriraj ili odgovori.

    Anyways, ne znam. Ja bih osobno to samo zabilježio za ubuduće i pratio kakva je prema meni, i ne bih joj ništa rekao (čak i kada bi se poveo razgovor o time bih se ponašao kao da me nije briga). Ali to ne znači da to svi trebaju napraviti. Ne znam što da ti kažem.

    avatar

    06.05.2013. (09:04)    -   -   -   -  

  • Igniss

    p.s. uzmi u obzir da su žene, iako po prirodi kukavičkije što se tiče izlaganja seksualnom tržištu bez nekog osiguranja i.e. (sklonije čekati dok se ne realizira sigurna druga opcija prije nego napuste prvu), isto tako su po prirodi monogamne. Čak i serijska, izmjenjiva monogamija je opet monogamija. Žena ne dobiva nikakvu biološku nagradu za to što istodobno spava s dva muškarca i drži ih u podjednakom odnosu. Ili jednog zajebava i drži na udaljenosti, a s drugim nešto planira, ili ništa. Ako je prema tebi dobra, darežljiva seksom i bez drame / etc kao i inače, ne čini mi se da postoje indikacije da se nešto događa s ovim drugim.

    avatar

    06.05.2013. (09:07)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Ja nemam fb profil, a moj muž ima, i unatoč tome što mu je redovno i svakodnevno otvoren na kompu, a također i na mojem laptopu u dnevnom boravku (koji on koristi više od mene, pa je već dosjelošću postao njegov;), za mene je gledanje njegovog fb profila tabu tema.
    Bez povjerenja je muško ženski odnos osuđen na propast.
    Možeš ignorirati (a to će te onda vjerojatno izjedati, bilježit ćeš joj to kao negativne bodove, i kad tad ćeš puknut; kažem vjerojatno, jer te ne poznajem), ali možeš i pitati, naravno ko čovjek čovjeka, a ne napadački i osuđivajući ju unaprijed.

    avatar

    06.05.2013. (11:35)    -   -   -   -  

  • kazanova

    nije to da komunicira sa bivsim, nego redovno posjecuje njegov profil iako ga nema u prijateljima i iako ne komuniciraju, sto mi odaje da je jos emotivno vezana za njega.
    a i sto se tiče bockanja, znaci bockala 2 muskarca , a to je jednaku nekom flertu uzivu.. (visok izraz interesa )

    avatar

    06.05.2013. (13:42)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Vidim što hoćeš reći, ali jednostavno mi se ne čini da ovdje ima toliko indikacija. Kako znaš da redovno posjećuje njegov profil - likea nešto kod njega? Ako se samo pojavljuje kada upišeš par slova, to je normalna FB heuristika. A bockanje isto nije visok izraz interesa - sjeti se samo koliko Beta tipova bocka sve što se miče i nikada ne dođu nikamo.

    Jednostavno, vidim zašto si zabrinut, ali mislim da ćeš ići kvragu ako se upustiš u posao misaone policije. Nemaš čak ni nikakvog dokaza da je komunicirala s njim na ikakav konkretan način. Opet mislim da je bolji indikator od Facebooka to je li se vaš odnos pogoršao u zadnje vrijeme.

    Naposljetku, tko je bocka virtualno, a tko kobasicom? ;-)

    avatar

    06.05.2013. (15:27)    -   -   -   -  

  • Tzar

    za sve tehničke probleme postoje tehnički tools

    s tim možeš skupiti konkretne dokaze, ako znaš kako...

    međutim ako ona već "bocka" druga 2 lika - ja bi bio treći! kreiraš još jedan virtualni identitet i povežeš se s njom. u stvarnosti joj daš malo anti-igre i beta pažnje a s tim virtualnim budeš uber alfa i dogovoriš spoj. u stvarnosti promatraš njene laži i glumu kako je sve u redu i onda je konfrontiraš na dogovorenom mjestu gdje se ona planirala naći sa trećom osobom za koju ne zna da si to također ti...

    da bi malo produžio agoniju glumiš kako da si se slučajno tu zatekao - pitaš nju što tu radi i uživaš u njenim izgovorima. tako možeš kontrolirati situaciju i uživati u jednoj drugoj vrsti igre koja je daleko moćnija... >:]

    sjedeš s njom, popiješ piće, šutiš, kažeš joj da je s vama gotovo i ideš ća... bez objašnjenja. pa nek se čudi...

    avatar

    06.05.2013. (16:03)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Tzar - Uf, ovo su sad već psihološki sado-mazo savjeti ! Ako mu nije stalo do ženske nek proba na taj način, al sve u svemu nezreo pristup.

    Al ak mu je stalo i želi da veza napreduje, onda nek ju pita. Možda radi od miša slona, a možda nađe slona, al čemu igrice, dođeš, pitaš, dobiš odgovor (verbalni, neverbalni, ovakav onakav), ideš dalje...
    Ja sam za otvorene i korektne odnose - sve ostalo je šuć muć pa prolij.

    avatar

    06.05.2013. (16:26)    -   -   -   -  

  • Tzar

    čemu igrice? zato što ih žene iniciraju!

    "šuć muć prolj" je sistem koji su postavile žene i one nameću takav sustav i funkcjoniraju samo na taj način...

    naravno da to nije zrelo - al to je točno kako se one ponašaju!

    ja nisam zreo ako nađem način kako da ih kontroliram a one su zrele kad flertuju i varaju okolo i rade svašta i zajebaju poštene ljude?!

    najzrelije je nemati nikakvog posla sa ženama osim sexualnog... alternativa je žrtvovati malo zrelosti radi očuvanja zdravog razuma i kontrole nad sobom.

    ako ikad upoznam ženu koja je "zrela" možda promijenim mišljenje...

    avatar

    06.05.2013. (17:10)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Ne volim generaliziranje, jer nikad nije točno.

    Ali vjerujem da si dobrim dijelom u pravu da su manipulacija i igrice prvenstveno ženska domena (šta ćeš, slabiji spol je morao pronaći alternativne načine dobivanja onog što želi, ostatak je povijest). A pogotovo ako si imao loša iskustva, tko sam ja da ti kažem drugačije.

    Nikad nisam hodala sa ženom pa ne znam kak je to. ;)

    Ne moj da gorčina sputa tvoj zdrav razum i ne moj se spuštat na "nezrelu žensku razinu".

    To što je netko đubre, nikad mi nije bio dovoljan razlog da i ja budem đubre, pa makar netko bio đubre u odnosu na mene.

    Oprosti ak sam ti digla tlak, ne bum više. :)

    avatar

    06.05.2013. (18:40)    -   -   -   -  

  • kazanova

    Igniss, nije problem u tome sto nju bockaju, vec ona prva bocka.
    A to za bivseg, nasao sam na historiji aktivnosti da cesto ukuca njegovo ime na trazilici i onda ode na njegov profil gledati sta ima. Ocigledno joj je stalo do njega.

    Nekako mi istpriti to nema logike.. preci preko ponosa radi vagine ?
    Evo sta namjeravam uraditi :
    Smanjiti frekvenciju viđanja na 2 puta sedmicno, par puta je kresnuti, i onda nakon kresanja samo reci "mrs.. " ako bude upitala zasto reci joj zasto ako ne, nista.. nek ide.
    Doduse najradije bi odmah raskinuo...

    avatar

    06.05.2013. (18:49)    -   -   -   -  

  • kazanova

    tzar. Dobra ideja, samo nesto nemam zivaca toliko daleko ici kad je istrazivanje u pitanju, ovo mi je sasvim dovoljan pokazatelj..

    avatar

    06.05.2013. (18:51)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @kazanova: da, vjerujem da je to neka zlatna sredina. Ako imaš razloga vjerovati da ona tebe ne tretira kao jednog i jedinog kao ti nju, slobodno se i ti počni ponašati tako i flertuj s drugima dok još ubireš plodove postojećeg. Pa eto, kako bude bilo..

    @tzar: genijalno rješenje, moram priznati. Uostalom, isto kao i kod DNA testa očinstva, ako ne radi ništa loše, nema se zašto naljutiti što si diskretno provjerio :D Naravno, i Dnevnik ima ok primjedbu, ali sve u svemu zgodna ideja.

    avatar

    06.05.2013. (19:06)    -   -   -   -  

  • Tzar

    @ kazanova

    ako si to samo jednostavno vidio u histoy sa passwd koji ti je ona sama dala bez ikakvog hackinga, onda postoji nekoliko opcija:

    a) ona je intelektualno jako ograničena
    b) potpuno je nije briga što ti misliš i kako ćeš reagirat
    c) namjerno to radi da te testira iz nekog bizarnog razloga shvatljivog samo ženskom umu

    u prve 2 opcije ne preostaje ti drugo nego move on, a u trećoj se možda može nešto riješiti otvorenim razgovorom. na tebi je da procjeniš...

    @ Dnevnik toka misli

    dobra argumentirana diskusija mi neće nikad dignut tlak - to je samo korištenje jedinstvene ljudske sposobnosti da koriste razum i razmišljaju i diskutiraju o stvarima. to je zadovoljstvo!

    sudeći prema tvom blogu ti izgledaš sposobna za tako nešto...

    što se tiče đubriva - još jedna ljudska karakteristika je da se prilagođavaju. ako neko zna pričati samo o sportu onda ti s njim ne preostaje ništa drugo. ljudi žanju što siju. ako je neko prema meni đubre onda je sasvim normalno da takvu osobu neću tretirati na isti način kao i nekoga ko je dobar. to bi bilo nepravedno.

    greška koju ljudi često čine je overreaction i osveta i takve stvari - ja ne govorim o tome, samo o pasivnom načinu kako se postaviti i ne dozvoliti da neko gazi tvoje dostojanstvo kao čovjeka...

    dok god se ne postaviš tako - čitav život ćeš jest govna

    avatar

    06.05.2013. (19:24)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Špijuniranje i postavljanje zamki drugome, da bi ga nakon toga bez objašnjenja otpilio - opako smrdi na osvetu.

    Kad me netko nije dostojan, maknem se od te osobe, a ne vraćam mu milo za drago, upravo zato da bih sačuvala vlastito dostojanstvo.

    Ljudi se prema tebi ponašaju onako kako im dopustiš.

    Smatram da imam solidnu iskustvenu pozadinu u pogledu komunikacije na području muško ženskih odnosa (i ne, nemam sto godina i nisam popila svu mudrost svijeta, samo sam u braku za koji mi nisu potrebni savjeti tipa onih u postu gore, jer to već sve znam i primjenjujem; uzgred budi rečeno, jako dobar post! :), ali prijedlozi koje sam ovdje pročitala u svrhu rješavanja problema nemaju u sebi ništa konstruktivno. Prekid kao takav može niti nešto konstruktivno za obje osobe, ali samo ako ga izvedeš kao čovjek.

    Moram gibat na francuski... Bilo mi je fora s vama čavrljat! :)

    avatar

    06.05.2013. (20:19)    -   -   -   -  

  • Tzar

    prvo nitko ne špijunira tek tako bez razloga. potreba za špijunažom se pojavi ako već postoje neke čvrste indicije ali nemaš konkretni dokaz.

    postavljanje zamke je sasvim 100% korektno i etički ispravno jer nitko tko je normalan, pravedan i pošten samim tim automatski nemože upasti u zamku! zamka služi kao filter onih loših...

    na kraju ako se stvarno pokaže da je neko loš i upadne u takvu zamku, onda takva osoba i ne zaslužuje nikakvo objašnjenje, niti će se s tim išta postići. a sama lako može doći do odgovora ako je imalo iskrena i preispita se... rasprava s takvim osobama nema ni smisla ni svrhe, oni će samo beskonačno racjonalizirati i izvrtati činjenice kako bi dalje hranili svoju bolest...

    upravo je to idealan način kako se dostojanstveno maknuti od te osobe - pa ako se zapita možda nešto i shvati i vidi kakvo je njeno vlastito ponašanje...

    meni se baš čini da nema ništa konstruktivno u vječnom glumljenju majmuna i dobrice koji pokorno jede tuđa govna dok svi seru po njemu. na taj način nećeš rješiti ni svoj problem, a neće ni druga osoba nikad shvatit da se ponaša loše i nekorektno, i nastavit će se isto tako ponašat sutra i prema nekom trećem...

    au revoir

    avatar

    06.05.2013. (22:06)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    @Tzar
    Kako si ti tvrdoglav.
    Pa lijepo ti žena kaže: NEMA TU NIKAKVOG KROKODILA!
    A ti navalio :)

    avatar

    06.05.2013. (23:46)    -   -   -   -  

  • Tzar

    @ TAFKA

    je, ali ovo nije isti slučaj kao npr. ona pohotna kurvetina 'Podijeljena'

    ova žena se bavi književnošću i nije neka glupača, prilično je intelektualna - ako poviriš njen blog...

    tako da sam procijenio da se isplati diskutirati u ovom slučaju ;)

    avatar

    07.05.2013. (00:07)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Da budem iskren, ja bih prije postupio po ovome što Dnevnik kaže, iako mi se i Tzarov način isto čini sasvim logičan. Možda je to zato što sam lijen, a možda je zato što sam fatalist koji je prihvatio da ne može promijeniti svijet, samo izvući najbolje iz njega. U svakom slučaju, dobri argumenti.

    avatar

    07.05.2013. (00:07)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Evo da se i ja uključim, iako me nitko nije tražio. :D
    U tvom slučaju ja bih s dotičnom nastavio spolno općiti i u međuvremenu si našao par novih potencijalnih (ono kao frendice, a htjele bi biti s tobom). Ako nešto žene izluđuje to je konkurencija. Ne bih trošio vrijeme na nekakve razgovore. Prema mom iskustvu to je u pravilu beskorisno. Posložiti kaos ili smiriti hrčka u ženskoj glavi je nemoguća misija. A to kaj si joj bio prvi, ne znači toliko puno. Na žalost ili na sreću, ovisi kak gledaš na to. U svakom slučaju zajebi agresivu, ljubomoru i ispade. To može biti samo kontraproduktivno.
    Ako ona još nešto osjeća prema bivšem... ha ti tu ništa ne možeš, a i da možeš ne bi trebao ništa napraviti. Idi dalje i boli te neka stvar. Isto s bockanjem drugih likova... zajebi to. Ma na takve pizdarije se uopće ne isplati trošiti energiju i vrijeme, vjeruj mi. Ok je pogledati kaj se događa na njenom fejsu, ali nemoj se opterećivati time. Većina žena je takva, Pa gdje će te to odvesti ako ćeš se opterećivati njima i njihovim akcijama? Stari moj, život je prekratak za takve beznačajne gluposti. Znam da ti trenutno stvari ne izgledaju tako, ali vjeruj mi, istina je. Tek kad ti počneš žene doživljavati kao igračke i prolaznu zabavu, one će tebe početi doživljavati ozbiljnije. Žalosno je to, ali tako je. Dobro, ima i iznimaka, ali rijetke su. Jako rijetke. I ne bih rekao da je ova tvoja takva, bez uvrede. Ali ako slučajno naletiš na takvu, budi pametan pa ju zadrži.
    Ukratko, ja bih lagano spremao teren za potencijalni prekid. Pa ako se dogodi, super, vrlo brzo ćeš imati sljedeću. Ako ne, opet dobro. Kako bilo da bilo, samo bez ljubomore, gorčine, agresivnosti i ispada tipičnih ženama.
    Budi muško, imaj svoj život, svoje društvo, interese, hobije, živi svoj život i nemoj se opterećivati ženama. To je najgore što si možeš napraviti. A što je najbolje, kad ćeš imati takav stav, same će ti prilaziti.

    avatar

    07.05.2013. (01:50)    -   -   -   -  

  • Tzar

    Zoni ti si uvijek dobrodošao...

    što govoriš je istina - ali lakše reći nego napraviti!

    eventualno bi mogla biti iznimka ako netko nađe hobi u psihičkom maltretiranju žena [npr. na ulici ga pita koliko je sati a on izvadi spolovilo (vrijeme je da mi popušiš)]...

    xD

    avatar

    07.05.2013. (09:16)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Tzar, sad sam se rasplakao od smijeha zbog ovog "koliko je sati". :D
    Istina je da je lakše reći nego napraviti. Ali samo u početku. No danas, niti jednu ne shvaćam ozbiljno i uvijek sam spreman prekinuti i otići. Tako da... sve je to stvar vježbe. Doduše, nekom će trebati manje, a nekom drugom više negativnih iskustava...

    avatar

    07.05.2013. (11:00)    -   -   -   -  

  • Tzar

    naravno prije nego se neka feministica javi kako je to seksistički i šovinistički - valja napomenuti kako je u tom slučaju vađenje spolovila nužno radi pušenja istog. a pušenje je nužno radi postizanja erekcije...

    tek tada se može leći na leđa glavom okrenut prema sjeveru i koristiti penis kao sundial.

    tako ako je sjena od penisa npr. na desnoj sisi - to znači da je 11h.

    kako bi drugačije čovjek znao odgovoriti jednoj dami koliko je sati?

    avatar

    07.05.2013. (12:04)    -   -   -   -  

učitavam...