Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • ljelja

    Srđ je bio i ostao jedino mjesto kamo se grad može širiti bilo stambeno bilo gospodarski. I zato, jedino zato, je nekada sagrađena žičara, jedna od nekoliko predviđenih. A sadašnji stanovnici Dubrovnika niti haju za grad, niti vide budućnost svoje djece u njemu. Nažalost, pogodio u sridu.

    avatar

    28.04.2013. (17:34)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Jako smo neodgovorni i svakom poslu prilazimo kroz sprdnju a naročito politici koja nam život kroji.

    avatar

    28.04.2013. (19:32)    -   -   -   -  

  • Wall na Mjesecu

    navodno izlaznost na referendumu oko 30% (od toga 80% protiv tzv. golf-projekta, u suštini protiv 500 luksuznih vila okruženih prirodom i pogledom na Gruad do kojih će moći samo bogatuni,vlasnici i članovi 'country cluba' i nikad vše sirotinja, osim kao lakeji, livreji, sluge i radnici u posluživanju)...naša mala bogatašica Maja (udana za Izraelca koji daje pare za projekt) kaže drsko u kameru- hvala šutljivoj manjini koja nas je podržala!

    avatar

    28.04.2013. (19:47)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @wal...
    ...hvala šutljivoj manjini koja nas je podržala!
    To je potvrda onog što već godinama pričam, uvjeravam okolinu i pišem na blogu: treba izaći na izbore i izreći svoj stav pa makakv god bio.

    avatar

    28.04.2013. (20:28)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Epilog.
    Prema neslužbenim rezultatima na birališta je izišlo 10.782 građana od kojih je 83 posto glasovalo protiv. Kada se uzme u obzir cijeli broj birača, kojih je u Gradu Dubrovniku upisano 37.952, protiv se izjasnilo 23,5 posto birača tog od ukupnog broja.
    1. Referendum nije uspio.
    2. Povjerenje u demokraciju i dalje će nastavljati padati.
    3. Zanimljivost ove vijesti je u tome što se sada naglašava kako se protiv izjasnilo 23,5 posto od UKUPNOG broja birača premda se rezultate SVIH dosadašnjih glasanja nikada nije prikazivalo na taj način.

    avatar

    28.04.2013. (23:09)    -   -   -   -  

  • Boris

    Puk je izgubio povjerenje u politički sistem, ako ga uopće i ima. Iz apatije i beznađa javlja se mrzovoljnost da se uopće izađe na biralište. Kako i ne, kad se u jednoj prilici traži da izađe bilo koji broj birača, a u drugoj uvjetuje 50% + 1. Zašto ? Bit je proizvesti strah i beznađe, to je najjače oružje mračnog svijeta. Još jedno zašto ? Izgubljeno je sampouzdanje i vjera, umrla je nada.

    Interesantno je postaviti pitanje: 1) Zašto je na državnom referendumu za ulazak Hrvatske u EU manjina odlučila "ZA" ? .2) Zašto je na Dubrovačkom referendumu, danas, manjina odlučila " PROTIV" ? Zašto je u oba slučaja rezultat referenduma isti iako su aršini različiti ( ZA-PROTIV ) ? Zar vam to ne liči na ludilo ?! ( umjesto riječi "manjina", može se kazati "većina", činjenično je isto. Kao i to da je u oba slučaja postojala apsolutno šutljiva većina ( ne manjina )..

    Tko odgovori na ova pitanja razložno dobiva od mene milijun kuna- naravno, wirtualnih.

    U Dubrovniku je odlučila šutljiva većina, a na državnom referendumu, glasna manjina. Kakva je to demokracija ?! To vam je drugim riječima čista laž. Kakav je to politički sustav ? Do kada?

    avatar

    28.04.2013. (23:32)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Boris
    Eto kakav je politički sustav,nikakav...
    Ja sam davno rekao i toga je narod svijestan da su u vladi pa bilo koja stranka da vlada izrazito oni koji vuku korijene iz režima Tita i sve dok je tako,za narod je pogubno.Nema tu demokratske vlasti,to je režim kakav nekad biše i narodu se loše piše.Plaćenički se djeluje i iz vana od bogatih zemalja koje Hrvatskoj nisu sklone i tomu se teško oteti.

    avatar

    29.04.2013. (09:19)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @navrati...
    Neka je, recmo, tvoja tvrdnja "da su u vladi pa bilo koja stranka da vlada izrazito oni koji vuku korijene iz režima Tita" točna! Postavlja se pitanje: tko je takvu vlast izabrao? Odgovor: nNarod za kojeg ti tvrdiš da je toga svestan.
    Dakle narod je svjesno izabrao vlast koja vuče korjene iz režima Tita. Zaključak: narod je ili blesav ili pak ne misli kao ti. Što je točno odaberi sam :-)!

    avatar

    29.04.2013. (15:11)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Semper Contra
    Oni koji nisu prvrženi režimu Tita i nisu izlazili na izbore,nisu glasali jer su znali što će se desiti.Više od polovine naroda nije glasalo i zato je ona natpolovična većina ili manjina,svejedno glasala i tako se to u zadnje vrime ponavlja.Izbori se lažiraju a za vrime Franje Tuđmana vlast je bila izvrsna.Funkcionirala kako je narod htio a sada nek se zaboravi i HDZ i SDP.Jedino kga bi narod želio i koji bi dobro učinio za hrvatski puk je Dobroslav Paraga a eto i njega su zaustavili titoisti iako je i Tuđman bio titioist ali se izmjenio.

    avatar

    29.04.2013. (20:02)    -   -   -   -  

  • ju en laj

    Propisi o referendumu imaju smisla:
    a) na nivou države nije realno očekivati da na glasovanje izađe 50 % glasaća;
    b) za lokalni nivo propisano je da će referendum biti legitiman ako izađe na glasovanje 50 % birača, a referendum se mora raspisati ako to svojim potpisima zatraži određeni broj birača (čini mi se da je to 10.000);
    c) skupiti 10000 potpisa, kojima se traži raspisivanje referendum, je relativno lako ako postoji solidna organizacija koja to radi i koja ima dovolno aktivista i financijskih sredstava;
    d) kad ne bi postojao zahtjev da na referndum mora izaći određi postotak birača, na referndum bi trebali izlaziti vrlo često;
    e) kad ne bi postojao zahtjev da na refendum mora izaći određeni postotak birača tada bi mogla nastati situacija da je za uspjeh referenduma dovoljna relativno mali postotak birača, koji bi nametali svoje mišljenje većini birača;

    Dakle, da bi referendum bio regularan mora se odrediti postotak birača koji trebaju glasovati. Jedino što ima smisla je pitanje da li taj broj mora biti baš 50 %, a ne na primjer 40 % ili neki drugi postotak.

    avatar

    29.04.2013. (21:17)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @navrati
    Neki su za vrijeme 'mračnih vremena' zbrisali iz Hrvatske 'jer su znali što će se desiti'. Da će oni koji su ostali sačuvati Hrvatsku i kad tad joj izboriti samostalnost, pa će se onda moći lijepo vratiti natrag i na Srđu graditi golf igrališta.
    Točno je da je za vrijeme F.T vlast bila izvrsna: opljačkala je narod i upropastila gospodarstvo. Ili pak je možda i to učinio Tito i njegovi potomci koji u vrijeme intenzivne rabote na upropaštavanju hrvatskog gospodarstva nisu ni sanjali o vlasti.

    Što se tiče Tuđmanove mijene (on se nije izmjenio već promijenio) ona je bila samo vanjska: vuk dlaku mijenja ali čud nikada. Uostalom to i ti tvrdiš za današnje članove SDP-a koji u velikoj večini nikada nisu bili ni u partiji, a mnogi su se rodili nakon Tita.

    Paragu nisu zaustavili titoisti barem ne SDP-eovi, prije bih rekao da su to učinili tuđmanovci. No ne znam sigurno pa neću ništa tvrditi. Tebi prepuštam da iznosiš tvrdnje koje nemaju stvarne podloge.

    Jednom riječju: lupaš.

    @ju en laj
    Po tvojem je važnija odluka hoće li se na brdu kod Fužina graditi tri vjetroelektrane ili pak na Srđu golf igralište nego odluka o tome da Hrvatska nakon što se uspjela izvući (do sada) iz pet (5) asocijacija država ponovo uvaljuje u jednu takvu.Ti najme smatraš da je za prvo NUŽAN izlazak 50 posto plus jedan, a za ovo drugo može izaći samo onaj JEDAN i ako glasa ZA eto nas u EU-Ropskoj uniji. Svašta.

    avatar

    29.04.2013. (22:34)    -   -   -   -  

  • Boris

    @ju en laj

    Nalupao si svašta da ni pas maslom ne bi pojeo.

    avatar

    29.04.2013. (22:50)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Semper Contra
    Bolje je bilo i otići, a išlo se za boljim životom,nego ostati i kontra zemlje raditi.Kad ćeš jednom razumiti da je hrvatskog puka u dijaspori onoliko koliko ih je u Hrvatskoj uopće a odlazilo se stalno,vijekovima.Franjo Tuđman nije opljačkao Hrvatsku,opljačkali su je ti lažni domoljubi a da nije bilo Hrvata u dijaspori domovinski se rat nebi mogao održati,mislim na obranu od srpskog agresora.Naša pomoć je stizala u pravi trenutak a koliko je od tog pokradeno je druga stvar.Neću o tome tko je srušio Dobroslava Paragu,uglavnom mislio je dobro za Hrvatsku i njen narod.Što si se ti uhvatio za Srđ,pa neka se gradi,i Tito je sebi diljem Jugoslavije pravio vikendice,imao vlastita lovišta i vinograde i sve na trošak naroda i o tom nikad ne pišeš,a što se EU tiče,pa neka nas tamo,ako vidimo da nije onako kako se želi mi ćemo pružit otpor.Pravi Hrvati se ne predaju tako lako.Za uzvrat ti ovo ispod ako si domoljub Hrvat.

    Hrvatska stranka prava i Dobroslav Paraga

    Vrati nam se Paraga!

    E,kad bi se ta stranka opet vratila
    ali pod vodstvom Dobroslava Parage
    cila bi zemlja napokon shvatila
    imali smo političare srcu nedrage.

    Nedrage političare još od Hrvatske osnutka
    što nas u ponor vode sve dublje
    za narod ne bi lipo nijednog trenutka
    nastavi li se ovako,biti će još teže i grublje.

    Maknuti su oni koje je narod htio
    da nas mirno i pravnim putem vode
    veliki broj hrvatskih političara nije se urazumio
    i tako narod ostade bez prava i slobode.

    Umoren je Ante Paradžik i to je prošlost sad
    i sve nas sića na obrambene snage HOS
    bez kojih bi bilo teško i još veći jad
    a Hrvatska danas,kaos zavladao skros.

    Spomenimo hrvatskog šegrta Hlapića
    koji je u Hrvatskoj vidio samo osobni džep
    ovim sam mislio na Antu Đapića
    stav Ruže Tomašić još teži,nimalo lijep.

    Ta Ruža nastavi li politikom ovako
    narod će spoznati s kim posla ima
    biti će narodu ajme,nimalo lako
    vrati se Paraga još si nam u mislima
    vrati se Dobroslave,biti će nam drago svima
    nama hrvatskom puku,domoljubima!

    avatar

    30.04.2013. (09:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...