Komentari

e-opuzen.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • orca

    "Janko", prvo bi ti se htio zahvaliti na vremenu i trudu koji ulažeš u ovaj blog. Ovo je nešto što je nedostajalo našen malon mistu. Međutim, da budem iskren, malo me je razačaralo tvoje razmišljanje u vezi pristaništa za fotosafari i to ne toliko što smatraš da je ideja "malo smiješna" nego više malomišćanski stavovi u stilu: onaj tko radi i ima taj je lopov. Samo jedan privatnik dovodi u dolinu neretve 12 000 turista. Ovakvi rezultati ne padaju s neba. za njih treba krvavo raditi.Moje je mišljenje da najveći problem u Opuzenu nije nezaposlenost nego nedostatak poduzetničkog duha. Htjeli mi to priznati ili ne privatni sektor stvara nova radna mjesta i zbog toga se trebamo dobro potruditi da stvorimo uvjete za razvoj privatnog poduzetništva. Nije stvar u pristanišu nego u 15 tisuća turista koji će doći u misto. Ova ideja je toliko jednostavna i može se ostvariti sa jako malim ulaganjima, a svima donosi dobitak. Pitanje je samo da li će mo prepoznati i iskoristiti priliku za razvoj turizma.

    avatar

    26.04.2013. (01:50)    -   -   -   -  

  • Balatura 1/4-Žagrović

    Jednostavno ne mogu tvoju izjavu "da se nadaš da nije Balatura" expozitura HDZ" nego smatrati uvredom.Nitko, ama baš nitko i ni za kakvu cijenu nas nemože kupiti a pogotovu bilo kakva politička stranka. Jednostavno nas ne interesira politika, nas samo interesiraju komunalni problemi te političari i njihovi psihološki profili i sa nikim nečemo ni u ludilu koalirati"
    Da bi to razriješili mogu ti recimo sutra poslat naš plakat sa našim i samo našim programom da riješimo ovu enigmu......

    avatar

    26.04.2013. (07:34)    -   -   -   -  

  • balatura 1/4 -caka

    Fali nam još 12 potpisa, koje ćemo u Nediju priko Krizme skupit, možda i koji više da nas Mate Čuno nebi zajebava, a u prilig činjenici da nismo ničija expozitura govori i to da smo odstranili Trojanskog konja iz svojih redova.

    avatar

    26.04.2013. (08:10)    -   -   -   -  

  • kraken

    svako se češe di ga srbi...
    Ne triba se idit, jer teško se o ovin vrimenima održat ka "NEZAVISAN"...

    avatar

    26.04.2013. (09:30)    -   -   -   -  

  • Tomo Čović

    Grad je dobija puste pare za sredit kino davno. I te pare je umisto u kino, potrošija u iće, piće i ne znan šta još ali ako su bili imale pametni, pa valjda su kakvu siću metili sa strane i za kurvaluk. I sad nema šanse da grad ponovo dobije pare za to isto. Ne zato jer se pare ne daju dvaput, nego zato jer se dobivene pare nisu iskoristile za ono za šta su bile namijenjene.
    Pa su meni sva ta predizborna obećanja za kino, a svi ih imaju, u najmanju ruku neozbiljna. A možda će svi dat pare iz svoga džepa? Možda se sprema nova akcija "uplati za svoj kvadrat kina"? Reka bi i da su možda u šumi, ma je bidna izgorila.

    Uopće se ne slažen sa autoron bloga oko ulaganja i neulaganja u fotosafari. Je da se radi o privatnome biznisu, je da nama more sve to skupa bit smišno šta tin strancima ima bit zanimjivo, ali turizam ode u mistu osim toga, lujevoga kampa, motelskih nekoliko soba za talijane na maratonu i slične siće i nemamo. Pa ako neko radi i dovodi turiste, i red je da mu se pomogne, a ne da mu se otežava.

    I inače internetska ćakula nije neiscrpan izvor ideja niti to triba bit. Neiscrpan izvor tribaju bit mladi, a nih nema - oni koji još nisu utekli iz mista jer imaju posa nemaju vrimena, a oni koji nemaju posa nemaju voje pisat kad in je budućnost motika, traktor, kosilica i polivača.

    avatar

    26.04.2013. (10:23)    -   -   -   -  

  • Ivanka

    Kolko san ja svatila hns oni bi zatvorili (zabranili) maksimilijanov kanal za turiste i napravili kraj zgrade kraj neretvanca parking za autobuse tako da turisti koji iđu na fotosafari prođu kroz misto. meni je to ok jer više od pola njih ne vidi opuzena. valjda , ako se ovo napravi će kogod otvorit dućan s opuzenskin suvenirima, bar za vrime lita. stalno prićate "mali stradun" pa eto ti nek bude stradun ne samo vizualno nego nek na stradunu bude i ljudi...

    avatar

    26.04.2013. (10:24)    -   -   -   -  

  • HNS OPUZEN

    Tako je Ivanka. Turiste preusmjerit da vide Opuzen i riješit na način problem na način: Zabrana na M.kanalu - Parking za autobuse - Pristanište za lađe.

    Što se kina tiće, Moguće je da su sredstva za kino i bila uplaćena na račun grada, ne znamo jer su aktualni netransparentni. Ali ne smatramo kako je jedini način za obnovit zgradu pričekat da nam to netko plati. Valjda grad ima neke vlastite prihode iz kojih može isfinancirat građevinu kina, jel tako?

    Evo, vjerujemo kako se mogu smanjit birokratski troškovi gradskih tvrtki, troškovi "vanjskih usluga" grada Opuzena i ta sredstva prenamijenit u građevinu kina. Ako bolje promotrimo proračun za 2013. godinu na "izrade projektnih dokumentacija za projekte "Burčina", "muzej lađa", "reciklažno dvorište" "poslovna zona 2" ...je grad ove godine planirao potrošit 440.000 kuna (samo za usluge izrade dokumentacije???) .

    U 2012. Godini sredstva iz proračuna Grada Opuzena namijenjena za djelatnosti kulture, sporta i mladih iznose ukupno: 830.000,00 kn, dok su u 2013. godini na istim pozicijama planirana sredstva su u iznosu od 945.700 kn. Gdje su ta sredstva??? Ako su potrošena onda su nevidljiva...

    Mi vjerujemo kako ima prostora za rebalans proračuna i da se već ove godine može pola milijuna kuna gradskih sredstava odmah prenamijeniti za kino i krenut u rješenje ovog problema. ono što nedostaje Opuzenu je politička volja, a ne financijska sredstva, koja se mogu pronaći u razno raznim strukturnim i infrastrukturnim fondovima....

    avatar

    26.04.2013. (10:44)    -   -   -   -  

  • Jure

    čuja san priču i kada je prošle godine trebala doći nizozemska veleposlanica na Filmski festival u opuzen, jer je htjela upoznat gradonačelnika i uložit neka sredstva iz nizozemskog fonda za obnovu našeg kina da je gradonačelnik nije tija primit, odnosno da je bija na neodgodivom putu u zagreb, ko da je veleposlanstvo u beću a ne u zagrebu fali volje ima se para

    avatar

    26.04.2013. (10:47)    -   -   -   -  

  • HNS OPUZEN

    Na našim stranicama imate postavljen koncept promjene politike kulture, sporta i mladih u periodu 2013-1017. svakako vrijedi pročitati i komentare uputiti na nhs.opuzen@gmail.com

    http://hns-opuzen.com/wordpress/?p=1357

    avatar

    26.04.2013. (11:16)    -   -   -   -  

  • milica

    Ma bravo Tome čoviću, ma bravo i to najozbiljnije. Evo gledan sa balkona i nemogu se načudit, "Grad" će potrošit dva tri kubika jalovine i poravnat ovu našu kako si reka "tundru" oko zgrade. Mogla bi se kladit da će ovaj gosp. Čosić bit upučen na Rivu da ko fol iđe rušit onu ruševinu.ITD.... ITD..... STARE FORE SVAKIH IZBORA, jedino fali SVEČANIH otvorenja i SVEČANIH završetaka radova!!!!!!

    avatar

    26.04.2013. (12:19)    -   -   -   -  

  • kala

    Puno naših potreba i problema je spomenuto ( i tako triba biti) ali niko da dotakne zemlju koja je za većinu građana egzistencija. Pa evo moje dileme. Još 2011.god. oporbeni vijećnici traže kompletnu reviziju natječaja i programa raspolaganja državnim poljopr. zemljišetem (Slobodna Dalmacija). Tada je oporbeni vijećnik bio i g.Ćulić (HSS). Danas g. Ćulić u svom programu ima i točku 2. Suradnja s Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za poljoprivredno zemljište u cilju zaštite sadašnjih korisnika poljoprivrednog zemljišta i poslije isteka ugovora 2016. Ova točka vapi za pojašnjenjem.

    avatar

    26.04.2013. (13:09)    -   -   -   -  

  • Macan

    Meni se čini da su sve političke opcije u našemu malemu mjestu male..ae

    avatar

    26.04.2013. (13:10)    -   -   -   -  

  • Macan

    Zalažem se za istospolne brakove..ea

    avatar

    26.04.2013. (13:11)    -   -   -   -  

  • dundo veljko

    Dragi Janko!
    Drago mi je da si i ti preuzeo moju tezu s Giorgiom Napolitanom, oko potrebe ili izlišnosti angažmana osoba poznije životne dobi u politici.
    Kao što dobro primjećuješ, pravila nema, ovisi od osobe do osobe.
    U slučaju Vuka, on se može angažirati kad i gdje poželi, bez ikakve štete za politički život. Njegov životopis je besprijekoran, čist i pošten, a ambicija taman koliko treba, zdrava i neagresivna.
    Što se tiče magistra kojeg spominješ, i o čijem političkom aktiviranju iz bloga u blog (moramo priznati, vrlo dosljedno) nalaziš samo riječi pokude, stvar, dakako posve drugačije stoji nego s Vukom.
    Svakao se slažem u temeljnom tvom promišljanju kako bi bilo dobro kada bi čovjek takvog iskustva, stručnosti, sposobnosti, vrlina i mana u sličnoj situaciji samostalno procijenio da je njegovo vrijeme za prvu crtu političke bojišnice prošlo i svoju aktivnost sveo na pomaganje rodnom mistu s pričuvnih pozicija.
    Ali, kao što to svi znamo i svakodnevno gledamo, to nije slučaj. Njegova neiscrpna energija i volja, koja je veća od kumulativnog zbroja volje i energije svih članova svih listi koje će se pojaviti na predstojećim opuzenskim izborima za gradonačelnika i vijećnike, naprosto mu ne da da odustane, što će se, čini se, nastaviti i u nekoliko sljedećih godina.
    Upravo o toj bazičnoj činjenici naprosto moraš imati računa kada kažeš kako žališ što i "najzagriženiji protivnici (njegove) politike nalaze načina da opravdaju vlastito svrstavanje u redove takvih političkih ikona". Nitko se ne svrstava uz njega, ali on je u izbornim kombinacijama i naprosto nema načina da ga se iz njih izbaci. Pa onda sve kasnije kalkulacije proizlaze iz te i samo iz te činjenice, a ne iz nekakve svjesne naklonosti ili nenaklonosti.
    Kao što ti je poznato, moja temeljna poruka opuzenskoj oporbi (HNS-u, HSS-u, A-HSS-u, SDP-u, HSU-u i Nez. listi Jure Stanića - žao mi je što se tu nije svrstao, makar za jedne, prevratničke izbore HSP, te udruge Balatura i Stari most!) jest da se HDZ nakon četiri izborne pobjede može pobijediti na izborima za Gradsko vijeće samo ako nastupe ujedinjeno. I to je sve što sam želio sugerirati, ne stajući na ničiju stranu!
    Jednostavno je, ako se nastupi s dvije ili više lista, sasvim sigurno se gubi sedmi vijećnik koji bi automatski pripao najjačoj listi. Upravo to sugerira i vaša aktualna anketa, po kojoj bi ujedinjena opuzenska oporba (na, doduše, nereprezentativnom uzorku od samo 50 ispitanika) dobila 54% glasova, što bi joj dalo većinu od 7 vijećničkih mjesta.
    Mora se istaći kako je magistar svoju pivotalnu ulogu (a slično je bilo i na prošlim izborima, sjetite se) na predstojećim izborima dobio pristankom opuzenskog SDP-a da bude isključivo na listi na kojoj će biti i on. Zašto se ranija najava koalcicije HNS-a i SDP-a izjalovila ne znam i ne zanima me, o tome mogu govoriti samo sudionici tih pregovora. Na meni nije ni da spajam ni da razvrgavam "male", parcijalne opuzenske koalicije. Mene isključivo zanima jedinstveni, zajednički oporbeni nastup. Ako njega nema, unaprijed znam da su izbori izgubljeni i više me uopće oko njih ništa ne zanima. Osim, možda, komentiranja na vašem odličnom političkom blogu.
    Možda je i to tlapnja, pa će se pokazati da je HDZ toliko jak da ga ni takva ujedinjena koalicijska lista neće uspjeti srušiti. Također, možda je samo sanak pusti, ali možda je HDZ u 16 sramotnih godina vlasti toliko atrofirao i oslabio da će ga bilo kakvo izborno kombiniranje oporbe pomesti. No, politički mislećim ljudima ne smije biti dovoljno da se pouzdaju ni u kakve prognoze, iako bi Miško Krla svakako mogao dati najpouzdaniju, nego da sve moguće rizike za izborni poraz unaprijed, upotrebom mozga, svedu na minimum. Nažalost, svi oni, čija imena iz dana u dan stalno spominjete, pokazuju se kako nisu dorasli svojoj temeljnoj zadaći - skidanju HDZ-a s vlasti. Štoviše, kako su razgovori o jedinstvenoj listi propali, predmnijevam kako oni to uopće ni ne žele, već svatko od njih želi ostvariti pojedi načno što bolji rezultat, pa onda dan poslije izbora zaputiti se u Vijećnicu, na noge Pičulu i pokušati štogod politički istrgovati.
    Ako se to dogodi, opuzenska javnost naprosto bi trebala zbrisati takve 'izdajničke' stranke s mišćanske političke karte, a nakon toga sve nade bi ostale isključivo na ljudima koji se dosad nisu kompromitirali, pri čemu ponajprije mislim na istaknute pojedince iz HSP-a te udruga Balatura i Stari most.
    Za kraj, još samo mala opservacija oko tvog, Janko, uporno ponavljanog stava kako u Opuzenu konačno treba dati mladima da upravljaju i da pokažušto znaju, hoće i mogu! Nikada upovijesti i nigdje na planeti još se nije dogodilo da netko mladima da priliku. Oni je, naprosto, moraju sami ugrabiti. Ako neće, ne žele ili ne znaju, tim gore po njih. Jer na ovim izborima upravo se o njihovim sudbinama radi!

    avatar

    26.04.2013. (13:25)    -   -   -   -  

  • duje

    Ima bit da Drnda još nije posadija dinje?

    avatar

    26.04.2013. (16:09)    -   -   -   -  

  • duje

    Ovi su počeli ispuštati muve. Šta ćemo ako M.F. mutira? Obrazloženje:
    pošto su po njemu muve mutirale, ako ga popa(p)re nastat će fantom neizmjerljivih razmjera

    avatar

    26.04.2013. (16:11)    -   -   -   -  

  • a

    A

    avatar

    26.04.2013. (16:11)    -   -   -   -  

  • Rade

    duje šta ti imaš protiv drnde i drndinih dinja? čovik radi pa šta

    avatar

    26.04.2013. (16:46)    -   -   -   -  

  • Janko

    Odgovaram
    "orca": Nisam nigdje rekao da je itko lopov, već da se okreće novac i da nijedna općina od tih safarija nema nikakve direktne koristi, npr. općina Zažablje je od posebne državne skrbi, jedva preživljava, a na njenom se teritoriju odvija najveći dio safarija, dok ona nikakve novce od svega ne uprihoduje - nije pošteno zar ne? Moja primjedba se odnosi na zakonski okvir cijele stvari, pa Vas molim da ne iskrivljavate navedeno. Ulažemo za vlastitu promociju dakle, a novca od toga nema... Dakle 15.000 EURA od tih turista godišnje, mislim da je OK.

    "Balatura": drago mi je da ste javno odbacili bilo kakvu pomisao da ćete sutra koalirati sa HDZom, dakle Vaš nastup je pošten i na korist mista, pozdravljam Vaš nastup. Možete mi se obratiti na mail: prilika2013@gmail.com i rado ću objaviti kako Vaše tako i bilo koje druge programe ili izjave političkih stranaka

    "Tomo Čović": Fotosafari je genijalna ideja, nije mi smišna - rado idem na takve izlete, problematičan mi je samo dio koji sam odgovorio i "orci"

    "Dundo Veljko": Mladi ne mogu doći do prilike...nažalost, ma koliko se trudili. S ostalim se uglavnom manje-više slažem
    Pozdrav svima

    avatar

    26.04.2013. (18:24)    -   -   -   -  

  • Morlak

    Pozdrav svima a ne samo njima !
    Janko malo si isključiv, po tebi HDZ je nepošten i ide kontra Mista po defaultu,a ja san siguran da kod njih ima dobrih stvari,samo što nakon 16 godina na vlasti puno je lakše gledat loše stvari. Nitko nije tako loš i crn da nema dobrih stvari. Nije ovo lov na vještice ili Hooverov na komuniste 60-tih.

    pitanje,što je to bitno za Misto?

    Svaka čast kinu,čistoći,ali koje su to bitne stvari,zbog kojih nećemo doć na 2000 stanovnika 2020.godine,nego ćemo imat daj Bože 4-5 ijada judi sa solidnin standardon i uvjetima života
    Koje su to stvari zbog kojih bi se mladi tili vratit živit u Misto,a daj Bože neki i doselit!?
    Dosad se manje više govorilo o popratnim stvarima: i parking,i oborinske vode i lađe ...sve je to super,ali kao usputno. Sadržaja nan fali ! posla i života za mlade.
    Politika je tu da stvara okvir,a ona lokalna da vuče doslovno poduzentike za rukva i dovlači nove ideje i projekte. Di smo mi tu?
    Šta će nam najipsa Pjaca na svitu ako po njoj budu gazili samo starci nedijon prije i posli mise !

    avatar

    26.04.2013. (18:46)    -   -   -   -  

  • Balatura 1/4-Žagrović

    Malo si ti to izokrenija samo protiv HDZ-a. Ja sam napisa doslovno da mi nebi koalirali ni sa jednom političkom strankom.Ostajemo dosljedni sami sebi.Ovi izbori su naša "mana". Sve ostalo san objasnija pa nek svati kako ko oče .,Neki su me oprali da sam dvosmislen.A šta je cilj nego da judi "mučnu glavom".

    avatar

    26.04.2013. (19:09)    -   -   -   -  

  • Macan

    Isto ja ne virujen Baluturi, oli pridsjednik ni falci Liberal?!

    avatar

    26.04.2013. (19:17)    -   -   -   -  

  • Macan

    Ja b za stanku koja će napravit tvornicu za preradu inih nam poljiprivrednih proizvoda, koja će od ušća napravit turističku destinaciju, koja će očistit misto od šporkice, koja će bit istinski demokratska i oslobođena primitivizma, nekulture i osobnih interesa. Eto!

    avatar

    26.04.2013. (19:32)    -   -   -   -  

  • Malena

    Ovi iz hns-a su toliko ... da se ne isplati komentirati njihove izjave. Ne poznaju elementarne stvari ili ih ne poznaje onaj ko za njih pise.

    avatar

    26.04.2013. (19:58)    -   -   -   -  

  • Jure

    Malena ne pizdi, stoji sve šta su napisali!

    avatar

    26.04.2013. (21:47)    -   -   -   -  

učitavam...