Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • alexxl

    A to znaš da bum ti čital posta!
    Jebate, rat i mir, cccccc.
    Aj bok!

    avatar

    15.04.2013. (20:19)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    dobar šlagvort!

    avatar

    15.04.2013. (20:22)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Hahahahahahaha....

    avatar

    16.04.2013. (08:00)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    uh pusto nešto ovdje...slušaj me balavanderu, a sad ti se obračam ko čovjeku ,a ne blogeru...sljedeči put kad se tobom budem bavio to če biti institucionalno i to sa argumentima koji če te zaboljet konkretno, a ne samo duševno kao sad. shvati šta god ti drago iz ove poruke. imao si fore do 5 i nisi se pojavio, ali si onda naknadno pojavio srat nakon što post o tebi nije više bio aktualan. ŠTA TO GOVORI O TEBI KAO ČOVJEKU I BLOGERU? meni samo to da si pussycat. vjeruj mi znao sam od prvog dana da si se osjetio jako ugroženo mojim pojavljivanjem kod sweleta, al mene za te vodene kozice boli kurac. ja i swele smo imali neviđeni poetski performance, ali ti jebeni pero nevjerica si MORAO TO SJEBAT...jednostavno si morao jer si jebeni moljac ništavni čija je životna misija da spriječava progres. tebi na dušu kompa. mene boli kita za tebe (iako znam sve o tebi) i nije moj stil da uzurpiram nekoga skrivečki ko što je tebi i nekima i zato te na koljenima molim da se ne služiš pederskim metodama jer onda ču se istim metodama počet služit i ja, a vjeruj mi da ti u takvome srazu (kao ni u literarnom)
    nemaš šta tražit. drži se stoga svojih sranja i svog ureda i živi svoj san bez mene. jasno?

    avatar

    17.04.2013. (00:25)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Ugrožen da se osjetih? Utvaraj si samo! :D Ja sam, DOGG, dosta temeljito secirao već kako sam doživio tvoju pojavu - a ukratko bi se dalo svesti na to da si mi bio iritantan. Pod normalno bi to značilo: nezanimljiv mi, bezvezan i kraj, no pošto si mi se kačio i vazda htio da se kao nešto kucnemo i slizujemo - to nezanimljiv se pretvaralo u naporan. I tako je ostajalo, nisam te dirao, niti bih, da nisi stao gristi ljude okolo. Pa si sad tumačiš da sam ti ja nešto sjebao. Obrati se onome tko te nahuškao na Tessu, jer ja nisam sigurno. Jesam te ja možda tjerao da zatim salijećeš koga stigneš s optužbama s ruba pameti? Jesam te ja tjerao da Svenu po blogu defeciraš i usmrđuješ, zbog čega te naposljetku i zasuo wc-sanitarom, što da čovjek drugo radi u kupatilu u koje si mu se istovario (na kraju i samo kupatilo zapečativši)? Je li ono što želiš reći to da sam ja sjebao time što si se ti uneređivao? Hoćeš li mi, Dogg, molim te, oprostiti zbog tvog divljaštva?
    Kod tebe sam ti replicirao nekim vrlo dobrim pitanjima - u smislu da su ti neodgovoriva, zato što te hvataju u dubiozi do grla. Nisi ni pokušao, dakako, odgovoriti, ali si se zato uhvatio nebitnosti, da se na tom planu razgalamiš. Joj, pero, e, skrati, haha, joj, pero, e, imao si do 5 fore... ovo potonje je posebno urnebesno - takvo što još stvarno nikad nisam čuo! Štopati vrijeme nekome koliko ima za odgovor, i to s fiksnim rokom?! :D Zbilja si puk'o. Evo, Blogdogg ne dopušta da ljudi imaju stvarni život, poslove, obaveze - on je sebi zacrtao da mu se ima odgovoriti od 12 do podne, a tko se ne uokviri - znači da je kukavica, da mu se ne usudi nos pomoliti. A bar da ima ikakve logike... jesam se ja eno pojavio? Jesam. Zašto je potrebna veća kuraža pojaviti se prije 5 nego poslije 5? Jer da poslije 5 nije više post aktualan, nije razvidan? No, eno, razvidan je svejedno - s obzirom da si ostavio da se vide i zadnji i predzadnji. Ali taman i da nije - koja ti je tek sad tu logika? Ako sam se već ''usudio'' pojaviti, braniti se od nasrta, interes mi je - sufliraš - pustiti da ostajem tamo bez obrane dok svi vide, a da je bude tek onda kad se više ne vidi? Interes mi je, znači, pobrinuti se da uvijek biva kontra mom interesu? Jako smisleno, Dogg, klap klap! :D Da i ne govorimo o samoj ideji pojavljivanja kod nekoga kao fenomena za koji bi bila potrebna kuraža (?). Ne, ne govori tvoje štopanje do 5 o meni kao ''pussycat'', ali govori - skupa s ostatkom komentara ti - sve o tvom nivou.
    (Nota bene, ako ćeš već štopati - moj si odgovor dobio u 6, a sam odgovorio iza ponoći (bitno duži razmak od onoga otkako sam ja opazio što se valja kod tebe do replike). I to uopće ne odgovorivši, nego prolupavši naskroz, i rascopavši se koliko si dug i širok. I to ne tamo gdje se zbivalo, nego, iz ne znam kojeg razloga, ovdje. Štogod.)
    Ali što kažu Janis i Cohen: we're ugly, but we have the music. Boli tebe, Dogg - ti imaš literaturu, u kojoj ti nema ravnoga, znam!

    avatar

    17.04.2013. (07:48)    -   -   -   -  

  • turimti

    budi kraći...

    avatar

    17.04.2013. (09:53)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    kito, pa da kratkoću baš ti tražiš? ;0))

    avatar

    17.04.2013. (09:58)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    gle perce da ti objasnim jednu malu tajnu zanata-vrlo je jednostavna čak:

    dobro pisanje podrazumijeva pisati što više pravih riječi i što manje krivih. ja sam samo na ovom postu nabrojao 1176 suvišnih riječi. ne kužim kako nemaš milosti prema ovom tvom divnom auditoriju bar, ako ga več nemaš prema svetom svijetu riječi (tvoje riječi). tvoje djelo živi izolirano unutar te cerade zbog koje tvoje riječi nisu vidile sunca več oho-ho i znaš šta mi je još zanimljivo? ta samodopadna aura koja diše iz svakog slova objavljenog ovdje i di god drugdje iskenjavaš svoj neo sofizam. evo ja sam se sad primorao čak 3 puta čitat ovaj post u cjelosti ,što me vjerovatno čini tvojim najvjernijim čitaocem ikada. ne kužim stoga perice čemu taj barbarski nagon da se iživljavaš na jednoj tako krhkoj pojavi kao što je pisana riječ? znaš li da te to čini vojnikom u službi kulturocida? moj ti je savjet da kreneš iz početka-objavi 3 slova, al nek budu slova i neka kažu nešto-bog, rat, mir...ima toga kolko hočeš...

    ono što ja kažem jednom riječju, ti za reč ih rabiš 1194, a to ti je od prilike i brojčano izražena kvalitativna razlika između naših dvaju opusa, jer ok, mogu prihvatit da te na blogu niko ne može valorizirat, ali tvoje djelo je na blogu samim time beskorisno, no ti ipak objavljuješ dalje ,a zašto? zato da bi impresionirao svoje usnule ljepotice i da bi i dalje zadržao taj image beskompromisnog naučno-filozofskog ,laboratorijskog alkemičara koji če KAD TAD od govneta učinit zlato...ja ti čak i želim sreču na tom planu (bez obzira što si anonimno palio vatru i provocirao me)...meni je u biti čak i drago da se ovakav alfa intelektualac kao ti mnome bavi u više od 2 posta.

    vrijedi za tebe i ako ima još iko sličan tebi:

    nečete gospodo uspjet udavit umjetnost jer ona u svojoj jedinoj formi egzistira tamo gdje je oplođena talentom, radom i ustrajnošču.
    art čestica-nedjeljiva i nepoderiva.

    avatar

    17.04.2013. (12:27)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ALEXXL - k'o te ne zna, mislio bi da ti to ne možeš ;)
    DOGG - dobar, dobar, samo još da si ga znao bolje iskoristiti!
    SAMOHRANA - nije smiješno! :D
    TURIMTI & BLEJZ - vidim da me pokušavate namamiti na neke proste doskočice, ali neće vam uspjeti! :P :D

    avatar

    17.04.2013. (12:54)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    DOŽŽAC - Vidim da si opet utvaraš. U životu se nisam tobom bavio u nekom postu. Već sam ti tu fantazmu koja te spopala podvukao kod tebe kao još jedan pokazatelj razboljele sujete. Ako si paranoičan, ne znači da te ne prate, a nitko ništa ne može napisati što ne bi bilo o tebi, right? Dogg, čak i taj jedan post makar indirektno s tobom vezan, pisan je originalno 2009., u doba opisanog sukoba blogerica L i A, kao fragment ambicioznije koncipiranog teksta koji nisam nikada dovršio. Kod Svena sam ga upotrijebio (20.1.) već manje-više gotovog, prilagodivši ga tek u komentar tamošnjem zbivanju - a kad me Sven podsjetio na njega prošlog mjeseca (24.3.), krivo ga postom nazvavši, sinulo mi da bi to baš i mogao/trebao biti jedan post. Da, aktualiziran opažanjem tvog karakterističnog obrasca ponašanja, no nikako sveden u svojoj objavi samo na to da tebe opiše; u pitanju je univerzalniji fenomen, pa je i post univerzalnije namjene (kao i svi moji). A nisam te, jasno, ni u peti imao pišući ga prije 4 god., kamoli kao muzu i inspiraciju. Nijedan ostali moj post nema te u peti ni na koji način, čak ni najdaljom aluzijom.
    Nego, sjećaš se ti još što sam ti ono također poručio istog tog 24.3. kod Svena? ''Vjerojatno ti je poznato što je Štulić rekao Bori Čorbi kada ga je ovaj jednom hvalio. E tako sam otprilike i ja tebe odmah osjetio. Sve ovo gore navedeno, uz mnoga druga očitovanja, učinilo je da te instantno detektiram kao insuficijentnog integritetom i intelektualnim poštenjem, nedovoljno čistim za moj ukus. Puna ti usta sebe umjetnika... ne znam što bi za tebe bila umjetnost, no prvo što bi ti trebalo je da si odeš negdje kupiti kralježnicu koja će te držati na okupu i neko sredstvo protiv lažljivosti, koje će te dekužirati od te kič-poze mahanja repom. Andergraundlijo!''
    Odnosilo se to na silne pohvale i panegirike kojima si obasipao moje pisanje: te da je svevremensko, te da si impresioniran, te veličanstveni koloplet (pa nabrajaš čega sve) povezan na okup jedinstvenom osobnom lucidnošću, te da je nakon mojih riječi svako drugo govorenje tek ''komadić kožice za sunet'', itd.
    Štulić je, dakle, Bori poručio: ti si, Čorba, seljačina, ne zanimaju me tvoje pohvale. Tako ni mene, Dogg, nisu nimalo zanimali tvoji hvalospjevi - pa sam ti to od prvog trena i dao do znanja. Baš je lijepo tako imati čistu situaciju iza sebe, poslije možeš opet govoriti kao slobodan čovjek, ne obvezuju te prijašnje potkupljenosti i samosputanosti, a riječi ti imaju težinu. Kao što npr. jako ima težinu sada kad kažem: na analogan mi način, Dogg, potpuno ništa ne predstavlja niti kritika kojom me ružiš otkako sam te očepio.
    Ona naprosto nema težinu. Ništa što ti kažeš više nema težinu, kužiš; previše si puta uhvaćen in flagranti u malicioznostima, lažnostima i općem ljigavo-učmalom ponašanju. To je ono što ti uporno promiče: sam si si svaku daljnju priču učinio šupljom. Svojim masovnim fejk panegiricima u periodima uvaljivanja učinio si da će muklom fejk prazninom zvoniti i bijesne riječi upućivane čim ti tko stane na žulj. I jedno i drugo se lako prepoznaje pod zajedničkim nazivnikom skroz-naskroz neobjektiviranog laprdanja čisto u učmale svrhe.

    avatar

    17.04.2013. (14:17)    -   -   -   -  

  • Wall na Mjesecu

    Ovdje ima sto slojeva, rovovskih bitaka i ad hominem ratova i nisam se mislio uključivati u rasprave, no jedno sad moram izreći na ovom blogu- Pero u šaci je jedan od rijetko pismenih i smislenih blogera, sa često zanimljivim temama i još boljim poantama. istina, malo preopširan, ali isplati se razgrtati plahte tekstova... ja sam osobno blog uvijek doživljavao kao veliko igralište, a klanovi, grupice su mi apriori bili odbojni, čak i sa zanimljivim pojedincima; vaš mali klan, posebno, u početku mi je izgledao kao skup dobronamjernika, poznavatelja i ljubitelja (lijepe) pisane riječi...sad više kao neke zatvorske bande u kojima prvo premlate neopredijeljene, a zatim pismene (jer odskaču). Pero u šaci je svakako među u kategoriji (naj)pismenijih.. pa logično da analfabetama i umišljenim alfama smeta. ako išta ne podnosim, to je poza- posebno samoproglašene (tobožnje) umjetničke veličine. nju možda treba nesmiljeno razotkrivati, ogoliti i secirati - da bi, u konačnici, to ogoljavanje pomoglo i samom umišljenom 'umjetniku'. Peru u šaci bi se eventualno moglo prigovoriti da umišljenost jednih tolerira, a drugih napada, ili napada tek u obrani, ali to je također legitimno, stvar stila i sasvim ok. malo je blogova na koje sa zanimanjem i često svratim. ovaj blog je sigurno jedan od njih, pa autoru sve čestitke!

    avatar

    17.04.2013. (23:48)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    WALL - Hvala na čestitkama i lijepim riječima. Samo jedno preciziranje bih imao, u vezi ovih ''bitaka''. Nije se dogodilo da sam selektivno napadao umišljenost ovoga, a ne napadao umišljenost onoga. Naime, ništa nisam zbog umišljenosti. Dušebrižnik nisam ničiji, zbog toga neću ići nezvan se petljati. Stvarno se ne opterećujem time čija će duša u raj, a čijoj grijesi ne daju. Onaj tko me čuo, čuo me zbog nečega drugog: svinjskog ponašanja. To se sve zbivalo kod Svena - koji je u međuvremenu demisionirao zgađen upravo tim i nastavnim svinjskim ponašanjem dotičnih persona, omalodušen za nastavljanje s blogom, pa ne mogu sada linkati. Imam ipak lokalno, mogu barem citirati svoj motiv na akciju (u obraćanju Bubi): ''Ti i Sven ste ga tu nešto stalno češkali, draškali, bacali mu frizbije i štajaznam - nisam vas u tome kužio, eto nisam, al' nisam ništa ni rekao; niti bih imao pravo što reći. Božemoj, veliki ste već, nek vam bude, tko sam ja da vam sufliram; jedino što mi samom nije bilo do toga. Osobno nisam nalazio veselja u igri s Rikijem kao vi,'' (Sven se obratio Doggu kao Rikiju u pjesmi napisanoj povodom zabrane daljnjeg mu komentiranja) ''a pogotovo mi nisu dolazila u obzir neka drugarska bratimljenja, ali inače ga nisam dirao, pa i kad me iritirao (što je bilo stalno). Samo što je onda najednom stao režati i gristi kao šakal. E pa jebiga, Riki - mahanje repom, slinjenje i lajuckanje sam ti tolerirao - u redu, jebe mi se, ne tiče me se - ali ako grizeš, dobit ćeš po njušci!'' Prirodno, dobivši po njušci, navalio je gristi i mene, objavivši prekjučer kod sebe poseban post u kojem objašnjava kako je moje pisanje zakurac, te se silno upinje dokazati kako smo takvi kao Sven i ja, te svi ostali ''elitisti'' koji su ga prezreli, ne valorizirajući ga adekvatno, zapravo bezveznjaci, jer pripadamo u salon, pa otuda nule spram njegove umjetničke čestice, njega koji je ''pisao na kutiju od Yorka'' (brkajući podlogu pisanja za nivo pisanja, kutiju cigara za garanciju nivoa). Važno mu je, osim toga, bilo ponavljati uporno - i u očiglednom razlazu sa stvarnošću - kako se moja zadnja tri posta bave ničim drugim nego njime. Sve sam mu to tamo očitao kao razboljelost ega - i to ti je, Wall, sva priča mog odnošenja spram Doggove umišljene umjetničke veličine. Nije mi istjerivanje iste iz njega bilo pobuda da mu dam po njušci (ne brinem nimalo o tome); pobuda je bila spomenuto svinjsko ponašanje. Umišljenu veličinu sam mu tek konstatirao kada se napadno očitovala kao pogonsko gorivo i kanalizacija njegovog protunapada (umjesto argumentima na samu temu).

    avatar

    18.04.2013. (09:26)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Ooo, kako me nađe s ovim tekstom... sve razumijem do u dlaku, jer i sama X puta pomislim, osjetim isto - tu nervozu, gotovo bijes zbog poze, afektacije, ikonografije, šablone... "Biti sam svoj vlastiti znak", pa još za nešto tako "uzvišeno" kao što je umjetnost - grozno, i opet grozno! A da stvar bude gora, mislim da nanjušim tu pozu jako dobro, kao da stvarno imam, kao što zgodno kažeš u ovom tekstu, ugrađene senzore za to. I da budem iskrena, mislim da me čak više živcira kada je instrumentarij kojim se privlači pozornost, naglašava osobnost, definira vlastiti identitet, meni načelno blizak. Ali prenapadnost njegova korištenja, brojnost takvih "ikonografskih" detalja (kao što je u ovom slučaju bila marama), šablonski način na koji se takvi elementi koriste i stavljaju u fokus iritantan je strahovito! Čak mi je lakše podnijeti kada su elementi uniformiranosti nešto što mi je sasvim daleko, nešto što je nazadno, nisko ili u startu vrijedno prezira (kao što su neki primjerci fotografija ovdje - s križevima i sl.). To je jednostavno grozno, nazadno, primitivno, ponekad čak i smiješno. Ali kada se uniformiranje vrši u ime "plemenitih" i "visokih" ideala, u prvom redu Umjetnosti (koju, plejada ovakvih, svojim pozama i predvidljivim odjevno-fizičkim gestama kao da napadno i sasvim namjerno piše velikim slovom) moja iziritiranost bude još jača, možda baš upravo zbog toga zaloga, zbog objekta koji ni kriv ni dužan (umjetnost, kreativnost, slobodoublje, intelektualna širina...) samim time biva parodiran, unižen. Doduše, ne doslovno, no svakako biva "iskorišten", jer onaj koji navedene etikete želi tako nasilno upisati u svoj osobni znak, ustvari potvrđuje suprotno. No on se, svojom napadnom "uniformom", obraća širokoj publici, javnosti, običnim ljudima oko sebe kojima vrlo često uspijeva prodati rog za svijeću. I nije to slučaj samo kod arhitekata - mislim da je to zajednički nazivnik za sve profile zanimanja i struka okupljenih oko odrednice "umjetničko" - za slikare, glumce, pisce, redatelje... Premda, priznajem, arhitekti u tome svakako prednjače, osobito ovim iritantnim slijepilom za druge boje osim crne :))
    Iritira me kada me mame da nešto volim, da mi se sviđa, da upravo to i takvo do u dlaku, smatram lijepim... namamljen zaljubiti se, kao što kaže sintagma u postu, jedna je od situacija koje su kod mene nužno osuđene na kontra-efekt. Lagani bijes i podgrijana temperatura koje osjećam u ovom izvrsnom postu (istina, dugom - ali ipak ne i predugom :),, tješe me spoznajom da nas ima više koji slično reagiramo.

    avatar

    21.04.2013. (21:58)    -   -   -   -  

  • Zezimir

    Odlično, odlično :-D Promptno idem vaditi mast šalovitim prijateljima

    avatar

    25.04.2013. (13:46)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    AMA GI - potakla si me da se u odgovor nadovežem ne komentarom nego novim postom :)
    ZEZIMIR - da mi je gledati kako ih isušuješ k'o čvarke :D

    avatar

    26.04.2013. (20:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...