Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Lilianke

    Pozdrav, Vajrapani! :)
    već se pitam nekoliko dana jesi li odustao od bloga ili nešto pripremaš..... čak sam jučer krenula napisati 'di si ti' al ipak nisam.. no evo te!
    E da, ovako, jučer ujutro sam se sjetila jedne afirmacije (zovi ju mantra, pozitivna misao ili kako god hoćeš) koju sam tamo prije sto godina prilično koristila, bila mi je baš draga, a osim toga jako mi je popravila život (kao posljedicu pružanja ljubavi svijetu dobiješ ljubav od svijeta) i dovela neke ljude u moj život....još da kažem, kad bih ju vizualizirala, uvijek bi zamišljala 'ljubav' kao svjetlost.

    "Duboko u središtu moga bića jest neograničen izvor ljubavi. Ja sada dopuštam toj ljubavi da izađe na površinu, ona preplavljuje moje tijelo i moj um,cijelo moje biće , ona preplavljuje svijet oko mene i vraća mi se umnožena"
    Doslovce bi išla uokolo, tako zamišljajući i šireći 'blagoslov' po svijetu
    ,...onda me to pustilo....
    i sjetila sam se toga jučer, i poželjela da to ponovo činim....

    e, onda sam nakon toga na jednom blogu naletjela na ovu rečenicu "iz spužve koja je upijala nečistoću svijeta poželio sam postati sličniji kristalu koji isijava svjetlost"

    a potom (sve ono s kojim satom razmaka) si ti ovo postao sa početkom o kristalnom relikvariju (zar se ne veli relikvijarij, odnosno relikvijar?)
    "..........te si relikvarij tada oprao svetom vodom iz vaze, obavio ceremoniju posvećenja nad njim i položio ga na vrh brda. Relikvarij je onda emitirao svjetlost sjajnu poput sunca i mjeseca, a također je i reproducirao iz sebe nekoliko istih takvih relikvarija ....."

    Kaj misliš o čemu govori taj san, što/tko je relikvarij!? hehe

    Inače, lijep ti je post, puno za pročitati, puno za razmišljati i tak.. :)))))

    avatar

    07.04.2013. (14:27)    -   -   -   -  

  • jelen

    Lilianke:
    Jako lijepa afirmacija/vizualizacija i jako lijepi sinkronicitet ;-)

    U ovom slučaju taj simbol koji je Marpa trebao očistiti od zaprljanja, posvetiti i postaviti na vrh, da bi iz njega nastalo još takvih, to bez daljnjega simbolizira Milarepu. Rongton Lhaga (iz prošlog nastavka) je zato i poslao Milarepu k Marpi da ga očisti jer je bio u potencijalu briljantan kao kristal ali zaprljan. Toga dana on je došao k njima i Marpa i Dagmema su imali znakovite snove, ali Marpin je preopširan pa sam počeo od Dagmeminoga sna, no u tekstu se spominje da je Marpa bio „u sebi zadovoljan zbog podudarnosti sa njegovim snom…“ Što se tiče drugih relik(vij)ar(ij)a koji su se „reproducirali“ iz prvoga, vjerojatno simboliziraju Gampopu i Rechunga. A ženska bića koja se spominju da dolaze iz zemlje Urgyan i koja poslije čuvaju simbole su dakini. Dotična loza je povezana s njima, npr. Marpinom guruu Naropi se ukazala dakini Vajrayogini u vidu starice nakon čega je otišao iz samostana tražiti mahasiddhu Tilopu, Marpa i Milarepa su ih viđali u snovima itd.

    Možda se i veli relikvijarij, a ne relikvarij, jer relikvarij zvuči više ko akvarij ili terarij :-)
    Na eng. piše reliquary pa me to povelo nisam niti razmišljao kako bi bilo pravilno u duhu hrvatskoga jezika :-O

    avatar

    07.04.2013. (18:06)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    Neki svakoga dana u svakom pogledu...jel'te, napreeeduju, a neki oru svoje (zvjezdane ili ne, riža ili zvijezde, je li to bitno?) poljane. Ono što valjda jest bitno je da Staza ide nekim brdima. Ne nužno prostorvremena, ali očito nečega, i da orači piju svoje pivo. Živjeli!

    avatar

    09.04.2013. (10:10)    -   -   -   -  

  • jelen

    astrosailor: o da, savršeno izrečeno! Živjeli!

    avatar

    09.04.2013. (15:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...