Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • borivoj

    Ništa nema bez žaljenja. To znamo mi, ljubavni veterani. Veterani? Ha, a još uvijek sam apsolutni početnik. Jednako pokušavam zaštititi mog Gunđala koji je ujedno i otac. Mene moji roditelji i dalje pokušavaju zaštititi, učiniti me razumnijom. U četrdesetoj.

    Vidrin smijeh @ Primakka

    ------------

    komentar sa blog.hr

    avatar

    29.03.2013. (08:06)    -   -   -   -  

  • borivoj

    *

    Haiku od Chora:

    ZURITI U MJESEC:

    GLEDAJUĆI GA, ON SE ZAMAGLJUJE;

    NE GLEDATI GA, POSTAJE ČIST.



    Zen ima veoma poetičan način da izrazi nešto što se ne može izraziti. Sada vam Chora kaže, ako gledate u mjesec, oblaci će ga sakriti, jer sama želja da se gleda stvara oblake.

    Uvijek kada ste prepuni želja, vi ste tada okruženi oblacima. A onog trenutka kada ništa ne želite – čak i ako ne želite da otvorite oči – svi oblaci nestanu, a mjesec zasija na čistom i mirom nebu. OSHO

    Copyright © Osho International Foundation

    www.osho-yu.me



    *

    avatar

    29.03.2013. (08:16)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "KAD SE IZBEGNU SUVISNE NEDACE, ZA ODRZANJE HEROJSKIH VRLINA PREOSTACE JOS UVIJEK DUGI NIZ PRAVIH NEDACA, SMRT, STAROST, NEIZLJECIVE BOLESTI, NEUZVRACENA LJUBAV ILI IZNEVJERENO PRIJATELJSTVO; SVE NESRECE IZAZVANE BOZANSKOM PRIRODOM STVARI". Margaret Jursenar







    Dragi prijatelji,

    U tihovanju jos jednom o vitalnoj energiji u nasim zivotima. Svakodnevno podsjecanje na tu bitnost je isto vitalni cin. Mrtvilo inertnosti se otklanja svakodnevnim gibanjem u sirokim obzorima mogucnosti. Danasnja pjesma iz "Bijele kule" je doprinos oslobadjanju od stega okvira, bilo da su to ruzne navike ili sabloni siromasni dimenzijama:





    18. BEZ LJUBAVI



    Bez ljubavi i hrast se susi,

    kamoli pak okomita struja

    u ljudskoj kraljeznici.

    Ljubav zivi, neljubav mrtvuje.

    Sto radis u zagrljaju mrtvaca?

    Ruke, koje te stezu, nisu zive;

    zive su one, koje te sire.



    "Bijela kula", knjiga 28. Zapisala Vesna Krmpotic







    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

    koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    29.03.2013. (08:40)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Suncokret je jedna od prvih biljaka uzgajanih na američkom kontinentu. Indijanci iz Meksika i Perua su ga proizvodili pre više od 5000 godina.

    Uvršten je među 20 namirnica koje svojim sastavom štite od karcinoma, a takođe nosi etiketu superhrane. Od vitamina, nekako se najviše ističe vitamin E, ali tu su još i vitamini iz B kompleksa, beta karotin, D6.

    Minerali smešteni u suncokretu: magnezijum, bakar, cink, selen, mangan, kalcijum, fosfor, natrijum, kalijum, gvožđe. Proteina ima nešto više od 20 odsto, pri čemu su to uglavnom esencijalne aminokiseline neophodne našem organizmu, jer sam ne može da ih proizvede.

    Procenat masnoća je veći, a polovinu masnoća čine polinezasićene masne kiseline, najviše linolna (prethodnica omega – 6 masnih kiselina koje utiču na snižavanje nivoa holesterola u krvi).

    Ove polinezasićene masne kiseline organizam ne može da sintetiše, zato su nam i one esencijalne.Tu je i oleinska, omega - 9 mononezasićena kiselina, koja je jedna od glavnih komponenti maslinovog ulja.

    Takođe su prisutni fitoseroli i oni utiču na snižavanje nivoa holesterola u krvi. Prehrambena vlakna su još jedan važan element. Čuveni antioksidansi iz suncokreta su vitamin E i selen.

    Zato je on poželjan u prevenciji i lečenju kardiovaskularnih i malignih obolenja. Ako je koža suva ili je prisutan ekcem, suncokret je vlaži i štiti zahvaljujući linolnoj masnoj kiselini, vitaminu E i proteinima.

    Ako ne možete da se mimoiđete sa stresom, vitamin E iz suncokreta je pravi izbor, kao i kod nervoze, infekcija i starenja. Učenicima i studentima se preporučuje zbog intenzivne mentalne gimnastike kojoj su izloženi.

    Jedna supena kašika suncokreta na dan obezbeđuje vam dnevnu dozu (sve)moćnog E vitamina. Iako se najviše koristi kao grickalica, dok se gleda film ili utakmica, njegov potencijal za kombinovanje je ogroman.

    “Rado viđen gost” je u musliju, jogurtu, posut po salati, u palenti, pirinču, domaćem hlebu. Dobro se slaže sa semenkama bundeve, susama i lana. Ako se kratko tostiraju na suvom tiganju, dobijate pravi delikates.

    Za one nešto slobodnijih shvatanja – pokušajte da ga usitnjenog uključite u preliv za picu. Semenke čuvajte na tamnom mestu, u zatvorenoj staklenoj posudi. Osim u obliku semenki, suncokret je dostupan kao ulje i kao puter.

    avatar

    29.03.2013. (08:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ČESTITKA

    Sretan Uskrs!

    Uskrs je najveći blagdan kršćanstva, to je dan Uskrsnuća Isusa Krista, dan na koji se slavi blagdan Uskrsnuća.

    Neka svim Magicusima i onima koji redovito posjecuju portal Magicus info bude sretan i blagoslovljen ovogodisnji Uskrs !

    avatar

    29.03.2013. (16:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    NA RASKRŠĆU

    Križ,
    Iznad sela.

    ... Raspeti gleda
    U me
    (Krv mu curi s čela).

    Ja sa strahom
    Dodirnuh
    Njegovu ranu.

    I bi mi
    Sasvim svejedno,
    Na koju ću
    Krenuti stranu.

    Vinko Pavić

    -----------------------

    sa facebooka objavila ljiljana ozmec

    avatar

    29.03.2013. (16:53)    -   -   -   -  

  • borivoj

    SRETAN USKRS!

    Vaši
    Dolores, Karmen i Neven




    TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KASTVA
    KASTAV TOURIST BOARD

    Trg Matka Laginje 5 - 51215 KASTAV

    Tel.: +385 (0)51 691 425
    Fax: +385 (0)51 691 330
    Gsm: +385 (0)99 21 85 901

    E-mail: tz.grada.kastva@ri.t-com.hr
    www.kastav-touristinfo.hr

    avatar

    29.03.2013. (16:58)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Vrijeme je ponovnog rađanja! Sva priroda klija, pupa, lista, cvijeta, rađaju se novi naraštaji kukaca, ptica, naše fizičko tijelo se obnavlja, stare stanice se ubrzano zamjenjuju novima,……, a kruna svemu je blagdan Uskrsa.

    I tako uvijek sve iznova, svako proljeće nas se podsjeća da upravo imamo priliku, u obnovljeno fizičko tijelo nastaniti i obnovljen duh, a sve poteškoće, krivnju, nedaće i nesreće, ostaviti iza nas.

    I te kako osjećamo važnost ovog blagdana. I te kako smo svjesni da je to puno više od kolača, obojenih jaja, pince, janjetine i mlade kapule, pa čak i od crkvenih obreda.

    Prije dva tisućljeća, u trenutku kada je čista i bezuvjetna ljubav zasjenila sva loša djela i sve loše misli, dat je naputak koji vrijedi za sva vremena, za svakog čovjeka, bez obzira na vjeru i uvjerenje, baš kao što je i onda jednako vrijedio za vojnika, razbojnika, apostola, za cijeli puk.

    Svakome od nas se čini da ima sto potreba koje treba zadovoljiti, a sve se zapravo svodi na potrebu dijeljenja čiste i bezuvjetne ljubavi, jer naše se duše dodiruju, naši osjećaji se miješaju u jedan zajednički iz kojega svi zajedno blagujemo, čiji okus svi probamo. S toga, valja voljeti, nikada ne suditi, nego u trenucima ljutnje, gnjeva, kušnje, voljeti još više.

    Budimo zahvalni i odlučimo biti ono što jesmo, iskra Božje ljubavi.

    Sretan i blagoslovljen Uskrs!

    Ana Karlović

    avatar

    30.03.2013. (08:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...