Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    "ONO STO SE NALAZI IZA NAS I ONO STO SE NALAZI ISPRED NAS BEZNACAJNO JE U POREDJENJU S ONIM STO SE NALAZI U NAMA". Ralf Waldo Emerson



    Dragi prijatelji,
    Sloboda je nesaglediv dar, kao sto je slobodna volja bozanstven dar i u puno tihovanja smo pokusavali dobiti znakovite uvide o njoj. Evo i danas slicne ponude iz "Bijele kule". Barem cemo u obzorju tisine promisljati kakve odluke donosimo ponukani Bozjim ponudama:


    81. TI OSTAVIS KLJUC U KLJUCANICI

    Ti ostavis kljus u kljucanici i bez rijeci odes od kuce.
    Ti znas da cemo tuda naici, ali ne zelis znati hocemo li uci, vrata otkljucati.
    Nudis nam da k Tebi svratimo, da jedemo iz Tvoga tanjura, da pijemo iz Tvoje case, u krevetu da Ti spavamo...
    Ili da uopce ne udjemo, da kljuc u bravi ne okrenemo, niz pustu ulicu da odemo, i nikad ne saznamo sto smo sebi ucinili.

    "Bijela kula", knjiga 98. Zapisala Vesna Krmpotic




    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

    koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    28.03.2013. (08:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Znate li što se obilježava na Veliki četvrtak?

    Zagreb, 28.03.2013., 07:27 Autor: S.V.

    četvrtak je posljednji dan korizme.

    Posljednja večera (Ilustracija: Guliver/Thinkstock)Posljednji je dan korizme koja obilježava vrijeme prije Uskrsa. To je vrijeme posta, nemrsa i pokore i traje sve do Velikog četvrtka. Tijekom korizme vjernici se pripremaju za Uskrs molitvom, postom, kao i slušanjem i čitanjem Božje riječi.

    >> Danas počinje Korizma, priprema za Uskrs!

    Danas, na Veliki četvrtak počinje Vazmeno trodnevlje (muka, smrt i uskrsnuće Kristovo) i toga dana do podne nema nigdje mise osim one koju predvodi biskup u koncelebraciji sa svećenicima iz cijele biskupije posvećuje sveta ulja.

    Na Veliki četvrtak navečer svaka župa slavi misu večere Gospodnje. Preporučuje se da u njoj sudjeluje što veći broj župljana, jer je to početak najsvetijih dana u godini. Misno evanđelje govori o tome kako je Isus apostolima prao noge, kao primjer i poziv svim kršćanima na uzajamnu ljubav i služenje. Veliki četvrtak je, također, spomendan u koji je Isus ustanovio dva sakramenta: euharistiju (svetu misu) i svećenički red.

    BLOG:HR

    avatar

    28.03.2013. (08:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Svetski dan pozorišta 2013. and more...

    Pročitajte
    •Svetski dan pozorišta 2013.
    •Prolećni međunarodni stručni seminar studenata tehnike Evrope "Quantity or quality, that is the question?"
    •Seminar ličnih i profesionalnih veština za studente svih fakulteta u Beogradu
    •Zašto kultura? - video
    •Skulpture Bobana Ilića - treći deo
    •More Recent Articles
    •Search Mreza Kreativnih Ljudi




    Kontakturajte nasPrijavite se na newsletterOdjavite se sa newslettera
    Svetski dan pozorišta 2013.


    Narodno pozorište u Beogradu

    Narodno pozorište u Beogradu obeležiće Svetski dan pozorišta 27. mart brojnim programima koji popularišu pozorišnu umetnost, najavio je nacionalni teatar.

    Program počinje podnevnom akcijom "Otvorena vrata" tokom koje će posetioci, od medijatora dr Milovana Zdravkovića, saznati najosnovnije istorijske podatke o ovom zdanju kulture od nacionalnog značaja, obići prostorije i upoznati se sa procesom rada.
    Sat kasnije, u Muzeju Narodnog pozorišta v.d. direktor Drame Spasoja Ž. Milovanović pre probe razgovaraće sa popularnim nemačkim glumcem Aleksandrom Radenkovićem, tumačem naslovne uloge u Šekspirovom "Hamletu" sa kojim će ansambl "Šaušpilhausa" iz Diseldorfa naredne večeri gostovati na Velikoj sceni.

    Na Svetski dan pozorišta posetioci nacionalnog teatra moći će da vide deo probe ove predstave koju je režirao Stafan Valdemar Holm.
    Na taj dan ispred glavnog ulaza u Narodno pozorište biće postavljen štand sa reklamnim materijalima, kao i plazma ekran na kojem će se emitovati spotovi i inserti iz predstava Narodnog pozorišta.

    U foajeu Velike scene biće prikazana izložba kostima iz fundusa Narodnog pozorišta a kostimirane razvodnice i statisti deliće repertoar, flajere i druge promotivne materijale Narodnog pozorišta i njegovog Muzeja.
    Posetioci su pozvani da popune upitnik, koji može biti od koristi marketingu i istraživačkom centru, a u znak zahvalnosti dobiće poklon ulaznice ili neki od suvenira Narodnog pozorišta (kalendar, razglednica, fotografija sa likom i potpisom nekog od umetnika...). Tog dana, ulaznice za sve predstave Narodnog pozorišta prodavaće se po specijalnom popustu.

    I Knjaževsko-srpski teatar u Kragujevcu obeležiće 27.mart, Svetski dan pozorišta, druženjem mladih sa glumcima, izložbom i porukom nobelovca.

    Članovi dramske sekcije osnovne škole "Vuk Karadžić", više puta nagrađivani za dramsko stvaralaštvo, imaće priliku da se upoznaju sa životom i radom pozorišta i družiti se sa glumcima predstave za decu "Gusari".

    Uveče u 19 sati u galeriji "Joakim" biće otvorena izložba pozorišnih plakata ne samo kragujevačkog pozorišta već i svih ostalih u Srbiji, ali i iz inostranstva sa kojima Knjaževsko-srpski teatar saradjuje.

    Na otvaranju izložbe, kragujevačka glumica Vladanka Pendić, pročitaće poruku za Svetski dan pozorišta čiji je autor nobelovac Dario Fo.

    Dan otvaranja Pozorišta nacija u Parizu, 27. mart 1962. godine, proglašen je za Svetski dan pozorišta. Taj datum obeležavaju pozorišta širom sveta, a svake godine se povećava broj institucija koje se priključuju proslavi tog praznika.
    Tihomir Stojanović mrezakreativnihljudi@gmail.com 060/5-22-33-00

    avatar

    28.03.2013. (08:16)    -   -   -   -  

  • borivoj

    POZIVNICA

    U organizaciji Hrvatskog književnog društva
    u petak 29.03.2013. u 19 sati,
    u Književnom klubu, Blaža Polića 2/III, (iznad studenskog restorana Index).

    Održat će se predstavljanje knjiga
    ''Oslobođena kap''(haiku i haige) i ''Zapletena u mreže'' (zbirke pjesama),
    autorice Silvije Butković iz Đakova

    - u nastavku večeri slijedi druženje kroz ''književne interpunkcije''.

    Radujemo se vašem dolasku!


    ----------------------------
    Nekoliko riječi o gošći
    ------------------------------
    Silvija je Butković rođena u Osijeku 1964. godine, djetinjstvo je provela u Malom Lošinju gdje je pohađala osnovnu i srednju školu, koju je, vrativši se u Slavoniju, završila u rodnom gradu. Diplomirala je na Višoj komercijalnoj školi u Slavonskom Brodu. U tvrtkama u kojima je bila zaposlena bavila se komercijalom, marketingom i turizmom. S obitelji živi u Đakovu i djelatnica je Državne ergele lipicanaca Đakovo. Slobodno joj je zanimanje u domeni turizma, turistički vodič sa licencom za četiri županije.

    Do sada se veoma uspješno okušala u umjetničkoj fotografiji, poeziji, prozi, haiku pjesništvu i haigama. Članica je Foto kino kluba Đakovo, Hrvatske udruge fotografa Zagreb, Matice hrvatske, Društva hrvatskih haiku pjesnika iz Zagreba, Udruge umjetnika "Tin Ujević" iz Zagreba, Udruge Olimpijada kulture - Osijek , Društva pjesnika "Antun Ivanošić" iz Osijeka, Slovenskog kulturnog društva "Stanko Vraz" iz Osijeka, članica je Svjetskog haiku društva (WHA) u Japanu, KUD-a "Sklad" Đakovo, Udruge turističkih vodiča u Osijeku i Lions Cluba "Buga" Đakovo. Foto-reporter je i vanjski suradnik tvrtke Pixel Media d.o.o. (PIXSELL) Zagreb i fotograf web portala ĐAKOVO danas.

    Priredila je do sada devet samostalnih izložbi fotografija: Oslobođena kap, Mirisi jutra, Plemenitaši, Moje modrine, Na vrhovima prstiju, Čuvari baštine, Slavonija u oku, Slavonski akvarel i Rukoplet. Izložbe su bile postavljene u dvadesetak hrvatskih gradova, uz Beč i Tuzlu.

    Sa svojim fotografijama sudjelovala je na pedesetak skupnih izložbi diljem Hrvatske. Njezine su fotografije objavljivane i u stručnim časopisima (Digital Foto, Fotomag, Agroglas, Konji), kao i u turističkom vodiču za Osijek i Zagreb "In your pocket". Svojim je fotografijama ilustrirala nekoliko knjiga i naslovnica drugih autora. Godine 2010. dodijeljena joj je plaketa Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak tehničke kulture na području Osječko-baranjske županije, kao aktivne članice Foto kino kluba Đakova.

    Svojim književnim radovima sudionikom je mnogobrojnih natječaja diljem Hrvatske i svijeta (u Japanu, Engleskoj, Francuskoj, Italiji i SAD-u). Pjesme i prozni uradci objavljivani su joj u 50. zbornika diljem Hrvatske, a njezini haiku i haiga radovi uvršteni su u nekoliko antologija haiku poezije (u Japanu 2007.- 2012. i u Italiji 2006. 2007. i 2011.) Kao članici Svjetskog haiku društa (WHA) u Japanu / na web portalu www.worldhaiku.net / 2007. pripala joj je titula Master Haiga Artist koju potpisuje sve do danas.

    Do sada je Silvija Butković tiskala tri samostalne poetske zbirke: 2004. knjigu ljubavne lirike Dotaknuta snom, nakladnik Matica hrvatska Đakovo; 2007. knjigu haiku pjesama i haigi Oslobođena kap, nakladnici Muzej Đakovštine i Foto kino klub Đakovo, te 2008. knjigu pjesama Zapletena u mreže u nakladi Matice hrvatske Đakovo.

    • 12. izložba fotografija autora Osječko–baranjske županije 2006. / 3. nagrada
    • Foto natječaj Hrvatskog čitateljskog društva "Smiješak... čitajte", 2007. / 1. nagrada
    • 3. Međunarodna revija turističke fotografije "TOURPHOTO 2007" / Diploma
    • 8. Veritasov natječaj za fotografiju, 2007. / 1. i 3. mjesto
    • 10. Podravski salon umjetničke fotografije, Đurđevac 2008. / Pohvala
    • 9. Veritasov natječaj za fotografiju, 2008. / 1. mjesto
    • 14. izložba fotografija autora Osječko–baranjske županije 2008. / 3. nagrada za kolekciju
    • 1. Koprivnički salon "Sretno dijete - sretna obitelj" 2008. / 2. nagrada
    • 4. Međunarodna revija turističke fotografije "TOURPHOTO 2008" / 3.nagrada
    • Revija amaterske fotografije i kratkog filma, Ilok 2008. / 1. nagrada
    • 3. Salon fotografije "Minijature", Beli Manastir, 2008. / 2. nagrada za kolekciju
    • Foto natječaj Udruga bicikl "Bicikl u gradu", Zagreb 2008. / 2. nagrada
    • 5. Međunarodna revija turističke fotografije "TOURPHOTO 2009" / 3. nagrada
    • 2. Koprivnički salon "Sretno dijete - sretna obitelj" 2008. / Pohvala
    • Foto natječaj Lions klubova Hrvatske, Đakovo 2010 – 2012. / 1., 2., 3. nagrada
    • 2. Foto natječaj "Volim Đakovo" 2010. / Pohvala
    • 3. Koprivnički salon "Sretno dijete - sretna obitelj" 2010. / 1. nagrada za kolekciju
    • 6. Međunarodna revija turističke fotografije "TOURPHOTO 2010" / Pohvala
    • 16. izložba fotografija autora Osječko–baranjske županije 2010. / Pohvala
    • 3. Foto natječaj "Volim Đakovo" 2011. / 1. nagrada

    avatar

    28.03.2013. (08:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    JA ZNAM DA BI VEĆINA RAĐE BEVANDU, ALI VODA JE VODA!



    Voda prije spavanja

    Oko 90% srčanih udara događa se rano ujutro a to se može smanjiti ako popijemo jednu do dvije čaše vode, NE vino ili pivo, prije odlaska na počinak.

    Znao sam da je voda važna, ali nikad nisam znao da postoje posebna vremena za njeno ispijanje.
    Jesi li ti?

    Ispijanje vode u pravo vrijeme povečava njezinu učinkovitost na ljudsko tijelo:

    1 čaša vode nakon buđenja - pomaže aktivirati unutarnje organe

    1 čaša vode 30 minuta prije obroka - pomaže probavu

    1 čaša vode prije kupanja - pomaže sniziti krvni tlak

    1 čaša vode prije odlaska u krevet - izbjegava moždani ili srčani udar

    Molim vas proslijedite ovo ljudima do kojih vam je stalo....

    JA UPRAVO JESAM...!!!

    --------------

    moj ti željko!
    ovo sa vodom dobro mi je poznato i prakticiram otkad znam za sebe, godinama!
    što se vode tiče izvorske ili sa špine, da mi ne padne tako teška na želudac u pravilu razblažim sa teranom, i to je onda "I LIGA", lijek je za bogove!

    nema da fali, živ si i zdrav ko bog Bahus, - tad slavimo, Ja i On!
    lp, boro

    avatar

    28.03.2013. (16:39)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Na Krbavskom polju na farmi vlasnika iz Splita i veterinar i nadležna veterinarska inspekcija su potvrdili kako je ondje ostalo tek 90-ak krava i 17 junadi te da ih, svakim danom, ima sve manje.

    Zbog nedostatka hrane krave ugibaju u agoniji

    'Posljednjih se nekoliko dana s farme na ispašu u Krbavsko polje pušta 70-ak krava, koje pokušavaju po kamenjaru pasti travu. No, trava je toliko sitna da nije niti za ovce, a kamoli za goveda, koja više energije potroše tražeći hranu nego što je unesu jedući', doznajemo od Dražena Črnjara iz udruge Glas životinja, koji su javnost odlučili upoznati s ovom tragičnom pričom.

    'Kada su goveda došla na farmu, bile su to velike,lijepe, mliječne krave, a sada im se ispod kože naziru kosti i ispada im dlaka. U početku su u registru bile prijavljene kao mliječne krave, a kako su prestale davati mlijeko, zbog loše ili nikakve ishrane, preimenovane su u kategoriju krava za telenje. Sada su toliko slabe da ne mogu niti preživjeti, a kamoli oteliti se. Taj bi slučaj svakako trebalo detaljno istražiti policija', poručuje Črnjar iz Glasa životinja.



    Država daje poticaje, a adekvatne kazne ili kontrole nema

    Lov farma d.o.o. registrirani je ekoproizvođač u ratarstvu od 2010. godine. Iz udruge Glas životinja se pitaju 'kako jedan ekoproizvođač može tako postupati prema životinjama i zemlji na kojoj žanje svoje ekokulture?', te ističu.

    'Možemo samo pretpostaviti što će se tek njima dogoditi. Država daje poticaje, ali ne kontrolira dovoljno što se čini životinjama i prirodi. Na ovome primjeru vidi se da bi se zakon morao mijenjati, jer država nema mogućnosti oduzeti životinje od vlasnika, koji ih zlostavlja ne hraneći ih, već mu može samo slati inspekciju i novčano ga kažnjavati. A kakva je ekonomska situacija, kod nas bi ovakvih slučajeva moglo biti sve više.'

    Apel vlasniku i min.poljoprivrede:'Pomozite gladnim životinjama i spriječite ekološku katastrofu!'

    ' Apeliramo na posjednika tog ispaćenog stada, gospodina Lovru Kolimbatović, da što prije započne s ispravnom i dostatnom ishranom, te liječenjem svih preostalih goveda na farmi, uz obaveznu suradnju s veterinarima. Budući da su dugo gladovale, kravama se mora postepeno povećavati ishrana i, tek kada se malo oporave, mogu im se davati lijekovi i cjepiva. Apeliramo na Ministarstvo poljoprivrede, kao i na udruge uzgajivača simentalskih goveda, da pomognu vlasniku u prikupljanju silaže, sijena i cjepiva.', poručuje im Dražen Črnjar iz udruge Glas životinja.

    Na naše upite zasad nema odgovora iz gospićke Veterinarske inspekcije, niti od vlasnika farme, a veterinar iz nadležne Veterinarske stanice Korenica Hrvoje Prpić za Dnevnik.hr je rekao.

    'Mogu vam potvrditi da je na toj lokaciji nastupilo veliko uginuće krava, ne bih o broju, još smo na terenu, za sve ostalo vas molim da se obratite Ministarstvu poljoprivrede'

    Iz udruge Glas životinja nam kažu kako su veterinar i inspektor dobili na uvid dokumentaciju za 60 uginulih krava, koje je odvezla Agroproteinka, tvrtka koja ih prerađuje u koštano brašno i potom prodaje na strano tržište. Tvrde kako u krugu farme još uvijek leži 20-ak leševa, jer farma nema sredstva za odvoz, iako je to, po zakonu, dužna.Inspekcija nema podatke o još 60 krava koje nedostaju. Pretpostavka je da su uginule, nema lešina, a moguće je da se, nakon povlačenja poplave s Krbavskoga polja, leševi krava pojave na pašnjacima kao prava ekološka bomba, pribojavaju se iz udruge Glas životinja. Iz Ministarstva poljoprivrede očekujemo očitovanje na naš upit o tragediji krava na Krbavskom polju.

    avatar

    28.03.2013. (16:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...