Komentari

auzmish.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Dante

    Ja sam mu dao otkaz još onomad kad te kod tedescija odmor provodio... Slika je drugačija no postupci pokazuju isto - balkanac vulgaris (đaba bruxeless i europa).
    Namjerno pišem malim slovima i sa gramatičkim greškama da ne uvrijedim mišljenje kako smo svi mi gluplji od ingrid...

    avatar

    14.03.2013. (10:33)    -   -   -   -  

  • daniela1

    http://javniservis.me/2012/09/16/ispovest-ekonomskog-ubice-kako-se-ekonoms ki-ubijaju-male-zemlje/
    http://youtu.be/WRM_Ul4EWA0

    avatar

    14.03.2013. (12:28)    -   -   -   -  

  • skydiver

    Bio neki dokumentarac, tamo sedamdesetih; pokretna traka u komercijalnoj proizvodnji 'piletine', ustalo crno pile, i ono bi da ide dalje.. Desi se to, shit happens, da 'korektivni malj' u masovnoj proizvodnji tragedije omane, tek da iznimka potvrdi pravilo, a konzumenti piletine porazmisle izmedju dvije reklame za vegetu - i zivot nastavi dalje.. Pokretna traka, htjedoh reci..

    avatar

    14.03.2013. (12:33)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Dante - moramo udvostručiti otkaze!
    @ Daniela - je li dakle stvar veličine ili tehnike? ;-)
    @ skydiver - da, o psima i karavanama, valjda. ali poželio sam obrat; da karavane zalaju a psi odu...

    avatar

    14.03.2013. (12:43)    -   -   -   -  

  • daniela1

    sastav igrača bilderberga, mmf-a i tako nekih jačih timova u admin-službi rotschil zion korporacija me zanima. premijer ovaj onaj, kurtamurta. svi su u njihovim mrežama...nisam shvatila pitanje. pretpostavljam da se odnosi na madrace i plavuše. nisam ni jedno ni drugo iako me količina alarmantnih informacija često, iz zaštite ovo malo mentaslnog zdravlja što mi je preostalo, bacaju u blank-plavuša stanja.... voda, hrana i zrak su mi vitalni od veličina i tehnika, kao-pretpostavljam, osim ako reptili to ne koriste-i većini na ovoj našoj plavoj točkici. bilo bi dobro da ih i za unuke uspjemo sačuvat. u koliko-toliko užitnom stanju.

    avatar

    14.03.2013. (13:02)    -   -   -   -  

  • daniela1

    (i eu parlament je nakon lisabonske farse tek za mazanje očiju. zanimaju me primjeri poput islanda, grillina u italiji, čavazovih i gadafijev dobrih poteza o kakvima u "visokorazvijenim" zemljama mnogi ni čuli nisamo, a kamoli ih imali. i građanske inicijative, grupe za međšusobno pomaganje, za off grid održive solucije, tesla i tako to. a posebno me razbješnjuju primjeri poput bombardiranja umetnih vodnih tokova izgrađivanih u pustinji, te istovremeno tvornica koje su proizvodile cijevi za njih, kako ih se ne bi moglo tako skoro popravit...tako, ako vas zanima što crnom piletu ide kroz glavu i što ga muči. lako za jaja. skroz mi je jasno da žene nisu za politiku. ne bi ni nitko trebao. zapravo bi nitko i bio najbolji kandidat....)

    avatar

    14.03.2013. (13:34)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ daniela1 - da, u azerbajdžanu, srbiji, hrvatskoj puno se špekulira o tim grupama, masonima, opus deiu itd. moja je dvojba oko njih, precijenjujemo li ih (jer ih nikad ne spominju švicarci, kinezi, nijemci i druge ekonomski jake zemlje), ili smo ih mi mali svojom tehnikom zarazili - neuspješnošću. jer da se nama bave, pa još i uspješno, valjda bismo imali koristi od toga i mi sami... a nemrem bolivit da nas furt opstruirajeju jer smo velesila u nastanku. :-D
    drugi komentar - slažem se. ali što mi s tim, sad i ovdje...?

    avatar

    14.03.2013. (13:34)    -   -   -   -  

  • BRANKO STOJKOVIĆ 1958

    Sabor RH, raspravlja 14. ožujka 2013., o pravima invalidnih osoba

    PARLAMENT U "LUĐAČKOJ KOŠULJI", A GRAĐANI SU ŽRTVE MANIPULACIJE.

    Govorili su o planu koji je očigledno bio napravljen odavno.

    SDP PODRŽAO IZVJEŠĆE ZAVODA ZA MIROVINSKO OSIGURANJE

    Zagonetan fenomen o kojem se raspravlja u saboru, je očito to nečiji smišljeni projekt - o tome kako tobože država se brine o invalidnim osobama. Ja uglavnom u većini slučajeva mislim da su to paraziti hrvatskog društva. Zoran Vinković (HDSSB) u Saboru RH, ismijava se kako su Registrirani nezaposleni na Hrvatskom zavodu za nezaposlene - njih Ukupno: 375.400 isto nekakvi invalidi. On između ostaloga kaže kako umirovljenici se tuku svaki za svoj "smetlarski kontejner" i jedan ga brani od drugog.

    Ako ste se tijekom praćenja svečane otvorene sjednice u Saboru, pitali - kakve veze sve to ima sa zdravim umom, niste bili jedini. Pa to je živo ruglo od parlamenta - same lutke "u lošem kazalištu" na koncu. U potrazi za znanjem i istinom - što to sve znači u ova luda vremena. Zašto iz dana u dan život u Hrvatskoj postaje sve teži?! Tko je stvorio krizu i tko se njome koristi, pitanje je svijesti i pravde. A ovi tamo mlate praznu slamu....

    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 09.03.2013.
    HRVATSKA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com
    URED: Masarykova 8

    avatar

    14.03.2013. (17:26)    -   -   -   -  

  • skydiver

    @Shelly, kad sam pomenuo 'sistem' (komentarisuci prosli post), mislio sam na svjetski (kojeg je hrvatski samo jadni blijedi plagijat). @daniela je eto vec naznacila u kom smjeru tragati za nekom suvislom akcijom.
    Ne radi se o nekim masonima, neko o totalnom i fatalno podivljalom kapitalizmu, koji izmedju ostalog svojim kesom komercijalizira (kupuje) i bira 'demokratiju' koja mu najbolje odgovara u realizaciji planova poniklim u mahnitoj samoubilackoj gramzivosti. Ta sumanutost ne poznaje samoobuzdavanje. Istorija nam nudi vise nego dovoljno dokaza o tome, s tim sto i ona pouka o ponavljanju ima ogranicen rok trajanja.

    avatar

    14.03.2013. (17:52)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ branko stojković - bez vrednovanja, prihvaćam Vašu želju da djelujete i putem bloga. ranije sam skinuo neke Vaše komentare samo zato, što želim da komentari budu tematski vezani za moj post na mom blogu, a ne da on bude tek platforma za tuđu promociju ili izražavanje mišljenja na druge teme.
    u tom smislu, hvala na javljanju; nadam se da sam jasan za ubuduće!
    @ skydiver - u kontekstu prošlog posta onda... "sistem" u današnjem vrednovanju želim shvaćati kao široko prihvatljivu sintezu vladavine prava i ekonomskih interesa. na žalost, apsolutno ne vidim da je hrvatski sistem - sistem jedne od dviju država, koje smatram domovinama porijeklom - iole plagijat svjetskoga, ma niti bijedan. sistem, kako ga shvaćam, implicira suučesništvo većine, a ne fatalističko nadanje gazdi ili bijeg od gazde, a bez vlastitog koncepta stvaralaštva (vidi Estonija, kao pozitivan primjer rješavanja tuđeg jarma i postavljanja ekonomske i financijske samoodrživosti). podivljali kapitalizam - slažem se! - netko je ipak morao dopustiti, ili barem dopustiti bez uvjerljivog otpora. kod nas, ako se bude poljoprivrednici, šute metalci i prosvjetari. ako se jave prosvjetari, mljekare boli kita (a staračkim i dječjim domovima unatoč, poticajima proizvedeno mlijeko proliju). kad akademici u protestu spaljuju radove, nitko niti da trepne. TO nije do podivljalog kapitalizma, nego do naše nacionalnog samospoznaje; nije do Srba, Bilderberga, MMF-a. neće nas izvući niti Franjo Ferdinand ni Tito ni EU. Moramo sami. A baš TAJ moment ja ne vidim u bliskoj budućnosti...
    Kapital naravno nije sklon samoobuzdavanu - dapače, suprotno je njegovom duhu - ali MI smo ti, koji jedini možemo i moramo makar pokušati, postaviti našu granicu...
    puno Ti hvala na zanimljivim stavovima i javljanju, lp! :-)

    avatar

    14.03.2013. (18:19)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Baš sam zavidio jednoj vrlo uređenoj zapadnoj državi čiji su građani u anketi o premijeru najčešće spominjali skijaše ;)

    avatar

    15.03.2013. (09:08)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Da, šarm, elokventnost i mladost su dobrodošla i moćna oruđa, ali sami po sebi su mjehur od sapunice. Srž, poanta, je, na žalost, objektivno očekivana za proizvod i eksponent sustava koji je višestruko dokazano naprosto kvaran i izvitoperen u osnovama! Pa su nam svima sve nade u svezi istoga prilično nategnute, ha?! Za sada moramo naprosto shvatiti da birati najmanje loš izbor još uvijek niti približno ne znači da će nam se posrećiti!

    avatar

    15.03.2013. (11:44)    -   -   -   -  

  • NF

    svi glasujete za realiste pa se čudite realnosti, ne znam jesil pročitao intervju mislim u zeitu s marinom weisband, inače preferiram neke druge političarke ali : "naivnost je u suvremenoj politici potcijenjena, a realität precijenjena."

    avatar

    15.03.2013. (12:40)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ja sam mu dao otkaz kad je prekršio dogovor između njega i onog koji je tehničkog premjera kojeg su nastojali progurati na izborima 2009, kako se ono zove? Ma onaj čelavi, jebiga, povijest g aje progutala pa se ne sječam imena ali sjećam se da je Milanović pregazio danu riječ.

    avatar

    15.03.2013. (12:50)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Kasniš prika, kod mene je otkaz dobio još davne 2008.
    Sjeti se Borne -> http://012station.bloger.index.hr/default.aspx?tag=borna

    avatar

    15.03.2013. (13:42)    -   -   -   -  

  • bistre,misli.hr

    Ovdje je puno grubih i ishitrenih konstatacija,a koje u ukupnosti ne daju čitatelju,dovoljno razloga da je ama baš sve negativno.
    Da se razumijemo, ja ovdje ne branim nikoga, ali ni ne osuđujem nekoga tko mođda nema dara, ili sluha za jezike itd.
    Moglo bi se argumentirati tako stav po stav.
    Svvi smo u ovoj zemlji postali prepametni,ono dijete u petoljetki,dobro spika englisch,pa kak se nebum onda izrugal onoj tamo ministrici, koja ipak ima i neke druge vrijednosti koje ja sada ne vidim,jer moje djete zna bolje od nje?
    Ne ide vam to tako u životu dragi prijatelji, Bog nije dao svima jednako talenata,.......i onima kojima je dao zakopaše ih u zemlju i ne učiniše ništa sa njima,.......pa če im se oduzeti!!!!!
    Dakle,u čemu je poanta,
    Namjerno neću spomenuti ime uvaženog matematičara koji bez računala,koje još tada nije postojalo ,znao je izračunati brzinu svjetlosti,koja je potrebna ,da zraka svjetla dođe na zemlju, itd,.....
    u običnom životu bio je potpuno izgubljen,nesamostalan,pored zdravih ruku i nogu.
    Tako funkcionira ljudski mozak,i onaj tko upravlja s njime,nekome je dano na jednoj strani ,a malo manje na drugoj,.......pa zar je to vrijedno ismijavanja??? ma tko to bio.
    U što smo se mi to pretvorili,pomolimo se za našu Vladu i Premijera ,da i njega dotakne DUH SVETI,koji nam daje dara govora u jezicima.

    Sada, da me ne raspnete svi vi pametni,ili ogorčeni,postavit ču vam jedno pitanje koje me več dugo muči,ali nitko po njemu ne zbori.

    Što mislite, la li se inteligencija može naučiti na fakultetu?
    Zanima me koje su to puste škole koje če izgraditi čovjeka u kompletnu ličnost?

    Nema te škole,moj odgovor.
    Ili se rodiš sa urođenom inteligencijom ili ne.

    I na kraju od kuda sam krenula ,tamo se i vračam,SVO ZNANJE OVOG
    SVIJETA NALAZI SE U KNJIZI ŽIVOTA.

    Ljudi čitajte sveto pismo,evanđelja,i ugledajte se u novog dragog Papu, FRANJU I.

    malo sam odužila,oprostite, i svima šaljem BOŽJI BLAGOSLOV.

    avatar

    15.03.2013. (15:25)    -   -   -   -  

  • skydiver

    @Shelly, bojim se da si zumiranjem zamaglio siru sliku, na kojoj je Hrvatska ipak samo 'pile'. Skoro svejedno crno ili bijelo jer se brojem stanovnika tesko moze porediti i sa nekim anonimnim gradicem neke anonimne kineske provincije. No kao potsjetnik, razmotri malo zbivanja na traci na relaciji razulareni kapital - crni pilici (Irak, Libija, Avganistan, Sirija, Iran itd). No fokus treba zadrzati na stanju planete kao cjeline. Eventualni poucak apliciraj na razvoj situacije u Egiptu, koji je ustvari prilicno vjerna premijerna prezentacija stanja planete; Nafta je omogucila da se broj stanovnika ucetvorostruci (nekoliko puta nadmasi prirodno odrzivi broj). Struze se dno barela, tj posljednje zalihe nafte i ostalih resursa i nema te politicke solucije koja to moze razrijesiti. Prirodni zakoni su iznad ljudskih.
    Istina, Hrvatskoj su (u smislu prirodnih resursa) preostale jos neke manevarske mogucnosti, ali ako je istorija ikakva uciteljica, nebih se kladio da ce ta karta biti od neke koristi.

    avatar

    15.03.2013. (15:49)    -   -   -   -  

  • maslinapjesmaloza

    Prvo čitanje. Prvi susret.
    Bravo.

    Prasce koji u svojoj duši plivaju do koljena u prolivenoj hrvatskoj krvi (jame) ne će zaboljeti ni okamina u srcu ni zvjezdača u ambisima.
    Bezglavo i bespametno bradavičasto, nekulturno, bahato i prijeteće, prase boli carukče što mu u kući nemaju snage ni za plakanje, dok mu vjerni janjičari ruše i prodaju (bolje reći daruju) svjetskim peredima sve.

    Preblaga ironija.

    Ne znam kako ste mogli povjerovati. Ne znam.

    avatar

    15.03.2013. (17:45)    -   -   -   -  

  • Hotel granata

    Nije nepošteno biti nedaroviti čovjek i nije nepošteno nemati smisla, ali je nepošteno bez ikakvog stvaralačkog ili radnog pokriča pokrivati mjesta onima koji imaju što reči i koji su se već ozbiljno dokazali.
    Izbori jesu zato da to mijenjamo.

    avatar

    15.03.2013. (18:04)    -   -   -   -  

  • kolumna jedne superžene

    E dragi moj, ja sam tu igru shvatila već prije godinu dana iako sam i sama kriva za to što su na vlasti.
    Danas mi je žao zbog toga.
    Pozdrav.

    avatar

    15.03.2013. (22:13)    -   -   -   -  

  • nečmenjanka

    Svaka sila se panično boji onih nad kojima svoju silu
    provodi ... i zbog toga je još silnija i bahatija ...
    Ja ga kao svog premijera nisan doživljavala nikad ....
    niti ne ću ... izbori će uskoro ...
    SVAKA SILA ZA VRIMENA ... !

    Dovidova ...

    avatar

    15.03.2013. (23:14)    -   -   -   -  

  • vacaguare

    Ne može njemu nitko dati otkaz. Ne može nitko nikome u idiotskom svijetu "demokratski izabranih" dati otkaz.
    Otkaz treba dati demokraciji samoj. Njoj, čija je jedina svrha da svake četiri godine imamo izbore. Fuj. Opstruiram i šaramo po listićima, jer samo mi je to ostalo.

    avatar

    16.03.2013. (08:08)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ dražeN - ... od zavisti do motiva, trnovito... .-P
    @ podijeljena1 - ... i upravo to me deprimira. jer imamo izbor, zlo, gore ili manje, ali nikako normalno, afirmativno... da sad i ode sdp - što, opet hdz??!!
    @ nf - složio bih se s njom, ali žena to tvrdi iz, ipak, bitno uređenije i jače zemlje, gdje se i takvi polumarginalni eksperimenti mogu pripisati jačanju demokracije (kao i sa putem Zelenih otada do danas). da moram izići iz labirinta, ne znam, bih li se usudio uzeti napušenog pijanca kao vodiča, ma kako duhovit mi bio...
    @ neverin - ...it keeps coming... :-/
    @ bistre misli - nije mi poanta bila omalovažavanje nepoznavanja jezika, nego zanemarivanje tog kriterija u državnoj službi ili/i diplomaciji, koja nas predstavlja. odgovora radi, niti smatram fakultet preduvjetom statusa, niti imalo mislim da se na faksu postaje kompletna ili inteligentna osoba - s druge strane, ponekad mi se čini, da s te strane u priču ulaze ljudi, koji se osjećaju mjereni po ili prema akademskom uspjehu. ali to nije ni blizu teme posta. :-)
    također se ne slažem sa tvrdnjom o urođenoj inteligenciji. sama za sebe, nije jednoznačno definirana, a dokazano se može donekle i razvijati, posebno u djetinjstvu. no, ni to nije tema posta ... kao ni Sveto Pismo niti novi Papa... (koji ne vidi mjesto ženama u politici, ali barem iz prve ruke ima iskustvo argentinske junte, što ga možda čini manje pretencioznim od "kvazisvetaca" ...) pozdrav
    @ skydiver - i dalje zanimljivo, ali mislim i da (proizvoljno) fokusiranje ne derogira cjelovitost motiva, nego ističe detalj u kontekstu. globalno, naravno, Hrvatska se ne može izuzeti iz općih tokova i istina, ali isto tako ne mislim da smo mi poprište energetskih strategija. prije da greškom škiljimo u prostor, gdje bismo se rado vidjeli, a previđamo vlastitu, regionalnu i lokalnu, determinantu (geopolitičku, ako želiš da zanemarim ekonomsku)... o ciklici po Kondratijewu ili načelno o ciklici civilizacija ne bih, jer samo laički nešto znam o tome, ali svakako vjerujem da nama ovdje, Hr, Srb, BiH, apsolutno fali strateški cilj vlastitog razvoja realnim putem, a svi (!) držimo pomalo figu u džepu, kao da se radi samo o komšijinoj /crnoj ;-) / kravi ... lp
    @ maslina pjesma loza - da.... jedino - ovo "kako STE mogli" ... hm. tko smo mi, tko ste vi, a tko oni? ;-)
    @ hotel granata - slažem se. jedino, osobno trenutno ne vidim niti jednu opciju ili osobu, kojoj bih iole više dao svoj glas ili podršku. TO me plaši.
    @ superžena - ja volim shvaćati periodično :-) ... ali... quo vadis, reče netko...
    @ nečmenjanka - moj stav... ne govoreći o strahu vlasti od mase, nedostaje mi elementarno poštovanje sudbine, razuma, želje i vjere (osobne, u budućnost i smisao). a tu su nam sve dosadašnje vlasti jedna velika koalicija, na žalost. još gore, MI to dopuštamo, dvadesetak godina. tu tuga postaje groteska.
    @ vacaguare - poštujem, ali se ne slažem. nije problem (sto lica) demokracije, nego njezinog funkcioniranja, pravila ali i onih, koji se na nju pozivaju. demokracija bez regula i jasnih mehanizama postaje anarhija; kod nas anarhija državnog politikantstva i povampirenog kapitala tolerirane manjine. ?kad smo zadnji put imali 100.000 ljudi na ulicama? ili 350.000? baš time, bojim se, dokazujemo da nismo zemlja slobodnog duha. ;-/

    avatar

    18.03.2013. (09:18)    -   -   -   -  

  • skydiver

    @Shelly, izgleda da smo prilicno u raskoraku, bar sto se fokusa tice, i da se to nemoze pokrpiti u ovom okviru za komentare. Napomena da je Egipat (kao vjerna prezentacija stanja svijeta, 'uzivo') ti je ocito promakla, tj nije u zoni tvog radara. No, neces dugo cekati da vidis tih 100-350 hiljada ljudi na ulici, te da na taj nacin saznas da (kako rekoh) 'nema te politicke solucije koja to moze razrijesiti'. Prirodni zakoni su iznad ljudskih.. ..Recimo, upravo sada, dok se mi dopisujemo, u Indiji se odvija (podrazumjevajuci) katastrofalni 'rasplet'. Desetine miliona ljudi (tj Hr. puta X), umire usporenom agonijom kaja se (pogresno) pripisuje produzenoj susi. Ali i to je samo tek detalj ukupne slike. I sve ce to proci ispod radara i neobznanjeno - dok konacno ne stigne i na kucni prag.
    Ciklicnost nema nista s tim. Ovo je nesto skroz trece i nevidjeno u dosadasnjoj istoriji, i ljudi sirom svijeta to intuitivno vec osjecaju ali ne uspjevaju definirati, jer ne postoji identifikaciski orjentir.

    avatar

    18.03.2013. (22:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...