Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • borivoj

    "CVRSTA KUCA IMA CETIRI STUBA:
    VRIJEDNOG OCA, MUDRU MAJKU,
    POSLUSNOG SINA I UVIDJAVNOG BRATA". Talijanska poslovica



    Dragi prijatelji,
    Jos ranije sam vam govorio kako je knjiga PROROK Halila Dzubrana jos od 1982. godine KNJIGA BROJ JEDAN u mom rangu procitanih knjiga. Ona ima evokativnu snagu i upravo dokazuje poruku pjesme iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje:


    13. ZNAS LI DA ZNAS

    Znas li da znas, ili ne znas da znas?
    Mili ti se i jedno i drugo.
    Ali kad znas da znas, i kad ne znas da znas,
    znanje u tebi nije okrnjeno -
    saznano, nesaznano, ono u tebi jest.

    "Bijela kula", knjiga 11. Zapisala Vesna Krmpotic


    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    06.02.2013. (08:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    --- On Mon, 2/4/13, Ana Karlovic wrote:

    From: Ana Karlovic
    Subject: U dokonosti uma i vremenaa
    To:
    Date: Monday, February 4, 2013, 10:21 PM

    Znanstvenici su otkrili da se kod razdraganih razgovora oko mozga stvara energetski oblak, nazvan „oblak entuzijazma“, koji pomaže u mnogim moždanim aktivnostima. Razlog je to da se kod neusiljenih razgovora, na primjer uz kavu, kad je sve svedeno na istu razinu promišljanja, bez nadglasavanja, osjećamo dobro, sve dok nas kroz razgovor vodi zdrav osjećaj našeg cijelog bića, ne procjenjujući što je netko drugi mislio u sklopu onoga što je rekao.
    Komunikacija je prekrasna stvar ako se održi na toj razini razumijevanja, dosljedno preispitujući misli i pretpostavke, jer svatko od nas donosi svoju prtljagu u svaku situaciju, a riječi mogu biti nejasne radi različitih stajališta. A tu su i predrasude, kao i činjenica da ne postoji apsolutna istina.

    No, sve je uglavnom dobro dok se ne prevrši mjera, kad u dokonosti uma i vremena izgubimo kontrolu nad mislima i riječima, pa najbezazleniji razgovor postane mučan, a komandu, radi povrijeđenosti ili sličnog osjećaja, preuzme njegovo veličanstvo ego.
    Razgovor tada krene žučnije, reda se kava za kavom, uključe se i dnevno politička događanja, koja nas tjeraju da se svrstamo za ili protiv, nadglasavamo se, lica se čak i fizički promijene, pjenimo se, a ego traži pobjedu. Žuč kaplje okolo, zaboravljaju se životni prioriteti, odlučno stajemo u službu nečije ideologije bez obzira što nam je tek površno poznata, boreći se zdušno.
    Konačno se odlijepimo od stolca, iza nas ostaju narušeni odnosi, a ostatke prolivene žući po odjeći i obući razvlačimo okolo šireći zarazu, sve dok sva ne nestane, „dok se ne ohladimo“. A čiju smo bitku bili, najčešće ni ne znamo.

    Ne usmjereni na konkretne aktivnosti i dobrobit dragih nam ljudi, kad druženje postane ubijanje vremena što bi trebalo nazvati zločinom, znamo se pjeniti i nad imaginarnim pričama o tome što će se možda dogoditi ili se moglo dogoditi ili bjesnimo da imamo pravo biti ljuti jer nam je učinjeno ovo ili ono. Takvo ponašanje je proizvod povrijeđenosti ega koji navijački uživa u neartikulaciji i kaosu, a ne mudrog promišljanja i kontrole misli i riječi, što nam je primjerenije.
    I evo to je činjenica koja nas tjera na razmišljanje kako velika većina uglavnom ne promišlja što misli i govori, pa nam se nameće zaključak da živimo u svijetu kojeg kontrolira ego, a to je prijetnja svima nama.

    Zadržati mir i spokojnost uma znači izbjeći sudbinu kolateralne žrtve u uvjetima vladavine ega. Neka nam bude strano bilo kakvo destruktivno ponašanje. Radimo svatko na sebi. Svijet će biti onakav kakav želimo, samo onda kad svatko od nas bude na toj razini. Uzalud su sva druga stremljenja i nastojanja, trenutak nekakvog boljitka, bez promjene pojedinca, sve je samo kozmetika koja nestane kod prvog umivanja. Budimo svjetlo, njegujmo ljubav i dijelimo je neštedimice. Htjeli mi to ili ne, vrijeme u kojem će čovjek biti svetinja, a ne potrošna roba, „topovsko meso“ u ostvarenju bilo čijih mizernih ciljeva, je tu pred našim nosom.

    Ne zamarajmo se pitanjima zašto smo tu gdje jesmo, takvi kakvi jesmo. Niti ne tragajmo za eventualnim krivcima iz prošlih vremena, niti sebe okrivljujmo, jer bez obzira tražimo li krivca među drugim ljudima i okolnostima ili se sami bičujemo krivnjom, to je samo način odbacivanja odgovornosti promjene. Takvi smo kakvi smo!
    "Kronično kajanje, što preporučuju svi moralisti, je nepoželjan osjećaj. Ako ste se ponašali loše, pokajte se, napravite nešto što to može promijeniti i dajte sebi zadatak da ćete se ubuduće ponašati bolje. Valjanje u blatu nije najbolji način da postanete čisti.“ Aldous Leonard Huxley

    Najdetaljnija analiza prijeđenog puta, također, neće ništa promijeniti. Tu smo gdje jesmo! Odlučimo li krenuti, u bilo kojem pravcu, krećemo upravo iz tog mjesta sa novim planom i novim stavom, spremni uskladiti se sa mogućnostima koje život stavlja ispred nas.
    Nije naravno moguće samo graciozno prijeći iz starih obrazaca ponašanja. Svi naši sustavi osjete promjenu i gotovo se sruše kako bi bili obnovljeni. Učini nam se da je svemu kraj. Promislimo, vjeruje li gusjenica da svijet završava kada počinje metamorfoza?!
    Podsjetimo se povremeno, kada smo jako, jako sretni, nekako nam se čini da smo oduvijek sretni i da će zauvijek biti tako, a isto je tako i kada se osjećamo tužni ili usamljeni, ili depresivni, ili bolesni, ili uplašeni. Podsjetimo se i ne dopustimo da nama zavlada očaj.

    Dragi ljudi, bez obzira na teškoće i konfuznost, još uvijek vjerujemo u ljude i u suštini smo optimisti. Upravo iz te činjenice nastaju sva naša traganja. Želimo rasti i uspjeti, ne isključujući druge iz tog procesa, nego dati najveći doprinos osobnom i zajedničkom rastu. No, strah je toliko veliki da nas drži prikovane u nekom „zaklonu“ iako se tu ne osjećamo nimalo dobro, jer statičnost je u suprotnosti sa našim željama i mogućnostima. Pa čak i onda kad neka poželjna a neuobičajena aktivno

    avatar

    06.02.2013. (08:25)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pa čak i onda kad neka poželjna a neuobičajena aktivnost nema nikakav rizik, premišljamo se tražeći „u čemu je kvaka“, iz straha da ne budemo prevareni.
    „Nitko nas ne može prevariti niti povrijediti ako mu mi to ne dopustimo.“ „Snagu, hrabrost i povjerenje možemo dobiti iz svakog iskustva kojeg prestanemo promatrati sa strahom.“ Eleanor Roosevelt

    Smiješimo se, jer čak i uz usiljeni osmjeh tijelo nam uzvraća dobrim osjećajem. Mršteći se šaljemo signal da nešto nije u redu i tijelo guramo u stres, a uz osmjeh tijelo proizvodi serotonin, privlačniji smo, imamo više samopouzdanja, čak pridonosimo boljem raspoloženju i drugih. Probajmo, pošaljimo osmjeh ljudima oko nas i čuvajmo se dokonosti.

    Pozdravljam vas osmjehom.
    Ana

    avatar

    06.02.2013. (08:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kava kava - biljka za opuštanje, radost i druženje

    Kava kava (lat. Piper methysticum), rasprostranjena je biljna kultura s područja Sjevernog Pacifika.

    Zanimljivo je da, unatoč imenu, nema baš nikakve veze ni sličnosti s kavom, ali je srodna s paprenom metvicom.

    Narodi diljem Pacifika često je koriste u medicinske, religijske i društvene svrhe, jer uklanja napetost i strah te potiče druželjubivost.

    Djelovanje te biljke zapadnjaci su otkrili 1768. zahvaljujući svjedočanstvu moreplovca i istraživača Jamesa Cooka o biljci koju pacifički urođenici uzimaju da bi postali opušteniji, vedriji i otvoreniji.
    Pročitajte više

    alternativa-za-vas

    avatar

    06.02.2013. (08:30)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poiščimo pozitivno

    Ker se mi zdi žalostno je to, da ljudje vse preveč okoli sebe iščemo negativno. Pri drugih osebah najbolj pogosto opazimo negativne lastnosti in pozabimo na to, da ima vsaka oseba tudi pozitivne lastnosti. V teh časih, ki smo jim priča je vse preveč jeze usmerjene na oblast. Ko je treba poiskati zunanjega krivca, smo strokovnjaki a žal se z negativnimi čustvi lovimo za rep, saj oddajamo nizke frekvence in v enaki meri se nam vrnejo.

    Ko začnemo razumeti vesolje in njegove zakonitosti in ko se naučimo, da enako privlači enako, potem lahko razumemo, da z oddajanjem negativnih čustev in črnogledost ne bo rešila nastalih težav, s katerimi se srečujemo vsak dan. Na svetu ni stvari, ki bi bila popolnoma črna. Vse je jing in jang in vsako živo bitje in dogodek je pozitiven, kot tudi negativen.

    Prepričana sem, da si vsi želimo mir na zemlji in to lahko storimo tako, da začnemo iskati v življenju pozitivno. Vsak izmed nas ima biti za kaj hvaležen. Če imate streho nad glavo, hrano in zdravje, ste bogati, spomnite se, da vsi na svetu ne uživamo takega luksuza. Hvaležnost je najvišja oblika ljubezni in ko začnemo ceniti, to kar imamo se naša življenja počasi začnejo spreminjati.

    Več >>>

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    avatar

    06.02.2013. (08:35)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Osmi grijeh - posluh
    Natalija Princi-Duhović
    Profil, Zagreb, 2010.

    Posluh nije ubrojen u sedam glavnih grijeha jer se smatra da čovjek, koji je obdaren slobodnom voljom, neće biti poslušan, nego razborit, pa stoga posluh ne bi trebao biti njegova mana, nego vrlina strojeva. I ne samo njih: mnogi su kroz povijest smatrali (a misle to i danas) da je posluh i čovjekova vrlina . Može li se npr. vojska zamisliti bez posluha? A zbog posluha je, smatra autorica, u povijesti čovječanstva učinjeno više neljudskih djela i zločina nego zbog svih sedam smrtnih grijeha. I danas društvo u kojem živimo najviše uništava poslušna masa ljudi koja čeka vođu, pastira kojem će se bez pogovora predati u ruke. Slobodnu volju olako smo voljni prepustiti bez borbe jer ona je i odgovornost. Očito je lakše kada drugi odlučuju i kad ne moramo sami misliti.

    više...

    avatar

    06.02.2013. (08:36)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani suradnici, dragi prijatelji
    Zbog kratkoće vremena i inače ubrzanog vremena obraćam vam se u skupnom mailu.

    Povod javljanju je seminar AqS, a dublji razlog je stalna motivacija da uz pomoć Klamatske alge i vrijednih proizvoda AqS pomognemo sebi i svima oko nas. Ne mogu dovoljno naglasiti Njenu vrijednost i našu odgovornost za pozitivne promjene u nama i oko nas.

    A) AquaSource ponovo dovodi u Hrvatsku gosp. Wes Lindena iz Londona.
    Radionica - seminar u trajanju od jednog dana, bi se održao u terminu vjerojatno u nadolazećem proljetnom periodu i vjerojatno u Rijeci i Zagrebu. Seminar je kao i obično za članove AqS besplatan. Molim sve suradnike da obavijeste svoje zainteresirane distibutere. Tema će biti posao u mrežnom marketingu, marketing, motivacija uglavnom teme vezane uz to. Motiviram iskoristiti svaku priliku za učenje, za proširenje informacija i vidika i nova prijateljstva. Ljudi koji žive u drugim zemljama, mogu nam prenijeti ponešto iz tih kultura kao i svoje iskustvo i znanje.

    Zamolili su nas da pitamo tko je od naših suradnika zainteresiran za seminar i da im javimo broj ljudi do petka (09.02.2013.). Zato molimo sve one koji su zainteresirani za rad i distribuciju da se prijave za seminar, što žurnije. Molim prijaviti se Eli ili Zlati.

    Ako netko još nije član a želi se pridružiti distribuciji i misiji Klamatske alge neka se javi Eli. Seminar će doprinijeti znanju i umijeću marketinga, komunikacije, širenja informacije i gradnje privatnog biznisa, dok će Algice i njihovo korištenje uvelike doprinijeti zdravlju u svakom pogledu.

    B) Pripremam promjene na web stranici - pa koristim priliku poslati SVIMA „Priču o AFA algi putovanjem kroz web site www.eli21. com« Izvadila sam linkove po temama pa samo klikajte na teme koja vas interesiraju. (niže u mejlu)

    Topli pozdrav u ove zimske dane
    Eli

    P.S. Puno Entuzijazma svima nama u osobnim i planetarnim promjenama koje su u tijeku.
    P.S. Priprema za promjene na web stranici:

    Priča o AFA algi putovanjem kroz web site www.eli21. com

    AFA alga - PARTNERICA prema ZDRAVLJU SVJESNOSTI SLOBODI
    Osobno se Afa alga i ja družimo već 13 godina, tako Njen učinak mogu svjedočiti iz osobnog iskustva i iskustva brojnih prijatelja. Kad smo se susrele Ona je za mene značila „Novi stupanj slobode“, a onda se naše druženje pretvorilo u prijateljstvo i partnerstvo. Svojim energijom, nutritivnim i jedinstvenim svojstvima Ona pomaže meni održavati zdravlje i dobro raspoloženje, a šireći informaciju o Njoj ja pomažem u njenoj misiji, pomoći ljudima u ovim vremenima velikih i brzih promjena.

    http://www.eli21.com/novi-stupanj-slobode.html; Priča Eli
    http://www.eli21.com/afa-klamatska-alga.html; AFA alga

    ISKUSTVO
    Osobno iskustvo
    21. dan samo na Afa algama ,vodi i jabukama, s Namjerom proboja na fizičkoj, mentalnoj, emocionalnoj, duhovnoj razini ... (rujan 2012.)
    U članku o AFA iskustvu- 21 dan, napisala sam:
    „Danas na tržištu ima puno proizvoda koje je čovjek osmislio (iskombinirao). Ako su prirodni i zdravi, dobrodošli, ali ja uvijek težim Izvornoj Kreaciji, kako u Znanju tako i u onome što u životu koristim. U hrani prioritet dajem onome što je najprirodnije i najbliže suncu. Koliko doseže moje dosadašnje znanje i iskustvo, AFA alga je na prvom mjestu, i jednostavno nije usporediva.«
    U osnovnom Info letku napisala sam zašto je AFA - Klamtska alga dobar izbor kao HRANA i kao LIJEK 21. stoljeća: Prirodna, Cjelovita, Divlja, Jedinstvena - http://www.eli21.com/info-algice.html;

    Iskustva drugih ljudi
    Mnogobrojna su i fantastična iskustva ljudi i životuina s Afa algom i proizvodima AqS, ali na žalost malobrojna od njih su zapisana. --- Vidi iskustva

    KRAJICA NUTRICIONIZMA - Sirovojelci, Vegetarijanci, Vegane ... SVI
    Afa alga s razlogom nosi titulu Kraljice nutricionizma. Za sve brojniju populaciju ljudi koji se hrane sirovom hranom, za Vegetarijance i Vegane ova mala bilja izvanredna je pomoć i podrška, posebice zbog obilja B12 vitamina i proteinskog obilja.
    http://www.eli21.com/alge-hrana-pradavnina.html; članak dr. Zlata Jaška
    http://www.eli21.com/superhrana.html; - Super hrane AqS

    ELIKSIR za MOZAK (podrška Zdravom Razumu)
    Najveća posebnost AFA alge, pored već spomenutog važnog vitamina B12, je njeno djelovanje na centralni nervni sustav, zbog čega je poznata kao „Eliksir za Mozak“
    http://www.eli21.com/mikroalge-cousens.html; dr. Gabriel Cousens
    http://www.eli21.com/klamatska-alga-depresija.html; Antidepresiv

    ZDRAVLJE
    http://www.eli21.com/klamatska-alga-zdravlje.html - članak dr. Zlata Jaška (Teklić)
    Tablica – dnevnik – praćenje stanja

    DETOKSIKACIJA i VITALNOST
    http://www.eli21.com/lagani-pocetak.html – Program za Lagani početak

    REGENERACIJA i OBNAVLJANJE
    - Učinak koji ima Afa alga na regeneraciju i obnavljanje stanica i tijela možete pogledati na linku - http://www.eli21.com/maticne-stanice.html

    SVJETLOST - ZELENA KRV PLANETA - Klorofil
    Afa alga nositelj je sunčeve energije, a o važnosti svjetl

    avatar

    06.02.2013. (08:37)    -   -   -   -  

  • borivoj

    SVJETLOST - ZELENA KRV PLANETA - Klorofil
    Afa alga nositelj je sunčeve energije, a o važnosti svjetlosti za naše zdravlje možete pogledati u članku dr. Gabriela Cousensa - http://www.eli21.com/divlji-elektron.html
    u isječku iz knjige Jakoba Libermana »Svjetlost lijek budućnosti«,
    te članku http://www.eli21.com/zeleno-klorofil.html;

    ENERGIJA
    Nevidljiv a snažan energetski utjecaj mistične planine Shasta. Planina Shasta, sveta planina, korjenska čakra planeta zemlje

    DNK
    Budući se ova Alga nalazi na planeti od njena postanka u svojoj DNK nosi informacije vrlo važne za nas u ovim vremenima velikih i brzih promjena – informaciju o preživljavanju i brzoj prilagodbi. Izvadak iz knjige znanstvenice dr. Marije papzove:
    http://www.eli21.com/mikro-alge-obracanje.html

    ZNANSTVENICI, LIJEČNICI, NUTRICIONISTI
    http://www.eli21.com/prehrana.html; Ono si što jedeš – Mc Keith
    U osnovnom info letku - http://www.eli21.com/info-algice.html;

    DOMOVINA KLAMTSKE ALGE
    Ako želite saznati nešto više o domovini Klamtske alge upućujem na linkove:
    http://www.eli21.com/alge-hrana-pradavnina.html;
    http://www.eli21.c om/alge-divlja-hrana.html;
    http://www.eli21.com/bogatstvo-jezera-klamath.htm l;

    ŽENE
    MENOPAUZA_dr. M. Glenville (2) (www-eli21.com – literatura Alge, članci knjige )
    http://www.eli21.com/kozmetika-natural-being.html - Prirodna kozmetika NB

    DJECA
    http://www.eli21.com/djeca-klamatska-alga.html; dr. Mirjana Kostov Došen
    http://www.eli21.com/zima-bez-antibiotika.html; dr. Peter Naydenov

    Kad se već ovo uzme u obzir Klamatsku algu teško bilo što može nadmašIti. Priča još nije gotova. Nadopunit ćemo je blagodatima za poslovne ljude, žene, trudnice, djecu, sportaše, putnike, starije osobe, kućne ljubimce i općenito životinje, znanstvenim istraživanjima, svojstvima: antikancerogena i radioprotektivna zaštita, detox - čišćenje i regeneracija tijela ... Svi su pozvani doprinijeti priči vlastitim iskustvom (pričom) ili saznanjem. Hvala vam na tome. Eli

    POZIVAM sve ljude dobre volje, koji se pridružiti misiji Klamatske alge i/ili koji žele doprinjeti svom zdravlju i dobrom osjećanju, neka se jave Eli – DOBRODOŠLI u tim.
    → Eli - t/f: 00385 (0)51 677-331; + 091 722 37 00; * eli.jaska@gmail.com

    avatar

    06.02.2013. (08:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ako ste ovih dana bezvoljni, umorni i neispavani, doznajte zašto!

    Zagreb, 06.02.2013., 15:31 2013-02-06T1546CET Autor: B.V.

    Dnevnik.hr https://dnevnik.hr News hr_HR

    Veljača nije dobar mjesec za spavanje, u prosjeku se uspavljujemo osam minuta duže nego obično, a tijekom noći smo budni dodatnih deset minuta.

    Nesanica (Ilustracija: Guliver/Thinkstock)U veljači provodimo malo vremena na svježem zraku, već smo se zaželjeli sunca, a grijanje u kući u kombinaciji s manjkom kretanja krivci su i za loš san. Tijekom veljače smo najumorniji i najslabije spavamo, pokazalo je istraživanje Britanskog centra za proučavanje sna u kojem je sudjelovala 21.000 ljudi.

    >> Otkrijte koja hrana pomaže da zaspete!

    Obzirom na to da nam je u veljača potrebno u prosjeku osam minuta duže nego obično za ulazak u san i da smo tijekom dana budni deset minuta duže nego obično, veljača je i službeno proglašena mjesecom najlošijeg spavanja u godini, prenosi Daily Mail.

    Čak 68 posto ljudi zbog toga krajem zime pati od manjka energije, koji je praćen osjećanjem umora i iscrpljenosti, a 28 odsto ispitanika izjavilo je da se uz to osjeća i depresivno, s tim što nedostatak sna naročito pogađa žene.

    Protiv umora i bezvoljnosti ne pomaže ni raniji odlazak u krevet, pokazali su rezultati britanske ankete. Situacija se, ipak, popravlja već u ožujku, s prvim lijepim danima. Samo treba prebroditi veljaču.

    avatar

    06.02.2013. (17:05)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi svi,
    kao svojevrsna najava dana žena, točno mjesec dana ranije,

    u petak 8. veljače, 2013.,

    u knjižari Ribook (Janeza Trdine 9a, 51 000 Rijeka) održati će se promocija knjige "Učenica", prve knjige Morane Žunec. „Učenica“ je devetnaesta knjiga objavljena unutar Edicije udruge Katapult (izdavač Studio TiM, Rijeka).

    U knjizi autorica problematizira muško-ženske odnose koristeći se brojnim strategijama, poput muškog glasa koji vodi radnju. Osim međugeneracijske razlike između protagonista Sergea i Izabel, kroz 137 stranica, čitatelj ima priliku promatrati i klasne odnose, poigravanje poviješću, muško-muška prijateljstva i spletkarenja pokrenuta žudnjom.

    Morana Žunec nam dolazi iz Zagreba. Rođena je u svibnju 1985. godine, iako tvrdi da je više zimski tip. Pisanjem se ozbiljnije bavi od 16. godine. Studentica je studija komunikologije s velikom strašću usmjerenom prema čitanju i pisanju o životu.

    Zašto je „Učenica“ najmanje fokusirana upravo na jednu učenicu, imat ćete prilike saznati, dođete li u RiBook, gdje će Vas osim Morane dočekati i urednik knjige te moderator događanja Josip Potnar te ostali članovi Katapulta.




        
    Superknjižara d.o.o.
    Janeza Trdine 9a, Rijeka
    radno vrijeme : pon-pet 0800
    sub 0800

    051/ 581 555
    051/ 581 557
    091/ 601 74 69
    www.superknjizara.hr
    www.superbookshop.net
    ribook@superknjizara.hr

    avatar

    06.02.2013. (17:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...