Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • catwoman

    Koliko mi je poznato, ' otuđenje ' je pravni termin za krađu.

    I koliko vidim, sada se taj termin sasvim ležerno ( i ' legalno ' ! ) koristi u ovom prijedlogu zakona.

    Dakle, da se pljačka ne bi mogla spriječiti, ili sankcionirati njeno izvršenje, potrebno ju je prethodno ozakoniti.

    In medias res, @ semper contra.

    avatar

    26.01.2013. (17:33)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    U današnjem J.L. kolumnist Jurica Pavičić je još žešće secirao spomenuti Prijedlog obuhvativši i ostale članke koji pokazuju da Zakon pogoduje samo velikim investitorima a za male ostaje sve po starom, kako se Zakonom 'bajpasira' lokalna samouprava i njezini prostorni planovi i kako je simptomatično kako se ni jedan od velikih borca za Regije od Istre do Slavonije nije oglasio u vezi Zakona.

    avatar

    26.01.2013. (19:12)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Molim te, @ Semper, stavi kao A.D. u nastavak svog teksta i taj, autora Jurice Pavičića.

    Hvala velika.

    avatar

    26.01.2013. (19:44)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ili samo stavi link na kraju, kao AD, da post ne bude predugačak, a tko želi, pročitat će ga na dnevno.hr. I po želi proslijediti ili printati onima bez računala.

    avatar

    27.01.2013. (01:31)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    Nije mi uopce jasno kako su se drznuli koristiti taj lopovski izraz, mislivsi da nitko nista nece primjetiti.
    Fascinatno je da ta saka jada na vrhu toliko otvoreno igra igru.
    Nije mi jasno sto zele sa samima sobom, gdje misle i kako misle zivjeti?
    I zar misle da ce ona lopina od Gatesa ili neki slican ekstremno bogat ludjak imati vremena za njihove papazjanije kad stavi lovu na racun da dodje do imovine?

    avatar

    27.01.2013. (08:48)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @cat
    Koliko ja znam J.P. ne objavljuje na toj domeni (ja je pratim) već samo u J.L. Pogledao sam na njihovoj web stranici međutim najnovija njegova kolumna je iz 11. mjeseca prošle godine. Pokušat ću napisati skraćenu verziju pa je dati kao novi post.

    avatar

    28.01.2013. (23:47)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Večeras je bila u emisiji NultaTočka (Togonal) rasprava o tom zakonu.
    Svi prisutni stalno su upozoravali ministra da taj prijedlog zakona ima i prviše "bagova" (grešaka - blago rečeno), i da je donošenje jednog takvog zakona u hitnom postupku i bez kvalitetne javne rasprave žestoko nedemokratski , itd.
    Ministar se branio uglavnom argumentima u kojiam kaže - pa zar vi mislite da bi smo mi stvarno vršili rasprodaju naših voda šuma i tla.

    Vlada se ponaša doslovno ludo forsirano jer se već žale i sudci i odvjetnici, da vlada štanca i mijenja zakone kao čarape, i da se oni u pravnom sustavu nemogu prilagođavati takvim promjenama, što će sigurno još dodatno srušiti efikasnost i povjernje u pravni i poslovni sustava Hrvatske
    Vidi:
    http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/76925-odvjetnici-i-suci-u-soku- vlada-mijenja-zakone-k-o-prljave-carape.html

    avatar

    29.01.2013. (00:40)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Jupi
    Točna konstatacija!
    No meni je zanimljiv ovaj novi ministar, zamjena za Čačića. Dok je prvi 'pucao' od arogancije i lako ga se izbacilo iz ravnoteže ovaj se ponaša kao 'tumplek' i imam dojam da se neće iznervirati ni da ga nazoveš tim nazivom.. Ne uzbuđuje se, tupi svoje. Njegovi mi dialozi sliče na razgovor kad se javi radnik na natječaj za tokara.
    "Znate li raditi na tokarskom stroju?"
    "Ne, ali znam svirati violinu!"

    avatar

    29.01.2013. (10:40)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Jest Semper - upravo tako.
    Mnje više svi su takvi.
    A nismo ih izabrali da nas siluju svojim idejama - nego da nam služe!
    Oni to nikako nisu u stanju shvatiti - jer niti nemaju u sebi ugrađeno temlejno poštivanje temeljnih ljudskih prava.
    A ljudska prava su doslovno izvor životnog vrenja; i uspjeha i propasti, i taj rizik treba prihvatiti, a ne SILOVATI DRUGE U MOZAK SVOJIM VIZIJAMA!

    avatar

    29.01.2013. (18:40)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Korekcija, @ Jupi : nismo mi njih izabrali, oni su NAMETNUTI !

    Izabrani su oni, koje predloži narod, te ih i izabere, a ne oni koje narodu na izbor postavi EU ( ili tko god izvan naroda ), pa je unaprijed svejedno tko bude izabran.

    U tom smislu, mi nikada nismo nikog izabrali. Možda jedino kralja Tomislava.

    avatar

    29.01.2013. (20:02)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Prema @ Jupiju, veli, dakle, ministar rasprodaje u Nultoj točki : " Pa zar vi stvarno mislite da bi mi vršili rasprodaju naših voda, šuma i tla ? "

    Nemam razloga ne vjerovati @Jupiju, ministrova logika je ista kao i ona JNA, kada nas je ( narod koji je trebala braniti ) zasula tenkovskim granatama. I to nije bilo prema bilo kojem ondašnjem Zakonu, već protivno, pa se svejedno desilo.

    Jadan onaj tko se uzda u Zakon u ovim uvjetima. A takav je recimo jedan meni dobro poznat čovjek, kojem nije dosta četnički metak kraj srca, pola nedostajućeg želuca i crijeva, te pokoje žile u nozi. Fali mu još koja ovrha ... ili legalizacija legaliziranog ... :-((

    Često se spominje tzv. prag izdržljivosti, tolerancije stanja, egzistencijalnog očaja i bla, bla koječega. Taj je efekt očito vrlo dobro prigušen metodom sitnih koraka i 'elitinih' alter-polit. opcija, koje su tu da nas spase od svojih vlasnika, pa mi ne moramo ništa poduzimati, jer budu sve oni, a mi samo trebamo slušati i činiti kako nam kažu. Nedajbože propitivati njihove ekskluzivne odluke. Jer to je zlonamjerna subverzija.

    avatar

    31.01.2013. (01:29)    -   -   -   -  

  • blade777

    Svatko ima pravo prodavati i otuđivati samo ono pravo na vrijednost koje je svojim radom stvorio. Budući da ni jedna vlada nije do sada stvorila vrijednost, nego samo ogromni dug, slijedom toga ne može ni raspolagati ni prodavati vrijednosti, jer takve vrijednosti ne postoje, a može rasprodavati privatnu imovinu svakog sudionika te oligarhijske skupine, u cilju otplate i smanjenja ukupnog javnog duga.
    Ukratko, svaki sudionik vladajućih struktura od devedesetih do danas(njih oko 1600), trebao bi biti podvrgnut otuđenju privatne imovine, radi pokrivanje štete koja je nastala zbog djela ili propusta koji su nastali tijekom trajanja njihovih mandata.
    50 milijardi vanjskog duga, a država u bankrotu, nije ništa drugo nego VELEIZDAJA .

    avatar

    02.02.2013. (16:49)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    Upravo tako, Blade.

    Uostalom, tko je te ljude ovlastio da potpisuju stetne ugovore, donose fasistoidne i represivne zakone i prodaju ono sto i nije za prodaju, a da ne spominjem namjerno urusavanje ekonomije, da bi cijena za rasprodaju bila sto niza.

    Opet dolazimo na ideju direktne demokracije, sto ovim pajacima nikako ne pase. Ne pase im da se za kljucna pitanja pitaju svi.

    Moj frend koji je svojevremeno radio u Hr "tajnim" sluzbama mi je rekao da je cilj unazad 70 godina - gaziti vlastiti narod, sto uspjesno i rade, jer je to jedini nacin da te obitelji koje su na vrhu, prezive, jer nakon svih svinjarija koje su napravile, vjeruju da ne bi mogli prezivjeti ako ne bi bili na/pri vlasti.

    U iole postenijem, slobodnijem i prosperitetu orijenitranom drustvu, oni jednostavno ne bi mogli postojati kao ikakvi subjekti odlucivanja, i bas zato sistem mora pocivati na vampirizmu, do njihovog ili generalnog samounistenja.

    avatar

    04.02.2013. (16:39)    -   -   -   -  

  • Njofra

    Elita svoje planove sprovodi kroz poprilično dug period i to je njihova najveća prednost, evo jučer je u medijima osvanula vijest kako bi biljka Stevia (koja je inače zamjena za otrov zvan šećer il pak aspartam ) uskoro mogla biti zabranjena, a kad su pitali tipa iz ministarstva on kaže kako je to samo prijedlog zakona,
    on kaže to je samo prijedlog i mediji odustanu od toga a ja niti malo ne sumljam da će za god dana steviju u potpunosti zabraniti.
    I to vam tako ide , ELITA planira desetljećima unaprijed a prost puk planira kako skucati desetak kuna za parizer
    Zato oni i jesu ELITA a prost puk jede parizer

    Oni njeguju Elitni dijabolični ili vražji način razmišljanja i oni su složni a PROSTACI nikada nisu niti će biti složni .

    Zašto?

    Pa zato jer prostom puku feta parizera život znači i to doslovno, ako ne skuca koju kunu odlazi na vječna lovišta umire od gladi (ili bar misli da bi umro od gladi).

    I to vam je tako , čista matematika, i odnos snaga, ELITA će sasvim sigurno ostvarti to što je naumila i to zbog toga što su stvari takve kakve jesu, njih je malo al znaju što rade a prostoga puka je mnogo al ne znaju što rade (štoviše nisu niti svjesni da su uopće živi).

    Al postoji i jedna manjina koja ne pripada ni ELITI a niti ovim PROSTACIMA i ta manjina je udobno zavaljena u kožnom sjedištu kinodvorane i veselo čeka da se radnja privede kraju.

    Pridružite joj se SADA.

    avatar

    05.02.2013. (10:52)    -   -   -   -  

  • Šaptač

    Zašto na špinu ne puštaju pivu ili još bolje zašto na jednu pipu (mildelton) di je topla voda ne puštaju pivu a tamo di je ladna voda vino,
    urota

    sve je to urota

    pustimo ljudima da odluče što sa pipom (midelton) dali pivo ili vino puštat kroz tu pipu

    avatar

    05.02.2013. (17:09)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    "Zato oni i jesu ELITA a prost puk jede parizer"

    Istina.

    Ali ima jos jedna stvar - cijela ideja EU i USA je zasnovana na makijavelizmu - "kako lagati, muljati i zajebati drugoga".

    A po svim prijasnjim iskustvima takvo ponasanje dugorocno ne daje ploda, i naposljetku se sistem urusava sam u sebe.

    Al to je vec nedostatak mudrosti.

    avatar

    06.02.2013. (06:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...