Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • ramika

    Vrlo lijep tekst. Mnoge stvari sam prepoznala, jer sam prije dosta godina bila u Baselu i obišla sve, od deponije, spalionice, pročistaća otpadnih voda i kompostane.
    Biootpad niste spomenuli, a baš na to su u Bazelu jako ponosni. Naime, gotovo svako domaćinstvo ima komposter u dvorištu. Oni koji stanuju u stanovima, imaju mogućnost zajedničkog kompostiranja na uređenoj javnoj površini u sklopu parka. Bar je tako bilo kada sam bila tamo, 1998. godine. Imaju i organizirano usitnjavanje granja pred kućnim vratima, jer im je u interesu da što manje otpada odvezu.
    U školama su također postavljeni komposteri, a djeca već u nižim razredima imaju edukaciju o kompostiranju.
    Pozdrav

    avatar

    25.03.2013. (23:55)    -   -   -   -  

  • ramika

    Zaboravih spalionicu. Nije baš jeftina, mislim da je baselska koštala oko 300 milijuna ff.
    Spaljivanje je dobro riješenje za onaj dio otpada koji se baš nikako ne može iskoristiti. Dakle , biootpad koji se može kompostirati, bila bi šteta i grijeh spaljivati, zar ne?

    avatar

    26.03.2013. (00:00)    -   -   -   -  

  • Plastik

    @ramika - Apsolutno se slažem s Vama jer to je jedini način da se odgovorno smanji otpad i iskoristi sve što je iskoristivo. Također se slažem i s Vašom tezom o spalionicama.

    Ali, ima još jedan otpad koji nas malo po malo počinje gušiti, a bojim se da se još nitko ne bavi ozbiljno s time - a to je ostatak iz svih onih prečistača i kolektora kanalizacijskih ispusta. To su sada već ogromne količine mulja. Kuda s time?

    Hvala na komentarima.

    avatar

    11.04.2013. (19:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...