Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • Tzar

    vrhunski text, ali ono što je krajnje genijalno je paradox u kojem niko od njih neće moći shvatit parodiju upravo zbog hrčka... :D

    avatar

    23.01.2013. (17:23)    -   -   -   -  

  • an

    Ti šovinistička svinjo! Hahhaha carski post.;-)

    avatar

    23.01.2013. (17:24)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hvala, hvala!

    Čekajte samo dok vidite što imam za prvi aprila...

    avatar

    23.01.2013. (17:29)    -   -   -   -  

  • Tzar

    evo jedan izvrstan primjer kako se na efikasan način otarasiti hrčka (ili barem gadure koja ga pokreće):

    VIDEO

    http://webcafe.net.hr/bizzar/video-evo-kakvu-smrdljivu-osvet u-je-muz-pripremio-zeni

    avatar

    24.01.2013. (04:08)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Eh. Ne mogu reći da je to što je napravio dobro ili da imalo podržavam, ali opet... valjda bolje i to nego nekakvo nasilje. Svašta.

    Sad bi nam dobro došao onaj troll koji stalka ljude po blogovima i objašnjava im da su primitivni i posesivni ako im smeta što ih je žena prevarila...

    avatar

    24.01.2013. (09:00)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Dosta ljudi s vjerskim uvjerenjima će se naći uvrijeđeno blasfemičnim korištenjem riječi "svet" u ovakvom kontekstu. Mogao si to preskočiti. Ovako se radi par stabala ne vidi šuma (bit parodije).

    Par prigodnih linkova:

    ...kad je riječ o ljubavi, Maja kaže da nema dečka. Smatra da se muškarci boje jakih žena. Prilaze joj samo, kako je rekla, simpleks vulgaris tipovi... Pitala sam muške prijatelje zašto me se normalni muškarci klone. Oni su rekli da vjerojatno znaju da mene ne mogu muljati...

    Ovaj je na dobrom putu:
    Dosta vam je loših dečki? Nemojte otići u drugu krajnost - Znate li koja je razlika između dobrog dečka i onog kojeg želite? - Hm, možda ste se samo razočarali u bivšem pa tražite nešto drugo.

    Znaš onaj vic, na cestama do raskrižja (s milijun dolara u sredini) signal za utrku čekaju "dobar dečko" (TM), "muškarac ženinih snova", Uskršnji Zec i Djed Mraz.
    Koji od četvorice će stići prvi i pokupiti 1 mil $?

    avatar

    24.01.2013. (10:14)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Moguće, ali ovdje sam parodirao KB "Sveti Duh" (koja je danas samo opća bolnica, koliko mi je poznato), što je jednostavno previše sladak pojam da bi ga se ostavilo. Da se ta bolnica zove bilo kako drugačije, uzeo bih to jer se radi o jedinoj bolnici u RH s dvije riječi u nazivu (tako da se jedna može promijeniti).

    Istini za volju, moglo je biti i "Hrčaka milosrdnih", ali to jednostavno ne zvuči toliko dobro.

    Za prvi link je većinom rješenje puzle to da cura treba kretensku igru pa ne primjećuje one normalne koji su zainteresirani za nju, iako je naravno sve moguće. Ima ih dosta za koje to nije slučaj, naravno.

    Drugi članak je prilično točan, naravno da će pobuditi mržnju razjarenih hrčaka. No iako dobro povlači razliku, savjet dobrim dečkima kako postati privlačni mu je retardiran:

    "Terri zato savjetuje dečkima – nemojte biti dobri, budite svoji."

    How yes no.

    avatar

    24.01.2013. (10:22)    -   -   -   -  

  • Igniss

    p.s. za komentatora/icu terra od koga imam davno, davno pitanje koje mi je promaklo, evo odgovora:

    @terra: vrlo kasni odgovor, ali eto: postoje određene negativne osobine kod nekih žena (nepouzdanost, racionaliziranje svih svojih izbora, pretjerana samostalnost, nemogućnost osjećanja leptirića prema normalnim partnerima) i sl. koje ih čine katastrofalnim izborima kao išta više od seksa za jednu noć ili neobavezne avanture. Što su jače te negativne osobine, to je neprikladnija za išta osim seksa.

    Dobar indikator tih osobina je u pravilu velik broj partnera, zato što je žena s tim osobinama u pravilu sklona promiskuitetu. I obrnuto, te osobine se dalje u njoj razvijaju kako prima sve više spolnih organa. Korelacija broja partnera i tih negativnih osobina je umjereno jaka. Dakle, nije broj loš sam po sebi, ali upućuje prilično pouzdano na te negativne kvalitete pa je stoga i sam po sebi znak opasnosti.

    Ipak, postoje i iznimke. Recimo, znam prostitutku koja je imala preko 4000 partnera i sada je u sretnom braku i nema u njoj ni trunke tih negativnih osobina. S druge strane, ovdje imamo djevicu koja ima ekstremno jake negativne osobine. Gotovo sam siguran da je ona tip žene koji bi uništio život svom mužu i oteo mu djecu čim se zapali za nekog kretena jer joj je dosadno, čisto zato što je toliko sklona racionalizaciji. To je čini mnogo gorim izborom za vezu (i mnogo "droljastijom", ako ćemo se poslužiti tim izrazom) od navedene prostitutke s 4000 partnera. To su iznimke od pravila.

    Ubuduće molim pitaj u aktualnoj temi ili mi pošalji mail, ili pitaj ovdje ali me samo podsjeti. Thx :)


    p.s. ne znam zašto mi je avatar drukčiji

    avatar

    24.01.2013. (10:41)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @The Artist
    "Na cestama do raskrižja (s milijun dolara u sredini) signal za utrku čekaju "dobar dečko" (TM), "muškarac ženinih snova", Uskršnji Zec i Djed Mraz. Koji od četvorice će stići prvi i pokupiti 1 mil $?"

    Mogu ja? Mogu ja????

    Lolozzzlolzzlolz.

    avatar

    24.01.2013. (14:35)    -   -   -   -  

  • d@d@

    Što znači pretjerana samostalnost? Može kakav primjer?

    avatar

    24.01.2013. (15:18)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @d@d@: recimo, da agresivno tvrdi kako joj nitko ne treba u životu, ponaša se kao da nitko nije dovoljno dobro društvo za nju, oholost, izražavanje "grrrrrrl power" žensko-šovinističkih stavova, ima teorije o nepotrebnosti vezivanja za druge ("jer te ionako izdaju", "ničemu ne služe") i sl.

    Uglavnom, mnogo stvari koje ženu čine i neugodnim društvom i sklonom iskorištavanju partnera, varanju i sl. Naravno, moguće je da je nekim muškarcima to privlačno, ali po mom iskustvu muškarci od žene što se samopouzdanja tiče samo traže da ne bude patološki depresivna, sve ostalo je skoro pa svejedno.

    avatar

    24.01.2013. (19:36)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    @Vuk
    Shvatili smo se. Ne bi bilo loše prevesti za one koji još ne razumiju izričaj GBFM. Barem za one koji još nisu totally bernankefied lzozolzozozozozo

    @Igniss, @Vuk
    Jeste li kad naletjeli na raspravu ili razmišljali o tome koliku ulogu ima introvertnost (kod djevojaka) u usmjeravanju prema (ekstremnim) sektaškim pokretima poput feminizma?
    Kod introvertnih djevojaka, da preciziram, ne nužno kod svih feminista.

    Nemogućnost potpunog uklapanja u shemu "nice&feminine", (produljeni) adolescentski bunt koji izmakne kontroli a kojeg iskoriste pkreti ili sekte za pranje mozga i prodaju ideologije, stroga kontrola i psoramljivanje/izbacivanje disidenata/heretika, literatura i govorne fraze (newspeak) koje se moraju koristiti i kojima se mijenja značenje u skladu s ideologijom (politička korektnost)... Liste se preklapaju.

    Obratite pažnju i na tekst i na komentare, ako zanemarimo "hodanje po jajima" da se neka ne osjeti unemirenom/povrijeđenom, whiteknighting, NAWALT i slične "dokaze":
    Women Introverts

    Je li introvertonost i posljedičan slabiji razvoj socijalnih vještina to što gurne takve djevojke u "sestrinstvo" u kojem su "prihvaćene takve kakve jesu"?

    avatar

    24.01.2013. (21:22)    -   -   -   -  

  • ronin

    dobra ti je ona slika s rengenom

    avatar

    25.01.2013. (14:43)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @The Artist

    Dobro pitanje. Nisam nikada o tome razmisljao, niti sam citao bilo kakve clanke o takvim djevojkama.

    Moje anegdotalno iskustvo govori da su takve zene vecinom same, da ne vole biti u velikim grupama ili ako su vani sa velikim drustvom onda su vecinom sutljive i povucene (“wallflowers”), ne odjevaju se napadno niti upotrebljavaj puno sminke, ponekad dolaze iz vrlo tradicionalnih, religijskih obiteljji (znao sam ovakve djevojke koje su bile ortodoksne jevrejke, muslimanke, i tradicionalne katolikinje). Preko 50% njih je volontiralo, ali ne u feministickim udrugama, nego u vec odavno etabliranim udrugama: javne kuhinje za beskucnike, rape crisis center na univerzitetu, instrukcije za ucenike nizih razreda da im pomognu za domacim zadacama, psiholoske savjetovanje studenata (ovdje bih mogao pricati horor price o pritiscima kojima su izlozeni studenti na prestiznim sveucilistima, sta se desi kad puknu i kako sveuciliste sve to zataska jer ne zele los PR) itd.

    Iz onog clanka koji si naveo, ja sam u ovim djevojkama prepoznao slijedece:
    - Most introverted girls tell me that they don’t get along well with other girls, especially, sorority girls.
    - While many women speak loudly and rapidly, introvert women tend to speak more slowly and deliberately.
    - They wear less makeup than other women.

    S druge strane, nisu bile posebno pragmaticne u pogledu veza, kako sto to clanak tvrdi, nego su podlozne hrcku jednako kao i sve druge zene. Dapace, neke od njih upravo zbog povucenosti, imaju vrlo malo ili nikakvo iskustvo sa muskarcima, pa sam se ponekad znao zapanjiti kakve su poglede na svijet i ljubav imale cak i u nekim srednjim 20-im godinama. Onda im pokusas dati iskreni savjet za njihovu dobrobit (kao da pricas sa mladjom sestrom), ali to puno puta padne na gluhe usi.

    avatar

    25.01.2013. (15:56)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    @Vuk
    Rekao bih kako je tvoj opis samo dio takvih osoba i specifičan je za USA. Rekao bih kako ovdje takve uglavnom budu umrežene u grupe s relativno plitkim vezama u grupi, te kako ih je dosta ateističkih, agnostičkih ili specifičnih svjetonazora (joga, svakave inačice "duhovnosti" i "više energije"), manje u nekakvim organiziranim, tradicionalnim religijama.

    @igniss
    Par linkova koji mogu poslužiti za buduće nastavke vodiča za brak.

    Nakon ulaska što, stagnacija ili pad? Ili će se statistika drugačije obračunavati, tj. babymommas će biti izvan toga :)
    Broj razvoda u Hrvatskoj rast će sve do ulaska u EU

    Ovo je jeziva priča.
    Srpski tajkun 52 godine mlađoj ljubavnici raznio lice pa se ubio

    Nedavno su na Rooshevom novom sajtu u raspravi upozoravali naivce kako u Ukrajini ima dosta lovaca na naivce. Često su u dealu s agencijama koje posreduju, kako bi i agencije zaradile.
    Izmisle neku srcedrapajuću priču o teškom životu i zlostavljanju, zakače naivca koji ih odvede u bolji život, izvuku dozvolu stalnog boravka ili državljanstvo i onda se razvedu. And take ca$h and priz€s.

    Dok odrađuju taj posao, cijelo vrijeme održavaju "pravu" tajnu vezu s tipom iz Ukrajine kojeg financiraju i dovedu. A naivac je šokiran jer je sebe uvjeravao kako su sve žene dobra i nevina bića, kako je whiteknighting njegova obveza, kako su te "agencije" tu kako bi mu iskreno pomogle a ne da izvuku mak$imum iz njega. I kako su djevojke iz "Istočne Europe" anđeli na zemlji za razliku od onih "opakih" iz USA ili Zapadne Europe.

    Onda se nađe neki labilni lik koji ne može podnijeti poniženje i rušenje cijelog svog svijeta, bijes ga potpuno preuzme, um se pomrači, izgubi kontrolu nad sobom i dogodi se...

    avatar

    27.01.2013. (14:15)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Malo o našoj "najdražoj" knjizi (odnosno "knjizi") i predstojećem filmu:
    glumice se trgaju za ulogu u erotskom filmu "50 Shades of Grey"

    Tko je izmislio i promiče "kulturu silovanja"?

    Ovaj primjer mi izgleda kao da ga je inspirirao "slut walk" shit-test:
    Na 'Fejsu' zatražila da se skinu na snijegu, primila tisuće fotografija

    A onda će se neka od njih možda javiti na u kampanji "Why I Need Feminism" s protestom kako ju je neki dečko poljubio u redakciji časopisa u kojem je volontirao nakon 8 mjeseci sakupljanja hrabrosti za to. Forrest Gump!

    avatar

    27.01.2013. (17:41)    -   -   -   -  

  • Klementina

    @The Artist: Jako zanimljiva ideja o introvertnim djevojkama! Složila bih se s onim što je napisao Vuk kao tipičnom osobinama introvertiranih djevojaka. Ne mislim da su više sklone feminizmu nego katoličanstvu. Budući da sam i sama takva, zanima me u čemu bi bio problem, i zašto introvertirane žene ne bi mogle biti ženstvene. Mnoge moje prijateljice su također introvertirane, pa opet znaju i vole kuhati, nose suknje, žele obitelj, itd. Uostalom, budući da je određen broj muškaraca introvertiran, njima, pretpostavljam, trebaju upravo takve djevojke, a ne "drama queens" i pobjednice talent-showova. Možda se varam, ali čini mi se da ti je introvertirano samo po sebi loše. Ja ne mislim da je idealno, ali opet, bolje djevojka koja je introvertirana (u granicama normale) nego otvorena koja non-stop priča gluposti i našminkana je ko jeftina dama noći. Naprimjer.
    P. S. Što bi bile "plitke veze u grupi"?

    avatar

    27.01.2013. (18:10)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @The Artist

    1) re: introvertirane djevojke
    Moj opis takvih djevojaka se temelji na jednom prilicitom malom uzroku koje sam sreo u zivotu, vecinom na sveucilistima, i sa njima imao priliku pricati i druziti se. Moze biti da je taj mali uzorak daleko drugaciji od vecine takvih djevojaka.

    2) “Mail-order brides” iz Ukrajine i Rusije mogu ponekad biti stvarno OK stvar gdje i muskarac sa Zapada (vecinom USA) i zena iz npr. Ukrajine, dobiju ono sto zele itakvog aranzmana. Ali, isto tako ima i puno zamki i iskoristavanja.
    Ja sam cuo jednu takvu horor pricu sa Ruskinjom i kako je sve otislo k vragu cim je dobila zelenu kartu. A i taj njezin tip se pokazao kao totalni papak koji je dopustio da ga zena vuce za nos.

    @Klementina
    Povucene djevojke itekako mogu biti zenstvene i privlacne. Dapace, lako je moguce da na danasnjem trzistu te djevojke predstavljaju “diamond in the rough.”

    avatar

    27.01.2013. (21:41)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ova rasprava o introvertiranim djevojkama je otišla u potpuno krivom smjeru - naravno da mogu biti i ženstvene i privlačne, i meni osobno i jesu takve nadprosječno. No to je već i Vuk rekao.

    Što se sklonosti feminizmu tiče, ne znam. Mnoge feministice su i vrlo glasne i (pretjerano) ekstrovertirane, dok dio zasigurno zabrazdi tamo zbog ekstremne introvertiranosti pa upadnu u nešto kao u bilo koji kult. Ne znam može li ih se po tome klasificirati.

    avatar

    28.01.2013. (00:02)    -   -   -   -  

  • Cakana

    Komentar na tweet o Pedeset nijansi sive: sićaš se kad san rekla kako žene koješta uzbuđuje u mašti, šta ne znači da žele da se to dogodi i u stvarnosti? ;) E pa ovakav problem se dogodi kod onih koje nemaju percepciju o razlici između stvarnosti i maštarija.

    avatar

    28.01.2013. (22:38)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Treba li biti pametan za igru?

    avatar

    29.01.2013. (23:29)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Hrvatice stranim očima

    avatar

    06.02.2013. (14:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...