Komentari

fortunaerota.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • More ljubavi

    Varaš se u svojoj podjeli na kategorije. Postoje žene koje su svjesne toga koliko vrijede, ako treba bore se da to dokažu i postignu. Postoje i one kojima su crkve i vjere utuvile u glavu da im je mjesto u poniznosti i pokornosti. Postoje i one koje se snalaze u svakodnevnom životu. Svijet nije dvobojan, već u svim nijansama.
    Da li žene vladaju svijetom: Upitaj pokojnu Indiru, upitaj Čeličnu ledy, tko je danas najjača žena Europe .... Dalo bi se puno, puno nabrajati. Ja živim stvarni život u stvarnom, a ne knjižnom svijetu.
    Današnje vrijeme nudi ženama idealne uvijete da zavladaju svijetom. Prošeči malo svijetom pa pogledaj postignuča žena koje su to shvatile i znaju kako iskoristiti.

    avatar

    19.01.2013. (14:25)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Dovoljno je da pročitaš "Ženski rodoslov" i da ti je odmah jasno kako ženske priče i mnogo bliže od Afganistana nisu baš sretne...ali bar u našem svijetu dosta ovisi od naših sposobnosti i upornosti.

    avatar

    19.01.2013. (15:40)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Svijetom upravljaju muškarci, a muškarcima upravljaju žene. Tko onda upravlja svijetom?

    avatar

    19.01.2013. (17:09)    -   -   -   -  

  • Rebel With a Reason :P

    Lijepo,i mislila sam da će biti ovako.Drago mi je i da muškarci imaju svoje mišljnje.Moram priznati da sam ja ,čini mi se ,kriva što nisam iz knjige izvadila one dijelove gdje je opisano kako "normalni" muškarci fizički i mentalno zlostavljaju žene.Postoje jake žene,ali kroz šta su one prolazile da bi do toga stigle vjerovatno nijedan muškarac ne može da shvati.
    I najvažnije,ovo nije književni svijet,voljela bih da jeste.Tada vam ne bih morala objašnjavati da je u Afganistanu normalno djevojčicu napasti kiselinom i uništiti joj lice zauvijek,samo zato što je išla u školu.U Kini žene abortiraju na milijone djevojčica jer njihovi muškarci žele muški potomak,i gdje ide ovaj svijet....recite vi meni!

    avatar

    19.01.2013. (17:41)    -   -   -   -  

  • NF

    u svom društvu ne znam baš ni za jednu ono baš potčinjenu ženu, al jbga, samnom su one koje su se izborile za svoj status, imamo jednu plačljivicu, al je ja nisam uveo u njega i polako sama izlazi

    avatar

    19.01.2013. (17:45)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Shvatio sam javaš tekst jako dobro. Pisao sam i ja o stravičnom položaju žene u društvima.

    avatar

    19.01.2013. (18:03)    -   -   -   -  

  • chablis

    U raznim društvima položaj žena je različit. Nažalost.

    avatar

    19.01.2013. (20:15)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    žena je ljubav... i onda kada je tlačena, kada je omalovažavana, kada je ponižavana, nepriznata, ona ostaje uvijek žena sa Afroditinim genima u sebi...:-))

    avatar

    20.01.2013. (07:06)    -   -   -   -  

  • toksični

    Zato budi sretna da živiš u vremenu, na mjestu i u društvu gdje možeš nešto promijeniti. Slažem se da je potčinjenost žene još uvijek zastupljena (kao posljedica dominante patrijarhalnosti tradicionalnog zapadnog društva). Ali mislim da kod nas to nikad nije bilo manje zastupljeno nego sad i da će se situacija i dalje popravljati. I k'o što rekoh, i ti možeš doprinijeti promjeni.Slažem se s "morem ljubavi". Iako se nadam da me se neće proglasiti šovinistom ako kažem da sam mišljenja kako danas same žene u zapadnom društvu više potenciraju razliku spolova nego muškarci. A to vjerojatno ima neke kauzalne posljedice i na promjene unutar same strukture diskriminacije, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu.

    avatar

    21.01.2013. (13:47)    -   -   -   -  

  • Ivona Torres.

    Uff,stvarno odvratno
    Ja sam gledala jedan film isto o polozaju zena u Afganistanu..Sta reci nego zalosno
    Mozemo se samo moliti da ce to prestati i da ce one ojacati..

    avatar

    27.01.2013. (18:22)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Mislim da bi bilo dobro ne insistirati ni na razlikama ni na jednakosti nego dopustiti svakome mogućnost svestranog razvoja!Glupo je da postoje kvote o postocima žena u javnom životu jer ni "žena" ni "muškarac" nisu kvalifikacije.Kad bi stvarno popustili pritisci tek bismo vidili za koja zvanja i funkcije bi se opredjeljivali muškarci i žene! Mislim da postoje psihofizičke razlike koje bi došle do izražaja jer npr. dokazano je, znanstveno da je dijete fizički i psihički vezano za majku! Osobno nikad nisam zavidila muškarcima iako sam u životu često izvukla deblji kraj, ali
    emocionalne prednosti nikad ne bi mijenjala za muški položaj u društvu. Normalno da muškarci nisu bez nježnosti kao što ni žene nisu bez energije.Da su granice oštre ne bi bilo moguće razumijevanje, ali mislim da je najvažnije širiti prostor slobode da se svaka osobnost maksimalno razvija!

    avatar

    01.03.2013. (18:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...