Komentari

sumi.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Dante

    Slažem se. Ovi što su na vlasti nekada su bili odgajani u narodu kojim sada vladaju. Gdje su pokupili ove 'vrline' ako ne u roditeljskom domu, školi, društvu općenito.
    Evo se na nekoj tamo TV vrti bolji život iz 80-tih godina i jedino što se bitnije promijenilo od tada je moda i marke automobila u glavi su isti stavovi i isto razmišljanje. A i rezultat je isti :-)

    avatar

    10.01.2013. (10:03)    -   -   -   -  

  • Neverin

    slagao bi se kad bi vlast bila rezultat demokracije no Hrvatska nije demokratska država, počevši od praga od 5% do toga da ne glasaš za čovjeka nego za stranku. Ne smatram se nimalo krivim što već 22 godine žare i pale seljoberi i seljačine kao politička elita a njih smatram krivima za sve užase, od kriminala na fronti do privatizacije i dizanja poreza na sve živo i mrtvo. To da narod zaslužuje takvu vlast je laksativ koju vlast koristi svako malo da bi umirila narod jer ko fol oni su naš izbor. Sv. Augustin je bio obrazovan čovjek čija je familija imala imanja po Italiji i po sjevernoj Africi, on je bio dio te vlasti. Priznajem da je Božji Grad prelijepo djelo ali opet treba uzeti čovjeka u kontekstu epohe u kojoj je to rekao.

    ne znam za druge ali ja izuzimam sebe, da su vucibatine, neznalice i prosječnjaci vlast kakvu zaslužujem. Ovo je vlast kakvu zaslužuju multikorporacije i druge države jer je dovoljno sljediti trag novca i vidjeti kome se isplatio raspad bivše države (i daj me nemoj držat jugoslavenom jer sam ovo napisao, imao sam tada 7 godina). Kao što je rekao V iz Vendette, za krivca treba pogledati u ogledalo jer nismo učinili ništa kad smo mogli ali postoje oni koji su iskoristili priliku i koje treba kazniti i zapljeniti imovinu. Mladi pripremaju referendum u kojem će jedna od stavki biti revizija privatizacije za koju ću rado skupljat potpise i potpisat iako ne vjerujem u referendum kod nas pošto su nas već jednom obezvrijedili prije 2 godine glede Zakona o Radu. No, barem ćemo moći mahati sa činjenicom da ovo nije demokratska država u kojoj postoji referendum predviđen zakonima i tražiti smjenu vlasti. Živijo!

    avatar

    10.01.2013. (11:16)    -   -   -   -  

  • primakka

    problem demokracije je taj da se poštuje odluka većine, umjesto razum. a kakva je većina kod nas, pomaci su teško mogući.
    tako da imamo vlast kakvu zaslužuje većina. srećom sam uvijek u najmanjoj mogućoj manjini, pa nemam osjećaj krivnje.
    no, neovisno o vlasti, u mnogim životnim situacijama imamo mogućnost popravljanja stanja stvari. usko i lokalno.

    avatar

    10.01.2013. (11:33)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Uz vrlo rijetke iznimke, poput recimo Crvenih Kmera, tvrdnja je sasvim na mjestu. Nažalost, naš narod je takav i takav...

    avatar

    10.01.2013. (12:31)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    ne slažem se...i stvarno mi je dosta da me neko malo malo pa proziva da nisam činila ništa ili premalo ili da sam sudjelovala u tom nečemu a pogrešnome...država i vlada je ovdje da brine o narodu, jer su izabrani od naroda..

    avatar

    10.01.2013. (12:49)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @primakka, da je bar većina, ovdje odlučuje manjina pod knirkom da je većina odlučila. Pa koliko nas je izašlo i glaslao za EU? osim toga opcije za EU su dobile pare a nek se skeptici zajebavaju sa svojim prihodima kako umiju i znaju? Fer play? Gdje? Kada?

    avatar

    10.01.2013. (13:33)    -   -   -   -  

  • primakka

    @neverin, gledajući usko, izbor famoznog splitskog gradonačelnika ipak je rezultat većine. nažalost. jer splitska publika već dvadeset godina nije na zavidnoj razumnoj razini. a nemaju baš ni neki izbor. to što su rezignirani ostali doma nije im opravdanje. da, i ja sam ta. jednostavno između bahatog i sirovog kandidata nisam mogla birati.
    umara me sve ovo. prošlo je puno vremena od kad smo mogli krenuti ispravnim putem, sad ni mađioničar ne bi sve ovo razmrsio.
    al famozan mi je rezon da se nešto odvija preko noći. ako se griješilo deset-dvadeset godina nije se dovoljno posuti pepelom i čekati čudo.
    kriv je cijeli sistem loših zakona i neprovođenja dobrih kao i naša inertnost u cijeloj priči.
    al sve ima logičan slijed, tako da je stanje očekivano.

    avatar

    10.01.2013. (14:16)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    narod zaslužuje vlast kakvu ima jer je za njih glasovao. pametnom(ima) i Sv. Augustinu dosta, ostalima nikad.

    avatar

    10.01.2013. (19:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...