Komentari

podijeljena1.blog.hr

Dodaj komentar (55)

Marketing


  • alkion

    Njemu mi niti ne pada na pamet reći prije nego odlučim, odnosno neću nikada ako ne odlučim. Kakve bi ga svrhe imalo opterećivati nekom krivnjom da što važno propuštam zbog njega? Kada i nije tako, nego će obje moguće odluke zapravo biti zbog mene same!
    Evo ti odgovora - sama si ga dala... Ako ne osjećaš potrebu da nešto ovako bitno i značajno podijeliš s njime, za mene dileme nema. :)))

    avatar

    07.01.2013. (18:37)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Danima već razmišljam Alkion i posve sam sigurna u njegov odgovor, rješenje. Uzmi što silno želiš, a mi ćemo se već nekako snaći! A to nije rješenje, nismo mala djeca. Ne, samo natezanje. Ovu odluku moram donijeti sama, sa svim konzekvencama! Što čišće to bolje i ne opterećujući ga nepotrebno. Ja ZNAM što on misli o Zagrebu, a što o svom gradu. I ne pada mi na pamet izmicati mu tri od četiri noge na stolcu. Pa se onda kao jako čuditi, a svakom razumnom je jasno da je to lošija opcija od suprotne!

    avatar

    07.01.2013. (19:12)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Svakako prihvatiti specijalizaciju - dileme nema ni sekunde! :))))
    Pozdrav, L+B+G

    avatar

    07.01.2013. (19:23)    -   -   -   -  

  • alkion

    Slušaj, razgovor ne može škoditi ma kakve rezultate donio. Osobno ne bih volio biti isključen iz tako vrlo bitnog dijela života voljene osobe. Naravno da odluka treba i mora biti tvoja (napokon i sama znaš za kost-benefit metodu donošenja određenih odluka u životu) ali bez dobrog razgovora s njim, ja osobno stječem dojam da među vama nema prave i istinske ljubavi. Ova floskula o neizmicanju tri noge stolca je samo dobar izgovor za sve ono što ti u stvari kod njega nije OK i što sada možda može biti pomalo i mimo "tvoje volje" riješeno.
    Naravno ja pričam načelno i onako kako ja vidim situaciju i kako bih ja to riješavao s svojom voljenom osobom. Vas dvoje ne poznam i nemam niti pravo da vam savjetujem bilo što, samo naglašavam da mi se čini, barem po načinu tvog iznošenja situacije, da nešto "smrdi" u cijeloj priči.
    Nažalost, ali cjelokupni naš život bilo da smo sami ili u nekakavom društvu je jedan neprekidan niz kompromisa i truda da iz ponuđenih nam prilika i situacija izaberemo ono što će nas, barem po našem mišljenju, zadovoljiti i usrećiti. Napokon otkud ti pravo da sumnjaš u njegove stavove? Napokon možda on ponudi i nekakvo rješenje koje vas oboje može u dobroj mjeri zadovoljiti... :)))

    avatar

    07.01.2013. (19:33)    -   -   -   -  

  • dado69

    aaaaaa jebenmu sunce stari jarac od @alkija me pretko :-D :-D :-D.....to šta je on poboldo to i meni upalo u okico....definitivno kao muškić bi htio bit uključen u tu tvoju mozgalicu...i ja bi ti rekao idi za svojom srečom,snači čemo se nekako...možda za 6 mjeseci godina dana nađe se kakav posao u metropoli.....ali definitivno ne bi volio bit isključen,ili uključen u zadnji tren,u tvoju odluku
    pi-es e to ja zovem post na nivou...a ne oni bakarči o politici....jes da nema seksa ali hu kers....jedan od tvojih boljih...pogotovo onaj opis vaše veze...čitao sam i slagao to u glavi bar jedno 5 x

    avatar

    07.01.2013. (20:38)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ja samo gledam kako da nađem neki PhD i uteknem odavdje..

    avatar

    07.01.2013. (22:14)    -   -   -   -  

  • songfordead

    ako ne pokušaš nećeš ni znati jesi li sa njim mogla biti sretna u zg
    hvala na posjeti
    sfd

    avatar

    07.01.2013. (23:44)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Razumijem, Nevrin, sci bi trebao biti i moj slijedeći dio slagalice. Iza ovoga koji možda niti ne napravim...
    Ne znam Alki, ne znam smrdi li što u našoj vezi, točnije znam što smrdi, samo nisam sigurna koliko može, bolje rečeno TREBA mirišati.. Voljela bih da je malo fokusiraniji, ne samo na mene, voljela bih i da je trunku inteligentniji, da ga ne pročitam baš svaki puta unaprijed, ali on je i dalje najbliže mom Muškarcu do sada, osim možda jednog mladog nizozemskog doktora jednog dosta davnog ljeta tamo, ali višestruko nedostupnog! Mogla bih s njim proživjeti život je najbolje, a da je posve istinito, što bih o njemu rekla ukratko. Što ga čini rijetkim, pa dakle i dragocjenim primjerkom. Opet, negdje u malom mozgu mi ipak po malo kljucka jedan mali pakosni glasić koji me uvjerava da ne bih smjela niti časa razmišljati da on doista jest moj Muškarac. Osim toga ja doista već skoro deset godina, i prije kraja faksa, znam da želim baš ovo što mi se sada nudi, skoro pa kao malo čudo. I trebam to ostaviti u zamjenu za nešto u što uopće nisam sasvim sigurna. Bar ne želudcem, ili koljenima, ili kako već! Ako to sve nije obična legenda? I stoga ne vidim i dalje što bi on to imao krucijalno za reći, a da nije u protekloj godini. Ostalo sam čula. I potez je moj, nema izvlačenja!
    Ha,ha,ha...sada ću se umisliti Dado i postati slavna provincijska književnica! Ma znam da teoretski trebam s njim razgovarati i zajedno kao odlučiti, ali vidiš i sam da sam dobro predvidjela njegovu moguću reakciju. Što mi se čini natezanjem s malim izgledima. Nije samo posao, čitav njegov život je u pitanju.. Radi u gradskoj kulturnoj ustanovi prilično maglovit posao s mladima, izložbama, koncertima i kulturno umjetničkim društvima, rastezljivim radnim vremenom i solidnim dijelom odrađenim po raznim terasama, kafićima i dvoranama za probe. To može biti samo u njegovom gradu, a baš ga usrećuje. Podosta neobavezno, a opet je važan, svi mu se javljaju po gradu i tako to. A ako odem, ja se više ne vraćam niti približno, ostajem tamo, na klinici, oko vrha. Što je neki sasvim drugi i drugačiji život! Tako da, ponavljam, na stranu red i običaji, potez je moj, kakav god bio.
    Misliš Luki? Da je to tako jasno?

    avatar

    08.01.2013. (00:15)    -   -   -   -  

  • dado69

    slažem se ja da je potez tvoj i samo tvoj i da o TVOM životu odlučuješ ti i samo TI ali mislim da bi i ON trebao biti uključen u to od samog početka...kao šta je reko @alki,ako o tako velikim i bitnim stvarima ne odlučujete/razgovarate/debatirate zajedno onda tu definitivno nešto opako smrdi...mislin nije to odluka kakva noćna lampa će krasit noćni ormarić,radi se o vašoj budučnosti....hm...zar ni približno nema takvog posla u zg...a i u današnje vrijeme relacija ri-zg nije nešto...po meni ako ne iskoristiš ovu priliku za napredak u karijeri cijeli život češ si to predbacivati i sebi i njemu...i bit će puno žući u tebi i u budućim svađama i moje je mišljenje je da će te ta odluka,ma kakva god bila,pratit cijeli život...
    pi-es hehehe puno si ti bolja od provincijske spisateljice :-) imaš vokabular kojim možeš posramit 99% hr novinara i dobar dio pisaca...kako sam blago dislektičan morao sam se vraćat par puta na tekst da bi ga mogao "probavit" u glavi baš zbog tih tvojih vokabularnih eskapada...meni se to sviđa jako :-D

    avatar

    08.01.2013. (07:25)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ne da mislim - znam. Gledaj, jedino ono što si uložio u sebe, svoje napredovanje i svoj razvoj se isplati. Sve drugo; svi drugi - kad tad razočaraju....Tako da za mene - ni sekundu, ni časa ne časi...Pijemo kavu u Zagrebu!!!! :))))))
    Drago mi je da je torta uspjela :)))) Srdačan pozdrav, L+B+G

    avatar

    08.01.2013. (15:41)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Hvala na komplimentu Dado, sada bi moj otac bio vrlo zadovoljan. Da mu mogu ovo pokazati. On naime ima malo zašiljene kriterije oko pismenosti, a u mene je uložio dvije ili tri svoje jake strane, struku, znanje, ljubav i prilično vremena! Rekli bi klinci, navukao me je kada je trebalo. Oko moga problema, ma ne, rekla sam, osim što iskreno sumnjam da netko treba povijesničara umjetnosti u Zagrebu, to bi, da se čudo i desi, eventualno mogla biti kakva škola i posao s kojim bi teško disao. Kolege mu konobare u Zgb. On pripada ovdje, teška srca priznajem kako mu je mama u tome u pravu. A ja još ne pripadam nigdje osobito, ali na povratku iz Zagreba sam imala jak osjećaj da zapravo odlazim od kuće, ne obratno. Najbliže sam rješenju da prihvatim, prodam stan, a njemu dam nekoliko slijedećih mjeseci. Da se ohladimo, ili da se jako potrudi, što, moram priznati, malko sumnjam. No, da budem fer, ne bi bilo prvi puta da se ugrizem za jezik.
    Luki, ja zapravo potpisujem ove tvoje retke bez treptaja. Mada, znamo to obje, zar ne, ispada da sam stoga prilična kučka. Samo da nagrada bude dovoljno velika. Jedino je dobro, valjda isto u skladu s imenicom višlje, da ja i ne sumnjqam da ću uspjeti. A kava, naravno, s oduševljenjem. Recimo u Kavkazu. On je meni ostao kao neki simbol svega.

    avatar

    08.01.2013. (19:45)    -   -   -   -  

  • leptir

    shvatit ću ovo kao da ti je lakše kad napišeš blogerima, bojim se da nitko od nas ne može ponuditi dobar savjet - kad sve već znaš i sve je jasno, samo nije jasno što ćeš odlučiti - nikome još.

    ali pitam se, ako tako lako kažeš da si intelektualno nadmoćna nad njim, kako ne poželiš krenuti u potragu za nekim tko će ti biti u najmanju ruku na jednakoj razini intelekta? ako ne i izazov... ili misliš da intelektualno nadmoćniji od tebe ne postoji?

    avatar

    08.01.2013. (21:10)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ne smatram ni u snu da si kučka - znaš zašto?! Kučka uopće ne bi imala dilemu.
    Nagrada će biti možda i veća od one, kojoj se nadaš. Kavkaz - može! Ionako visim stalno u HNK - samo se "preselim" u Kavkaz časkom....Veselim se.Pozdrav, L+B+G

    avatar

    08.01.2013. (21:52)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Teško je nekome dati savjet, pa ću ti samo poželjeti bistru glavu i odluku s kojom ćeš biti dugoročno zadovoljna.

    Reći ću ti što sam u sličnoj situaciji sama odabrala - nastavak obrazovanja. I nisam požalila. :-)

    avatar

    09.01.2013. (00:22)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Vidi Leptir, ovaj prostor i služi da lako kažeš neke stvari. U koje si uvjeren, a ipak se izbjegavaju u međuljudskoj komunikaciji. Jer je jednostran, nema opasnosti od neželjenih reakcija, a ipak nekako olakša dušu. Trunčicu je zločesto pitanje držim li se najpametnijom, ha?! Jer bi to bilo bolesno. Ali da spadam u gornjih 5% mogla bih lako dokazati. I dokumentirati čak. Što je naprosto tako, ponajviše nekom sretnom kombinacijom, a tek malim dijelom mojom zaslugom, pa to ne kažem da se hvalim, tek da objasnim. Mislim da sam negdje višlje i napisala da bih voljela da sam mu manje nadmoćna, ili uopče nisam, ali stvarnost baš nije samoposluga. Ima on puno rijetkih, važnih i meni dragih osobina. Više od ikoga do sada. Ali nije savršen, baš kao niti itko od nas, zar ne?! No, i tako ovo nije dilema oko njega, to bih lakše odlučila, nego oko mene.
    Važi Luki.

    avatar

    09.01.2013. (10:13)    -   -   -   -  

  • mickwar

    za poslom...
    iako nije ni zagreb nešto posebno, zavisi opet odakle dolaziš.
    posao je najbitniji, vikend ljubavi ne postoje, na testu možete proći, a možete i pasti.

    avatar

    10.01.2013. (11:23)    -   -   -   -  

  • Rebel With a Reason :P

    Ne može biti savršen,naravno. Čini se da u ovom slućaju postoji ono "ali" koje ti govori da možda postoji neko drugi,u budućnosti. Predpostavljam da si mlada,koliko te još stvari čeka u Zagrebu ili bio gdje drugdje.
    Da sam na tvome mjestu prihvatila bih odlazak,nikad ne znaš...možda te baš tamo čeka ono "nešto" !
    Potrudi se ostvariti nešto više od oblične veze u životu,riskiraj jer ćeš samo tako vidjeti šta život nosi.

    avatar

    10.01.2013. (12:19)    -   -   -   -  

  • dado69

    i onda kakva je presuda????? ili imaš još vremena za odliku????

    avatar

    11.01.2013. (07:13)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Ima još malo vremena, Dado, do kraja mjeseca, pa još 2-3 mjeseca do novog početka. Što mi je također problem. Voljela bih odlučiti i sutradan otići ! Nisam još posve sigurna, ali predobro se već vidim tamo....taj posao, taj profesor, Zagreb sam za sebe....to sam ja. Previše puta se zateknem u gumenim čizmama ili visokim tenisicama i upitam što ja tu radim?! Bez namjere da ikoga kod toga podcjenjujem ili tako nešto. Mislim da ću njemu dati da sam izabere. Nekoliko mjeseci za koje vrijeme će sve među nama već dobrim dijelom prirodno odumrijeti. Ili neće.
    I ja mislim tako za vikend ljubavi, Mickwar. I uopće volim stvari koje jesu posve.
    Ne, FortunaeRota, nije on u pitanju prvenstveno, zbilja bih bila u stanju s njim proživjeti život. Ali ne ovdje, na ovakav način. Što ne znači da unaprijed isključujem budućnost sa svim njezinim sastavnicama. Jedino mi je malo splasnuo entuzijazam oko traženja savršenog muškarca.

    avatar

    11.01.2013. (08:46)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    a da prestaneš? kalkulirati?..ko prvo obavijesti ga, da ne bude iznenađen, da kak ? da kad?...tolko mu barem duguješ..sve ostalo je poprilično jasno, naći ćeš mu 50 mana, da opravdaš zakaj nisi, a onda ćeš se ljutiti da zbog njega nisi, a nisi mu ni rekla...možda se pokaže vrlo spremnm za kompromis sa tobom, sa sobom, sa svojim poslom, a ti ideš, to je razvidno i za sve ostalo "uzdaj se use i u svoje kljuse"..ovaj puta sebe...
    lamentacije ko je nadmoćan ostavi za nekaj drugo, možda je on stručan, samim time nadmoćan u nečem totalno prozaičnom, a gdje si ti totalno out..itd itd...međutim ne znam kaj sad ima veze da te on ne fascinira intelektom?glupson ziher nije, a sad rasprave o kierkegardu ili nekom drugom s vremenom dosade, jer želiš osobu koja ti sad neće lamentirati o svakoj svakodnevnoj sitnici, jer napokon to imaš na poslu, ak baš čezneš..stvar je takva da sad smišljaš vlastiti alibi ako kažeš.. idem, a ti ostaješ

    avatar

    11.01.2013. (19:46)    -   -   -   -  

  • ~Matein svijet~

    Hvala na posjeti mome blogu i lijepom komentaru!

    Istina je - dobit ću nešto ako to budem dovoljno željela i ako se za to potrudim. Toga sam jako svjesna i uvijek se trudim za sve..

    avatar

    11.01.2013. (20:01)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Naravno, Čistilište, da smišljam alibi, uvjerljive odgovore na otvorena pitanja. Pa to stalno činimo! Odvagujemo na osobnoj vazi. Mene su odgojili u nekom prilično tradicionalnom duhu i nekako me vezali uz pojam odgovornosti. Potrebe da definiram granice iza kojih ta odgovornost za svoje postupke preteže. Samo držim da s muškarcima, ovim muškarcem, još nisam prešla tu granicu iza koje nova činjenica, MI, sama po sebi zatvara neke izbore. Kada se odlučim, prestati ću analizirati njega i svoje opcije. Nadam se bar. Kada sam birala fakultet isto sam lutala i vagala, ali kada je počeo nikada više nisam pomislila što mijenjati. Tako i ovo sada, pokušavam sve vidjeti, pa i unaprijed. Jer ću se onda morati toga držati. Nisam zločesta s komentarima njegovih intelektualnih dosega, isto sam razmišljala o nekim drugim karakteristikama kod drugih muškaraca. Koji su ih redom isključili, a njega njegove mane nisu! Kod mene, s moje točke gledanja. Dok će se i oni drugi sigurno jednom oženiti i biti kome prihvatljivi. Isto bih mogla ispričati o svojim manama. Pa držim da mogu iza analize svoje vage, istim načinom pogledati tako i za druge. Možda je neskromno, ali sam uvjerena da u trgovini u kojoj bih eventualno uložila svoj profesionalni san, i "kupljeno" mora biti vrlo vrijedno i nesvakidašnje.

    avatar

    12.01.2013. (08:55)    -   -   -   -  

  • mickwar

    to je onda to.
    u zagreb i to što prije, nema smisla čekati.

    avatar

    12.01.2013. (09:50)    -   -   -   -  

  • leptir

    oprosti ako sam zvučala bezobrazno, nije mi bila namjera jer sam također samo pitala za činjenice. ovo je blog, nema osuđivanja i osobno ne bi mislila ništa loše čak i da si odgovorila "da, znam da sam najpametnija"! ali to mi se čini kao važan apsekt ove odluke. ne znam jesi li se u međuvremenu već odlučila, ali evo, ja sam nekako došla do svog zaključka - bilo bi grozno da ga izgubiš :)

    avatar

    13.01.2013. (12:44)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Nisam mislila da si ti bezobrazna Leptiru, ničim nisi to zaslužila. Nego da bi bio bezobrazluk tako misliti o sebi. Napisala sam jednom ranije u svezi toga da sam među "posvećenima", na testiranju u MENSI, bila mali od kužine , jedva iznad crte. U usporedbi s "velikim dečkima" to tako izgleda, posve sam iskrena sa sobom oko toga, ali u usporedbi općenito je malo drugačije, pa si dam kadikad za pravo konstatirati štogod s tim u vezi. Znam da će biti loše izgubiti ga, ali ne mogu protiv sebe. Rizikovati ću s njim, kako god ispalo, a sumnjam da će ispasti dobro, ali to NE ne mogu izreći. Negirati sebe za ikoga mi je neprihvatljivo. Valjda svi imamo 2-3 takva izbora u životu i oni odrede Život sam.

    avatar

    13.01.2013. (21:05)    -   -   -   -  

učitavam...