Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Vidoviti Milan

    kome je do knjiga kad postoji internet to će se sa vrimenom zatvorit samo skuplja prašinu,a ne bi se upisa ni da je đaba

    avatar

    05.01.2013. (16:11)    -   -   -   -  

  • biblos

    @vidoviti, sudeći po tvojoj gramatici, očito nisu veliki ljubitelj knjiga. hahahaha

    avatar

    05.01.2013. (16:49)    -   -   -   -  

  • zumbul

    koga briga za knjige, ispiti se ionako kupuju, a neki kupe i cjeli fax

    avatar

    05.01.2013. (19:12)    -   -   -   -  

  • Jaja

    Nije baš tako da ta knjižnica ne služi studentima. Jednom davno, kada nigdje nisam mogla naći knjigu: Pierre Renouvin, Evropska kriza i Prvi svjetski rat, pronašla sam je u vrgorskoj knjižnici. Jedina na godini sam imala tu knjigu, čuvajući je ko suho zlato, vratila s malim zakašnjenjem i teta Manda mi je progledala kroz prste:) I dan danas sam joj zahvala na tome, pozdrav teti Mandi jer kod nje nije bilo samo dobrih knjiga nego i tople riječi.

    avatar

    05.01.2013. (20:07)    -   -   -   -  

  • tin

    dali mi može tko reći radno vrijeme knjižnice, bit ću mu zahvalan?

    avatar

    05.01.2013. (21:09)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Radnim danom od 9 do 16 sati i subotom do podne.
    Ljudi, učlanite svoju dicu, to im samo može koristit.

    avatar

    05.01.2013. (21:22)    -   -   -   -  

  • kurčubić

    što se brišu komentari ha bit će urgira vrsni novinar sa t portala

    avatar

    06.01.2013. (15:34)    -   -   -   -  

  • pijačar

    opet kus ima previše vremena!?

    avatar

    06.01.2013. (15:46)    -   -   -   -  

  • tonko

    Kad bi gosp.Linić znao koliko knjižnica ima članova odma bi je zatvorija i sve članove upisa u Metković ili Makarsku i svaki dan ih vozija i vraća autobusom.

    avatar

    06.01.2013. (18:18)    -   -   -   -  

  • fiskalna politika

    Bolje je da pobije sve članove, a objekat srušiti. Ako se sazna da netko u Vrgorcu čita onda ga uhititi i poslat na robiju. Za početak u samicu.

    avatar

    06.01.2013. (18:51)    -   -   -   -  

  • Goebbels

    Biblioteke su uvijek bile omiljeni cilj topovskih cijevi. Uništenje istorijskih dokumenata se vrši s namjerom da se unište kulturni, religiozni i politički identiteti.....
    .....Predajem vatri djela Heinricha Manna, Ernsta Glaesera i Ericha Kästnera.“, rječi su Hitlerovog ministra propagande, Josepha Goebbelsa (Jozefa Gebelsa),izrečene 10. maja 1933. Samo nekoliko mjeseci nakon što je Hitler preuzeo vlast, u više od 200 njemačkih gradova studenti i profesori pale knjige nepodobnih autora, uz pratnju hiljada znatiželjnih i muziku orkestara koji sviraju marševe.

    Ono što je zapanjujuće, čak i za sam nacistički režim, skoro da se niko ne buni. Građani su skoro bez protesta gledali kako gore knjige njihovih pisaca, od Thomasa Manna (Tomasa Mana), do Franza Kafke i Sigmunda Freuda (Zigmund Frojd), ukazuje germanist i književni kritičar, Walter Jens (Valter Jens)."Reakcija skoro da nije ni bilo. O spaljivanju su se mogle čitati kratke vijesti u novinama. Čak i u inostranstvu su kritike bile rijetke i vrlo blage. S obzirom na politiku vladajućeg režima u Njemačkoj, desilo se nešto sasvim normalno. Tek poslije se zaključilo kako je to bio samo uvod u mnogo gore stvari."
    Ministar Goebbels je paljenje knjiga propratio riječima: „Političkim revolucijama prethodi duhovna priprema. Tek kada se ideja upari s političkom moći, nastaje snaga koja omogućava istorijske promjene. Vi mladi studenti ste borci za revolucionarne ideje ove države.

    Sarajevo 1992. U vijećnici izgrađenoj tokom 19. vijeka se nalaze tri miliona knjiga i dokumenata, što je jedinstvena kolekcija u svijetu. Po naredbi Radovana Karadžića, zgrada je gađana fosfornim bombama.

    avatar

    06.01.2013. (20:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...