Komentari

podijeljena1.blog.hr

Dodaj komentar (42)

Marketing


  • dado69

    što nostalgija?????pa nije valjda da si ostala bez....seksa.....ih šta ja volem kad žensko voli seks i baš ono pravo uživa u njemu....svaka čast....nego dobro je da je ovaj bio van "uredovanog radnog vremena" inače bi opet frka ispala :-P

    avatar

    10.12.2012. (11:48)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Tja...komplicirano pitanje, ne svakako bez, ali o kvaliteti i još kojoj sitnici bi mogla koješta reći.....osim o ljetnim noćima, kao priči za sebe! I odakle uopće ta podmukla teza da žene ne vole sex? Uostalom, pa pogledaj logično, ne ispada li onda da si malo pretjerano umišljate i laskate, ako se, kao, to sve dešava posvuda i stalno, samo da bi se vama udovoljilo, ugodilo??? Ili osiguralo potomstvo. Znam da jeste djetinjasti oko nekih stvari, ali ipak.

    avatar

    10.12.2012. (12:09)    -   -   -   -  

  • alkion

    Pokušavam ali mi nikako ne uspijeva shvatiti: što je to u ženama (izuzimam bolesne osobe bilo kog spola) da uživanje u sexu povezuju s određenom količinom boli? Osobno ne rzumijem niti muškarce koji svoje sexualno zadovoljstvo povećavaju nanoseći nekome bol. Na sreću ili na svoju žalost, nisam nikada osjetio takvu potrebu i ne mogu kategorički tvrditi da u tome nema uživanja, samo kažem kako to ne razmijem i niti imam potrebu da to ikada probam i provjerim.
    Ljubav, pa i sam sex povezujem s nečim nježnim, osjećajnim, s željom da nekoga učiniš sretnim, pa čak i da ga dovedeš do suza od pretjeranog zadovoljstva (Ono kao kad mali Mujica objašnjava sevdah - "Ma to ti je ono kad moj babo istovremeno i plače i pjeva od sreće" ).
    Izgleda da sam malo zaostao u razvoju... a ono da nisam zaostao zgazilo bi i mene... :)))

    avatar

    10.12.2012. (13:55)    -   -   -   -  

  • dado69

    heheheheh naj se jezit.....ovo nije teza nego jednostavno,netko bu rekao statistika,nije da ga NE volite nego jednostavno o njem ne zborite puno...čak ni ovako inkognito na blogu....bila je jedna blogerica koja je vodila bdsm dnevnik ovdje na blogu,prepričavala dogodovštine iz kreveta...ondak je netko potavio pitanje kako u ljeti opravdava neke izdajničke dokaze iz predhodne noći (nanesene šibom ili kaišem) ona je odgovorila da ljudima kaže JA SE TAKO JEBEM.... e to ja hoću da sve žene kažu ponosno ja sam se....... (sad ovdje stavi kakvu oćeš riječ prostu ili kulturnu za seks) sinoć i da se toga ne srame...ja imam osječaj da se vi (žene) toga sramite...sad ne da se mora ići po gradu te urbi&orbi to objavljivat ali kad krene razgovor na tu temu redovito je pogled u pod ko da je seks sramota....

    avatar

    10.12.2012. (14:12)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Da budem malo zločesta, Dado? Mnogo puta se baš nema o ČEMU puno pričati, ha,ha,ha... Kada sažmeš ukupan doživljaj.
    Šala, društvene su norme u pitanju, kvalifikacije, pa u svezi njih uvjetovano ponašanje. Iz obzira i brige o sebi, obitelji, osobi s kojom živiš. Tako je to u društvu i dugo će trebati za drugačije. Preduboko usađeno, pa jedino dolazi u obzir ovako. Pogledaj samo najintimniji odnos, netko te, kako bi ti to već prosto rekao, ali 5 minuta kasnije bježi od svakog razgovora i komentara osim možda uopćenih pohvala. Uz raritetne izuzetke. Kada si ti, ili s koliko cura razgovarao o detaljima, rekao im precizno što želiš i kako, što da rade, što nikako, što ako ih baš veseli....??? Vidiš, i moj dragi može nešto tome na nalik samo kada igra neku igru, kada kao nije on, nego neki tamo grubijan, druga osoba. Inače je prefin da spomene uopće tu prostu riječ, čak i da me izravno pozove u krvet ili gdje već, nego šalje znakove, doduđše nekada i rukama, koje onda trebam pravilno protumačiti. A o svim ostalim međuljudskim odnosima da ne govorim. Naprosto, koliko god apsurdno zvučalo, sexati se je posve OK i uobičajeno, ali govoriti o tome nije!

    avatar

    10.12.2012. (14:47)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    uh...(nema se što više reći)...predobro...

    avatar

    10.12.2012. (16:05)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Alki, mislim da je u osnovi riječ o igri, pomaku stvarnosti u neke druge likove, kojima smo, jasno, makar pritajeno, skloni. Jako pomaže u brzom stvaranju raspoloženja, kao prekidač za sex. Meni su dvije vrste sexa, tip nedjeljom ujutro dok se polako budim i mazim sa svijetom i kime na dohvat, koji dolazi sam od sebe, te ovaj drugi, s inicijalnim punjenjem. Svejedno koje podvrste, jesam li neposlušna, nedisciplirana, curica, a velikog frajera se mora slušati, ili odjenem jednu malko adaptiranu sestrinsku uniformu, a gospodin doktor ima želje. Nekako sve ide glađe, preddisponirano, bez ustezanja, bez mogućih zamjerki. Napisala sam, skoro godinu sam s dragim i niti jednom me nije explicitno zatražio sex u "civilu", sve nešto zaobilazno, posredno, fino, čak odustajući nerijetko ako se imam volje poigrati, povući ga za nos.. Dok u igricama savršeno točno artikulira, promijeni i rječnik, o sili da ne pričam. Opet, kada uđeš, stvari krenu same, od spanka do finog remena, itekako uzbudljivog još dok ga biraš. Ili koje druge igračke. Ja ne krijem da volim dominantne, pomalo nasilne muškarce u postelji, sasvim određene i sigurne, možda kao kontrapunkt života inače, stavova u njemu. Pa i očevog za nijansu previše muškog odgoja. Možda tako podsvjesno vraćam svojim muškarcima što im neminovno uzimam svakodnevno, tko će ga znati?! Kao što reće Dado, teško je procijeniti koliko je slično i kod kolikog dijela ostalih žena, ali mislim da nije baš rijetkost! Pogledaj samo legendu o bad boysima...Sviđa se meni i tvoja usporedba sa sevdahom, naravno, ali nisam još naišla na tako glatko kretanje stvari, samo od sebe. Nisam još! A možda postoji, čitam o tome, sporazumijevanju pogledima, prijenosu želje zrakom, čudesno sinhronim radnjama i tako to. Uz neke izuzetke, previše rijetke i uz mnogo sukladnih okolnosti slučajno, a da bi s njima mogla uskladiti svoje želje i potrebe.

    avatar

    10.12.2012. (17:32)    -   -   -   -  

  • dado69

    o joj.....sa svima sam razgovarao...ne odmah i na prvu već kad bi bili malo skupa i naravno ako je druga strana imala i malo volje za tim i takvim razgovorima (češće je bilo da je takav razgovor bljak i da sam ja supermen koji odma na prvi pogled zna šta se curi sviđa) ali kad se našao neki primjerak koji je bio spreman na igrice i planiranja i razgovore...ja sam prvi za to da mi se kaže,pokaže i ukaže di griješim di sam dobar...ne sad da me svaki put ispravlja ali ako mi se da do znanja šta se voli ili ne voli nitko sretniji od mene....zajebi sad ono da sam ja alfa netkonešto....dok ja pohvatam šta se od mene traži ode curetak na bolje...e sad društvene norme...pa bobogu&majkumu nismo na gradskom trgu u intimi smo doma,auta,šume i samo nas dvoje,nema tate,mame,none da nam dahće za vratom i usmjerava....

    avatar

    10.12.2012. (21:57)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Malo ti je podugačka prva rečenica, dok izložiš sve izuzetke, ograničenja i nesukladna iskustva, ha?! Mislim da bi poduprla tvrdnju kako je to posve rašireno, normalno i uobičajeno. Također, nisam baš fan Alfa priča iza vrste pristupa, kada je stani-pani. U smislu njihove kvalitetnije izvedbe. To ne ide dalje automatski s tim tipom muškaraca. Sklonija sam verziji kako su to dvije odvojene priče, muškarci se jako promijene, drugačiji su kada nas dobiju, svejedno kakvi se pokažu, ali tada nastaju nove podjele. Koje imaju veze s mnogočime, poput inteligencije, obrazovanja u smmislu konkretnih potrebnih znanja, odgoja, iskustva, anatomije, dobi, društvenog statusa, genetike i vjerojatno još čega. Da bi bili doista nesporno dobri ljubavnici. Ili to uopće mogli postati. Dakle je prva i kobna zabluda kako se takvi rađate, sveznajući. Posve isto kao i žene..
    No, hoću reći, sexualna revolucija je promijenila stvari u smislu one stare pjesme, možeš imati moje tijelo, ali dušu ne.Ne dalje. Mislim slično kod oba spola, s tim da vi odrastate s tom famom kako je vaša izvedba jedino važno, i kako vas mi nužno samo procjenjujemo. Shvatila sam da si ti od bolje odgojenih, realnijih, ali je curi svejedno teško procijeniti što ti može reći, koliko može biti kritična i explicitna. Prvo nas naučite da ne trpite nikakve usporedbe, te da je naše iskustvo izrazito nepoželjan izvor informacija. A ako to isključiš, što ostaje, osim nekih općenitih aluzija, ili baš konkretnih primjedbi o neprihvatljivom ponašanju u postelji. Ne znam, detalji su zapravo u pitanju, a oni su dijelom nepromjenjivi, pa ne vrijedi, a dijelom kod vas izazivaju sumnje i u ono što nikada nismo pomslile, pa je opasno područje. I tako ispadne relativna šutnja i tek dugotrajna postepena prilagodba do neke granice. Nekada prihvatljive, nekada ne. Znam da to nema baš smisla, ali nije nam lako shvatiti kada su, kažem, posve različite polazne pozicije, Milsiš li, recimo, da može dobro ispasti bilo koja vrsta rasprave o veličini, osim ultimativnog divljenja? Teško! Mada uopće ne mora biti zlonamjerna, dapače. Planiranje igrica je pak nešto drugo, to je gluma, odmak od stvarnosti, rekoh već višlje. Dok stvarni razgovori o sexu, pa niti među prijateljima/cama, naprosto nisu naša sudbina. Možda je to previše feministički rečeno, ali mislim tako, upravo zbog vas. Vas većine doista, a onda i formiranog obrasca ponašanja na temelju toga. Ne pipaš dva puta prstom je li peć vruća.

    avatar

    10.12.2012. (23:47)    -   -   -   -  

  • petar pan

    lijepo je ovako iz tvoje perspektive zaviriti u ženski mozak

    avatar

    11.12.2012. (07:30)    -   -   -   -  

  • dado69

    i opet onda mi pričamo da vi (cure) želite nešto,hoćeš u seksu hoćeš u raznoraznim pomoćima,ali ne želite to reći....opet kažem zajebi odgoj i sličan sranja u 21 stoljeću kad je većini sve dostupno i čitko...čemu sad opet šutnja....dovraga&bestraga ne možemo vam čitat misli,recite šta hoćete jasno i glasno a ne uuuuuuu kako je dobro a kad ono ćorak.....e sad ovo sa usporedbama,to već spada u neku drugu domenu...kako bi se ti ili bilo koja cura osjećala da joj kažemo (muški) da mama/teta/nona kuha bolju maneštru,da je prošla cura radila savršeni deepthroat bez njurganja itd itd...pa mislim nismo djeca naravno da to vrijeđa drugu stranu.....
    a ovo da se rađamo sveznajući to samo budala može mislit ali ono totalna budala i kreten....

    avatar

    11.12.2012. (07:36)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Ova zadnja rečenica je samokritka muških? Ha,ha,ha.... Dakle ja doista ne mogu zamisliti da me uvrijedi bolje kuhanje nekoga tko to radi desetljećima redovito. Ili da me u šahu nadigra velemajstor. Tu negdje i jest žensko-muška razlika. Mi možemo stvari doživjeti kompleksnije i stvarnije, objektivnije. Uključujući i činjenicu da spomenuti zahvat tvoje teoretske cure nikome nije nešto ugodan i željen, što je posve logično, neovisno koliko smo spremne kome udovoljiti. To su bajke iz pornića i jasno pokazuju vaše odricanje od realnosti oko takvih teza. Jednostavno je, da ste i malo skeptični, razmislili bi, ili investirali stotinjak i nekoliko kuna u prosječan vibrator i probali. Iste sekunde bi ti bilo sve jasno. Ali lakše je umišljati kako u gaćama nosite što toliko fascinantno da se može upotrijebiti bilo kako i bilo kada, a da uvijek izazove oduševljenje.. Čista anatomija, svima poznate proprocije i njihovi odnosi nedvojbeno pokazuju suprotno. Na koncu, sasvim praktično, jezikom i usnama mogu izvesti takva čudesa do kojih sigurno ne možete doći davljenjem, ali....

    avatar

    11.12.2012. (09:18)    -   -   -   -  

  • dado69

    hehehhehe krivo si me shvatila primjeri su uzeti reda radi...isto tako sam mogao reć da bolje pegla,vozi auto ili šta ja znam sad šta..nemoj se hvatat sad za jedan "zahvat" u krevetu....nekako čisto sumljam da ne popizdiš kad ti dragi kaže da njegova mamica radi nešto bolje nego ti..to ne mogu vjerovat.....mislim da ga steraš u milu te njegove mamice i uskratiš seks do daljnjega...

    avatar

    11.12.2012. (12:01)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Ne baš. Ja se doista ne držim sveznajućom i dobro znam gdje sam bolja od mamice, gdje nisam, niti želim biti. Nikada nisam poželjela postati izvrsna kuharica, zbilja! Morala sam naučiti prehranjivati se i to je to, za ostalo nisam imala vremena niti volje, a niti me je, za sada, koji muškarac pokrenuo u tom smjeru. Mada ne mislim da oko toga treba vanserijaski talent, pročitaš recept, probaš 2-3 puta i OK je. Druga je stvar bi li on radije jeo kod mame, mamino pohano meso ili ručao samnom na brzinu pečeno. I inače, često znam konzultirati starije kolege oko nesvakidašnjih pacijenata, ili druge stručnjake oko područja gdje nisam doma. Druga su stvar područja gdje jesam doma i imam argumente. Tu naravno isučem kanđe i tučem se argumentima. Kako bih rekla, pa ne mogu misliti da izvrsno pjevam, ako mi je sluh ispodprosječan, ili da imam idealne sise, najljepše na svijetu, kada nemam Ali da nisam njima relativno zadovoljna, napravila bi si bolje, ne bih fantazirala ili očekivala bajke od drugih. Pisala sam kako me dragi pokušava pobijediti u šahu, što je besmislica koja nema veze s razumom, jer je neravnopravno. To je muški stil, primjer na kakav mislim, djetinjasti. Što, bio bi više muško, bolje muško, da mu pustim 2-3 partije?
    Da, važno, nikada ne trgujem sexom, to mi je ponižavajuće, sexam se isključivo kada poželim, sama od sebe ili navedena čime, svejedno, te s kim poželim. Bila bih strašno ponižena i razočarana u sebe da moram i jednom upotrijebiti sex za ijedan drugi probitak koji se inače postiže ostalim načinima u životu. Uopće ne mogu zamisliti što bih mogla toliko željeti da se u tom smislu prodam. Vjerojatno samo život.

    avatar

    11.12.2012. (12:39)    -   -   -   -  

  • alkion

    Dadek: uzimaš loše primjere - reci joj da je tvoja bivša ljepša ili da se bolje seksa pa da vidiš reakcije...
    Vidiš da nam je podjeljena frustrirana muško ženskim odnosima i da se nekim jednostavnim i udomaćenim stvarima (svi smo mi proizvod svoje sredine i odgoja) čudi k'o pile glisti...
    Zar nije bjelodano da smo mi muški sujetni i genom usmjereni na određene stvari (poput visine, veličine spolnog organa, fizičkie sposobnosti, motorike...) a žene sujetne, preokupirane i genom usmjerene na sasvim druge stvari (poput ljepote i fizičkog izgleda, majčinstva, svijanja kućnog gnjezda...)
    Normalno u svim ovim slučajevima postoje i izuzeci ali kako je i poznato oni samo potvrđuju pravilo...
    I onda se, zamisli iznenađenja, čude kako smo kruti, neprilagodljivi, ne želimo se mijenjati i ne razumijemo njihove potrebe, želje i htijenja, a toliko su uložile u vezu, nastojale nas svim silama promjeniti i prilagoditi...
    I molim te lijepo, šta je tu čudno što ne volim biti pobjeđen u šahu, što se nakon poraza osjećam loše, što sam pomalo ljut... zar nije odgovor jasan - želim i volim pobjeđivati svuda i na svakom mjestu, a upravo tu želju i tu dimenziju života ste mi baš vi žene nametnule u svakodnevnoj borbi za vašu naklonost, jer vi trebate biti osvojene, "savladane"... Tu borbu i te težnje nam namećete još od prvobitne zajednice - samo su najbolji i njjači mogli "posjedovati" taj predmet žudnje zvanim žena i žensko tijelo. I što je najinteresantnije sve ste to upravo i postigle tim istim tijelom koje se ne može "dobiti" bez borbe (ponekad čak i u doslovnom smislu), koje se mora zaslužiti. I baš kad to sve postignemo vama odjednom to nije dovoljno jer smo prepotentni, jer smo previše mačo i muški, jer nemamo dovoljno izraženu neku tamo žensku stranu, jer vas u stvari ne razumijemo i samo nam je stalo do sexa i žena i samo smo radi toga s vama...
    A da bi to imalo i pravu težinu omotamo čitavu priču mitom o ljubavi i ljubavnim osjećajima... Meni ne treba preveliki uvod da bih se seksao. Dovoljno je pozvati me i ja sam za. Ne trebaju mi velike riječi ljubavi, ne trebaju mi floskule da je seks bez ljubavi isprazan i nije pravi... dovoljno je samo izazvati reakciju u mom mozgu i donjoj glavi i to je u biti to. Ne bih sada dalje razglabao koliko mi je energije, strpljenja, umijeća i truda potrebno, koliko zakletvi u vječnu i svemirski neograničenu ljubav, da bih, čak i prosječnu ženu, osvojio i dobio ono što u stvari oboje želimo, znamo i očekujemo... :)))

    avatar

    11.12.2012. (20:56)    -   -   -   -  

  • dado69

    o hebemu sve svece @podjeljena dali se ti ikada opustiš....mislim ono hvataš nas za svaku riječ,zarez,točku.....svi smo mi tu neki poluanonimci opusti se nemoj režat na svaku našu predpostavku,zajebanciju ili neku dogodovštinu iz života...da nitko ne voli niti ne ucjenjuje partnera sa uskraćivanjem seksa ali to svi radimo onako iz zajebancije,čisto da budemo malo zločesti i prijetimo time ali svi dobro znamo da će za po ure past dobar pomirberni seks...i znaš šta...svi sretni...nitko nije savršen ni mi muški a bogami ni vi žene i da ja ne želim bit savršen,ja ne želim savršenu curu,vezu,brak,život upravo ga te NEsavršenosti čine zanimljivim one nas razlikuju od čovjeka do čovjeka.....meni se čini da ti namjerno pišeš takve komentare samo da bi nas komentatore navukla da pišemo...i to je OK i ja ču pisati....ali ono daj OPUSTI SE MALO I PRIHVATI ZAJEBANCIJU...
    @alki majstore hm...da joj kažem da se bivša bolje seksala mam bi ja postao bivši :-) :-)

    avatar

    12.12.2012. (07:38)    -   -   -   -  

  • van gogh

    Jebe te višak testosterona. NIKAD nećeš ući u ženski mozak.

    avatar

    12.12.2012. (08:05)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Dobra rasprava je dobra rasprava, to stoji, Dado! Kao i da muški nisu niti blizu savršenstva! Ha,ha,ha... Što i nije problem sam za sebe. Problem je što to često ne priznajete, niti pokušavate biti savršeniji. Opravdavajući se genomom, prirodom, što je zapravo licemjerno. Jer ako si dovoljno pametan da uočiš muške gluposti, ili ženske, svejedno, onda ih možeš i promijeniti! Naime, mene u čitavoj priči zapravo ponajviše muči bespotrebna nelogičnost, pravljenje problema gdje nisu nužni, a iz tkz. principijelnih, običajnih, ili "prirodnih" razloga. Mogu shvatiti društvenu pozu općenito, ali spuštanje toga u svoja četiri zida je čista besmislica, dokazivanje čega već bjelodanog, ako si mi već u kuhinji i spavaćoj sobi.
    Alki, nikako da shvatim zašto se, slažem se, nametnuti stil stalne borbe i nadmetanja, pobjednika još od vrtića, uopće filozofija kompeticije ispred filozofije koegzistencije, treba više odnositi na muškarce? Ili im služiti za izgovor. Nadalje, zabluda je kako se za mene vi trebate boriti međusobno. Fućka mi se za to, ja biram, ne vi međusobno. To je nedvojbeno. Također to nagovaranje na sex, stepenice, sigurno nije ženska spaćka, zašto bi bila? To je muško ograničenje, osigurač da žene ne postanu previše slobodnomisleće. Osim dijela gdje ženama iskreno treba nešto više vremena, naprosto imamo malo intimniji doživljaj u svezi toga.
    A šah je paradigma. Nije isto ljutiti se što gubiš u Čovjeće ne ljuti se ili šahu. Šah je manje-više mjerljiva i naučena vještina. Koju jesi ili nisi naučio i koliko. Paralelal bi bila, mislim da sam već to jednom napisala, da se ja ljutim što ga ne mogu pobijediti u košarci niti slučajno, teoretski!

    avatar

    12.12.2012. (09:30)    -   -   -   -  

  • dado69

    hm...e ja ne želim mjenjat te neke sitne nesavršenosti kod drugih ljudi...meni su one simpatične i to nas razlikuje od strojeva....ako su to neke velike "gluposti",kao šta ti kažeš,recimo spuštanje wc daske ili osnovna higijena (aj plizzzzz nemoj me opet vatat za riječ ovo su samo primjeri) ondak da....ali ako su to sitnice koje me NE nerviraju nego me nasmješe,recimo žensko gubljenje ključeva,trčanje ujutro jer se kasni a kasni se jer je pao dobar "zornjak",to ne želim mjenjat mene to zabavlja...nego što smo se mi odmakli od seksa i posta...aj vratimo lopticu na seks :-) :-) :-)

    avatar

    12.12.2012. (10:39)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Što bi mijenjao što te ne smeta, to rade samo cjepidlake i bolesnici.?! Čak i daska je sasvim OK da se samo digne u odsudnom trenutku. A sex, pa vjerujem da je tu ključna volja, ako je pretpostavka da smo se zadržali izvan kruga budala raznih vrsta. Zadovoljstvo je, realno, zar ne, i pružati zadovoljstvo !? To bi moglo biti jednostavno. I trebalo. Alki višlje kaže kako ste preddisponirani na važnost i veličinu penisa, ovako ili onako. Pa čak i to je u redu. Dijelom i s pravom, dakako, ali ne vidim razlog da pametan dečko oko toga bude isključiv, pogotovo ako mu se dobronamjerno objasni. A to je češći problem, trebale bi biti super zadovoljne što ga dobijemo i samo time. Dok je ostatak tek nekakav uvod, dodatak radi šarenila. A nije!!! Ili ste dirnuti izravno u ego, odnosno muškost. Pa onda ili moramo pristajati na razne gubitke u kvaliteti ili s vama postupati kao s djecom, manipulirati, daljinski navoditi. Bez razloga.

    avatar

    12.12.2012. (13:12)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ili se ne shvatamo ili namjerno iskrivljuješ rečeno. Otkuda ti konstatacija da bih trebao biti jedno po naučenom i nekakvim moralno-etičkim normama, a drugo u svoja četiri zida, odnosno u tvojoj kuhinji ili spavaćoj sobi (kad si me već, kako reče, pustila unutra)? Meni je to pomalo čak i licemjerno. Na ovo pustila bih se mogao još madovezati al' o tome možda poslije. Ja jednostavno ne mogu i ne želim mijenjati činjenicu da sam muškarac, kao i vjerujem ti činjenicu da si žena. Dakle slažemo se da smo i jedno i drugo ljudska bića ali da se razlikujemo i psihofizički a čak u nekim stvarima i fiziološki - što vjerujem daleko bolje poznaješ od mene. Prema tome ja iz "svoje kože" kao niti ti iz svoje nemam izlaza. Priznajem ti čak i činjenicu da ste vi žene složenija bića od nas, da ste i emocionalno i fizički savršenije, ali to vam apsolutno ne daje za pravo da nas mijenjate i po svaku cijenu pokušavate na nekakav vaš nivo. Kao što od gorile ne možeš napraviti čimpanzu tako niti od mene ne možeš napraviti svoju sliku i priliku (ili barem neki željeni oblik)

    . Odoh ručat pa nastavljam dalje...

    avatar

    12.12.2012. (14:37)    -   -   -   -  

  • alkion

    kažeš:
    zabluda je kako se za mene vi trebate boriti međusobno. Ne nije nikakva zabluda. Čak dapače ponekad i uživate u tome. Ne mislim sad da se doslovno potučemo, mada ito nije rijetkost, ali već i na pozivu na ples pravite nekakvu distinkciju i prihvatate muškarca za kojeg ste ustanovile da malo bolje pleše (ovo je samo jedan u nizu mogućih primjera)...Mada, naglašavam opet nije stvar u borbi kao takvoj već u tome da vas moramo osvajati, a to osvajanje podrazumijeva određeno suparništvo, takmičenje i dokazivanje svojih kvaliteta. A ako i nemamo dovoljno tih kvaliteta, ne preostaje nam drugo nego da barem umanjimo kvalitete suparnika. Kako to postaje nekakav modus ponašanja zar nije onda normalno da ga prenesemo i na muško - ženske odnose?
    Zašto je šah samo paradigma? Je li u pitanju puka sreća ili određena količina znanja, pa čak i samo inteligencije, to ne umanjuje moju želju pa i potrebu za pobjedom, za nekakvom vrstom nadmoći, za, uvjetno rečeno, prvim mjestom u selu. Napokon i olimpijade su organizirane po principu: više, jače, brže, čemu se onda iznenađivati ili čuditi da je to trenutno nekakva normalnost ljudske rase uopće. Ta nitko ne voli biti gubitnik i pobijeđen, jer to u svakoj normalnoj psihi izaziva lagani osjet podređenosti i, nažalost ali je tako, osjet manje vrijednosti.
    Što se tiče ega i muškosti? Pa ne vidim ništa niti čudno niti nenormalno u tome da sam "opterećen"muškošću (veličinom spolovila, duljinom sexualnog odnosa i inim izdržljivostima), kao što ne vidim ništa čudno u ženskoj "opterećenosti" izgledom zadnjice, izgledom i veličinom grudi. željom za dopadanjem ili koketiranjem... Pa to nam je priroda dala i normalno je da se razmećemo time ako ih imamo u pravim i potrebnim količinama i veličinama ili da patimo i imamo komplekse ako smo u bilo čemu od toga uskraćeni (opet izuzimam ekstreme i bolesne ljude koje treba psihološki ili fizički liječiti - normalno je da žena bez jedne dojke ima komplekse i psihičke probleme kao i muškarac koji je nesretnim slučajem ili bolešću ostao bez ruke ili nekog drugog dijela tijela)... Napokon, ako nisi, pročitaj Erihu Yong i njen "Strah od letenja" - žena je stvarno iskrena, a nema nikakve veze sa stvarnim letenjem...

    avatar

    12.12.2012. (15:16)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Ajoj, to sam čitala davno, još u tajnosti..... Ja mislim da bi trebalo biti drugačije! Društvene norme su za prilagoditi se, nema puno smisla izigravati crnu ovcu, osim kada je osobno što prevažno, a osoban, intiman odnos dvoje ljudi nije valjda za prilagoditi šabloni. Nego obratno!
    Oko činjenice da ti jesi muškarac naprosto držim kako previše služi kao univerzalni paravan za previše izgovora. Naime među inim sastavnicama sadrži i onu najopasniju, a to je otprilike, mi se ne mijenjamo, dakle vi morate!!! Ne vjerujem naime baš kako svoje nemijenjanje, prirodna prava, držiš sama sebi dovoljnima. Ili bar većina ne drži. Jer, OK, različiti smo, nepromjenjivo, svaki vozi po svome i uopće ga ne zanima reakcija, ponašanje druge strane. Prihvaća ga kao takvo, ili ne. Siguran si da bi ti se tako svidjelo, da si to mislio??? A to ide u strahovito raširenu lepezu, od recimo "ja sam muškarac", pa ne znam uključiti perilicu rublja. A ja sam žena, predprogramirali su me u Gorenju, valjda?! Ma nemojte....
    Najvažnije, slogani Olimpijskih igara, razna uvažena učenja i bilo što drugo, još uvijek nisu nikakav realan dokaz da je prirodno stanje ljudi stalna kompeticija. Ja spadam u one koji su čvrsto uvjereni da nije tako, da je to podvala iz čiste koristi. Raznih javnih ili tajnih elita kroz povijest. I kako početak, izvrstan početak, borbe protiv tog, u osnovi bolesnog sustava, baš je osnovna jedinica, par ljudi, pa onda oni mali pridruženi. Jer tome ćemo se morati suprostaviti, kad-tad. Na sve su strane primjeri o tome. Vidi samo kuda je to dovelo ekonomiju. Moji se muškarci SIGURNO ne moraju takmičiti, niti s drugima, niti sa samim sobom, dovoljno je, ali zbilja sasvim, da zadrže istu, standardnu formu, zadovoljavajujuću. Čak i to uglavniom. I u svakom smislu.
    Tako je i s plesom, previše ste nasjeli na takmičenje. Jasno je da je lijepo plesati s majstorom, ali je, trebalo bi biti, još jasnije da ples osim sportske strane, kao sportska igra, ima i drugu stranu. Mnogostruko važniju. Kao vid vođenja ljubavi, gdje posve sigurno nije najvažnije sportsko majstorstvo. Niti koga tada treba zabrinjavati. A vrlo mali dio muškaraca pleše sportski, s tom idejom i bez primisli. Ti ionako jesu naučili tu disciplinu. Ja ne vjerujem da postoji žena koja je zamjerila šeprtljanje prvi puta, podjednako kada ju se pozvalo na ples, ili svuklo, ako je to željela. To ne ide tako, NIJE u pitanju takmičenje, puno je osobnije. Niti vjerujem da je ijednu vezala dimnezija ičega, osupnula! A vi u to vjerujete jer su vam slagali u kontekstu čitave leži. I u obratno. Hja, možda si u pravu, možda niste niti dovoljno kopleksni, sofisticirani. Ali biste svejedno mogli više vjerovati nekome tko vas uopće nema razloga lagati, za razliku od onih druge vrste. Uopće ne mogu shvatiti zašto je to tako. Vjeruj, doživjela sam da sam vrlo uvijeno, i u vrlo opuštenom času, spomenula koliko me užasavaju kuglice iz nosa, a dobila protupitanje zar nisam dobro svršila, kako mu se činilo ?!?

    avatar

    12.12.2012. (17:56)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Interesantno mi[ljenje...

    avatar

    12.12.2012. (18:33)    -   -   -   -  

  • teuta

    Mmmmmmmmmmmmmm, bravooooooooooo! Super post i krasno napisan. Ahhhhh, koliko sirove strasti a s druge strane koja vrućina koja pali sve iznutra i razlijeva se okolo i to na pravo mjesto.
    Zaista sam uživala u tvojim ispisanim riječima i svaka ti čast što si to podijelila snama. Vrlo lijep i kvalitetan post!
    Kissssss.

    avatar

    12.12.2012. (18:41)    -   -   -   -  

učitavam...