Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • borivoj

    "OBICNI GRADJANI JEDU KAD MOGU.
    ZBOG TOGA IH CESTO ZAMIJENJUJU
    SA STRAJKCIMA GLADJU!". Rade Jovanovic




    Dragi prijatelji,
    Puno puta smo ovo nase svakodnevno tihovanje uz poruke pjesama iz "Bijele kule" karakterizirali cimbenikom duhovnog rasta, ali nismo do sada na to gledali kroz dimenzije, opseg, domete i granice tog rasta. I danas vas podsjecam na finalnu recenicu iz GALEBA JONATANA LIWINGSTONA Richarda Bacha: "Nema granica! Jonatane!". Navedena pjesma me motivira da jos jednom procitam i LESTVICE sv. Jovana Lestvicnika:



    102. MOJI SVECI I DUHOVNICI

    Moji sveci i duhovnici stepenice su do Mojega vrletnog prijestolja.
    Budite im zahvalni, i penjite se korak po korak u visinu; ne zastajkujte, i ne gradite na njima oltare. Vase je penjanje oltar kakav oni zele.
    Sto se krace na njima zadrzavate, to ljepsi im oltar podizete. Ne rusite i ne pustosite im oltare silazenjem, kad ste se vec jednom otisnuli uvis. Ne vrijedjajte njih, koji su put, time sto cete ih zamijeniti za cilj.

    "Bijela kula", knjiga 30. Zapisala Vesna Krmpotic

    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    27.10.2012. (08:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Sai Ram Svima!

    video povodom 70g Anil Kumara

    http://www.youtube.com/watch?v=_3V2WPqo4zs&feature=em-uploademail-new




    Be always hapy hapy hapy

    Namaste
    Goga i Laci
    www.girija.info
    http://www.facebook.com/GogaiLaci

    avatar

    27.10.2012. (08:37)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Facebook prijateljica bila je na predavanju Sal Rachaela u Zgb...evo što kaže..


    Što je rekao Sal Rachael na predavanju u Zagrebu?
    "...DA PRESTANEMO BITI OVISNI O SUSTAVU ...DA SAMI PROIZVEDEMO HRANU....sadimo...uzgajamo ... da budemo DOBRI JEDNI DRUGIMA....... .da svoju prošlost oprostimo i ostavimo IZA SEBE... Sve što trebamo doista je u nama..nigdje drugdje...znamo ispravan put...voljeti i nesebično dijeliti... Vi sa mora? more raste i rasti će ...znaš to i sama biti će migracija..govorio je za područja gdje predaje- znači naši krajevi....ekstremno vruća i sušna ljeta..puno kiše zimi..moguće poplave...to sve već znamo...događa se...e sad treba svoj život tome prilagoditi...
    svi vi koji ste već na novom načinu funkcioniranja već jeste 4D...a i to smo znali :)
    Najvažnija stvar je da brinete o sebi...rekao je očistite svaki svoj kutak tijela...u svaku stanicu svoga bića unesite svijetlost .... to i ja mislim ...brinući o sebi povlačimo i druge da učine to isto..."
    Samo Marija

    love,

    m

    avatar

    27.10.2012. (08:39)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovano Čitateljstvo!



    Pristigla je preporuka da moram smanjiti tempo rada. Posebno pisanje tekstova koji me emocionalno opterećuju. A i ova pisma me opterećuju.



    Pritom zapravo ne znam koliko članove mreže zanimaju tekstovi i humor. Zato će ovaj dopis biti popraćen s opsegom kratkim humorom.



    Vrlo važna napomena. Molim da potvrdite prijam ovog maila. Od broja potvrda, ovisi u kojom mjeri ću nastaviti s ovom aktivnošću i u kojem opsegu. Tko ne potvrdi da je zainteresiran, više ne će dobivati tu vrstu pošte.



    Evo što me jako emocionalno opterećuje?



    Pitanje, kakva je razlika između čelništva Hrvatske (predsjednik i premijer) i čelništva nekih fakulteta u Hrvatskoj? Ogromna, ali i nema je. Ogromna je u tome da oni niže ili sa strane provaljuju figurativno u mailove čelništva Hrvatske. Čelništvo nekih fakulteta provaljuje u mailove svojih zaposlenika. A u čemu je nema? Jedni i drugi provalnici dilaju dalje sadržaje tih mailova medijima.



    Netko od naših koji živi u svijetu, napisao je članak Attempts to reform Croatian science stall. Kako baš i ne vladam engleskim besprijekorno, pa čak možda i na elementarnoj razini, kako je napisao jedan sudionik rasprave na Prividnom trgu za sve i sva, shvatio sam da riječ stall kao imenicu, a ne glagol. Zato je moj prijevod glasio: Pokušaji reformiranja hrvatske znanstvene štale? Pišući o slučaju provale čelništva jednog fakulteta u mail zaposlenika, očito je da sam naslov jezično krivo preveo, ali suštinski ispravno. Pa na što to liči nego na štalu ako čelna osoba prijavljuje policiji korespondenta na temelju privatnog pisma. O tome ću pisati uskoro. Ma koliko me emocionalno opterećivalo.



    Koje su nove teme razmatrane u posljednjih dva tjedna?



    Na proslavi 20. obljetnice održavanja veslačke regate, koju vrlo uspješno organizira Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, među ostalim govorio je i predloženik za gradonačelnika Zagreb, D. Bernardić. Nadahnut njegovim govorom napisao sam tekst: Kupujmo novo znanje. Sažetak glasi. Hrvatska može određeno vrijeme živjeti od trgovačkog poduzetništva koje se temelji na kupovini jeftine robe u svijetu, a ovdje se zatim skupo preprodaje. Ali to ne stvara novu vrijednost. Hrvatska će morati naučiti kvalitetno i pravodobno proizvoditi



    Šutnja je zlato, stara je misao. Hrvatska šutnja je legendarna. Hrvatski inženjerski savez već podrug desetljeća šuti i njegova šutnja je dvadeset i četiri karatna.


    Tekst sam uoči Skupštine HIS-a, napisao zajedno s I. Mamuzićem. Kako mi je prestao mandat u Skupštini, jedno opterećenje manje. Pa i više ne ću pisati o HIS-a. Ako je svima dobro tako, mora biti i meni.



    Pozvali su me na jedan skup. Što sam smislio na licu mjesta, a što sam napisao poslije. Najprije sam imao u glavi engleski naslov, kojeg sam jedva preveo. Dakle čitajte: Ne ispirati mozak s proizvodima agrokulture. Osnovna zamisao: »Pokrenimo proces zabrane manipuliranja s riječju prirodan za ono što ne postoji u prirodi i što je rezultat čovjekovog znanja i volje«.



    Koga zanima tema o kiborzima (6 minuta) može ju čuti na www.hrt.hr , Radio na zahtjev, Drag mi je Platon 24. listopada 2012. Na kraju emisije, započinje približno od 17 minute.



    Do idućeg javljanja onima koji su i dalje zainteresirani (rok je 10. studenoga 2012.). Ostalima puno uspjeha.

    Igor Čatić

    avatar

    27.10.2012. (09:25)    -   -   -   -  

  • borivoj

    23 Oktobar - 22 Novembar

    Karakter

    Rođeni pod ovim znakom karakteriziraju se prirodom bogatom kontrastima, gdje postoji neprekidna borba između osjećanja i strasti. Škorpion, simbol izdržljivosti, pod utjecajem Marsa dobiva posebne osobine koncentracije i dubljeg sagledavanja stvari.
    Uzdržljivost je vidna osobina Škorpiona, tako da ponekad može izgledati misteriozno: ne dozvoljava nikada da njegove intimne i tajne stvari izađu na vidjelo i vješto zna da sakrije svoje slabe strane. Ono što mu koristi u mnogim situacijama je njegova akutna i duboka intuicija koja mu omogućuje da odvoji istinu od laži, dobro od zla, slabosti od grešaka. Pun volje i dinamike, često se nalazi u sukobu sa samim sobom i drugima. Neobično je osjetljiv na simpatije i antipatije, tako da sa istom lakoćom može biti ljubazan i pažljiv ili hladan i bezobziran. Nemojte njemu ili drugima činiti nepravdu u njegovom prisustvu: neće to lako zaboraviti.
    Nesposoban da umanji značaj nekog događaja, neće se odreći borbe, niti dozvoliti poraz. Pouzdajte se u njega: uporan je u svojim odlukama i sposoban da koncentrira svu energiju na cilj kojem teži. Škorpion je često hvaljen zbog svog oštroumnog duha, otvoren je za nove koncepcije i zbog svoje inteligencije i vatrenih zamisli postaje borben, hrabar i gospodar na svakom polju. Voli inteligentne diskusije i u njima može izraziti svu snagu svog duha. Ali, sa njim ne treba pretjerivati u polemikama: može čak postati razdražljiv i silovit.
    Kontradikcije se tu ne završavaju: njegova ogromna snaga eksplodira u trenutku reagiranja. Efikasniji je u obrani nego u napadu, jer u suštini, iako želi da to sakrije, on u stvari gaji duboko poštovanje prema drugima. Škorpion teško podnosi da mu proturječe ili upućuju savjete: on želi da stupi u borbu sam, svojim snagama. Nikada ga nećete vidjeti da žali ili pati za nečim; i kada pati - to radi šutke, a kada se u njemu javi neka teška unutrašnja borba, drugi to neće primijetiti. Što je borba teža, više ga uzbuđuje. Ne plaši ga nikakav napor ili žrtvovanje.
    Škorpionu se dopada da bude jak, da je uvijek u pravu i da pokaže svoju superiornost; čak i u najtežim životnim trenucima zna da održi svoju sigurnost i ostane hladnokrvan. Kada naiđu muke i prepreke zna da ih može prevazići i iz toga izvlači precizniji stimulans za reagiranje. U izvjesnim slučajevima kod njega se može javiti manija proganjanja: tada osjeća da ga konstantno napadaju i optužuju, pa će i svog najbližeg smatrati neprijateljem i postati zajedljiv. Zahvaljujući svojoj privlačnosti može vršiti veliki utjecaj na druge, mada bi morao da obuzda svoj strastven karakter, jer može sve svaliti na svoja pleća.

    Posao

    Ako imate posao koji zahtjeva volju i uključuje veliki rizik, povjerite ga osobi rođenoj pod ovim znakom: oštroumnost, istrajnost i moć koncentracije podržavaju Škorpiona u svim teškim situacijama. Inteligentan je promatrač, zna da dovede u ravnotežu svoju veliku prevrtljivost sa čvrstom voljom i da ostane duboko odan obavezama. Osim što je sposoban da bude odličan organizator i poslovan čovjek, ističe se također u nauci, umjetnosti i filozofiji. Nalazi se u svom elementu kao kritičar, novinar, književnik ili kao advokat i kirurg. Među najboljima je i kao psiholog. Iako poznaje vrijednost novca, često prolazi kroz periode kada nepromišljeno troši. Ali, zna da stvori čvrstu financijsku poziciju uz pomoć nekog nasljedstva ili iznenadnog prihoda. Voli rizik i njegove investicije su skoro uvijek produktivne.

    Prijateljstvo i ljubav

    Kao što to može da se uoči, Škorpion je uglavnom apsolutist: ta njegova karakterna osobina vidna je najviše u prijateljstvima. Osjećanja simpatije i antipatije rađaju mu se uvijek iz dubine duše, odmah pri prvom susretu: teško uspostavlja površne veze, njena osjećanja su duboka i prijateljstva prava. Nema predrasuda, ni društvenih, ni moralnih, čak često uspostavlja veze sa osobama sumnjivih karakternih crta.
    Rijetko pribjegava kompromisu i želi da ima isključivo pravo: pokušajte da stavite na probu njegovo prijateljstvo i možete biti sigurni da vas neće razočarati. Škorpion nikada ne zaboravlja ljubaznost i učinjenu uslugu, i bogato se revanšira. Istinski je odan prijateljima i pravo je zadovoljstvo biti u njegovom društvu: njegova životna snaga ogleda se često kod svih koji su mu bliski, tako da njihov život dobiva nov polet.
    Sigurno ste već shvatili kakve mogu biti Škorpionove reakcije u ljubavi: on strasno voli, ali njegova ljubav je nepostojana kao i njegovo biće i lako prelazi sa ljubomore na nježnost, sa strasti na hladna osjećanja, od romantike na strogost i to uvijek s novim nijansama. Njegova agresivna priroda se teško smiruje u ljubavi, iako gaji želju da živi u vedroj i osjećajnoj atmosferi.
    Ponekad, u traženju tog idealnog života, ne radi ništa drugo nego stvara komplikacije. Ali, nemojte stvoriti pogrešnu predstavu: ako pronađe odgovarajućeg partnera brinut će se o njemu i znat će da ga zašti

    avatar

    27.10.2012. (09:49)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ponekad, u traženju tog idealnog života, ne radi ništa drugo nego stvara komplikacije. Ali, nemojte stvoriti pogrešnu predstavu: ako pronađe odgovarajućeg partnera brinut će se o njemu i znat će da ga zaštiti, obrani i čak razmazi, a u zamjenu - tražit će vjernost i povjerenje. Bit će odličan životni drug i u dobru i u zlu, samo ga ne smijete uvrijediti, niti raniti njegovo dostojanstvo, jer vam to neće oprostiti.

    Zdravlje

    Fizički je Škorpion veoma snažan i otporan, ali on to zloupotrebljava i izlaže se suviše intenzivnom ritmu života, zanemarujući početak svake bolesti. Škorpioni naginju ekstremima, pretjerivanjima i neurednom životu, pa ove osobe treba upozoriti da za njihovo zdravlje može da bude veoma štetno pretjerano pušenje, piće, dugi periodi bez sna i moraju se uzdržavati od bezuslovne upotrebe sedativa i razdražujućih sredstava.
    Prema astrološkoj tradiciji ovaj znak vlada spolnim organima, mokraćnim kanalima, donjim trbuhom i karličnim predjelom. Sekundarno, Škorpionove slabe točke su i moždana opna i grlo. U kasnijim godinama može da pati od artritisa i reumatizma. Ako uspije da savlada filozofiju kako da ne doživi stresove svakodnevnog života, uživat će u skoro savršenom zdravlju. Frustracije i neaktivnost mogu da naškode njegovom zdravlju i fantastičnoj vitalnosti. Većina Škorpiona su veoma dugo mladi duhom, bez težnje da ikada ostare, zbog toga zadržavaju svoj mladalački izgled dugo pošto zađu u zrele godine.

    ------------------------------

    ŠKORPION - HOROSKOPSKI ZNAK

    avatar

    27.10.2012. (09:50)    -   -   -   -  

  • borivoj

    http://www.astrologija.net/znakovi/skorpion.html

    avatar

    27.10.2012. (09:52)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    haha pa ne znam što je točnije, moj horoskop ili tvoj post.
    Europa si je sama zabila čavle u lijes svojom politikom da sve što protiv nekoga ili nečega kažeš proglase homofobnošću.
    Svaka država je svjesna što se događa, pa to ograničavaju prikrivenim mjerama...ali... nije dovoljno

    avatar

    27.10.2012. (12:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ToxFox, hvala ti!

    avatar

    29.10.2012. (16:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...