Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • alexxl

    Ahhhh, šta je ovo?
    Tu kod tebe sve sami pederi.
    Naću ni čitati.

    avatar

    21.10.2012. (18:27)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    XD

    avatar

    21.10.2012. (18:30)    -   -   -   -  

  • Severino

    ....stjerani barem ne umiru nikad....

    avatar

    21.10.2012. (20:15)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Ma totalno je seksi momak, mrnjau, uočavam sve, te taj Pogled, te taj Stav, ovlažih se umalo, no samo da naglasim: ja nisam peder, čuješ li!!!
    Ali pokušao bih to još malo usložniti...
    Žene su, očito je, s jedne strane puno spremnije ovako si javno priznavati objektivan seksepil, nego mi muškarci (pa evo i meni, kad sam ovo gore pisao, priznajem, nije bilo baš svejedno, osjetih snažnu nelagodu, a percipiram sebe natprosječno emancipiranim od socijalnog imperativa umuškarčivanja), a s druge strane su neizmjerno strože jedna prema drugoj, odmjeravaju se rivalski i sa zlobom od glave do pete, te kakva je frizura, te koja torbica, jesu li čemu cipele, itd., sve ono što mi jedva da i uočavamo jedni na drugima.
    I jedno i drugo je u velikoj mjeri objašnjeno istom razlikovnom okolnošću: da za žene je, a za muškarce nije izgled ustaljen kao presudan kriterija i tema. Stoga je, kao prvo, socijalno prihvatljivo da žene komentiraju izgled drugih žena, dok zvuči čudno kada mi to međusobno činimo, te drugo, da žene percipiraju konkurenciju i rivalstvo preko izgleda, dok mi i ne toliko. Jedna su stvar ovako macani na telki, apstrahirani od svih ostalih svojstava, pa curke zasline čisto na vizualni aspekt, ali u olfaktivnoj stvarnosti, na cesti, znamo da igra ''neki peti kec'', da citiram Đoleta.
    Ovo o čemu govoriš u svom postu briljantno je identificirano u Knjizi smijeha i zaborava neprevodivom češkom riječju litost: osjećaj gorke stuženosti nad sobom, zbog toga što ne dorastaš, uz poriv revanša. Evo i osobno da kažem, ne mogu se sjetiti da sam nekada s te strane, strane izgleda, osjetio litost u odnosu na druge muškarce. Za razliku od ženske socijalizacije, u kojoj je uvijek (bolno) prisutna ta tema i hijerarhija prema kriteriju izgleda - pa i pisao sam o tome - u međumuškom susretu nema rivalstva po toj osnovi; najviše što bi se moglo reći je da je deseta po redu prioriteta. Prilično smo indiferentni prema izgledu drugih muškaraca, vrlo malo mislimo o tome. Nije samo do mačizma. Žene znaju da će sve muške poglede, uključivo one najboljih tipova, uključivo i onih za koje su osobno zainteresirane, magnetizirati namontirana ljepotica kojoj izgledom ne mogu parirati. I to je, naravno, ono bolno. A mi se ne moramo bojati analogno, da će sve ženske poglede, uključivo sve ''najbolje pičke'', u svom smjeru odvući neki namontirani pretty boy. Litost osjetimo spram nekih drugih likova, s drugačijim komparativnim prednostima... kojima ne možemo parirati po drugoj osnovi: osnovi moći (a znajući da se žene lože na moć kao na ništa drugo).
    To je kao u onoj sjajnoj pjesmi Pušenja posvećenoj jadničcima što stoje i nemoćno promatraju kako te ''alo, dobre'', fine, kojima miriše koža, samo prolaze pokraj njih i pokraj njihovih luzerskih života, ni ne pogledavši ih... jedino što mogu je zasliniti za njima. ''Alo dođ mala, pusti njega, pusti ga ba - Nemoj bolan matere ti - Nemoj bolan znam frajera - Najgore mi je kad dobra riba s levatom oda''...
    Uzalud glancaš svoje špicaste cipele
    Uzalud otkopčavaš zadnje dugme košulje
    One se neće nasmijati na tvoje loše folove
    Neće se osvrnuti na tvoje dobacivanje
    Možeš im lagat' da ti je babo direktor
    Ili da si treća godina prava
    One će znati da si niko i ništa
    Običan uhljup s Koševa

    To mi muškarci gledamo među sobom, oko toga se mjerkamo - tko smo i što smo - jesmo li ''netko i nešto'' ili ''običan uhljup'', računajući da je to ono što će nam odrediti sudbinu i prođu kod žena. Te je to i ono što kod nas izaziva litost. Neću se osjetiti rastuženo ugroženim kad vidim muškarca ljepšeg od sebe, nego kad sam društveno nitko i ništa, nevažan luzer, bez postignuća i statusa u odgovarajućem miljeu, a vidim da svim kokicama okice zasjaje kad ugledaju važnog, alfa pijetla, sa statusom i postignućima i svime što već ide.
    Da sam pekar, mala moja, da li bi me htjela?
    A evo i još jedna o tome: ti si lijepa i ja te volim, e ali ne bi išlo, jer zanimaju te ne anonimni dječaci kao ja, nego samo oni kojima je babo direktor, ti si žena za bogato društvo, lupešku kompaniju, ti si žena drugog sistema, ti si lijepa i dobro izgledaš, ja bih da te poljubim, no guraš mi u lice dim cigarete, uopće me ne vidiš, stojiš iznad mojih problema, za tebe sam tako mlad... te ja patim.
    Mislim da bi to bio još puno veći razlog zašto ne komentiramo izgled drugih muškaraca - jer boli nas briga za izgled. To nije naš resentiman. Ne sjećam se baš da je neki napisao pjesmu u kojoj je zavidno i gorko stužen nad sobom jer je onaj lik tamo ljepši od njega i može si priuštiti bolje krpice i bolje larfanje. Za razliku od žena, međusobno se mjerkamo i iskompleksirani smo i opterećeni i litosni po drugoj osnovi!

    avatar

    21.10.2012. (20:58)    -   -   -   -  

  • missillusion

    @pero, ne bih se složila. :D Možda je tako s većinom, ali nerijetko sam znala ne čuti jer ljudi tako što ne objavljuju na sva zvona u RL, ali pročitati vapaj muškaraca nad činjenicom da zgodni frajeri JEDINO prolaze kod žena i da bi im dobar izgled omogućio daleko više uspjeha te jamranje kako su ružni, odvratni*.
    Muškarci su itekako opsjednuti svojim izgledom (ne svi, jel) baš kao i žene isto kao što i plaču baš kao i žene, ali su odgojem naučili da neke stvari nije pametno javno iskazati.

    *pritom mahom ne kuže da je ono što je kod nekih od njih možda i jedino odbojno- naricanje i ponašanje poput tinejdžerke na vrhuncu puberteta.

    Iako, sad sam se zamislila. Možda su zapravo i svjesni da nije izgled to što ih jebe, ali je nekako lakše krivnju prebaciti na izgled nego priznati da su jednostavno, kako kažeš, "uhljupi". Lakše je reći da su žene površne pa žele samo seksi komade nego sebi priznati da su nelijep sadržaj u jednako nelijepom pakiranju.

    Lakše se skoncentrirati na boju očiju, kose, nepravilan nos nego reći, jebiga, jadan sam, frustriran sam, generalno mislim da su žene sponze ili "površne" (iznimno je površno paliti se na zgodne frajere, štaš :D) jer me neće, ali to nije zato što sam uhljup ni što me genetika zajebala u mnogo ključnijim stvarima od izgleda, a ja je fino doradio kasnije, a ne, izgled je kriv!!

    Jer za što bi inače mogli optužiti žene- za to što ne žele cmizdravca? Ili glupana? Kako bi lopticu prebacili u tom slučaju? Što je točno žena koja ne želi frustriranog tipa, glupog tipa, ispraznog tipa ili naprosto tipa u kroničnom pms-u? Teško je naći pejorativnu oznaku za takvu. :)

    Sad ne znam zašto sam na početku napisala da se ne slažem, ali ajd, ostavit ću ovako sve skupa. :D

    avatar

    22.10.2012. (00:42)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Ti bokca! Pa ja uopće ne znam šta propuštam! Kad je danas "Sulejman"? Budući da ovdje SMIJEM izraziti svoje mišljenje ;-) (to zbog drvlja i kamenja kojem me nabacalo jer sam se drznula govoriti o percepciji svijeta i suprotnog spola negdje drugdje, a da nisam nositelj dr.sc. titula iz, pa recimo, svih postojećih struka, otprilike, složila bih se perom (smijem, pero?:-)). Naime, naiđoh na jednu, a ima ih sigurno više, stručnu analizu percepcije iz područja neuroznanosti koja govori o estetskom dojmu na ljestvici važnosti u odnosu na spolove kao moguće uvjetovanom razlikom između muškog i ženskog mozga. Dublje ću se osvrnuti kad završim još pet fakulteta i steknem otprilike četrdesetak on-line digrijeva, ako mi, netko, naravno u međuvremenu da hrpu para da ne moram prehranjivati potomka, a ja ću se pokušat u međuvremenu nahraniti suncem i ljukanjem zgodnih dečkiju. Ma, lep ko slika! Eh, da mi mu je turban lagano odmatat', :-D... Sjećam se komentara jednog geya, koji se tako slatko osvrtao na zgodne dečke, kao i mi ;-)... S njima treba komentirati ljepotu muškarca, oni to kuže;-)... A oni hetero tek prihvaćaju ili ne prihvaćaju geyeve. Ne znam, doduše, kak komentiraju nogomet zajedno, ali to bi bilo zgodno slušati...:-)...

    avatar

    22.10.2012. (11:34)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Severino, izguglalo mi je vrlo zanimljivu preporuku: Mario Puzo-Budale Umiru, "U ovoj knjizi Puzovi likovi opsednuti su ljudskim strastima: kao sto su seks,teznja za polozajem,novcem i slavom i svim onim sto ostvaruje vlast i moc...Glavno misljenje je da kada se jednom docepaju vlasti i moci sve ostalo kao sto su seks novac i slava dolazi samo od sebe u zivotu...U tome zene ne zaostaju za muskarcima u ovoj prici...", na koju se savršeno nadovezuju zapažanja drugih komentatora koja su uslijedila...

    avatar

    22.10.2012. (12:24)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @pero, ahaha vanprosječno si osviješten, nema spora, rijetko tko bi imao toliko hrabrosti da od prve rečenice bude takav mačor & mačak, mrnjau, zadovoljno prrrrrredem ;0) nisam ti do sada čitala Sve o Avi, pa prvi put čitajuć tvoju ogled(al)nu temu, oko glave mi jutros prštaše uskličnici oduševljenja: pa da! to je to! jes! aha! uprav`! i tako, veliš kod muškića litost (baš nekako dobrozvučna riječ, gušt ju je ispaljivati sa jezika - liTost, Litost, LiTost, kao čep sa boce ;0) ali ne na osnovu izgleda već na osnovu uspješnosti, moći (sanji o nadmoći?). fakat ima smisla, iako sam kao i missillusion uočila itekakvu opsjednutost izgledom kod pojedinih dečkića, no sada jasnije čitam motive koji ih pokreću (i muškarce i žene). tenks! :0)

    avatar

    22.10.2012. (12:24)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @miss, upitajmo bladea :D uopće ne sumnjam da bi on na svojoj periobičnoj tablici ženo-elemenata našao oznaku i za takvu ženu, koja se jel`, na rezigniranost i štetu takvih muškića kao što je sam, još uvijek nedopustivo nećka, i sve bi nešto birala i nije odlučila što će u konačnici biti, kurva il` svetica. sram je bilo neodlučnu XD

    avatar

    22.10.2012. (12:24)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @s.mamo, ahahaha, veliš turban odmatat, kao neka muška verzija plesa sa sedam velova, smišljeno zavođenje žena, o sunce mu žarko odmotano ;D

    avatar

    22.10.2012. (12:53)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    @Modesti: a zamisli verziju sa sedam turbana?!?!? Koje sladostrašće!

    avatar

    22.10.2012. (15:19)    -   -   -   -  

  • Ribac

    *zaljubljeno gleda u ovaj tekst*

    Ehm, jel sad to znači da sam modesoblejzoalac?

    avatar

    22.10.2012. (15:50)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @s.mamo, ajoj, uf-uf, sladostrasno zamišljam verziju sa sedam mačora pod tim turbanima ;D
    @Ribac, riječima mudre Anne H. - sad ću ti prići, zagrliti te, i reći da te volim i to bi bilo to ;0)

    avatar

    22.10.2012. (22:31)    -   -   -   -  

  • edo

    Modesti, hvala ti na čestitci :)

    avatar

    23.10.2012. (08:23)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @E.P., nema na čemu, zasluženo je! :0)

    avatar

    23.10.2012. (10:00)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Dva su razloga zašto dečki, naizgled, ne komentiraju muški izgled. Jedan je što im mamice utuvljuju u glavu da izgled kod dečkića nije važan a s druge strane istovremeno im slažu boje odjeće i pljucnu na prst da im zaližu obrve. Drugi razlog je to što ako ne izgovoriš na glas da je drugi đilkoš zgodan, seksepilan ... umanjuješ konkurenciju a time i vlastite izglede za neuspjeh. To mu dođe kao Pavlovljev refleks:)

    avatar

    23.10.2012. (10:04)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @ljelja, dakako, a usput im zataknu i košuljče u hlače ;0)

    avatar

    23.10.2012. (19:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...