Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • pero u šaci

    Kad smo već kod Russella: nemoguće je s deduktivnom izvjesnošću isključiti mogućnost da se oko Sunca, u orbiti između Zemlje i Marsa, vrti dovoljno malen porculanski čajnik. Vjerojatnost da je to slučaj je, međutim, dovoljno zanemariva da bismo pretpostavku smjeli tretirati kao nonsens.
    ''If, however, the existence of such a teapot were affirmed in ancient books, taught as the sacred truth every Sunday, and instilled into the minds of children at school, hesitation to believe in its existence would become a mark of eccentricity and entitle the doubter to the attentions of the psychiatrist in an enlightened age or of the Inquisitor in an earlier time.''

    avatar

    17.10.2012. (10:07)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ''Znanje je neuvjerljivo onima koji vjeruju.''
    ''Razum je sam po sebi stvar vjere. Čin je vjere pomisliti kako naše misli uopće imaju ikakve veze sa stvarnošću. Ako ste skeptik, prije ili poslije se morate upitati: 'Zašto bi IŠTA bilo točno; čak i promatranje i zaključivanje? Zašto dobra logika ne bi bila dovela do zablude kao i loša? Oboje su kretanje u mozgu zbunjenog majmuna?' Mladi skeptik kaže 'Imam pravo misliti za sebe', ali stari skeptik kaže 'Nemam pravo misliti za sebe. Nemam uopće pravo misliti.'''
    Chestertonov citat kojeg je u svom postu od prije nekoliko mjeseci, u međuvremenu izbrisanom, prenio bloger Defton. Morao sam reagirati, ostala je sačuvana rasprava u komentarima.

    avatar

    17.10.2012. (10:21)    -   -   -   -  

  • edo

    A što ako Bog postoji...

    avatar

    17.10.2012. (10:33)    -   -   -   -  

  • Jan

    Prvo bi trebalo odrediti što pod pojmom vještica podrazumijevamo, a onda možemo dokazivati da li ih ima ili nema.

    avatar

    17.10.2012. (10:37)    -   -   -   -  

  • velečasni

    Moja žena je sigurno vještica! Ne treba je mučiti da prizna, dovoljno je ona mene mučila da znam.

    avatar

    17.10.2012. (11:49)    -   -   -   -  

  • nadimak

    valjda ono što se može nacrtati postoji, a ono što se nemože nacrtati ne postoji. pitanje je kako tko crta, a neki mogu i sve nacrtati.

    avatar

    18.10.2012. (19:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    za našu materijalnu egzistenciju su dovoljne stvari koje se prikazuju nama pod x,y,z.. Ono neobjašnjivo i duhovno neka ostane u privatnoj sferi, tamo mu je mjesto, pogotovo ne u vođenju opće stvari.

    avatar

    26.10.2012. (09:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...