Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • edo

    Lijepe želje mladom profesoru. U nihovim godinama i meni su se, teška srca moram priznati, najviše motale TE stvari po glavi. Izgleda da ni ja nisam bio normalan...

    avatar

    10.10.2012. (15:42)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ EP: ma uopće se, naravno, ne radi o tome što se kome mota po glavi. Niti je zbog misli o seksu netko nenormalan. Na ovom blogu već četiri godine pratim kontinuirano srozavanje standarda u obrazovnom sustavu, a ovo je samo još jedan primjer...

    avatar

    10.10.2012. (15:51)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    Duhovitosti se ne gleda 'u zube' a današnja mladost više nema taj odmak učitelj-učenik, .. iskreno nije ga bilo ni u moje vrijeme kod novih mladih profa. Nije kriv odgoj, profa je s nama sjedio na kavi, pa što bi drugo očekivao. Znači star je stava...

    avatar

    10.10.2012. (16:07)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    poruka bi bila ok da su je napisali na latinskom

    avatar

    10.10.2012. (16:12)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ paemtni: barem su napisali veliko V.

    avatar

    10.10.2012. (16:15)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ha gledaj, bilo bi još gore da se nisu ničim oglasili....

    avatar

    10.10.2012. (16:22)    -   -   -   -  

  • alexxl

    I ja bi mu dal za milju.

    avatar

    10.10.2012. (16:35)    -   -   -   -  

  • odmak

    U puno stvari se slažem sa zubom.

    avatar

    10.10.2012. (17:02)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    zapravo i nisam siguran je li to promjena - barem u ovom slučaju - na gore...

    avatar

    10.10.2012. (18:35)    -   -   -   -  

  • edo

    Gospon Profesor, oprostite na zabuni. Ja sam do sada živio u zabludi da standarde obrazovnog sustava postavljaju mudraci iz Ministarstva obrazovanja uz pomoć vrijednih profesora, a da su studenti, odnosno đaci samo korisnici usluga - oni koji se uče.

    Jedan moj prijatelj rekao je nedavno da se ne radi dovoljno na edukaciji naše djece, da se resorno Ministarstvo već godinama bavi samo politikom, a da su profesori pasivni promatrači, sretni samo što imaju stalno zaposlenje, no ja se s njim ne slažem.

    Kriva su naša (neodgojena) djeca.

    avatar

    10.10.2012. (19:15)    -   -   -   -  

  • jelen

    Da... jadno je to, djeca su bez discipline, a disciplina je predragocjena, kak će i biti drugačije kad je velikom dijelu odraslih tako nešto "baš kul" kao neki znak progresa ili čega već.
    Mi smo, pred 10 godina je bilo, za maturu imali majice na kojima je bio u tekstu otisnut neprimjereni izraz, kao trebalo je biti to šaljivo... Nije čitav razred imao te majice nego samo grupa nas koji smo bili posebne kobasice :-)
    Onda nas je razrednik pozvao na stranu i objasnio da ga to žalosti da smo školovanje doživjeli na takav način kako je to insinuirano u tekstu. To me jako dirnulo, kad su svi otišli ja sam mu se osobno ispričao, rekao mu da shvaćam kako je to bilo nepromišljeno i pogrešno.

    avatar

    10.10.2012. (19:19)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    "Dragi profesore! Svaka Vam dala! PS. Kad častite?"
    Ma ljudi, radi se o tipfeleru! Oni su ustvari htjeli napisati:
    "Dragi profesore! Svaka Vam fala! PS. Kad častite?"

    avatar

    10.10.2012. (19:43)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Opet i ponovno, gdje je granica, gdje je bottom line? Ako gimnazijalac tako čestita profesoru latinskoga, onda se ne treba čuditi kad čujem kolegice iz osnovnih škola koje mi pričaju da ih osmaši na sati tjeraju u k.rac ili u materinu. I zapravo im ništa ne mogu. Dakle, ja imam na umu širu sliku i pratim sustav iznutra dvadeset godina. Ne ide (se) u dobrom smjeru.

    avatar

    10.10.2012. (21:58)    -   -   -   -  

  • NF

    iako prof. slažem se s ToxFox ;)

    avatar

    11.10.2012. (08:06)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ NF: stvar je u tome što meni to ne zvuči nimalo duhovito. Ne mislim da vulgarizmi i slični izrazi nemaju svoje mjesto u komunikaciji, ali ovdje mi se sve čini promašeno.

    Jer, zašto onda profesor ne bi pitao učenike, npr., "jebete li (se) što u zadnje vrijeme", šeretski namigujući. Onako, duhovito.

    avatar

    11.10.2012. (08:45)    -   -   -   -  

  • blade777

    Gimnazijalci su pokazali zrelost, a napis je sukladan sa aktaalnom tematikom nastave o zdravstvenom i seksualnom odgoju.
    Pokazali su i dokazali, da su zainteresirani za takvu nastavu.
    Ja ne vidim problem, osim u neshvaćanju onih kojima bi shvaćanje trebalo biti najjednostavnije i najlakše.
    Ako ćemo marginilizirati prirodnost seksa, a isticati i glorificirati ono što bi trebalo biti neprirodno(krađe, tučnjave, ubojstva, veleizdaje), onda ćemo i živjeti u društvu u kojem je nenormalno, seksati se i doživjeti zadovoljstvo, a normalno je doživjeti bilo kakvu bol il' neugodan osjet.
    Učitelji su ti koji svojim učenicima moraju usaditi znanje da je seksualno zadovoljstvo potrebno i uvijek dobrodošlo, a bilo kakva bol i neugoda, neprihvatljiv i neželjeni osjet - i za takav nauk primaju plaću.

    Teško će to biti pojasniti učenicima, u društvu gdje su skrojeni zakoni na način da kažnjavaju većim kaznama one koje nekoga na javnom mjestu dovedu do orgazma, nego što su prmjerene kazne za nekoga tko na javnom mjestu, nekome, nanese bol i patnju.

    Kazne za protuzakonito ponašanje, moraju biti usklađene sa štetom koje takvo ponašanje sa sobom donosi.
    Težište nauka, mora biti usmjereno na zadovoljstva koja su čovjeku prirodna i željena, a ne na nešto što je čovjeku neprirodno i neželjeno.
    O tome što je neželjeno i neprihvatljivo, moraju učiti oni koji takvo ponašanje prakticiraju - sve dok im se ne ogadi za sve vjeke vjekova.

    Ako ima sve više i više nasilja u društvu: edukacija je zakazala, prevencija je zakazala, represija je zakazala.
    Uglavnom, društvo je u kaosu, a to je korak do anarhije.

    avatar

    11.10.2012. (09:17)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    Problem je jedino u materijalizmu,
    dakle, prije kad nije imao milijon,
    ništa od seksa,
    sad kad ima love, svaka mu dala ...

    Ima da mu da zato jer je pametan, a ne zbog love ....

    avatar

    11.10.2012. (12:41)    -   -   -   -  

  • Ekstrasolarni planet

    To mi izgleda kao, ako ću se pristojno izraziti, krkanski pokušaj duhovitosti. Neki od gimnazijalaca su vidjeli da se tako međusobno "časte" frajeri iz lokalnih kafića, pa eto, i oni bi.
    Čudi me da se u razredu nije našao nitko tko bi stavio veto na takav doček. Zapravo, možda je i bilo protivnika poruci, ali su krkani, kao i općenito u našem društvu, prevladali.

    avatar

    11.10.2012. (15:49)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Rekao bih da nije prikladno, ali da je ipak dovoljno humoristično, tako da se kao profesor ne bi naljutio. U svakom slučaju vrlo čudno

    avatar

    11.10.2012. (16:48)    -   -   -   -  

  • happywedding

    mislim da mladi katkad nisu svjesni svakog svog postupka ili svake svoje izjave...nosi ih mladost- ludost...ni meni se ne čini prikladno što su napisali ali razumijem euforiju u kojoj su se našli...sretno dobitniku...

    avatar

    11.10.2012. (22:52)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Ne vidim neki poseban problem. Zapravo, čudi me da je to problem. Benigni komentar, tipična đačka nezgodna pošalica kakvih je oduvijek bilo. Niti je zlonamjerno niti nasilno. Ima daleko većih problema u ponašanju školaraca, a ovo definitivno ne zaslužuje strogoću. Sve i da ih kazni zbog toga, ispao bi ukočen i nepotrebno bi reagirao.

    Ne treba baš na svemu cjepidlačiti i u svemu tražiti neki tobožnji "simptom društva". Nestašnih učenika je oduvijek bilo. Samo su tad profesori bili bogovi i batine, a učitelji ponekad i doslovce batinali. :D
    I ne vidim zašto bi gimnazijalac uopće morao biti zreo. Kada će biti bedast pa i "nedoličan" kroz nečiji vizir, ako ne u srži puberteta.

    avatar

    12.10.2012. (03:23)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ misillusion: ni na kraj pameti mi nije bilo to da bi učenike trebalo "kazniti". Uostalom, kao što svi koji rade u školama znaju, ne kažnjava ih se niti zbog toga što su recimo nekome razbili glavu (obično dodatno nadrapa onaj kojemu je glava razbijena), a nekmoli zbog priglupog, stupidnog napisa. Kao što rekoh, zašto onda profesor njih ne bi benigno pitao neke stvari. To bi bil škandal, ne?

    avatar

    12.10.2012. (09:48)    -   -   -   -  

  • edo

    Puno pametujete, "gospon profesor". Vaš je kolega jednostavno dokazao vlastitim primjerom svojim učenicima da se učenje ipak kad-tad isplati i zato je dobio milijun.
    Vašu ljubomoru na kolegu ne bih komentirao. To je u nas najnormalnija pojava.

    avatar

    12.10.2012. (18:33)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Kakav skandal? U mojoj gimnaziji je profesorica hvatala dečke za stražnjicu pa ni u jednim novinama nije pisalo o tome. Ovih primjera koji se danas razvlače po novinama, a tiču se učenika, većina nas ima i za profesore, jednako sočnih. Samo mediji danas drukčije odrađuju svoj posao pa je jedan bezvezni natpis vrijedan članka. Da je pitao išta takvog, da, možda bi završio u nekom šrot novinskom članku, a možda bi završio i na youtubeu. Svako vrijeme nosi svoje.

    Naglasak mog komentara ionako nije bio na kazni nego na neshvaćanju zbog čega je točno taj ni po čemu poseban ni inovativan komentar vrijedan prijekornog vrćenja glavom i pretjeranog tumačenja što to točno znači za školstvo danas. Ništa. Baš kao što drpanje od strane nastavnice "iz dragosti" nije značilo ništa osim da je baba bila nestašna. Samo se omjer nepriličnih stvari okrenuo u korist učenika. Jadno je i ovo, jadno je bilo i prije.

    avatar

    13.10.2012. (01:04)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    profi, dopusti da pojednostavim, u ovom slučaju nespretnog (ali u korijenu dobronamjernog) učeničkog natpisa na školskoj ploči, reagirao si kao moralizirajuća baba. a ni brisanje DLZovih komentara, pod postom iznad, ti nije bilo baš. ako nešto smatraš neprikladnim, iskoristi priliku i pouči. suhoparni pec-pec! i ne!, ostavljeni bez objašnjenja, samo su kazna, ne i pouka. doduše, u neku ruku i tako poučavaš, ali samo strahu (od kazne). što opet vodi nekim krivo naučenim lekcijama.

    avatar

    13.10.2012. (10:14)    -   -   -   -  

učitavam...