Komentari

duh-jedinstva.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • poezija o nevjerojatnom

  Podsjetio si me na jedan moj tekst pod nazivom "Grop razmišljanja" u kojem sam se podosta okoristila mudrošću koja nam ukazuje da smo najispunjeniji, najsvrsishodniji, najsretniji, najfunkcionalniji onda kada kao što rijeka teče i dotakne svaku travku, svaki kamenčić, bez ikakvog forsiranja, potpuno prirodno, usklađeni sa sobom i prirodom oko sebe tečemo kroz jutro, kroz veče, kroz vječnost... I policija može biti jednako lišena svakog forsiranja i pretjeranog opreza, onda kada smo mi lišeni prkosa, gnjevaa, želje da ponavljamo krugove zla i osvete, jer pravda, iako je mnogima teško povjerovati da postoji pošto smo svi doživjeli užase, neki preživjeli, neki ne, pravda je utkana u zakone prirode koji mogu stvoriti i naizgled nemoguće samo da očuvaju planet stvoren da bude RAJ ZEMALJSKI!!! Oh, znaš i sam što smo sve zajedno proživjeli i preživjeli, a htjeli smo nešto sasvim razumno, nevino i prirodno, napadnuti od energija kakve nikada nitko nije htio otkriti, nikada osjetiti. A sada je to prošlost i vrijeme je za iznova stvarati lijep život, predivan život, i samo najljepše, najzdravije snove***(!!!)***

  avatar

  06.10.2012. (20:01)    -   -   -   -  

 • duh jedinstva

  Čitaj i dalje moje pjesme i moju priču, a ti imaš prilike i za mnogo više od toga sa mnom***(!!!)***

  avatar

  06.10.2012. (20:04)    -   -   -   -  

 • songfordead

  pozdrav, već sam prije bio kod tebe ali post je dug pa do sada ga nisam imao prilike pročitati
  dobra misao i ideja , super je, puno pozdrava, sfd

  avatar

  07.10.2012. (12:19)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  hvala ti na tragu u mom svijetu...tekst je kompleksan...tra$i öitanje i razmiüljanje o njemu...volim takeve izazove...ugodnu ti večer želim...:-))

  avatar

  07.10.2012. (15:46)    -   -   -   -  

 • jelen

  Jako lijepo pišeš o jednoj tradiciji, o Tao školi, koja mi nije osobno poznata u detalje kao Buddhina Dharma ali svejedno uviđam njenu dragocjenost za svakoga tko dođe s njom u kontakt i posveti se učenju.

  U svim duhovnim tradicijama koje se zasnivaju na logici i razumu kao temeljima za razvoj mudrosti neizostavno se na kraju dolazi do ideje nekonceptualne istine tj. do spoznaje kako je priroda stvari onkraj provizornosti privatne percepcije i da će nekonceptualno biti spoznato samo dokidanjem konceptualnosti uma i njegovim povratkom u svoje prirodno stanje. Neke religije su riješile ono nespoznatljivo, nekonceptualno etiketirati svojim privatnim imenima, svetim kultovima, prorocima, svetim spisima i sl. Te su religije završile u obožavanju samih sebe i svog vlastitog „pravovjerja“… što i danas jako dobro vidimo širom svijeta i po stanju u kojem se svijet zbog toga nalazi.
  Istinu izvanprirodnu ne može naš jogunasti um za svoje potrebe komprimirati i pretočiti u svoje koncepte, dogme i doktrine koje bi onda mogao već po svojoj navadi, konzumirati- kljucati kao kokoš zrnje kukuruza. Takvu prisilu se nikad ne može izvršiti, nego se ideja prisilnog djelovanja uma mora razlagati dok ne nestane i ostane prirodno stanje koje biva samo po sebi.
  Eto, o tome, takav je barem moj osobni stav, govore nepatvorene mudrosti Istoka.

  avatar

  08.10.2012. (19:45)    -   -   -   -  

 • D.

  Opet, uživala sam čitajući post.
  I saznala sam puno toga što prije nisam znala. Hvala.
  Btw, hvala ti za prekrasan komentar na moj post. :)

  avatar

  10.10.2012. (11:08)    -   -   -   -  

 • kvaderna.blog.hr

  Putovanje tuđim sobama se nastavlja...

  avatar

  14.10.2012. (20:34)    -   -   -   -  

 • ed hunter

  oduvijek mi se sviđao istočnjački pogled na svijet, jer su spiritualizam prije izjednačavali sa filozofijom nego s religijom.

  avatar

  17.10.2012. (14:01)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  dolutah ponovo u duh jedinstva da osjetim snagu cjeline...:-))

  avatar

  25.10.2012. (15:38)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...