Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • airsoft pokret Plaćenici

    Hvala što si me se sjetio. Dobra fora, ali nisam ti ja taj tip. No naravno cijenim trud ;)))
    Što se osvrta na post tiče... iz perspektive oženjenog mogu reći da ti teza ima uporište.

    avatar

    30.09.2012. (20:23)    -   -   -   -  

  • sta reci

    Eto mene nesto zanima sto cesto primjecujem kod danasnijh cura a to je da se groze kuhanja i ostalih poslova i cim im se to spomene odmah pizde i govore da ce naci muskarca koji to radi umjesto njih ili govore neke fraze o ravnopravnosti pa da bi trebao i muskarac obavljati te kucanske poslove ili jedan dan on a drugi dan ona. Pogotovo je to izrazeno kada se kuhanje spomene na forumu odma sve zene pocnu napadati i govoriti cak da one to ne vole i da ce naci kucnu pomocnicu ili muskarca koje ce to raditi. Naravno uz to takav muskarac bi trebao biti i visok crn, zgodan, bogat i sto sve ne.

    Kakvo je to razmisljanje, sto je tim zenama u glavi to me zanima. Zasto se toliko groze toga i dali je to utjecaj medija koji nasm svakog dana pokazuju kako zive razne americke zvijezde pa se zene u to ufuraju i misle da ce one jednog dana tako zivjeti? Moje misljenje je da ako zena nezna kuhati, i sve to da takva zena nije kvalitetna i da joj je to ogroman minus. Pa svaki muskarac to od zene ocekuje jel tako?

    Gledam svijet oko sebe i vidim da sve zene kuhaju i obavljaju kucne poslove, od moje majke, bake i nikada se ne bune zbog toga. Sto je to doslo danas da tako zene razmisljaju ja stvarno neznam. Ja se nikada nebih zenio ili zivio sa zenom koja ne kuha, šije, pere rublje i zene koja ne zeli djecu. Vjerujem da vecina muskaraca razmislja kao ja i da ako zene imaju pravo na 1 000 raznih kriterija sto traze kod muskaraca i sto ih cini kvalitetnima da isto takvo pravo imaju i muskarci za tih nekoliko kriterija. Cak imaju pravo to jasno i glasno izraziti kao sto zene cine a ne da se muskarci povuku i sute i to ne zele ireci bojeci se da ce ih drustvo osuditi da su primitivci, sovinisti ili da ne postuju zene. Muskarci ne napadaju zene kada iznose svojih 1000 kriterija ali zato zene napadaju muskarce ako kazu da je jako bitan kvalitet kod zena da znaju kuhati i obavljati kucanske poslove.

    Eto zelio bi cuti komentar na ovo sto me zanima, jer mi sve to nije jasno poslozeno u glavi, kakvi razlozi, motivi... sto je zenama u glavi i zasto mi realnost izgleda takva ili sam ja u zabludi?

    avatar

    30.09.2012. (21:01)    -   -   -   -  

  • Igniss

    NP, bilo mi je zadovoljstvo. Dok sam to radio sam uistinu bio siguran da održavate borbenu spremnost!
    Thx za potvrdu iz perspektive oženjenog, uživaj :)

    avatar

    30.09.2012. (21:02)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @sta reci: odgovorim ti sutra opširnije, ali sve što navodiš je na mjestu. Jedna od većih ironija nije samo nedostatak kuhanja, već i to da mnoge žene uopće ne biraju muškarce koji su voljni podijeliti dužnosti i koji predstavljaju (barem teoretski) ostvarenje feminističkih želja. Samo mislim da nema povratka na staro, zato što bi nužno uključivao nekakvu represiju koja bi se kosila s našim današnjim poimanjem univerzalnih ljudskih prava i prilika. Jedina nada je da će se nešto promijeniti u budućnosti (umjesto da implodira prije nego se stigne promijeniti).

    Anyways, napišem više sutra.

    avatar

    30.09.2012. (21:04)    -   -   -   -  

  • alpacino

    Daj igniss ovi filozofski tekstovi i nisu nesto zanimljivi... vrati se opet na nesto konkretno, tj. igri.. pozz

    avatar

    30.09.2012. (21:53)    -   -   -   -  

  • Tzar

    evo jedan video za mog prijatelja alpacina, jer i ja kao običan smrtnik volim konkretno:

    IRONIJA

    vidiš bre da se i đeca smeju - i oni umeju da svate lepotu ironične filozofije a ti drkadžija stara pa neumeš...

    avatar

    30.09.2012. (23:43)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    ima i toga da su "nebračni" zaposleni više oporezovani (mjera poticanja obitelji), što im umanjuje prosjek neto zarade.
    moje skromno korporativno iskustvo je zapravo suprotno. overtime, subote, nedjelje i dodatni rad doma bili su domena solera i nerdova; tko se imao s kime seksati ili zapijati, poštivao je radno vrijeme... :-D

    avatar

    01.10.2012. (08:10)    -   -   -   -  

  • neko novo doba

    Muškarci neskloni suradnji i vođeni jakim nagonom avanturizma i zadovoljavanja samo vlastitih potreba, nisu cigle na kojima se može graditi civilizaciju. - BRAVO! Odličan si, volim čitati tvoj blog, a ovaj ti je post realnost, nikakva izmišljotina.

    avatar

    01.10.2012. (08:24)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @alpacino: jesi li ti bogati mecena koji mi isplaćuje ogromne iznose novca da bih pisao o nečemu? ;-)

    Retoričko pitanje. Ok, ozbiljno rečeno, 88/270 ili 33% mojih postova su čista direktno primjenjiva igra. Još toliko čine razne situacije koje su rezultat igre ili njenog manjka, pa iz kojih se mogu izvući korisni poučci o igri. Ostatak su filozofija, ali većinom takva filozofija koja objašnjava zašto nam treba igra. Pišem knjigu o igri s dosta novog materijala i imam mail i facebook gdje mi možete slati svoje probleme. Kada bih bio više o igri nego što jesam, eksplodirao bih...

    @Shelly Kelly: Ima nešto i u tome, iako je eto statistika drukčija. Što se tiče ovoga, zapravo ne znam jesu li promatrali prihode prije ili poslije poreza, iako sumnjam da bi oni mogli biti toliko veliki.
    U svakom slučaju, za mene nema ništa od korporativnog života. Dok god mogu živjeti od nečega, imam zabavnijeg posla pa mi se jednostavno ne da.

    @neko novo doba: pa nisu ni drugi izmišljotine :P hvala puno

    p.s. hah, ovaj post je dospio na naslovnicu! Tko bi rekao? Očekujem da će me sad napasti zbog širenja "patrijarhalnih nazora"...

    avatar

    01.10.2012. (08:50)    -   -   -   -  

  • AnaBanana

    sto reci..........:S

    avatar

    01.10.2012. (08:51)    -   -   -   -  

  • Mehinjo

    Igniss može neki post koji bi se odnosio na prednosti i mane direktnog i indirektnog pristupa (approach), tvoje mišljenje koji je bolje primjenjivati, možda ovisno u kojim situacijama (dan, noć, ulica, kafić, disko, tramvajska stanixca itd.)?
    Tnx unaprijed!

    avatar

    01.10.2012. (10:24)    -   -   -   -  

  • Simplica

    Vidiš, nisam o ovome razmišljala, dosad, ali ako ćemo vući tu paralelu, ja zapravo mislim da je upravo suprotno...Ljudi bez obitelji lakše mijenjaju poslove, više rade, odnosno imaju više slobodnog privatnog vremena koji mogu provesti na poslu pa time i lakše napreduju po pozicijama. MOj muž ima 12 god iskustva u firmi i unatrag 4 god svaki puta kada pomisli mijenjati posao, neke stvari ga koče, tako da zapravo mislim da je oženjenim muškarcima s obitelji teže "samog sebe prodati" upravo zato jer im postaje bitnije privatno vrijeme, fiksno radno vrijeme i slično....Slično je s muškim kolegama na poslu...

    @Sta reci, zapravo mislim da provocira, ali ako ne, onda vjerujem da će naći jednu krasnu domačicu koja će mu kuhati, peglati i dočekivati ga doma s osmjehom....Ja na žalost svog ne mogu dočekati sa kuhanim ručkom, nit osmjehom jer radim do 17 h pa dok dođemo svi doma sretni smo kada zajedno svi sjednemo za stol i pojedemo marendu....Nema ništa loše u tvojim kriterijima i ne napadam te zbog njih, ali malo pogledaj oko sebe i vidjert ćeš da ti sam ne možeš zaraditi dovoljno (vjerojatno) da biš si dozvolio da ti žena bude doma, a ako žena radi, onda sve što si nabrojao moraš podijeliti s njom i ne možeš očekivati da sve ona sama napravi.... P.s. u tvoju obranu, žena koja kaže da ništa od kućanskih poslova ne želi raditi,nije žena nego 16 godišnjakinja van surove realnosti....

    avatar

    01.10.2012. (10:46)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    Koliko ja znam onima oženjenim sa djecom manje se poreza odbija...

    avatar

    01.10.2012. (11:14)    -   -   -   -  

  • Simplica

    @tox, da, ovo za djecu je bez obzira na muško/žensko, par odlučuje tko će prijaviti dijete, a na dijete se ima porezna olakšica tj odbitak od porezne osnovice (mislim za prvo dijete 1800, za drugo 900....nisam 100 % sigurna u iznose)...tako da ako je dijete prijavljeno na majku, ona ima pravo na olakšicu... tako da ni tu teorija iz naslova ne drži vodu :) :)

    avatar

    01.10.2012. (11:34)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Mehinjo: već sam pisao o toj temi, i još ću. Nikada dosta rasprave o toj temi (iako sam ja osobno za indirektni pristup gotovo svugdje osim možda u disku).

    @Ana Banana: ne znaš što reći ili se zgražaš nad komentatorom s početka posta? :D

    @simple minds: pa ja naslov posta nisam izvadio iz guzice, to nije teorija nego ipak statistika. Moje je samo tumačenje razloga zašto je to tako (pritisak da se više radi od strane obitelji koju treba uzdržavati), te je li to možda nepravedno (nije). A po meni je faktor motivacije mnogo važniji od faktora napredovanja ili fleksibilnosti.

    ad @sta reci: Zgražanje žena nad muškarcima koji ističu da je priličan minus to kada žena ne zna kuhati je većinom komično. Ne zato što žena nema pravo ne znati kuhati i živjeti tako, već zato što većinom ima A) kako si istaknuo, ogromnu silu kriterija sa svoje strane, i.e. egoizam, i B) pokazuje se da su žene manje privučene muškarcima koji rade kućanske poslove

    To radi li žena kućanske poslove, a pogotovo kuhanje, nije stvar sluškinje. Nikome ne treba sluškinja, a da treba bilo bi isplativije zaposliti je nego se oženiti. U romantičnom kontekstu su te stvari vrlo važne, kako sam već jednom spominjao. Ali opet u redu

    Ironija je što ja u životu nisam upoznao ženu kojoj je bilo važno to što ja znam (i to vrlo dobro) kuhati. Svima je važan šarm, humor, mišići, visina, iskustvo... ali kuhanje ne baš. Svakako takve postoje, ali sumnjam da je to u značajnim brojevima.

    Što se tvojih kriterija tiče, ocjenjuj i zezaj se ali privatno i samo u sebi. Imaj kriterije ali se ne hvali njima. Davati ultimatume ženi ili joj otvoreno govoriti o tome što joj je plus ili minus ne može dobro završiti, ni na forumu ni u samom odnosu. Ako ona ne želi kuhati, ti je nećeš promijeniti time što joj kažeš da joj je to minus

    Novi post: "Prodajem nevinost ali nisam prostitutka!"

    avatar

    01.10.2012. (13:06)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    @ simple slažem se, uz dodatak, da je zbog nepravednog srazmjera plaća, većinom muževa veća, pa je i pravilo da uglavnom muževi prijavljuju djecu na sebe zbog poreznih olakšica

    avatar

    01.10.2012. (13:10)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Vrijeme je da srušimo mit o nepravednom srazmjeru plaća. Sorry :)

    avatar

    01.10.2012. (13:13)    -   -   -   -  

  • Simplica

    pa znam da je to statistika, nisam ni aludirala da izmišljaš, ja sam ti samo objasnila razloge koji su protiv te "statistike" na bazi statističkog uzorka muškaraca u mojoj blizini, a ima ih, što kolega, što rodbine.....

    avatar

    01.10.2012. (13:14)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ma bez brige, nisam to tako shvatio :)

    avatar

    01.10.2012. (13:23)    -   -   -   -  

  • Teobaldin teatar

    Nevjerojatno mi zvuči ovaj podatak da dio žena sve više privlače alkosi... ček, ček, jesam li ja to dobro pročitala...

    avatar

    01.10.2012. (15:25)    -   -   -   -  

  • Teobaldin teatar

    Jedan dio mladih neoženjenih a zaposlenih muškaraca još uvijek je u domaćinstvu sa svojim roditeljima, pa se ne moraju posebno truditi (plaća im dođe kao džeparac).

    avatar

    01.10.2012. (15:41)    -   -   -   -  

  • dnevnikjedneljubavi

    ako su to podaci koje je izradio DZS (Državni zavod za statistiku ) , onda su podaci zasigurno vjerodostojni ...

    avatar

    01.10.2012. (15:53)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    svako vrijeme nosi svoje vrijeme

    avatar

    01.10.2012. (18:51)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Teobalda: klikni na linkove tamo gdje se to govori i uživaj u cijelom forumu posvećenom obožavanju svojih dragih po zatvorima.... MWAHAHAHAHA

    Inače, osim istraživanja linkanog u prvom dijelu te rečenice, mislim da je ta pojava vidljiva i iz činjenice da je sve više kukanja o nasilnim i sl. muškarcima... u uvjetima gdje postoji slobodan razvod i sva sila zakona i potpore za odlazak od takvih. Recimo kao ovdje :)

    @dnevnikjedneljubavi: mislim da su iz Njemačke, ali ne brini, ja imam povjerenja i u DZS!

    avatar

    01.10.2012. (19:39)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Igra polaganog kuhanja

    avatar

    03.10.2012. (19:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...