Komentari

severinomajkus.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • blade777

    Problem u društviu postoji, i nije samo u jednoj ograničenoj sredini, nego na cjelokupnom teritoriju Hrvatske.
    Manifestacija nasilja, utoliko je poznatija, koliko dospije u javna glasila. Ova je informacija jedna od tisuću sličnih koje se uopće ne pojave u sredstvima javnog priopćavanja, niti se procesuiraju, pa ostaju tzv. tamna brojka kriminaliteta.
    Genezu zla nije moguće analizirati bez adekvatnih kritičkih osvrta, a moj kritički osvrt usmjeren je na loše il' nikakve zakone, koji, kao takvii, loši, više štite počinitelja nego žrtvu KD.
    U toj borbi nema milosti, nema predaje i nema ograničavanj sredstava.

    1. Pooštriti zakonom predviđene kazne za sve počinitelje takvih il' sličnih KD, spustiti starosnu dob kaznene odgovornosti, na starije maloljetnike.
    Znači, sa 16 godina, kaznena odgovornost, a sukladno sa time i dugogodišnja otplata počinjene štete(po mogućnosti u kazamatima sa obaveznim radom).
    To je potrebno napraviti da se izbjegne konstatacija, kako nema takve kazne, kakvu je određeni "lumen" u stanju platiti.
    U slučaju izricanja konzekventnih kazni il' ukora, ili odricanja oštećenog/oštećene od prava na potraživanje isplate odštete, isti iznos naplatiti sukladno težini KD, a iznos uplatiti u posebni fond iz kojeg bi se isplaćivale odštete za žrtve KD, za koje je počinitelj NN osoba.

    2.Djecu od najmanije dobi učiti i naučiti, koliko nasilničko ponašanje košta, tj cijena odštetnih zahtjeva za svaki štetni događaj.

    3.Nastavni kadar u školama, usmjeriti na pravilan rad, kako ne bi dolazilo do izjava, tipa: "nemojte biti tužibabe" ili "ako ću ja morati odgajati djecu u školi, neću nikada odraditi nastavni program".

    4.U svim vidovima javnog priopćavanja, oglašavati počinitelje KD nasilničkog ponašanja(punim imenom i prezimenom počinitelja), onemogućiti njihovo zapošljavanje u javnim il državnim službama.

    5. Napraviti registar osoba koje su sklone nasilničkom ponašanju, a taj registar staviti na mjesta dostupno javnosti.

    6.Pooštriti zakonom propisane mjere i radnje(pojačan obilazak mjesta okupljanja mladih, učestale racije, kažnjavanje prekoračenja radnog vremena i kažnjavanje aktera točenja pića maloljetnim il alkoholiziranim osobama).

    7.Uvezivanje svih službi u koordiniran i procedurom pojednostavljen i utvrđen standardni postupak.

    avatar

    25.09.2012. (11:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...