Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • gruntovcanka

    Znaš kaj? Meni je ta tema koja se vukla par dana po novinama-običan tračeraj.
    No, hajmo se praviti da nije, i dati umni zaključak na detaljnu analizu: Marić je kao dijete volio čupati noge paucima, muhama i inim insektima s tankim nogama, Nevia je kao curica, također uživala u tom dječjem divljaštvu, no da si ne uprlja ruke, nije to činila osobno, već je trepčući namamila kojeg dječaka iz susjedstva da to učini za nju, dok je ona pozorno pratila svaki trzaj (paukov), a gospodin suprug joj trenutni..tja..što s njim? Da zatvorimo predmet, te stavimo oznaku a/a na isti, zaključit ćemo da dotični ima-tanke noge, te je podsjetio gore spomenut dvojac na sretne dane djetinjstva.
    (hmm...ne znam gdje mi se u cijelu priču uklapa-hrčak, no kaj je tu je, zanemarit ćemo tu živinu trenutno. )
    ;)

    avatar

    21.09.2012. (10:44)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Klikni drugi link u postu (tamo u prvom paragrafu gdje je plavim označeno "hrčak") pa ćeš vidjeti odakle to objašnjenje :P Naravno da je trač, ali smatram da i u traču ima indikativnih činjenica i za širu populaciju.

    Inače vrhunska teorija. Sad mi je sve jasno :)

    avatar

    21.09.2012. (10:48)    -   -   -   -  

  • anon

    Prodajem pretplatu na inspirativne linkove. Prva tri gratis.

    Još pizdim na onu zabranu plesa očeva sa kćerima. Uoči da ju je predložio sindikat civilnih SLOBODA. Jebeni "liberali" su se počeli baviti zabranama trivijalnih stvari. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    avatar

    21.09.2012. (14:11)    -   -   -   -  

  • AnaBanana

    dobro, pa o cemu ti?
    malo sam prosvrljala po blogu i vidim da nije los.

    nemam nis pametno komentirati na ovom postu jelda.
    mozda kad objavis sljedeci.
    svrati do mene :)

    avatar

    21.09.2012. (15:40)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    "Žena zna", pa tako i da mu neće isčupati noge. Valjda se
    kosa čupa, repa, a s nogama se rade druge stvari. Jamčevina 750.000,
    kuna, koliko nas u Hrvatskoj može "jamčiti", za nedajbože nezgode.
    Pozdrav:)))

    avatar

    21.09.2012. (16:03)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    Odličan hrčak!

    avatar

    22.09.2012. (12:33)    -   -   -   -  

  • D.

    Moram priznati da mi je ovaj odvjetnik puno zgodniji, štoviše, ovaj drugi mi je gadljiv, ne kužim ženu. :)

    avatar

    22.09.2012. (15:13)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Ovo je predobro da ne podjelim sa vama:
    Odana macka

    avatar

    22.09.2012. (22:23)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @ -

    Crtice, u jednom od prijasnjih postova smo raspravljali o MGTOW (Men Going Their Own Way) opciji na koju se odlucuju sve vise muskaraca, ne samo onih koji su razvedeni, vec i mladji muskarci u 20-im i 30-im godinama koji uopce nemaju zelju za brakom. Pogledaj ovaj link koji, po mom misljenju, jako dobro ilustrira zasto ja u danasnjoj Americi MTGOW jednako dobar izbor za muskarca, kao sto su to i postati Igrac ili preseljenje u neku novu zemlju koja je manje zatrovana:

    Pismo jedne majke (svojoj) buducoj snahi

    avatar

    22.09.2012. (22:56)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    @Vuk: Pročitala sam ovaj post koji si linkao i onda krenula dalje po sličnim blogovima, Amerika stvarno jest zatrovana, užas.
    And now something completely different:
    http://www.index.hr/rouge/clanak/zasto-se-muskarci-zene-cak-i-ka d-nisu-zaljubljeni/638361.aspx

    :-D :-D :-D

    avatar

    24.09.2012. (12:40)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Samohrana: hvala! Btw, što se ilustracija tiče, pokušat ću uskoro pronaći i onaj animirani koji Roissy koristi :D

    p.s. članak je sasvim istinit! Ne da išta od toga isključuje ili ograničava ljubav, ali upravo ti razlozi su milenijima bili glavni i nikome to nije smetalo! Živimo u neobičnim vremenima :P

    @D: i ja se slažem, Lozica izgleda zgodno, dok Marić ne izgleda loše per se, ali oni njegovi steroidski mišići i depilirano sve živo odaju vrlo loš dojam "try-hard" osobe. Vjerujem da se radi o onom pragu dominacije o kojem sam pisao nedavno, pa se uz to ne mogu se ne zapitati ponešto o visini troje aktera.

    Novi post: Nadigravanje

    @Vuk: Mačka je predobrao, spremio sam je u rezerve funny slika :D Članak je isto super iako, kako sam naveo na twitteru i kao što je vidljivo iz komentara, svi će ga odmah odpisati jer je očito on "mamin sin" pa eto onda sve to mora ne biti istina.

    p.s. sviđa mi se taj naziv za "-"... -, možemo te zvati Crtica?

    avatar

    24.09.2012. (19:28)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    S obzirom na poteškoće" u oslovljavanju, promijenio sam nick iz "-" u ovaj, ne Crtica :)
    Pročitao sam post koji je @Vuk linkao, dosta je žestok, kao da si dobio kroše. Dosad su MGTOW opisivali obično kao quitters, omege koji se ne znaju nositi s realnim svijetom. Izgleda kako sam skoro progutao podvalu kako su MGTOW samo luzeri, koji se ne mogu prilagoditi "stvarnom svijetu" ("men up"), ne da tu ima čitav spektar muškaraca i da su stvari puno dublje..
    Da malo uhvatimo zraka, grafika na temu "dama" iz Roissiyevog posta koje uživaju u sado-mazo literaturi (prodanoj u preko 40 mil. kopija) koje ih opisuju u XYZ verzija: Perverted White Woman. Nažalost, sve je to više-manje istinito, koliko mogu pročitati u blogovima i komentarima Mr.Wolfa iz prve ruke.

    Ovi savjeti su čak na tragu da imaju nekog smisla, ne katastrofalne baljezgarije tipa kako muškarci žele žene koje razmišljaju kao muškarci i koje "se znaju postaviti u kući" - čitaj kompeticija i natezanje s njom doma, kao da je na radnom mjestu #2, samo što ga na poslu plaćaju za natjecanje, stres i natezanje :)
    9 stvari koje svaka žena treba znati o svom mužu

    avatar

    24.09.2012. (22:14)    -   -   -   -  

  • anon

    Zvat ćemo te Tafko.

    avatar

    24.09.2012. (22:31)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Ona macka koju sam postao gore u linku sigurno pripada GBFM-u. Lololozzzzlzozz.

    @Samohrana majka

    Ono “Pismo jedne majke buducoj snahi” dovoljno pokazuje koliko je Amerika danas zatrovana.
    S tim, da moras znati da su sanse strahovito male da ta zena i njezina obitelj zive u New Yorku (sin u marincima, muscle cars itd.). Puno je vjerojatnije da zive negdje na jugu ili sredini (na velikim ravnicama) Amerike. Stoga, ako su stvari tako lose kod njih, onda znaj da je sve puno zatrovanije ovdje u New Yorku i u drugim velikim urbanim sredinama na istocoj i zapadnoj obali. Pa ako se moji komentari ponekad cine ostri, to nije pretjerivanje, vec vjerodostojan opis mjesta i vremena u kojem zivim.

    avatar

    25.09.2012. (07:11)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @The Artist Formerly Known

    Ne znam koliko dobro poznajes medijsku scenu u Americi, ali moras znati da su mediji (novine, TV, blogovi itd.) ovdje strahovito polarizirani i da uvijek moras imati na umu gdje si nesto procitao i kakvu agendu taj medij ima, tko ih financira i s kojim ciljem itd. Ako ne obracas paznju na ovakve stvari, onda je vrlo lako dobiti iskrivljenu sliku nekog drustvenog fenomena.

    Vjerojatno ima jedan manji dio muskaraca koji se ne mogu prilagoditi danasnjem sistemu. Ali, velika vecina u MGTOW su jednostavno muskarci koji odbijaju sudjelovati u sistemu koji ih omalovazava i koji je prema njema neprijateljski nastrojen. Mnogi od njih se na ovo odluce nakon sto ih se odere tokom razvoda, ali ono sto je jos vise zabrinjavajuce je da ima sve vise mladih muskaraca koji nisu zainteresirani da ikada uopce stupe u brak.
    Zato u zadnjih par godina i dolazi do objave clanaka u respektabilnim medijima (Wall Street Journal, New York Times, The Atlantic itd.) – o nekima od njih smo raspravljali u prijasnjim komentarima (Kate Bolick, Hanna Rosin itd). Ali, interesantno je da se o tome tek sada pise kad su se mlade zene pocele zaliti da ne mogu naci dobre muskarce za koje se mogu udati, a o ovome se nije pisalo i raspravljalo dok su muskarci imali svoje probleme sa seksualno-ljubavnim trzistem. Meni ovi clanci ukazuju na to da stanje na trzistu postaje sve losije, i da je i zenama sada dosla voda do grla (a muskarcima vec odavno).

    Takodjer, postoji jako puno MGTOW verzija: da li i koliko sudjelovati u ekonomiji (od punosatnog radnog vremena do underground ekonomije utemeljene na razmjeni dobara i zlatu), stupanja kontakta sa zenama (odbijanje bilo kakvog kontakta sa zenama preko kratkotrajnih veza do monogamne veze po pravilima koja su bitno drugacija od onih ustaljenih u modernom drustvu) i mnogo drugih kriterija.

    Moje je mislenje da bilo koji muskarac, MGTOW ili nesto stoto, koji ima muda i hrabrost da zivi svoju verziju zivota i da slijedi svoj put bez obaziranja na drustvene kalupe i na bezbroj pokusaja posramljivanja (men up, odrasti, pravi muskarac bi prihvatio obaveze odraslog zivota itd.) je Alfa muskarac.
    I’ve always had a soft spot for misfit, rebels, and trouble-makers.

    Nazalost, vecina muskaraca u danasnjem drustvu se moze pronaci u Thoreauovom citatu: “The mass of men lead lives of quiet desperation.”
    Apparently, the desperation will be quiet no more.

    Onaj Roissyev post o zenama koje citaju “50 shades” je istinit i svaka od onih verzija Perverted Whive Woman meme-a koje si linkao su savrseno tocni. U danasnjoj Americi doslovno mozes vidjeti racionalizacijske hrcke na sve strane kako neumorno trce. Kad ih prvi put primjetis, zacudis se. Onda ti postanu smijesni. Na kraju dodjes u fazu da ti postanu tako uobicajen prizor kao i sunceva svjetlost. A kad ti je dosadno, onda se mozes zabavljati time da hrcku das vise hrane da brze trci ili ga zbunis pa da izleti s tocka sav dezorijentiran.

    PS
    I like the new nickname. Good job.

    avatar

    25.09.2012. (07:29)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    @the artist formerly known: memovi su odlični, jedan čak s citatom Sylvie Plath :-) Nisam čitala knjigu, ali pretpostavljam da kao i, recimo, "Venera u krznu" ima kinky seksa bez uvjerljive priče i karakterizacije likova.
    @ Igniss: http://hrcak.srce.hr/ - i oni imaju simpa hrčka :-)

    avatar

    25.09.2012. (10:46)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    @D: Slažem se, Marić je gnjusan sam po sebi s tim napucanim mišićima, a izbor između odvjetnika i tjelohranitelja vjerovatno u modernom društvu ide u kroist obrazovanog čovjeka koji ima i druge kvalitete osim sirove snage (i snažne sirovosti) - ili ipak ne??? "Obrazovane žene najviše padaju na kretensku igru" - opet.

    @svi:
    A sad jedno teoretsko pitanje za sve dečke (mogu i cure, ali prvenstveno me zanimaju muška mišljenja)! Pod kojim uvjetima biste bili s djevojkom koju morate uzdržavati? Pitam jer mi je nedavno frenda ostavila cura koja ima možda par mjeseci radnog staža, ali je jako slatka i zgodna. S obzirom na njihove godine (29 oboje), mislim da je to s njezine strane luđački potez jer a) malo je vjerojatno da će se ona ikad moći sama uzdržavati b) njezini su siromašni c) ovaj dečko bi se brinuo za nju kao što se već manje-više brine za cijelu obitelj d) nitko se ne pomlađuje pa tako ni ona i zbog ovoga bi mogla žaliti s 35. Ona je isto moja frendica, ali ne znam kako bih joj taktično sve ovo rekla, ona je sanjarski tip, živi u oblacima, a i hrčak je tu...

    avatar

    25.09.2012. (16:42)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Samohrana majka

    My 2 cents:

    Ne bi mi bio problem biti s takvom djevojkom u vezi ili braku ako bi imali raspodjelu poslova: ja zaradjujem dovoljno za nasu obitelj, a ona preuzima brigu o stvarima unutar kuce (odrzavanje kuce, djeca, hrana itd.). Ali, da ona samo ide po kavama i da apsolutno nista ne radi, to bi onda brzo puklo; zapravo, ne bih niti ulazio u ozbiljnu vezu s takvom curom. Isto tako, nemam problema uzdrzavati i pomagati ako su neki problemi u pitanju npr. bolest. Ali, ako je djevojka zdrava i ne zeli nista raditi, onda ne vidim smisao duzeg vezivanja za takvu djevojku.

    Situacija na trzistu danas je takva da se muskarcima ne isplati ulaziti u brak ako ne zele imati djecu. A imati djecu sa zenom koja apsolutno nista ne radi (niti posao izvan kuce niti odrzavanje kuce) je nerazumno. Prema tome, ja takvu zenu ne bih uopce razmotrio za ozbiljnu vezu, a kamoli brak.

    Da se razumijemo, meni ne treba sluskinja, sobarica ili kuharica: ja se savrseno dobro znam starati sam o sebi. Kad sam bio mladji radio sam sve kucanske poslove jer sam zelio imati uredan i cist dom, odjecu itd. Sada mi je financijski daleko isplativije platiti kucnu pomocnicu koja vodi racuna o tim stvarima. Prema tome, ne treba mi djevojka da mi pegla kosulje, pere robu, kuha itd.

    Sluskinju ne trebam, ljenivicu ne zelim.

    avatar

    26.09.2012. (11:03)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    @Vuk: Da, totalno te kužim, održavanje kuće i briga za djecu su posao sami za sebe i u redu je ako se tako podijelite (problemi mogu nastati samo ako se tebi nešto dogodi i ne možeš više raditi).

    avatar

    26.09.2012. (11:51)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Samohrana majka

    Da, u pravu si kad ukazujes na moguce probleme koji se mogu dogoditi ako muskarac vise ne moze raditi i zaradjivati. Dozivio sam jednu takvu epizodu u proslosti i ona je bila veliki katalizator koji me je usmjerio prema Igri, crvenoj piluli, i svim ovim stvarima o kojima raspravljamo na blogu.

    Zato sam si u zadnjih par godina poslozio zivot tako da ne mogu financijski nazadovati i da vise nikada u zivotu ne ovisim o bilo kojoj kompaniji, bilo kojem sefu, da ne moram strahovati da li ce moj poslodavac zatvoriti pogon i radna mjesta poslati u Aziju itd. A, ako budem u financijski losoj situaciji, onda cu ja, a i vecina modernog svijeta, imati daleko, daleko vecih problema od toga koliko dolara/eura/kuna imam na racunima u bankama. I ako se takav scenarij desi u svijetu, onda i za to treba imati pripremljen plan.

    avatar

    26.09.2012. (12:49)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Samohrana majka: moje mišljenje o temi je vrlo slično Vukovom. Oba modela su mi sasvim dobra. Osobno, ima nešto u tome da znam da se žena brine o kući i obitelji dok se ja brinem o novcu (iako ni ja ne trebam spremačicu, no u romantičnom kontekstu su te stvari izuzetno vrijedne i privlačne), no to nije nikakav uvjet.

    A sad jedna seksistička činjenica: ako bih bio u braku sa ženom po prvom modelu, dakle da oboje radimo i jednako pridonosimo, svejedno bih očekivao da ona radi više od 50% kućanskih poslova. Ne 100%, naravno, ali recimo 66-75%. Baš sam SEKSISTIČKI PATRIJARH :D

    p.s. u pravu si da ova prijatleljica ne mora nužno požaliti zbog svog izbora, ali svakako je otvorila vrata tome. Napominjem da je upravo u tome jedna od najčudnijih "okidača" hipergamije - ona može biti potisnuta vanjskim okolnostima samo ako bi nedostatak beta skrbitelja značio gotovo sramotu ili doći blizu smrti od gladi ili tako neke stvari koje se više nikada ne događaju. Ako bi se samo morala vratiti roditeljima i živjeti skromnije ili tako nešto, uvjeren sam da je to ne bi baš zabolilo.

    @Vuk: nije valjda nešto tipa "Why I left my Beta husband?". Kod tog članka me užasno smetalo što je žena ostavila muža ne zbog toga što je bio dugotrajno financijski neuspješan (recimo da je to donekle opravdano ako se radi o strogo tradicionalnom braku temeljenom na tome), već samo zato što nije imao igru da kompenzira za tu činjenicu. To je bila gotovo definicija površnosti.

    Btw, svidjet će ti se da mi je nedavno jedan moj prijatelj rekao da je "Vuk najbolji komentator na blogu, uvijek je u pravu i predstavlja zdravu ravnotežu u svim dijelovima igre" :P

    avatar

    26.09.2012. (15:39)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Ne, nije bio brak u pitanju vec visegodisnja veza.

    Tada sam radio totalno krive poteze da tu vezu “popravim”: bio sam jos bolji, pazljiviji, pomagao sam joj, ohrabrivao kad bi znala klonuti itd. Odlicno slusanje svih onih uputa koje moderno americko drustvo daje muskarcima, ali, nazalost, i vrhunski primjer anti-Igre jer ako nema one osnovne privlacnosti, onda sve ono sto pokazuje paznju i ulijeva sigurnost je samo jedno ogromno rasipanje resursa (osjecaji, trud, vrijeme).

    Vrlo vjerojatno mi ni najbolja Igra ne bi pomogla da se ta veza odrzi, ali da sam tada vukao prave poteze onda bih prije prekinuo tu vezu i krenuo dalje. A ne moram ni napominjati da sam propustio biti u vezi s nekim divnim zenama koje su bile za mene zainteresirane.

    Sada, kad tu vezu promatram sa duge vremenske distance i sa svim onim stvarima koje sada znam, tocno uvidjam zasto je ta veza izgledala upravo tako kako je i koliko puno istine ima u onome sto pisu Rollo i Roissy: dread game, war brides, self-confidence itd.

    PS
    Hvala tvom prijatelju na komplimentu.

    avatar

    27.09.2012. (06:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...