Komentari

severinomajkus.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Severino

    Sanaderovo sudjenje koje ce se otezati u nedogled dodatno ce kostai ovu zemlju desetine milijuna kuna. Nikog vise nece ni iznenaditi jedna simbolicna kazna , ako ne i uslovna, sa simbolicnom zapljenom jednog beznacajnog dijela pokradenog,cija ce velicina vjecno ostati zataskana, kako bi se Sanader i ostala mu kompanija dozivto mastili njome.
    Zasto bi inace svakodnevno bio srozavan zivotni stndard jednog omamljenog i iscrpljenog populusa.sadasnjom vladom, koja vec danas obezbjedjuje sebi neke povratne usluge kao buducem "oporbenom " lopovskom statisti.

    avatar

    17.09.2012. (13:57)    -   -   -   -  

  • blade777

    Nakon toliko zlouporaba ovlasti, toliko namještenih zakona koji pogoduju određenim kriminalnim skupinama, i nakon nikakvih kaznenopravnih posljedica, normalno je da se formira snaga egzekutora, koja će sve te nepravilnosti počistiti sa hrvatskog tla. To je jedina pravda, neovisno kako to nekome djelovalo poput samovlašća i bezakonja -to je jedino pravednost.

    Nitko tko je svojim djelovanjem obespravio i uništio živote većini građana, nema apsolutno nikakvih građanskih prava, nema prava na milost, i sve dok ne nadoknadi štetu do poslijednjeg novčića, takav život ne vrijedi ništa.
    U ovom društvu potreban je zakon linča, otrežnjenje i bespogovorno djelovanje, da bi zakon napokon počeo djelovati i postao realan zakon, lov na beskrupulozne grabežljivce mora otpočeti. Nigdje... gdje god diše, otimatelj društvenih vrijednosti nesmije biti siguran, gdje god spava, nesmije mirno sanjati, kad god se digne, mora ponovo pasti na koljena.
    Ako je anarhija jedina opcija, provedimo ju što prije.

    avatar

    17.09.2012. (15:02)    -   -   -   -  

  • Severino

    Cijenjeni Blade 777.
    Drago mi je da se nasi tekstovi posma osuglasuju, tim vise sto se rijetko pojavljuju ili ih gotovo nema. Jedna jedina rijec ovdje "linc" zastrasujuce strsi iznad tvog zdravorazumskog rasudjivanja. Osobno ju ne mogu digestirati, jer linc je iskljucivo sretstvo vladajucih mocnika koji su, putem njega, doveli zemlju u sadanje stanje. Osim toga linc je pojam koji najbolje oslikva nasilje manjinne nad vecinom, a on ce postojati sve dotle dok nadvecinsko covjecanstvo ne preuzme vlastitu sudbinu u svoje ruke. Zagovarati linc je nista drugo nego spustanje na nivo upravo onih drustvenih snaga koje ga prouzrukuju i provode.Ponovi li se dvadeseto stoljece u kojem je linc bio obostrano sretstvo dvaju, na izgled, suprotnih drustvenih polova, moze samo dovesti u pitanje cjelokuni opstanak covjecanstva.
    Znakomito da se kod nas jos uvijek ne radja taj zdravorazumski pojam koji je ukorjenjen u civilizacijski vecinskom stanovnistvu suvremenog svijeta.i koji je miljardito puta (uslovno) nadmocniji od onog malobrojnijeg drustvenog odpada koji vlada globusom iskljucivo tim sretstvom linca.

    avatar

    17.09.2012. (19:21)    -   -   -   -  

  • blade777

    @Severino,
    Kako bi ti osudio kretena koji se tovi na račun osiromašivanja većine građana, pogotovo u državi u kojoj je većina zakona donesena na način da pogoduju uskoj skupini interesenata?
    Kamoli sreće da smo od početka stvaranja neovisne države, osnovali prijeki sud i streljali sve one koji rade protiv interesa države i većine građana. Kamoli sreće da smo organizirali odred smrti.
    U državi u kojoj pojedinci zlouporabljavaju ukazanu čast upravljanja zajedničkim resursima, a za potrebu vlastitog bogaćenja, nakon razotkrivanja prljave rabote, slijedi samo jedna kazna odgovornima. Tu milosti nema, i kada trebam birati između boljeg života svih građana i odsustva prava na život takvoj gamadi koja uništava sve oko sebe, izabirem drugu opciju.
    Ma kako linč ružno djelovao, ma koliko smrtna kazna nije u duhu kršćanskog odgoja, kada je razvidno odsustvo kvalitetnih zakona i upitna realizacija pravednosti, jedina je opcija smrtna kazna il' linč.

    avatar

    17.09.2012. (20:41)    -   -   -   -  

  • Severino

    Kao jedinka ja nebih nikad ni po nicemu odlucivao. Tek se zalazem da proizvodjacke nadvecinske snage suvremenog svijeta preuzmu vlastitu sudbinu u svoje ruke. Time bih ,kao jedinka, tek direktno ucestvovao u opcem kulturno-ekonomskom razvoju jednog suradjujuce civilnog drustva, u njegovom daljnjem napretku i praviljnoj raspodjeli zajednickih proizvodnih dobara , cime bi se linc i nasilje manjinskog hokstapleraja naprosto rastopilo sam po sebi. Zalim za tu zbrku pojmova, koji su jedan od glavnih razloga zasto danasnji civilizacijski covjek jos uvijek zivi i zagovara pravilo"Oko za oko, zub za zub", dajuci upravo time zeleno svjetlo vladarskim mocnicima da se njime svestrano koriste.
    Zalim i za tu medjusobnu zbrku, koja ipak ne dozvoljava da se nas dvoje poistovjecimo po bilo cime. Napose, nominacije katolicke ustanove kao zagovarivaca protiv smrtne kazne, u dvadeset prvom stoljecu naprosto biva suludo. Treba se samo pobrinuti da se prouci njenu dvo milenijsku povijest i njen biblijski nauk sazdan na nasilju, srednjevjekovnom lincu bez presedana, lomacama, krizarskim ratovima, u koje se tjerala nevina dijeca. Njihova vjecna pripadnost vladarskim mocnicima koji siju smrt i nasilje diljem Planete, upravo pod katolickim blagoslovom i pod njihovim satanskim krstom.

    avatar

    17.09.2012. (22:42)    -   -   -   -  

  • blade777

    @Severino,
    Nemoguće je da se dva misleća uma u potpunosti slažu.
    Moguće je rafinirati zajedničke smjernice izrasle na mislima izašlim iz svjesnih umova(više racia u sintezi mišljenja).
    Da se razumijemo, ja ne glorificiram nasilje, nad bilo kime, ali izričem svevremensku potrebu sprječavanja da se zlo "razmaše".
    Ti si vjerojatno shvatio na čija se djela moj sud odnosi.
    Još uvijek sam pri mišljenju da je svaki zločinački um, na svojem početku djelovanja, trebao biti neutraliziran.
    Tu mislim podjednako na sve vođe zločinačkih totalitarnih režima.
    Ali, da se je to ostvarilo, tko bi onda i na kakav način reducirao populaciju?
    Nemaju svi moć poput Kineza, pa da zabrane rađanje više od jednog djeteta.
    Možda nam upravo taj gospodarski,rastući kineski primjer, pokazuje put kojim bi svi trebali ići.
    Za svaki stupanj buđenja svijesti, treba proći izvjesno vrijeme.
    Maleno dijete se rađa s instinktima, ali je potrebno vrijeme da bi se savladale potrebne vještine.

    avatar

    19.09.2012. (07:50)    -   -   -   -  

  • Severino

    Svaka drustvena pojava koja dolazi na znanstven analiticki stol, ona se tu prvenstveno rasclanjuje na njene osnovne dijelove UZROCNOSTI I POSLJEDICA.Bez tog primarnog zahvata jedan ce savjesni kirurg uciniti sve nuzne zakrpe koje su se pojavile na povrsini, u ovom slucaju, drustvenog pacijenta, cije tijelo je vec posve nagrizeno pataloskom metastazom,a da pri tom njegovom vanjskom operativnom zahvatu pacijentovo stanje ostaje ne samo neizlijeceno, vec se dodatno pogorsava . De Leon bi tog savjesnog kirurga proglasio pukim sarlatanom, koji svojim reformskim nozem tek akcelerira pacijentove muke. Dok ce se znanstveni kirurg prvenstveno usredotociti na bolesnikove patoloske uzrocnosti. Svojim ce skalpelom neodlozno napraviti duboki rez do same izvorne tocke u kojoj se pojavilo oboljelo tkivo i time ce,svojom revolucionarno znanstvenom metodom pravovremeno posve otkloniti njegovu uzrocnu pojavnost.
    Nase su generacije, nazalost, tipicno i najvece zrtve u cjelokupnoj razvojnoj povijeti civilizacijske epohe, slicnih sarlatansko reformatorskih poduhvata raznih spinova, koji, svijesno ili ne, direkto bivaju zaokupirani tim posljedicno drustvenim zakrpama,njegovanim desnim i lijevim medikamentima, religiskim, nacionalistickim i ideloskim, jednog bremenitog vremena koje imperativno „kuca na vrata svakom covjeku sa zahtjevom da budu rijesena“ putem, kojeg su nam znanstvenici ostavili u nasljedje: revolucionarnog zahvata do drustvene uzrocnosti sadasnje maligne globalne aveti jedne sacice korporacijsko klasnih mocnika, koji upravljaju potrebnim ubrizgavajucim dozama svestranog obmanjivanja i omamljivanja cjelokupnog covjecanstva.
    Sve to naspram jos dosad nevidjenog drustvenog izazova, koji strsi pred zdravorazumskim snagama sto su nam ih ostavili prosvjetiteljski geniji, ne da se njima prevrcemo povrsinski, vec da se znastvemo i napokom prihvatimo tog dubokog operativnog zahvata, od kojeg, vise nego ikad dosad, ovisi daljnji opstanak covjekove vrste.

    avatar

    19.09.2012. (12:56)    -   -   -   -  

  • blade777

    Bravo majstore!
    Ne vjerujem da je znanja nedovoljno, ali znam da je volje premalo.
    Oni koji vjeruju i misle, ne vjeruju onima koji znaju i kroz analize, spoznajom dolaze do čvrste vjere.
    Ali takvi, zapravo, ono što su prije vjerovali, znaju, a vjera ostaje tek snaga da se to znanje svakim danom može povećati.
    I do znanja se dolazi kroz vjeru, a bez vjere i volja nestaje.
    Bez volje ostaje samo nered.

    Mislim da su znanost i religija dva brata blizanca, koji su ponekad malo ljubomorni na popularnost onog drugog.
    Ta ljubomora i jal, samo usporava put ka zajedničkom cilju - bolji život za sve.
    I jedni i drugi, trebali bi se prihvatiti posla i ovaj svijet, napokon, učiniti boljim.

    avatar

    19.09.2012. (16:50)    -   -   -   -  

  • Severino

    Posve dobar prijedlog da se treba prihvatiti posla, koji bi prvenstveno nadomjestio jednu obicajenu i uopcenu tautologiju.
    Ako pri tome postoje dvoje, jos je samo nuzan onaj treci, njihov aktivni partecipant, kojim bi se i formalno podmirio njihov pravni osnutak jednog takvog javnog tijela.
    Osobni pridonos bi tu bio prijedlog da se vidno istaknu njegove karakteristike, koje ga, svojim programom jasno distanciraju od bilo koji postojecih pokreta zasnovanih na reformatorskom liderstvu, na ciljanju preuzimanja bilo kakvih formi politicke drzave. Njegove aktivnosti bile bi iskljucivo usmjerene devetnaesto stoljetnom prosvjetiteljstvu znanstvenih dosega Marksa, Engelsa, De Leona i Roze Luksemburg. Jer, nista manje od toga nebi moglo opravdati neki njegov naziv zasnovan na ekonomskoj monolitnosti buduceg zdravo razumsko suzivota jednog civilnog drustva, te kojem bih tu osobno i rado pridodao De Leonov stoljetni krik :
    „ Dosta nam je vasih 'reformi'! Moralnih medikritesko i djetinjih aspiracija malogradjanskih pokreta, u vremenima kolosalnih drustvenih problema, koji kucaju na vrata svakom covjeku sa zahtjevom da budu rijeseni.“

    avatar

    19.09.2012. (20:05)    -   -   -   -  

  • Severino

    I,ili,Thomas Paine: "What a fool so fabulous systems make of man!"

    avatar

    20.09.2012. (08:44)    -   -   -   -  

  • blade777

    I ja bih radije da ima još pokoje mišljenje, koje bi itekako doprinjelo određenoj sintezi mišljenja, ali kada nema, onda prihvaćam i ovakav dijalog.
    Više mi odgovara tautologija u logici, ona jednostavna i istinita, koja jest istinit iskaz.
    Dobro si analizirao problem i poistovjetio rješavanje takvog problema, poput načina oštrog kirurškog reza.
    Velikani koje si naveo jesu uistinu bili ti vješti kirurzi, ali nisu imali sasvim dovoljno dobar alat.
    Trenutno se kod nas događa degenerički model kapitalizma, a socijaldemokracija pokušava tupim kirurškim alatom odstraniti to bolesno tkivo, pa onda samo stoji nad pacijentom, tepa mu i tetoši ga, dok najzločudnije zaražene stanice(menadžerski krim milje), izjedaju bolesno tkivo, metastaziraju na zdravo i ubijaju pomalo kompletno biće(narod).
    Mislim da je pravi oštri alat i vješti kirurg, republikanstvo, a ne socijaldemokracija.
    Što je to socijaldemokracija?
    Nije li to poput one uzrečice u narodu:"ni vrit, ni mimo"?
    Ne može se biti socijaldemokrat, nego samo republikanac, demokrat il komunist.
    Suprotnost tome svemu je: anarhist.
    Socijaldemokracija je glupost ravna onoj gluposti anarhokomunizma(i to je: "ni vrit ni mimo").

    avatar

    20.09.2012. (16:33)    -   -   -   -  

  • Severino

    Medjuvremeno, idem se naspat....

    avatar

    20.09.2012. (21:09)    -   -   -   -  

  • Severino

    ....budilica, tek sto nagovjescuje zoru jos jednog nadolazeceg dana.
    O sjetni jesenji sjaju, kud da te se iznova usitni. Kud li da te se prikrati. Sto manji da se lakse uvuces u jos jedan ponirujuci san. Tu da jos vise izduzis svoju, duboku, crnu moru, u jos jednu beskrajnu,dugu noc?!
    Balkanu preostaje sto drugo no obnavljanje jednog sturog i krnjeg marksizma, dogme, ortodoksije, fundamentalizma, sekte i radikale, bar dotle dok njime posve ne ovlada KOMUNISTICKI nauk velikih vodja, koji ce iznova stegnuti ovdje svoju raju u golootocni obruc, dok njihova mudrost izsisava sokove Radnog naroda i Samoupravljackih savjeta. i banci u svom nebesom haremu prve faze tog brioskog komunizma.
    VJERSKOJ Polskoj da skolski ucenici lizu slag s koljena svecenika.
    Berlusconieve REPUBLIKE italiane, milijunima eura da se namire kostimirane bakanalije.
    DEMOKRACIJA britanika da slini nad carevicevim golotinjama, i lize ostatke krvi iz churchil blairevih stopala razasutim sirom Mezapotanije. i bushevskom REPUBLIKANSKOM vjerom u isusa jer ga je promijenio iz dna njegove duse.
    Jos se jedan donkihotovski san pretvara u vlastitu moru, u grcevima se kotura zemaljskom pustosi, zapinjuci u polomljena koplja diljem pejsaznih visova i strmina,dok gavranovi nadlijecu iznad zakrpa rasjecenih vjetrenjaca, dvoje kljuseta i vapijuceg Sancheta.

    avatar

    21.09.2012. (11:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...