Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • semper_contra

    Članak obiluje zanimljivim tezama o reformi školstva no svaku od njih bi trebalo zaista dobro osvjetliti sa svih aspekata. Već sama ideja o učenju kao o radu koji treba plaćati je intrigantna i vrijedna svestranog elaboriranja. No to forma bloga/posta baš i nije najprikladnija.

    avatar

    13.09.2012. (18:28)    -   -   -   -  

  • Nestašni crni mačak

    Svakako bi bilo potrebno uvesti obavezu nastavnicima da plaćaju da podučavaju. Time bi predložena reforma bila zaokružena.

    avatar

    13.09.2012. (19:52)    -   -   -   -  

  • Odsutnost matične ploče

    Učenje jest rad. I plaćeno je kao investicija. Kad bi investiralo samo društvo, a ne pojedinac, u uređenim sistemima, pokazala bi se isplativost, u našem, bojim se bio bi to još jedan neuspjeli program za građane i financijski dobar projekt za provodioce.

    U civiliziranom društvu ne treba proći deset generacija da realiziraju promjenu, četvrta generacija može se smatrat autentičnom. U civiliziranom, ponavljam. U onom gdje sve još funkcionira s koljena na koljeno, ne znam koliko je generacija potrebno.

    avatar

    13.09.2012. (21:28)    -   -   -   -  

  • Neverin

    učenje jest rad... predlažem od Paula Zankera odličnu knjigu The mask of Socrates. Mislim da su finci išli tim stopama nakon što je propao njihov najveći uvoznik SSSR, sve što su imali su invesiteali u ideje.. i vidi kako im je sad

    avatar

    14.09.2012. (18:30)    -   -   -   -  

  • Jutarnjepero

    Tako više nema ni ocjena u prvom pologodištu za sve razrede. Ocjene jednostavno ne trebaju. Kad dođe mama kući s posla pitat će: "Što ste radili, da li je učiteljica pitala, da li si dobio koju ocjenu?"
    - "Pitala je, al' nismo dobijali ocjene."
    -"Ah, koje olakšanje, tako je lijepo bez ocjena."
    -" A jeste li što nova učili?"
    -"Da, učili smo kako se peru zubi i ruke, ali bez četkica i sapuna."
    -"Baš dobro, već sam ovaj mjesec dala tekući i toalet papir za školu, da perete zube morala bih valjda i račun za vodu plačati. Sretna sam, pa ti već znaš sine kako se peru ruke i zubi. Sigurno ćeš dobro proči u životu i zubi će ti biti bijeli!"

    avatar

    18.09.2012. (14:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...