Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    --- On Sat, 9/1/12, Francek Dobovisek wrote:

    From: Francek Dobovisek
    Subject: nešto novo.
    To: borivojbukva@yahoo.com
    Date: Saturday, September 1, 2012, 6:51 PM

    ----------------

    http://path11finder11.blogspot.com/2012/09/med-kmetijsko -kooperativo-in-socialnim.html

    još si u frci boro? kako si?

    bok,

    franček

    -------------------------

    objavljeno danas na blogu:

    http://budan.blog.hr/

    ja sam ti stalno u frci, ili mene ganjaju ili ja ganjam druge,
    ganjanju nikad kraja po onom: tko će kome što dublje zabiti,
    - karmakazonja čurlbastija, eto ti ga na!

    lp, boro

    avatar

    04.09.2012. (08:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "KAD BIH IMAO DAR PROROKOVANJA I ZNAO SVA OTAJSTVA I SVE SPOZNAJE; I KAD BIH IMAO SVU VJERU DA BIH I GORE PREMJESTAO, A LJUBAVI NE BIH IMAO - NISTA SAM!"


    I Poslanica Apostola Pavla Korincanima 13.



    Dragi prijatelji,
    Danasnje tihovanje je duhovna vjezba koja pledira na stamenosti nase vjere u Bozji plan i sopstvene uloge u njemu. "Bijela kula" je PUTOKAZ ali ne i obavezan smer. Izbor je u nasem srcu. Oslusni ga ponekada, rado ce ti pomoci. (kaze nas prijatelj iz 'niske', gospodin Milorad Dmitrovic iz Sombora):



    13. NE POMAKNI SE S MJESTA

    Ne pomakni se s mjesta na koje sam te postavio. Budi Moj stanac kamen, oslonac ruci, potporanj nozi: budi nepokolebljiva u vjeri da Ja znam sto radim.
    Ako te zavitlam u daljinu, ne prilazi Mi, ukoliko ne nagnem Zemlju da bi se ti skotrljala pred Moje noge. Ako te zavitlam u visinu, ne ocijukaj s pticijim likom, vec ostani kamen, koji ce se poslije tko zna koliko godina vratiti na zemlju s vijescu da svaka zvijezda sja u Moje ime.

    "Bijela kula", knjiga 65. Zapisala Vesna Krmpotic


    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    04.09.2012. (08:40)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Strane banke masovno povlače novac, PBZ i ZABA samo iz Hrvatske izvukle čak 141 milijuna eura!
    A+ R A-

    211

    Strane banke masovno povlače novac, PBZ i ZABA samo iz Hrvatske izvukle čak 141 milijuna eura!
    Politika
    Ponedjeljak, 03 Rujan 2012 19:46
    Autor Ivan Abramović

    Kako bi 'zakrpale' gubitke u bankama-maticama, talijanski Unicredit i Intesa Sanpaolo samo su ove godine iz svojih banka kćeri Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb na ime dividende zajedno izvukle više od 141 milijuna eura.To je međutim sitnica u usporedbi sa susjednom Srbijom iz koje su od početka 2011. sve banke zajedno iznjele gotovo 1,5 milijardi eura.
    Unatoč tome što su tvrdile kako neće povlačiti novac iz podružnica u regiji, europske banke pogođene krizom i padom kreditnog rejtinga pogazile su svoju riječ.
    Kako bi 'zakrpale' gubitke u bankama-maticama, talijanski Unicredit i Intesa Sanpaolo samo su ove godine iz svojih banka kćeri Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb na ime dividende zajedno izvukle više od 141 milijuna eura. To je međutim sitnica u usporedbi sa susjednom Srbijom iz koje su od početka 2011. sve banke zajedno iznijele gotovo 1,5 milijardi eura, od čega samo u prvih šest mjeseci ove godine 484,4 milijuna eura, pokazuju podaci Narodne banke Srbije o platnoj bilanci. Tri četvrtine banaka u Srbiji ima osnivače u EU, a slična je situacija u Hrvatskoj, kao i u cijeloj regiji.
    Spas od loših ulaganja u Grčku
    - Od sredine prošle godine 'zapadne banke' intenzivno povlače novac iz istočne Europe jer im treba da bi se spašavale od gubitaka zbog ulaganja u Grčku. Zbog toga regiji prijeti još dublja kriza - upozorio je MMF u svom izvješću.
    Posljedično to znači da će u navedenim državama ostajati sve manje novca za financiranje razvojnih projekata, potreba građana i gospodarstva. Izlazak iz krize u takvim je uvjetima gotovo nemoguć.
    Dok HNB krije, NBS otkriva podatke o bankama
    Za razliku od HNB-a, Narodna banka Srbije transparentno je objavila koliko su novca strane banke iznijele iz zemlje. Na naš upit u Hrvatskoj narodnoj banci međutim nisu odgovorili. Bankarski lobi je u Hrvatskoj očito jači.
    Dodati problem je u tome što šest najvećih kreditora u istočnoj Europi (od kojih pet posluje i u Hrvatskoj), a riječ je o UniCreditu, koji je vlasnik Zagrebačke banke, Erste Group, Raiffeisen Bank International, Société Générale, u čijim je rukama Splitska banka i vlasniku Privredne banke Zagreb Intesa Sanpaolo, moraju prikupiti 'svježi' kapital kako bi ispunili nove zahtjeve o adekvatnosti kapitala koje je nametnuo europski reuglator European Banking Authority.
    Zbog toga je analitičar Capital Economicsa William Jackson za Bloomberg upozorio kako u brojnim zemljama istočne Europe, među kojima su Bugarska, Hrvatska, Mađarska i Rumunjska, postoji 'veliki rizik od bankarske krize'.
    Poseban problem postoji kod austrijskih banaka budući da one uz europske propise moraju ispuniti i zahtjeve austrijskih vlasti prema kojima moraju osigurati da omjer novih kredita u lokalnom financiranju nije veći od 110 posto.
    Novac promijenio smjer, vraća se u EU
    Zbog svega toga, novac čini se počinje mijenjati smjer te za razliku od predkriznih godina, kada je masovno dotjecao iz EU, sada se počinje vraćati u matične države.
    Talijanski vlasnici Zagrebačke i Privredne banke Zagreb, dviju najvećih financijskih institucija u Hrvatskoj, ove su se godine potrudili izvući ga prije 1. srpnja kada je zaživio porez na dividendu.
    U PBZ-u ona je isplaćena u svibnju, a bila je čak 89 posto veća nego 2011. godine. Intesa Sanpaolo sebi je uzela čak 437 milijuna kuna, odnosno 58,5 milijuna eura. Talijanski UniCredit koji je u trećem kvartalu prošle godine objavio povijesni gubitak od čak 10,6 milijardi eura, iz Zagrebačke banke izvukao je još i više, 616.793.420 kuna, odnosno 82,5 milijuna eura.
    Još prošle godine prvi čovjek PBZ-a, Božo Prka pokušao je smiriti situaciju obrazloženjem da je imovina koju bi talijanske banke-majke mogle povući iz svojih hrvatskih 'kćeri' samo 'kap u moru' te da njome ne bi mogle 'pokriti' goleme gubitke.
    Iako je to po svoj prilici istina, ne smije se smetnuti s uma kako je primjerice talijanski UniCredit najveća bankarska grupacija u regiji (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina), gdje drži ukupno više od 19,7 milijardi eura, gotovo dvostruko više od ostvarenog gubitka u trećem kvartalu 2011. Povlačenjem samo dijela tog novca iz Zagrebačke banke, ali i svih ostalih banaka-kćeri u regiji, UniCredit bi lako riješio svoje financijske probleme.

    avatar

    04.09.2012. (08:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    www.zvuciuspjeha.com
    Nakon 15 godina znanstvenog istraživanja i razvoja konačno imamo najbolju tehnologiju
    u industriji osobnog rasta:

    "Dajte mi 30 minuta dnevno, naredna 42
    dana i dat ću Vam alat - digitalnu tehnologiju
    pomoću koje će Vaš um automatski
    postati toliko moćan da će se Vaš
    cijeli život kompletno transformirati
    bez da ulažete ikakav napor da to
    postignete - 100% garancija"
    više na www.zvuciuspjeha.com
    "... i ako ne vidite dramatično poboljšanje u svim
    aspektima svoga života, ne morate platiti ni lipe."
    više na www.zvuciuspjeha.com

    LJUBAV SEX NOVAC KARIJERA MENTALNA SNAGA
    DUHOVNI RAST MIRAN SAN NOVI ŽIVOT
    SVE...
    www.zvuciuspjeha.com
    Ovo je revolucionarna tehnologija upravljanja moždanim valovima

    avatar

    04.09.2012. (08:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Search results

    111 VRANICKI, Predrag: M. M. Rozental, Marksistički dijalektički metod, Kultura (latinicom), 1949 [1948!], 251–261. 112 BIĆANIĆ, Rudolf: Privredna istorija naroda ...
    www.historiografija.hr/dokumenti/HZbibliografija2007.pdf

    Historijski zbornik - bibliografija tekstova - Scribd
    Ocjene i prikazi 111 112 VRANICKI, Predrag: M. M. Rozental, Marksistički dijalektički metod, Kultura (latinicom), 1949 [1948!], 251–261. BIĆANIĆ, Rudolf: Privredna ...
    sl.scribd.com/doc/36794822/Historijski-zbornik... - Cached

    Historiografija.hr - portal hrvatske historiografije
    Autor: PREDRAG VRANICKI Naslov: M. M. Rozental, Marksistički dijalektički metod Historijski zbornik 2 (1949), str. 251-261.
    www.historiografija.hr/hz.php?god=1949 - Cached
    [XLS]
    arhivzrenjanin.org.rs
    Microsoft Excel

    Rozental M. M. Marksistički dijalektički metod 1785 Karpinski Jakub Komunizam i postkomunizam 1796 Beer Opća historija socijalizma i socijalnih borba
    arhivzrenjanin.org.rs/Download/Gradjanska citaonica ...
    WinKnj - OPAC

    ROZENTAL, M.M. Marksistički dijalektički metod : 1948 : 0/0: 6412: TOGLIATTI, Palmiro : Marksistično pojmovanje politične partije delavskega razreda
    108046.winknj.si/index.php?NP_NASLOV_START=M - Cached
    WebPAC - Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu

    Rozental, M. M. Naslov: Marksistički dijalektički metod / M. M. Rozental: Impresum: Beograd : Kultura, 1948: Materijalni opis: 346 str. ; 23 cm: Jezik:
    mjesec.ffzg.hr/webpac/?rm=results;show_full=1;f=... - Cached

    avatar

    04.09.2012. (09:20)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovane kolege, molim da objavite ovu vijest u skladu s Vašim programskim mogućnostima.
    Potpun tekst i fotografija su u attachmentu.

    Novi projekat ''genija iz sjene'': Mara sprema novi album

    Nakon što je spektakularnim koncertom na ovogodišnjem World Music festivalu oprobao ''novi zvuk'' sa orkestrom vrhunskih muzičara, Sanel Marić – Mara, autor albuma ''Vasduh'' (Buybook 2008.), koji je uzburkao krugove poznavatelja muzike i naveo legendarnog Arsena Dedića da ostavi obaveze i održi koncert s njim u Mostaru, priprema novi album.

    Riječ je o kombinaciji novih i ''the best of'' izboru starih pjesama. Mostarski kantautor, kojeg su mediji ragiona, nakon 'Vasduha' nazivali genijem, autorom kulturološkog čina, te majstorom spoja muzike i poezije planirao je u novi album uvrstiti pet potpuno novih pjesama.

    ''Novi album vidim kao smjesu novih pjesama koje ljudi koji slušaju moju muziku još nisu imali prilike čuti i nešto starih dobrih stvari koje nikad nisu doživjele kvalitetan zapis a vrijede i po meni će ostati odlične bez obzira kad i u kojim uslovima su nastale.'' – rekao je Sanel Marić – Mara.

    Jedina stvar koja se može ispriječiti između publike i Marinog novog projekta je nedostatak finansija, odnosno kriza u kojoj se nalaze diskografske kuće. Poslovna logika većih izdavača nalaže da je lakše izdati album narodnog izvođača koji će se neko vrijeme vrtiti po diskotekama i baštama restorana nego uložiti novac u album koji će postati omiljeni zvuk sladokusaca regiona i trajati generacijama.

    ... kompletnu vijest skupa s fotografijom možete preuzeti u attachmentu.

    Za više informacija konsultirajte linkove u potpisu:

    --
    Sanel Marić Mara PR team
    http://maramostar.com/
    http://www.myspace.com/maramostar
    http://www.facebook.com/sanel.mara

    avatar

    04.09.2012. (17:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...