Komentari

duh-jedinstva.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • viam inveniam

    Umjesto komentara ostavljam ti jednu sjajnu
    Eaglemanovu pricu:

    U zagrobnom životu otkrivate da je vaš Stvoritelj zapravo rasa malih, smušenih, tupih stvorenja. Izgledaju pomalo ljudski, ali manja su i zvjerskija. Neobično su neinteligentna. Mršte se kada pokušavaju pratiti što govorite. Bolje je ako govorite sporije, a ponekad i ako crtate. U jednom trenutku pogled će im se zamagliti te će klimati glavom kao da vas razumiju, ali posve će izgubiti nit razgovora.
    Jedno upozorenje: kad se probudite u zagrobnom životu, bit ćete okruženi tim stvorenjima. Gurat će se oko vas, istezati vratove, vikati da vas žele vidjeti, i svi će vas pitati isto: Imaš odgovor? Imaš odgovor?
    Nemojte se bojati. Ta su stvorenja dobra i bezopasna.
    Vjerojatno ćete ih pitati što to govore. Oni će se namrštiti, mozgajući o vašim riječima kao o tajanstvenoj poslovici. Onda će plaho ponoviti: Imaš li odgovor?
    K vragu, gdje sam? možda ćete upitati.
    Jedan pisar vjerno bilježi svaku vašu riječ za budućnost. Stvorenja, majke i kćeri, puna nade, vire prema vama s promatračnica.
    Da biste razumjeli gdje se nalazite, dobro je ponešto znati unaprijed.
    U jednom trenutku u razvoju njihova društva, ta su se stvorenja počela pitati: Zašto smo tu? Koja je svrha našeg postojanja? Pokazalo se da je na ta pitanja vrlo teško odgovoriti. Dapače, tako teško da ih nisu htjeli rješavati izravno, nego su zaključili da je lakše napraviti vrhunske strojeve posvećene pronalaženju odgovora. Zato su uložili rad desetaka naraštaja da ih osmisle. Mi smo njihovi strojevi.
    To je starješinama njihove zajednice izgledalo kao pametna strategija. Previdjeli su međutim jedan problem: da napravite stroj koji je pametniji od vas, mora biti složeniji od vas – a sposobnost razumijevanja stroja počinje se gubiti.
    Kad se potrošite i prestanete funkcionirati, vaš se program ponovo učitava u njihovom laboratoriju kako bi ga proučili. Ondje se budite. I čim se maknete, oni se naguravaju oko vas da saznaju jedno: Imaš li odgovor?
    Ne shvaćaju da, nakon što su nas bacili u naš terarij, nismo gubili ni trenutka: izgradili smo društva, ceste, romane, katapulte, teleskope, puške, kao i svakakve vlastite strojeve. Teško im je primjetiti taj naš napredak, a kamoli razumjeti ga, zato što ne mogu pratiti njegovu složenost. Kad im pokušavate objasniti što se dogodilo, oni ne mogu slijediti vaš brz i složen govor, pa opet tupavo klimaju glavom. To ih rastužuje, a najpronicavija od tih stvorenja ponekad se mogu vidjeti kako plaču po kutovima, zato što znaju da im je projekt propao. Oni vjeruju da smo došli do odgovora, ali da smo previše napredni da bismo ga objasnili na njihovoj razini.
    Ne slute da za njih nemamo nikakve odgovore. Ne slute da prije svega želimo odgovoriti na pitanja radi sebe. Ne slute da to ne možemo, te da gradimo sve složenije strojeve kako bismo rješavali vlastite tajne. Pokušavate to objasniti stvorenjima, ali nema koristi – ne samo zato što vas ne razumiju, nego i zato što vam je tada jasno kako malo razumijete o našim strojevima.

    avatar

    30.08.2012. (20:56)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    dobro jutro duh jedinstva...i tekst i komentar plijene um, srce i dušu...hvala vam na tome..:-))

    avatar

    31.08.2012. (10:11)    -   -   -   -  

  • songfordead

    ovako tekst je zanimljiv, ne znam kako si došao do mene
    blog je jedino mjesto gdje mogu objavljivati svoju ''uznemirujuću poeziju'' a ''da nikome ne moram polagati račune''

    ali imam i hrpu pjesama o tome svome ja i nekim sličnim stvarima

    a ako je istina što si napisao, da jedinom alkoholom bježiš u neki svoj svijet, tu griješiš, što predpostavljam da i sam znaš, ali ipak alkohol kočiš jedan veliki organ u tijelu za normalno funkcioniranje tijela a to je srce, ali ne bilo koje srce, već srce duše

    želim ti lijep dan i naravno svratim ja opet kod tebe, tekst je dosta veliki a vrijeme mi je suženo a za dobar tekst i treba više vremena,
    pa ako se ponekad želiš opustiti a ne uzimati alkohol znaš moj blog, pozdrav veliki
    songfordead

    avatar

    31.08.2012. (16:58)    -   -   -   -  

  • duh jedinstva

    Da, vrlo spektakularan prizor :) Vidim i piramidu ispod I :)

    avatar

    10.09.2012. (11:49)    -   -   -   -  

  • duh jedinstva

    :)

    avatar

    10.09.2012. (11:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...