Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • alexxl

    bravo meštre

    avatar

    22.08.2012. (10:23)    -   -   -   -  

  • velečasni

    Smrdi do zla boga!

    avatar

    22.08.2012. (10:59)    -   -   -   -  

  • primakka

    pavičića sam jednom čitala i mislim da je bez osnova razvikan, a pogotovo nakon tvog teksta ne zaslužuje pažnju.
    bravo.

    avatar

    22.08.2012. (11:06)    -   -   -   -  

  • blade777

    Često puta je bitnije privlačiti čitatelje, no što je izreči željenu misao.
    Najkvalitetnija sinteza misli, upravo je nastala na svojevrsnom pobuđivanju pažnje drugih.
    U današnjem svijetu, u kojem čitatelji nisu samo spužve koje upijaju nečiju tuđu misao, nego su sukreatori zajedničke sinteze proizašle na svjesnim promišljanjima.
    Ja sam ovu usporedbu shvatio smislenu samo kada sve razmatram po sličnosti prezimena spomenutog političara i sličnosti naziva ptice.
    Kako je toj ptici stvarno ime, to samo zna ta ptica i one koje komuniciraju s istom.
    Koliko nečija politika smrdi, to najbolje znaju oni koji imaju il nemaju koristi od takve, "smrdljive" politike.
    Kada uzmemo činjenice u razmatranje, onda većinski narod Hrvatske, ima itekako više razložnosti stiskati nos radi smrdljive politike, koju su vodili rasni konji iz Tuđmanovog seoskog dvorišta, onog od početka stvaranja "neovisne" Republike Hrvatske, održanog sve do današnjih dana.
    Manjinski Srbi, oni koji su ostali i oni koji će se tek vratiti, nemaju apsolutno nikakvog razloga pljuvati po smrdeži hrvatske politike.
    Ako je itko dobro prošao, to su onda upravo manjinci.

    avatar

    22.08.2012. (11:51)    -   -   -   -  

  • wall

    odličan tekst i uspjela poanta! Pavičićeva jeftina retorka na prvu loptu, poigravanje imenima i asocijacijama je bijedna, u rangu Đodanovih šiljatih srpskih glava, Milasovog mozga po dvije dojčmarke ili onog ustašofila madraca-mudraca. Ali... M.Pupovac zaslužuje sve što ga je snašlo i što će ga, nadam se, snaći (politička mirovina i zaborav) jer je bio pomagač i desna ruka Tuđmanu u političkoj i ljudskoj degradaciji do tada najveće manjine u HR (Srbima), kupljenoj i urednoj plaćenoj jeftinim povlasticama za Pupovca i njegovu minornu stranku; Pupovac je svjesno služio u mazanju očiju međunar.zajednici (kako, eto, i Srbi imaju nešto...stranku, prava, državne jasle).. Pupovčev najveći domet je (dosjetili se Vlasi, sic!) lažna ekumena 'Hristos se rodi!'...ne znam je li Pupovac/SNS krao,netransparentno trošio drž.lovu, sitno šićario, instrumentalizirao manjiske novine, itd. Nevažno, rade to i drugi. Njegov najveći krimen, uz davanje legitimiteta krvoločnoj, ustašofilnoj i po sve narode štetnoj politici/politikama, je što je pristao služiti kao smokvin list, šutjeti nad svim ključnim problemima srpske i drugih manjina, pa i većinskog naroda; što nije istjerivao zločin(ce) na obje strane; što je bio slika i prilika svakog, pa i većinskog zastupnika u hr parlamentu-sebičan, kukavica, jadan, koristoljubiv, egocentričan, nedostojan uloge i svog radnog mjesta; što je guknuo tek kad su njegovi, i njegove strančice, sitni interesi došli u pitanje raskidom prešutne političko-parlamentarne 'omerte' među svim hr politčarima (ne diraj me, ne diram te!).

    avatar

    22.08.2012. (12:18)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Pavičićev tekst sam pročitao u cijelosti i jedino što mogu reći jest da je Pavičić potpuno u pravu.

    avatar

    22.08.2012. (12:40)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    @Wall, po običaju: dijelimo mišljenje. Sa svime što si napisao o M.Pupovcu se slažem. Ali moram se nadovezati. Hrvatska o Pupovcu ovih dana bruji iz znanog specifičnog razloga: klinča s Josipovićem. Stoji sve iz tvoje opće kritike Pupovca, ali stoji i da Josipović zlorabi tu istu opću kritiku za specifične potrebe (pa rekoh sebi, neka i to bude konstatirano). Za razumjeti neki slučaj treba imati u vidu i pozadinu. Josipoviću, znamo, smetaju Novosti: jer su ga sasule argumentima i dokumentima na temu njegovog ljigavljenja s drugarom Vojkovićem u aferi ZAMP. Protiv toga se on ne može braniti nazad frontalno, kontraargumentima i dokumentima, s obzirom na tu okolnost da ih nema, da je uhvaćen s prstima u pekmezu. Zato, jer ne može ''muški'' i pošteno, pribjegava podmuklim strategijama, kao što je štipanje. Novosti su, kao, ''Pupovčeve'', financirane i od te strane, pa će Josipović umjesto na argumente, udariti ravno na Pupovca, stvarajući dimnu zavjesu po kojoj sam više ne može biti kriv za ono o čemu Novosti pišu, zato što stoji ova opća kritika manjkavog Pupovčevog integriteta. Postupak jeftin i ne najboljeg mirisa, koji se još u literaturi zove ''crvena haringa'' ili ignoratio elenchi. Neki bi doduše upotrijebili i izraz ''prljavštine'' koja smradovima dođe pod ''normalan način djelovanja i postizanja cilja''.

    avatar

    22.08.2012. (15:46)    -   -   -   -  

  • Neverin

    kakva argumentacija... krenuti sa pticom...

    avatar

    22.08.2012. (16:29)    -   -   -   -  

  • Wall

    Diogene, i tvoj kut gledanja je ispravan, no po mojem je mišljenju pogrešno ekskulpirati (ne ti, ali drugi koji ciljano napadaju Josipovića) Pupovca samo jer ga Josipović razotkriva u panici/obrani/za odmazdu...istina je, Josipović je grijeh veći, šteta koju on radi je veća i nepošteno je da ZAMPorion kao dimnu zavjesu vadi manjeg lopova/štetočinu (Pupovca). ipak, ukazivanje na razloge zašto sada i što je u pozadini upiranja prstom na Pupovca- je pogrešno i štetno; djeluje kao USKOK-ova tehnika oprosta pokajnicima, sitnim lopovima (radi veće, krupnije ribe u mreži, na optužnici). treba ih razotkrivati sve, pravovremeno (pa se Josipović i time razotkriva kao oportunist koji šuti/žmuri na prljave Pupovčeve poslove, sve dok njega ne taknu)..zanimljiva je paralela između ova 2 karijerista-oportunista, koji su svako na svom polju daleko, najdalje dogurali; imaju isti profil mirnih, uglađenih profesora, sličnu plahu dikciju, brižljivo vaganje riječi, koncilijantnost u govoru, umjerenost... sve dok se ne takne u njihov core business, ili zaviri iza zavjese; tad se ti moćni čarobnjaci iz Croat-Oza pokazuju u pravom, realnom svjetlu: kao razotkriveni, obični, maleni čovječuljci, koji umjetnom maglom i trikovima za pojačavanje dojma/ glasa/ stasa/političke vizure...stvaraju i održavaju (lažnu) sliku moćnih čarobnjaka na području prava, sociologije, politike, ljudskih prava, blabla...tko je aplaudirao Pupovcu, i-ili Josipoviću, sad sigurno gorko žali i psuje sebe i svoju kratkovidnost, nezavirivanje iza Oz-zavjese... tim više je potrebno stalno, uporno razmicati zavjese, prokazivati, ukazivati na moguće sukobe interesa, na prijašnja obećanja o tobožnjoj pravednosti, o manjinama, o jednakosti za sve... u tom su smislu oba ova razotkrivena profesora obični, sitni poduzetnici, svaki sa svojim skandalima i ništa manji užas od raznih sanadera, polančeca....

    avatar

    22.08.2012. (17:14)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Sigurno da bi bilo pogrešno ekskulpirati Pupovca - za ove elemente koje si ti naveo, dakle koaliranja, političke trgovine, služenja kao smokvin list, čime se daje legitimaciju svinjskim režimima koji u pristojnom svijetu ne bi smjeli proći kao legitimni. Za to treba Pupovca prokazivati, u onoj mjeri u kojoj je on to činio - tu se slažemo ti i ja jedan kroz jedan.
    Ne slažem se, međutim, iako u prethodnom komentaru nisam na tome inzistirao, da bi Josipović davao validnu kritiku Pupovca, samo iz krivih motiva. Validnu kritiku si, Walle, dao ovdje ti, a Josipović je pristupio iz ipak malo drugačijeg kuta. Pupovac je kaže, zlo, zato što ''monopolizira'' srpsko manjinstvo u Hrvatskoj. Glupost, jer on ga monopolizira jedino u smislu da je dobio na izborima za to najveći broj glasova, a - kao što primjećuje jučer Ivančić - to je logika po kojoj bi se i Josipovićevo predsjedavanje zemljom, na osnovu najvećeg broja dobivenih glasova na izborima na to - trebalo nazvati ''monopoliziranjem'' zemlje, dakle stupidna logika. Nadalje, kut Josipovićeve kritike Pupovca se vidi i iz prokazivanja njegovog tobožnjeg ''monopola nad srpskim političkim korpusom u Hrvatskoj'', samo da bi se slizavao - s notornim Džakulom! Toliko je to, dakle, principijelna kritika! Sjaši Kurte da uzjaši Murte - Josipoviću Džakula ide niz dlaku, dok mu Pupovac ne ide, i to je sav njegov kritički kut spram potonjeg. Nikakva validna kritika iz krivih povuda, već kriva kritika iz krivih pobuda.
    Na kraju ću te još u jednoj formulaciji ispraviti. Ne slažem se da je ''pogrešno i štetno'' samo ''ukazivanje na razloge zašto sada i što je u pozadini upiranja prstom na Pupovca''. U svakom slučaju je korisno i ispravno ukazivati iz kakvih je to točno pokvarenih pobuda napao Josipović, i na koji točno način se radi o faličnom kutu napada - dakle, da se Pupovca ekskulpira od onoga za što nije kriv. Pogrešno i štetno bi bilo samo kada bi se Pupovca zbog invalidnosti ove Josipovićeve kritike ekskulpiralo od onoga za što doista jest kriv, tj. ovoga što si ti gore naveo.

    avatar

    23.08.2012. (14:04)    -   -   -   -  

  • Wall

    uz isprike što ovim (dijalogom) monopoliziram/o raspravu, mogu potvrditi da je 1.Ivančić rijetki, dosljedni novinar i čovjek/humanist s velikim slovom (logično da je pokopan kao novinar, čudo da je spasio glavu uz tolike 'ferale' 2.uz dužno uvažavanje njegovog mišljenja i njega kao prvoborca za istinu i pravdu, (u vremenima kad se gubila glava), ne slažem se s njegovom tezom o M.Pupovcu "koji je svim silama pokušavao zaustaviti srpsko-hrvatski rat"; ne sjećam se uopće da da čuo/čitao (ne kažem da nije napravio) ičeg ddostojnog hvale da je poduzeo; možda jer se hrabro deklarirao kao Srbin, dok je gospodin Lignja bio obični internacionalist, što je za par stupnjeva bilo manje opasno u HR; Ivančić je u pravu kad ukazuje na perfidnu igru Josipovića u razgrađivanju i svođenju Srba na nacionalistički prihvatljivu društveno-političku mjeru (simboličkim idolopoklonstvom Srba, nekog Srbina,Džakule, Kninu, nešto kao da su japanskog cara naveli da klekne i ispriča se Kini;Koreji itd.... kao ritualni 'oprostite' u državama u kojima je Japan ratovao, silovao,ubijao);u tom smislu igra protiv Pupovca ne može dalje bez političkog upokojenja Pupovca; no, moja teza je da, raskrinkavanje Josipovića, uz uskočki oprost sitnoj ribi Pupovcu pogrešno, jer cementira 20+godina staru podjelu na političke Srbe/Hrvate i tu dihotomiju rata, kojom se (držanjem srpskog arhi-neprijatelja kao ritualne lutke za obrede posvećenja kojekakvih tobože viteških pobjeda u Kninu, Krajini, itd...samo u službi Tuđmanove Hrvatske/Banovine ili još gore, neke kvazi Velike Hrvatske iz 19.stoljeća... braniti Pupovca, jer krivac jest/ali manji; jer je napad na njega dimna zavjesa za ZAMPorion.... po mojem je mišljenju pogrešna i zato jer je sad pravo vrijeme, kad su obojici maske (finih i poštenih sveučil.profesora) pale, da se odreže to maligno tkivo feudalnih predstavnika u parlamentu (zastupnika-vječnog arhetipskog neprijatelja)....koji je biran po specijalnom, nepravednom ključu koji njegovoj (a ne nekoj druoj srpskoj) stranci osigurava većinu (kojom se, kao, nadoknađuje, osigurava Srbima kakva-takva vidljivost u političkom životu u HR); da se inzistira na apsolutnom poštenju i apsolutno čistim rukama (Mani pulite za hrvatsku mafiju; možda umjesto talijanske fraze, da uzmemo nešto 'čiste ruke, čisto lice, drukčije ne smije bit kod zastupnika/zastupnice'?); da se, prokazivanjem afere, gdje se u lovu na lisicu Pupovca istjeralo i krupnu divljač, kapitalca Josipovića i druge - da se sve te kapitalce, istjerane na čistinu, osvijetli reflektorski policijom, USKOKom, drž. tužiteljstvom..... da se ova tinjajuća ZAMPorion afera konačno i pravosudno počne raspetljavati, ali i politički, pokretanjem
    'impeachment'-a predsjednika države, bez straha od reperkusija po ugled države (koji biti gori ne može; upravo suprotno, tek demokratskim čišćnjenjem do vrha smrdljive ribe može Hrvatska steći nešto kredibiliteta)... logično je, ljudski je, da kad se skupi ovako impozantna hajka na malenu (istina, lukavu i dovitljivu lisicu Pupovca) , u kojoj hajci sumnjivo složno učestvuju lijevi i desni, ustašofili i obični redovni Hrvati-srbomorsci.....logično je da se ljudski stane na stranu progonjene lisice bez zaštite (koja je, opet, dugo bila pod posebnom zaštitom upravo ovih hajkača). ali, ne sada - sad je pravo vrijeme da javno mnijenje kaže obojici sumnjivih lica- 'dosta', i svakome odreže njegov dio moralne, politićke, pa ako se ustanovi i pravosudne odgovornosti. po meni, obojica zaslužuju političku mirovinu, odmah i sada, i svaki od njih, proporcionalno, raskrinka u svojoj porciji krimena- sankcije u odgovarajućim omjerima (ne sumnjam da je Josipovićev share, udio, udjel i stake (sic! on je,navodno, dioničar i udjelničar u mnogim imovinama, tvrkama, pa i čini se, Vojkovićevoj) u svemu veći.

    avatar

    23.08.2012. (15:44)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Wall, iz tvojih usta u božje uši!

    avatar

    24.08.2012. (11:01)    -   -   -   -  

  • Wall

    što bi rek'o Milanović: tako mi boga, to je teško sra.., ovaj teško Franje

    avatar

    24.08.2012. (14:04)    -   -   -   -  

  • I

    ... učitelj klavira izgovori: "Ne, ne komponiram. Doduše mi taj predmet imamo na akademiji, ali sve lijepo su majstori davno kreirali. Nisam od onih koji komponiraju kao..." i lupi rukama po tipkama.

    avatar

    05.03.2013. (23:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...