Komentari

premudra.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Neverin

    niti to da car dolazi od riječi cezar nije nešto preveliko utiješno.. u ostalo se ne budem pačao..

    avatar

    25.07.2012. (23:53)    -   -   -   -  

  • šašava mamica

    Moj ožiljak od carskog izgleda sasvim o.k. iako je bilo hitno i liječniku se žurilo da recne kako bi car mogao ugledati ovaj svijet. Buđenje je bilo ajme...dobro su me našopali narkozom. I ono što me najviše rastužilo- nisam čula/vidjela bebača kad se rodio. Današnje mamice masovno ugovaraju carski, dobiju epiduralnu, ali nisu svjesne što se sve može dogoditi za vrijeme poroda, koje posljedice mogu biti, itd. Da ne duljim, meni su rekli 6 mj. nikakve kremice za ožiljke.
    Pozdrav s juga!

    avatar

    26.07.2012. (07:17)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ni jedna operacija nije bezazlena....Pa tako ni carski rez, i ne možeš znati što se sve može nepredviđeno dogoditi i kakave daljnje posljedice imati...B stoji kao prvo slovo imena Boško :))))
    Htjela sam Ti poslati nešto na mail, na čitanje, ali - nisi odgovorila...neki mailić kojem samo Ti imaš pristup...Pozdrav, L+B+G

    avatar

    26.07.2012. (16:05)    -   -   -   -  

  • Sarah Bernardht

    Rodila sam carskim prije 18 godina, i danas se ožiljak više uopće ne vidi. Bio je ionako na bikini zoni. Ono što je mana, prekinuta mi je miktocirkulacija kožnog tkiva trbuha, pa moram pojačano vježbati i paziti, da se ne bih bez potrebe proširila. Potpuno te razumijem, Premudra. Čim će te malo manje boljeti, raspitaj se o dermoabrazijama. Koža je najveći organ našega tijela, a što čini tijelo kojim smo zadovoljne za našu psihu, to ne moram ni isticati. Potpuno je normalno da si ponovno želiš biti lijepa. I za svaku pohvalu. Srećom, danas se puno toga može postići. Sretno!!!!

    avatar

    26.07.2012. (16:07)    -   -   -   -  

  • Simplica

    I ja sam carica!!!
    Moj J je bio okrent na guzu i nakon 12 h od puknuca vodenjaka, 7 sati trudova, isla sam na carski. Mogla bi otkinut glavu onome tko kaze: " joj super, nisi se mucila". Jest, cula sam J prvi plac, vidjela ga na sekund, ali sam zato cijelu noc plakala sto nije kraj mene. Onda kad su mi ga donjeli, pocelo je forsiranje dojenja, a to vuce sa sobom dizanje, osijecala sam se kao da me netko raspolovio na pola. 4 god nakon poroda ne osjecam kozu na tom dijelu npr kod depilacije. Rez je lijep, koliko moze biti

    Nema nista carsko u porodu carskim rezom

    Hvala ti sto si se dotakla ove teme!!!!

    avatar

    26.07.2012. (22:40)    -   -   -   -  

  • Nesto se kuha!

    Nisam rodila carskim, srećom...ali mislim da su ti pitanja skroz normalna i na mjestu. svaka žena si ih u sličnim slučajevima postavlja, neka glasnije, neka tiše! Mislim da ćeš se uspjeti oporaviti i dovesti u red koliko se budeš trudila. Ako ti je stalo da dođeš ponovo do pristojnog trbuha i doći ćeš, ne brini. tvoja, tj muževa rođakinja vjerovatno ima keloidni ožiljak. Na nekim ljudima, kod nekih rezova, nažalost koža tako ružno reagira...to se meni desilo na lopatici i ruci...tako da ne mora značiti da će tvoj rez biti takav. Moja frendica radila zahvat sličan mome, njen rez se niti ne vidi! Čim ti liječnik odobri, maži s kremama i sretno!

    avatar

    27.07.2012. (00:14)    -   -   -   -  

  • carla

    Moja dva poroda su protekla na uobičajeni način, imala sam sreće da sam obje curice rodila relativno brzo, nakon dva sata intenzivnih trudova...jedino sam se nakon toga par puta onesvijestila od iscrpljenosti, ali ne može se roditi dijete, donijeti čovjeka na svijet bez muke i žrtvovanja. A poslije, nakon poroda, priroda je učinila svoje, dojenjem se steže maternica, stomak se smanjuje i već nakon mjesec i po dana, ja sam uskočila u svoje stare traperice.
    ...ali...imam ja rez od jedne druge operacije, samo što je liječnik to sasvim uredno napravio, da prati bikini zonu tako da mi se ni u kupaćem kostimu ne vidi :))...lijep pozdrav...p.s. poznam Katju i baš mi je draga ženskica :)

    avatar

    27.07.2012. (10:37)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Eto ti na zrnu graška, a ja cijeloj konzervi, tj. ozbiljan post mi se ne uklapa u mozaik gdje je slijeva patlidžan, s desna krumpir, a u sredini čista piletina, ali dobro, primijetio sam da me ne boli previše kada ja režem, ali sama pomisao da bi meni netko nanio bol, boli kao sam vrag. Valjda sam i ja neki maleni razmaženi curetak koji se i konja boji, ili je i to stupanj iznad standardne muške "hrabrosti" ;)

    avatar

    27.07.2012. (20:29)    -   -   -   -  

  • madeleine

    Na operaciju se ide ako se bas mora, i za majku, i posebno za dijete je najbolji normalan porod. A ono, kad te stisne zdravlje, to je druga stvar

    avatar

    28.07.2012. (11:37)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    Nisi kraljevna na zrnu graška.
    Uskoro idem na operaciju koljena i savršeno razumijem pitanja oko ožiljaka, rezove i sl.
    Kad pitam ortopeda kako će izgledati moj ožiljak, najmanje očekujem odgovor: Odlično! :)))

    avatar

    29.07.2012. (22:54)    -   -   -   -  

  • premudra

    hvala vam svima na odgovorima, ipak znači nisam baš luđakinja koja sama sebe povremeno ubija u pojam vezano za neke teme i razmišljanja koja između ostaloga i ovdje iznosim, lakše mi je čuti i ona pozitivna iskustva žena sa carskim rezovima koje tvrde da se sve to nekako povuče i nestane vremenom odnosno manje vidi i nije tako strašno kako trenutno kod mene izgleda. lijepo je čuti i da nisam pretjerano opterećena svojim izgledom jer stvarno smatram da nisam, no svi smo mi subjektivni, pa tako i ja, posebno kad se o meni radi, pa ne vidimo gdje je ona granica normalnog a gdje prelazimo u nenormalne zahtjeve prema sebi i okolini :) hvala vam :)

    avatar

    30.07.2012. (16:18)    -   -   -   -  

  • tessa k od tesara

    carski red rađa careve, kraljičice...
    bit će sve u redu, ma kako bilo.
    jer vasilisa premudra... ta likinja je sredila i veće probleme.
    što misliš zašto snjeguljicu ne zovu "premudra".
    obožavam tu bajku i tu likinju.
    hvala ti na komentaru. kao i uvijek - ti si ubola bit.

    avatar

    15.08.2012. (06:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...