Komentari

jeremija30.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Potok42

    Znaš da sam se trgnuo na tvoje pitanje koje si mi postavio na kraju tvog zanimljivog posta, jer sam pomislio... nema ti druge nego esejizirati ono što o tome znaš. Ali, iste sekunde sam se sjetio da sam na svom blogu već objavio svoje "stavove". Ponavljam ih, ne odstupajući.

    Smisao pjesme

    Pjesma je danas crvena,
    lakmus reakcija
    na kiselo raspoloženje,
    indikator odnosa prema odnosima
    s gorkim ljudima.

    Jučer je pjesma bila reljefni trag
    skorene krvi i gnoja
    na dugom zavoju spasenja
    kojim su zamotane rane
    na ukupnosti svijesti o svemu.

    Mnijem da će sutra pjesma biti
    izvod iz bildungs romana,
    dio priče od postanka do opstanka,
    žbuka kojom se vežu poglavlja
    jednog ljudskog trajanja.

    Čovječe, govori mi TI!

    avatar

    11.07.2012. (06:49)    -   -   -   -  

  • lega svega

    pjesma je za mene je poput vrata...prozora...zraka....kad god ih otvorim...zatvorim...ili udahnem....uvijek neki novi svijet otvoriš...zatvoriš... udahneš...jednom prilikom sam ti u komentaru napomenu da sam napisao jednu pjesmu (zadnju koju sam napisao)...dijelim je s tobom (vama)...kako god mračna i tjeskobna bila....drago mi je da sam iza nje zatvorio vrata i udahnuo...

    Kraj...

    otvaram oči,
    oprezno
    nepoznati grad.
    tama.
    bol vrišti iz mene.
    u magli svjetlo bljesne,
    na tren,
    opet tama.
    pokrenuh se,
    napusti me umor,
    krv ponovo poteče tijelom,
    dignuo sam pogled
    ulica se činila vječnom.
    nevoljko zakoračih
    ne osvrčući se.
    ne ćutih više bola
    tek pogled stranca.
    duboko u dnu tinjalo je svjetlo.
    potrčah,
    tijelom zarobljen zadrhtah
    posrnuh na koljena.
    bol.
    nemoć.
    ugasla svjetlost
    tamu mi vraća.
    došao sam do kraja.
    gledam strancu u oči.
    pogledom dječaka,
    naivno,
    nadajući se pomoći.
    prezir.
    udovoljim duhu
    klonem
    i vratim se Majci.

    30.01.2006.

    avatar

    11.07.2012. (09:49)    -   -   -   -  

  • Tiana

    iskreno , nemam pojma ...najprije bi trebala uslijediti podjela , vidim da neki ljudi maltretiraju sebe i jezik dok pišu pjesme , od takvih mi se diže kosa na glavi ali i to je pjesma :D tako da sebi odgovaram na to pitanje još uvijek i tko zna dokle ćću ...:D
    ali zato mogu reći što je za mene ovaj tvoj post ...to je izlijevanje nečega što se pretvara u pjesmu...:D jesam li bila dovoljno jasna ...:D ?

    avatar

    11.07.2012. (12:52)    -   -   -   -  

  • Floyd Pepper

    @Potok.....teza da nema pravih odgovora nego samo pravih pitanja ipak drži vodu....na isto pitanje smo svi odgovorili različito....što znači da proces stvaranja svi doživljavamo drugačije....ali krajnji ishod je isti.....svi se češemo kad nas zasvrbi.....svi smo Kreatori kad za to osjetimo poriv....a onaj osjećaj nakon toga je tako oslobađajući....ili kako lega kaže ....kao da udahneš.
    ....u biti mislim da je cijela koncepcija umjetnosti bazirana na žudnji za zaustavljanjem trenutka....To Nisa radi sa fotografijom,ti to vrlo dobro radiš poezijom,lega svojom prozom,Plicak i ja kombinacijom glazbe i riječi.....a to se možda i najbolje vidi u tvojoj pjesmi.....i ne persiram ti,mislim da je to ovdje izlišno....osim ako to nije još jedno pitanje skriveno u izjavnoj rečenici...s tobom se nikad ne zna...:)

    @lega......o prijatelju...da znaš kao sam se prepoznao u tvojoj pjesmi.....poznajem tvog Stranca....a i Majku sa sreo nekoliko puta....Rimljani su svoje najbolje pjesnike nagrađivali lovorovim vijencem....i nije kurtoazija ako kažem da si ga zaslužio za svoju iskrenost...hvala..:)

    @Plicak......obična,u izgradnji....tako si se opisala na početku svog bloga....ne bih se složio sa običnošću.....ali ovo u izgradnji.....to da...pjesma je za tebe proces...nešto što se mijenja se iz trenutka u trenutak,kao i kod Potoka....za tebe je pjesma tvoj život i tvoj život je pjesma...a pjevaš je tako dobro...samo nastavi tako......i da..... bila si dovoljno jasna...:)

    avatar

    11.07.2012. (15:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...