Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (60)

Marketing


  • malo ti malo ja

    Teško je ovaj , kao i ostale slučajeve okarakterizirati kao
    puko neznanje neuka puka. To naprosto nije točno. Mene
    su odgajali roditelji koji nisu ni prag škole prešli, ali su
    imali regule, koje su prenijeli i nama, djeci. Tako se ni
    pod kakvim uvjetima čovjeku ne može i ne smije reći (ni
    pomisliti) da je g..., da se čovjeka nikako ne smije poniziti,
    omalovažiti, povrijediti. Ako netko na čovjeka "miriše" nešto
    manje, ili ga se kloni ili ga pokušaj diskretno preodgojiti ako
    to nije nemoguća misija. Nogomet i navijanje je specifičnost,
    no, opravdanja ne vidim, nema te euforije koja može ispljunuti
    uvrede čovjeku koji samo drukčije izgleda. To je moje mišljenje,
    nikako nije stručno, samo ljudsko, lipi pozdrav:)))

    avatar

    03.07.2012. (19:36)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    ne bih se složila sa tobom. nije istina da su hrvati rasisti, šovinisti i mrzitelji. pravi hrvati samo ne vole crnje, židove, muslimane, srbe, janeze, digiće, madjare, šiptare, cigane, pedere, lezbe, ateiste, komunjare i još par rubnih skupina. inače su vrlo pitom narod.

    avatar

    03.07.2012. (19:56)    -   -   -   -  

  • Wall

    ne pratim nogomet dobrovoljno i hotimice, pa znam više nego želim o nogometu i o ovoj gadljivoj temi. smatram da su sve hrvatske vlade pa i zadnja, tretirale sport/nogomet kao 'nastavak rata drugim sredstvima' , a raja ih zdušno podržavala u tome. ali nogometni rasizam-unatoč svemu-nije obična alatka nabrijavanja ratnika, već lakmus, 'in vino veritas', gdje neoprezni nogometni navijač (često obrazovan, moderan, pa i samosvjestan) -koji inače u ostalom javnom i privatnom životu pazi da ne pokaže što stvarno misli o crnjama, židovima, muslimanima, srbima, janezima, digićima, madjarima, šiptarima, ciganima, pederima, lezbama, ateistima, komunjarama (C) by Kojotica- jednostavno zajebe i refleksno pokaže 'zmijski jezik'...pa navedenim skupinama nesmetano,nekažnjeno kao pojedinac skreše što misli o njima. to 'intelektualac' Bilić uspješno razotkriva, vodeći svoje nogometaše na molitve, u Međugorja, na oltare domovini, na duhovne seminare, pa se ja čudim, čitajući o tome; a onda ga kamera ulovi opuštenog, u svom elementu negdje uz rub šesnaesterca, ili u narodnjačkom 'outingu', ili na terenu.....kad sočno pljuje, još sočnije psuje, kopa nos, ili mu se omakne pokoja o onim drugima. ps. čestitke Kojotici na odličnom ispravku netočnog navoda, aferim!

    avatar

    03.07.2012. (20:17)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Mislim ono, boli me za navijače.

    Čul sam vic,.................
    test trudnoće dole u JAR-u.
    Ovi štapići, kaj ih mi imamo, za čistit vuha, sa namotanom pamučnom kuglicom,:..........................
    Kad si ga dama turne u picu, pa izvleče, a pamuk obran,
    znači, trudna

    avatar

    03.07.2012. (21:56)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Užas jedan!
    Ja se ograđujem.

    avatar

    03.07.2012. (21:58)    -   -   -   -  

  • Goga i Mario

    Nikad mi nije bilo jasno to "posebne potrebe"???!!!! To bi trebalo zvučat kao nešto pogrdno, a da se u biti niti ne shvaća značenje.

    avatar

    03.07.2012. (22:51)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    nešto opako ošlo na avionu(navodno opakije od motora) i pilot kaže putnicima; dragi putnici pola vas moramo izbaciti da bi ostali preživjeli, inače svi padamo, da ne bi bilo diskriminacije molim da krenete abecednim redom, dakle prvo Arapi, pa biseksialci pa crnci...ne znam gdje Bilić živo, ali bi molila da me povede tamo...uz uvjet jasno da nije riječ o Međugorju...

    avatar

    04.07.2012. (00:49)    -   -   -   -  

  • Euro

    Baloteli nije crnac jer crnci nisu onako ruzni..On je jedan veliki gorila..

    e da on i jeste nadjen u dzungli i onda su ga talijanski turisti usvojili..

    avatar

    04.07.2012. (08:59)    -   -   -   -  

  • Neverin

    a samo nas ima malo više od 4 miliona...

    avatar

    04.07.2012. (09:37)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    da sam ja balotelli, ne bih skinula majicu, nego gaće, pa nek se oni jadnici sa (dokazano fotodokumentacijom) 5-7 cm crvića izgrizu do besvijesti. možda je to ono što ih zapravo muči, obzirom na fiksaciju bananama, koju su pokazali na prvenstvu. daleko je to što oni nose u gaćama od prosječne banane. a kad smo kod ružnoće, pa ima li ružnijega jada od našeg modrića, kojeg koda je bog mokrom krpom pogodio, a ostao je na visini djeteta iz petog osnovne?
    btw, dugo me mučilo koji je to fakultet bilić završio. otkako se pojavila ava karabatić kao odlična studentica, to me pitanje više stvarno ne muči. bilić je samo još jedan dokaz da diploma i inteligencija ne idu zajedno. bolje bi bilo da je vrijeme utrošeno na fakultet (ono kad je odlazio sa kuvertom kod dekana) potrošio na odlaske logopedu, da mu ispravi šprahfeler. mislim, ako se već rugamo, pa što se ne bi i s našima.

    avatar

    04.07.2012. (09:39)    -   -   -   -  

  • Lisbeth

    Teško bi se reklo da smo kao narod rasisti, više smo jalni, kako bi se to doma kod mene reklo. Da je taj crnac nama donio neku pobjedu, nitko ne bi gledao njegovu boju, ovako, tuđi je, a dobar je, pa šta će biti nego crnjo. Isto kao i u svim drugim aspektima-ako nas cura koju hoćemo ne gleda, nego gleda drugog, kurva je, ako frajer vozi bolji auto, ili je kriminalac, ili peder itd. Dakle, poraz nam je slaba točka, još nismo naučili gubiti odraslo. Ali, na stranu to, mene i dalje interesira zašto je banana odraz rasizma? Dnevno se u hrvatskoj pojede tko zna koliko banana i po tome sad znači da kad uzmem bananu u dućanu i turim ju teti na vagi da ju izvaže, riskiram tužbu za rasizam? Ili ju smijem davati samo bijeloj prodavačici, ako takve nema , čekat drugu smjenu? Jer to je sad problem prepoznati u ljetu, sve su tamne. Ili ne jesti banane do zime kad se one sve vrate u svoju prirodnu boju?

    avatar

    04.07.2012. (10:06)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    @lisbeth, banana kao banana je simbol banane i ničeg drugog. eventualno može ukazivati na to da smo banana republika (štoviše, vjerujem da bi se vrlo uvrijedili kada bi se balotelli pojavio sa hrvatskom zastavom na kojoj je umjesto onih grbića iznad šahovnice 5 banana i to s pravom, no on to nije i ne bi učinio jer nije majmun, iako nije ni andjelčić). no, važan je kontekst zbog kojeg ta banana jest odraz rasizma. bačena je crnom igraču pod noge, a za vrijeme utakmice kada se približavao tribinama sa hrvatskim navijačima glasali su se kao majmuni. u vrijeme kada je bačena mi smo još bili u igri za plasiranje u četvrtfinale, tako da je jal moguće isključiti kao uzrok. eto zašto.

    avatar

    04.07.2012. (10:18)    -   -   -   -  

  • Euro

    kakva su vremena dosla vise ni majmunu ne smijes reci da je majmun odmah si rasist hehe...

    avatar

    04.07.2012. (10:35)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    / Lis, nemoj je turiti teti na blagajni, riskiraš tužbu za napastvovanje, a ako se naša kita probudi u banani i tužbu za autorska prava ;0) sve drugo, potpisujem kojoticu. a njenom briljantnom nizu nadodajem i izdajice rvacke, one sotone i đavlije vragove u svimazin bojaman.

    a ovo se ograđujem od majmuniranja. /

    avatar

    04.07.2012. (11:00)    -   -   -   -  

  • Euro

    ajde sto se pravite fini...
    Pa tog Balotellija je poslije finalne tekme sam Bufon izvredjao i nazvao ga majmunom...
    Pa kad ga njegovi vredjaju sto ocekivati od drugih..

    avatar

    04.07.2012. (12:27)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    to samo dokazuje da je i bufon majmun. ništa drugo.
    samo bih zamolila da se dalje ne vrijedjaju majmuni. ipak su to inteligentna bića za razliku od većine nogometnih navijača i igrača. ujedno se izvinjavam svim vrstama čovjekolikih majmuna, ako sam ih uvrijedila nekim svojim komentarom.

    avatar

    04.07.2012. (12:48)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    Balotelli je problematičan lik, kao i uostalom većina nogometaša
    koji često potječu iz nezdravih i problematičnih okruženja koja ih dodatno motiviraju da se izdignu iz blata, uglavnom posredstvom nogometa, na financijskom planu. Kad im to uspije, nerijetko postaju "enfant terrible" i svakodnevne teme žutih stranica .

    Unatoč svemu, volim nogomet, volim ga isključivo na malim ekranima uz flašu pive i ako je moguće bez ičijeg prisustva. I svejedno mi je tko igra, ako je utakmica zanimljiva.

    I nekoliko riječi u obranu Slavena Bilića, znam ga osobno, čovjek je dom kulture s vodoskokom i zlatnim ribicama za većinu ljudi koji imaju bilo kakav doticaj s nogometom, ali jednostavno, teško je biti iznimkom u tom svijetu pa se eto i on često stopi s tom masom afektirajućih pljuvača, prostaka, i podlegne pritisku nadređenih. Ali tu nema milosti, ili se vladaš po njihovim pravilima ili te jednostavno nema, rijetke su iznimke poput NIke Kranjčara recimo ...

    p.s.
    ipak, mislim da je tema, odnosno pitanje, ovog posta bilo jesmo li rasistička zemlja!?
    Jesmo, dakako, većina Hrvata ne voli bilo kakve različitosti, od boje kože, vjere, kluba za koji navijaju, do ostalih razlika koje je Kojotica tako lijepo nabrojila ....

    avatar

    04.07.2012. (13:15)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Hrvati su većinski rasisti, to je sasvim jasno. Međutim nismo posebni po tome. Ništa bolji nisu ni Talijani, Francuzi, Bugari, Česi... poprilično je to ujednačeno.
    Naš problem je što ne šutimo i to ne skrivamo, i mala je svijest da je to pokvarena i pogrešna stvar.
    Inače volimo šutjeti kada vidimo pljačku, fizički napad, zlostavljanje... onda je šutnja super, ali kada vidimo nekoga drukčije boje kože, onda smo vrlo glasni. Ne treba biti crnac u pitanju. Dovoljno je da vidimo blijedog bijelca. Prebijel nam je i nećemo se libiti to reći na pokvaren način. (da, tko bi rekao, jebeno nam je prebijel)

    Nema nam spasa jer smo populacijski izolirani i vjerojatno ćemo takvi i ostati.
    Dobrim dijelom zato što je ona druga strana, koju u ovim komentarima predstavlja kojotica, isto tako rasistička.
    Zašto? Zato što implicira da su crnci homogeni uzgoj poseban po velikim spolnim organima, što je rasistički mit koji snažno pomaže segregaciji, pošto je veličina penisa nešto što mužjake pogađa ravno u srce. Prosječne veličine tih organa variraju diljem planeta, a ovisno o rezoluciji, tj. razini na kojoj promatramo, imamo veće i manje razlike. Kod visoke rezolucije (recimo da je jedna promatrana ćelija na razini malenog sela ili plemena), možemo naići na ogromne anomalije, bilo da se radi o velikim ili malim kikirikijima.
    Međutim uzimati za ćeliju nešto tako neznanstveno i mutno određeno kao što je "rasa", pravo je - pseudoznanstveno, a pseudoznanost između ostalog rađa i rasizam.

    Rasizam nije samo reći stvari poput "crnci su genetski glupi", "crnci prirodno smrde". Rasizam je reći i "Azijati su prirodno radišni". Rasizam je svaka izjava koja (u ovom slučaju umjetno grupira, pošto rasa nije čvrsta, definirana i utemeljena biološka odrednica nego ostatak razmišljanja prvih taksonoma prije stotina godina) grupira ljude i daje im odrednice koje veze nemaju s istinom.

    "Židovi su skloni štednji" - štednja je univerzalno prihvaćena kao pohvalna odrednica. Je li izjava rasistička? Itekako jest.

    Nema nama spasa barem još do sljedećeg Venerinog tranzita. :)
    Glupi kmetovi bili, glupi kmetovi ostali. Sve što znamo jest kenjati jedan po drugom i kenjati po drukčijima od sebe, a najbolje nam je kad nas gazda vodi na uzici.

    avatar

    04.07.2012. (13:26)    -   -   -   -  

  • turimti

    @kojotice-kada je u pitanju bilić, kada dovodiš u sumnju njegov faks i govor onda i ti spadaš u grupu onih koji nisu tolerantni i koji vrijeđaju bez argumenata. bilić je u privatnom životu sjajan momak sa završenim pravom ( koliko u tomu ima udjela njgov otac ex profa na istom, ne znam...) i govornom manom koju savršeno kontrolira.
    s nekim stvarima se ne zahebava, draga moja...

    avatar

    04.07.2012. (13:59)    -   -   -   -  

  • Euro

    pa eno Franz Beckenbauer je prekjucer javno rekao da je kljuc neuspjeha Njemacke repke iskljucivo u Njemackim Ljajicevcima i nedostatku patriotizma prema Njemackoj,to jest igracima koji nisu njemackog porijekla i sto doticni nisu pjevali Njemacku himnu...
    A Bild prikazuje veliki poster na kojem se vidi da himnu pjevaju samo golman Neuer,Badstuber,Lahm i Schweinsteiger...Svi ostali (stranci.nijemci) cute jer je naravno i ne znaju...
    Osobno se Beckenbauer osvrce na samog Bufona kojeg smatra uzorom patriotizma,jer kad Bufon pjeva himnu cuje se vise od polovice stadiona...
    I vraca se u 1990 godinu i spominje kako su i oni tada pjevali svi glasno Njemacku himnu a zasto,zato sto tada u Njemackoj repki nije bilo sarenih...

    I mi se cudimo nama,jedan visoki Fifin funkcioner kao sto je Beckenbauer to izjavi,pa djate molim vas,pa gdje vi zivite i kakvu bi to vi toleranciju htjelu..

    avatar

    04.07.2012. (14:00)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    kako će svaki način obraćanja znanstvenoj visosti iznad ovog komentara biti ionako pogrešan (i slijediti će objašnjenje tko i što je sadako, a kako se pak u blogosferi već godinama imenuje pisac bloga pod tim nazivom) samo ću napisati slijedeće : ne vidim gdje je napisano da su crnci obdareniji od bijelaca? osvrnula sam se na fotografiju naših vrlih navijača i na ono što oni ponosno pokazuju svijetu, a dugačko je bijednih 5 do 7 centimetara i široko koliko jedan prst, što je daleko ispod bilo kojeg prosjeka. bez obzira na rasu ili naciju. da im prosječan nogometaš ili navijač bilo koje reprezentacije pokaže svoj ponos velika je vjerojatnost da bi pokazano bilo vidljivo uočljivije. a to bi ih, vjerujem, pogodilo ravno u srce, gdje je bilo i gadjano.

    avatar

    04.07.2012. (14:08)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Nisam sigurna je li rasizam prava riječ kada je u pitanju svekoliki hrvatski mentalitet, budući da ovaj narod po njegovom izboru zastupaju ljudi koji se silno trse ovu zemlju ugurati u tamo neka članstva, pa tako i u EU. A svima je dobro poznato da u EU žive i tamo neki crnci, mađari, romi, itd., pa pretpostavljam da to guranje čini neku dobru volju za miješanjem?
    Ja bih prije rekla da smo mi, Hrvati, multikulturalno nekulturan narod. Tojest, multinekulturan. Zašto je tome tako, najbolje možda mogu odgovoriti ti koji bacaju banane i glasaju se k'o majmuni. Međutim, kako bi oni na takva pitanja, pretpostavljam, opet odgovorili tim, njima svojstvenim, onomatopejama, ja nadalje mislim kako takvi istupi leže u nekim tradicionalnim temeljima.
    Naš mentalitet, poprilično skučen i uskogledan, ne može pojmiti nešto takvo kao što je činjenica kako, na ovom svijetu, postoje ljudi drugačije boje kože, religije ili seksualne orijentacije. Međutim, to nije čudno, budući da u okvirima naše samostalnosti žive ljudi koji mrze - sami sebe. Međimurci mrze Zagorce, Zagorci Međimurce, Dalmatince mrze i Zagorci i Međimurci dok za Dalmatince nisam sigurna po pitanju unutarnacionalnog opredjeljenja, ali je evidentno da mrze, recimo, homoseksualce. I tako dalje. Može li narod koji je frustriran sam prema sebi voljeti nekoga izvana?
    Pitanje je samo u čemu leži izvor te i takve narcisoidnosti? Jesmo li mi baš zbilja bogom dan narod?
    Bacanje banana i izvikivanje hejterskih parola po meni je, velikim dijelom, i stvar kućnog odgoja. U nekim slučajevima takvi pojedinci dolaze iz polupismenih obitelji. U nekima dolaze iz, uvjetno rečeno, dobrih obitelji, ali sami ne rade na razvijanju svojih kvocijenata inteligencije, koji, nekorišteni, zakržljaju.

    Osobno mislim kako je veći majmun onaj koji baci bananu i rikne k'o gorila, nego onaj kome je ona upućena.

    Euru, koji ovdje gore tako mudro glagolja na meni nekom nerazumljivom jeziku bih poručila kako bi se, prije nego se uključi u bilo kakvu raspravu, trebao malo opismeniti, pročitati poneku knjigu, informirati se o svijetu oko sebe, ne bi li, za početak shvatio, koja je razlika između majmuna i čovjeka, a možda mu za oko zapne i još poneka stvar kao što su, napr. zarezi, točke, dijakritički znakovi i ostale gluposti. Hehehe.

    avatar

    04.07.2012. (14:13)    -   -   -   -  

  • Euro

    Ja sam dosao komentirati na blog a ne na knjizevno vece gdje ce me netko ispravljati sto je zarez a sto tocka...
    Drugo citas li ti uopce sto sam ja napisao..
    Procitaj na primjer moj zadnji upis..I sto kazes na osvrt takvog funkcinera..

    Trece nisu ni ostali navijaci nista bolji od nas...I Nijemci su pokazivali nacisticke zastave na Euru,bacali baklje i banane ali ne ovdje serete samo po nama i nasima...Iako je to bila manjina napuhali ste kako su takvih svih 4 i pol milijuna a samo ste vi tolerantni i multkulti...
    Jeste malo morgen...

    Pol Europe naziva Bolatelija majmunom a kad ga ne daj Boze poneki Hrvat tako nazove odmah je smak svijeta..

    A tebi Knjizna Bubo mogu samo reci da za nekoga tko nikada u zivotu nije isao u Hrvatsku skolu (samo na zalost u Njemacku) mogu reci da i pre dobro pisem hrvatski..

    I izbaci me iz jelovnika ako ti ne pasem...

    Ja ovdje samo pisem istinu i izjave koje se svakodnevno cuju u cijeloj Europi kao za Boleatelija a tako i za druge...

    avatar

    04.07.2012. (14:43)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Dragi Euro, da si malo pažljivije pročitao autorov tekst, shvatio bi kako predmet rasprave nije hejterstvo u Europi, već hejterstvo u Hrvatskoj. Stoga uopće ne vidim potrebu zbog čega bi itko trebao uspoređivati hrvatsko divljaštvo s europskim ili svjetskim. Upravo suprotno, kada bismo svoje zlo malo manje uspoređivali s tuđim, možda bismo imali šansu i ispraviti ga. Ovako samo tražimo opravdanja i izgovore zašto bismo i mi trebali biti takvi. Složit ćeš se, sigurna sam.

    Nadalje, kažeš da nikada u životu nisi išao u hrvatsku školu, iz čega zaključujem da si najmanje osam godina išao u njemačku. Čudi me da u tom stažu nisi naučio poštivati tuđu boju kože, budući da pouzdano znam kako je Njemačka prepuna ljudi iz svih krajeva Europe i svijeta, nego tražiš svoje mjesto pod suncem na kojem ćeš "pisati istinu" o tome kako "...vise ni majmunu ne smijes reci da je majmun odmah si rasist hehe..."
    Zanima me, Euro, kako bi se ti osjećao da te netko nazove majmunom? Bez obzira na tvoju boju kože, možda na konto inteligencije? Bi li ti to bio kompliment, ili bi se uvrijedio? Ha?

    I čovjek se ne zove Boleateli nego Balotelli, kojom si greškom dokazao da tvoju nepismenost ne pravda njemačka škola, nego ignorancija prema drugima.

    Hehe.

    avatar

    04.07.2012. (15:08)    -   -   -   -  

  • Euro

    Knjizna Bubo ja postujem tudju boju koze,ovdje gdje radim ima bezbroj stranaca i svi se skupa slazemo...

    Ali Balotelli ne zasluzuje da ga se postuje...
    On je jedan provokator koji misli da samo on stoji u centru paznje..
    Pazi taj isti Baloteli nakon tekme sa Spanijom je sam odjurio u svlacionicu nazivajuci ostatak italijanske ekipe majmunima koji nisu u stanju trcati i zalagati se..

    Pa poguglaj malo internetom u vezi tog Balotelija pa da vidis koji ga sve skandali prate...I prema jednom takvom treba imati respekta..

    Evo i Boateng koji igra za njemacku je isto crnac ili Lucio koji je potpisao za Juve je Brazilijanac ili Ko je Korejanac koji igra u Augsburgu ali su to simpaticni igraci koji takodje respektiraju druge i naravno da prema takvima imas respekta..

    Pa jesi li ti vidjela sto je taj Balotelli rekao svom treneru nakon drugog gola koji je postigao protiv Irske;
    Rekao mu je "Kurvin sine jesi li vidio tko sam ja i kako se daju golovi"..
    Halo pa on misli da je Bog...

    On je za mene jedan veliki majmun i nista drugo,doduse ovim vrijedjam majmune jer majmun ima vise respekta prema ljudima nego taj Baloteli..

    hehe

    avatar

    04.07.2012. (15:21)    -   -   -   -  

učitavam...