Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Ivaniš

    Kol'ko kažeš da ima tih eko? Pa tko to financira? A koliko je plastičarskih udruga?

    avatar

    23.06.2012. (20:25)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Koliko mi je poznato, a i registar ih navodi, postoji samo 1 udruga: Društvo za plastiku i gumu (reg.br. 00000073) - kao udruga - pogledati na linku: http://www.fsb.unizg.hr/polimeri/index.php?str=1.
    Postoji još pri Hrvatskoj gospodarskoj komori unutar sektora Industrija - Udruženje za plastiku i gumu pogledati na linku - http://www.hgk.hr - industrija - udruženja/zajednice.
    Za ostalo ne znam. Možda neki čitatelj zna?

    avatar

    23.06.2012. (20:38)    -   -   -   -  

  • ČlanDPG

    Dragi kolega,
    postoje jedna, a dvije se bave usput i bez uključivanja u rasprave. I ta jedna je pred slomom.

    Ta jedna je Društvo za plastiku i gumu, u čijem radu sudjeluje više doktora i magistara znanosti, sveučilišnih profesora, više ili manje poznatih gospodarstvenika, direktora, stručnjaka i znanstvenika.

    Društvo redovno izdaje časopis Polimeri, a proračun nikada nije bio iznad 500 tisuća, sada možda 150 do 200 tisuća kuna - i to najvećim dijelom za izdavanje časopisa.

    S druge strane postoji toliko zelenih, kažu nevladinih, udruga (i sam sam iznenađen njihovim brojem), a samo je jedna pred nekoliko godina imala proračun od 6 milijuna kuna (podatak nije javno provjerljiv, pa naravno ne mogu reći o kojim zelenima se radi).

    avatar

    23.06.2012. (21:17)    -   -   -   -  

  • Ivaniš

    E pa plastičari, aktivirajte se u te zelene i problem je riješen :-)))

    avatar

    23.06.2012. (21:26)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Ok, malo sam iznenađen postom...:)
    ...Glede ex ministrice Adams i vrećica, ajmo malo o lovi. Netko je u proizvodnju plastićnih vrečica uložio nekakvu ozbiljnu lovu, možebitno se ozbiljno zadužio kod banaka i stavio nešto svojega pod hipoteku. To je učinio kod pravila tržišne utakmice i temeljem propisa koji su u tom momentu bili na snazi. Ako birokrati na vlasti, propisom drastično promijene pravila vezana za bilo koji posao privatnog poduzetnika, koji rezultiraju drastičnim pogoršanjem uvjeta poslovanja, ili možebitnom nemogučnošću daljneg obavljanja poslovanja, neka izvole nadoknaditi štetu! Ne može se tolerirati da se tamo neki nabrijani državni aparatčik kocka sa novcima privatnih investitora. Političare treba naučiti redu, da poštuju uložene novce u privatnom sektoru, a ne da se prekenjava kak se kome sprdne. Btw. prije par minuta sam odgledao na Explorer kanalu, detaljniju analizu štetnosti plastičnih i papirnatih vrečica. Rezultat je katastrofa po pitanju papirnatih vrečica. Pa tko je tu lud!?..:)

    avatar

    24.06.2012. (17:22)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Upravo tako. Jedan je plastičar rekao, vrlo pomirljivo, dajte mi rok do 2018., do kada imam kredit, do tada ću vratiti taj kredit (naravno u švicarcima), a proizvodnju ću prebaciti u Bosnu.
    Ali, plastičari u cijelu ovu priči nisu željeli uletiti kao "ne diraj nas, a sve ostalo kako bude" - dapače, plastičari su samo jedan od cijelog niza razloga naveli ekonomsko-gospodarski razlog. Upravo plastičari su ti koji su najprije istakli problem zaštite okoliša koja bi ovakvom odlukom itakako bila narušena.
    I opravdano je pitanje tko je ovdje lud? Ali, ako se u sve to upetljaju koje kakvi nečiji interesi, lobiji, lova i kriminal, zaboravi eko-dušebrižništvo i ostaje nam samo da pjevamo "blues mutne (zagađene) vode".

    avatar

    24.06.2012. (20:18)    -   -   -   -  

  • Ivaniš

    Da stvar nije tako crno - bijelo govori članak u Hrvatskom fokusu - je li sve istina ili nije, ali pogledajte pa procijenite sami: "Mirela Holy naivnim isprikama obmanjuje javnost" - na sljedećem linku: http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/najnovije-vijesti/5049-sadrzaj -15-lipnja-2012

    avatar

    24.06.2012. (20:32)    -   -   -   -  

  • LOANS

    Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {Davidsonalbertloan@gmail.com }

    Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam s njima putem e-pošte: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila (davidsonalbertloan@gmail.com). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

    avatar

    07.12.2023. (15:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...