Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    "ZDRAV RAZUM NE MOZE DA ANALIZIRA,

    ZATO JE POTREBNA I KAPLJICA LUDOSTI". Katajev







    Dragi prijatelji,

    Nase SE oci i USI UCE VJEROVATI DUSI. I ne samo oci i usi, vec i druga cutila. Ova nasa svakodnevna tihovanja uz poruke iz "Bijele kule" su razgovori s Bogom iz kojih izlazimo puno bogatiji za neverbalnu formu komunikacije – razumijevanje cudovito slojevitog svijeta simbola, "govora" gesti i pokreta, a narocito jezika opcenitosti i Jednote neogranicenih niti jednom dimenzijom:







    6. JA S TOBOM RAZGOVARAM PUTEM DRUGIH



    Ja s tobom razgovaram putem drugih,

    putem trecih, i cesto bez rijeci,

    bojom smijeska, krijesom glasa,

    leptiricom sto ti na ruku sleti.

    Ja s tobom razgovaram putem cetvrtih i petih.



    I dok ti govorim,

    tvoje se usi uce vjerovati dusi,

    koja svako Moje, jos nenapisano slovo,

    procita prije cetvrtih i petih -

    cio zivot prije no sto leptir sleti.



    "Bijela kula", knjiga 93. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    23.06.2012. (08:30)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Anandamoyi Ma (prijevod njenog imena je Majka prožeta blaženstvom), jednu od velikih duša 20 st. u Indiji (koja je na jednoj slici uz Yoganandu u knjizi: Autobiografija jednog jogija) za života su poklonici često pitali o njenom mišljenju o Sai Babi, no nikad nije ništa odgovorila. U zadnjoj godini svog života ona je konačno odgovorila na ovo toliko puta postavljeno pitanje: Ovo tijelo (misleći na sebe) će samo jednom odgovoriti na ovo pitanje i nemojte me to nikad više pitati. Sathya Sai Baba je najsnažnije Božje utjelovljenje koje se utjelovilo na Zemlji. Slijedećih 60 stoljeća neće biti nikoga na Njegovoj razini. Nije čudo da stalno slušate o Njemu jer On je avatar ovog doba.

    Paramahansa Yogananda je, kratko prije nego li je napustio tijelo, rekao svojoj bliskoj učenici iz Amerike: Bog je sada utjelovljen u Južnoj Indiji i ime mu je Sai Baba. Kad ja napustim tijelo, ti ćeš otići tamo i nastaviti živjeti uz Njega. Osoba je prema Yoganandinom proročanstvu stvarno provela ostatak života uz Sai Babu.

    Mata Amritanandamayi - poznata i kao Ammachi, a koju mnogi smatraju božanskin utjelovljenjem - je na pitanje tko je Sai Baba odgovorila: On je avatar, utjelovljenje savršenstva od rođenja.

    Sri Aurobindo, veliki posvećenik 20 st., je dan nakon Sai Babinog rođenja 23. studenog 1926. prekinuo dugi period šutnje i objavio da se Krišna ponovno utjelovio na Zemlji.

    Majka Krishnabai - samorealizirana učenica Ramdas Svamija, velikog sveca iz Kerale - je rekla svojim učenicima: Sai Baba je avatar, ponovno utjelovljenje Krišne. On je Brahma, Višnu i Šiva utjelovljeni u jedan lik. Preporučila je svojim učenicima da što više vremena provedu u Njegovoj fizičkoj blizini.

    Svami Satchitananda - prosvjećeni mudrac koji vodi Anandašram u Kerali - upitan o optužbama na račun Babe nedavno je rekao: Ne razmišljajte o tome. On je Bog.

    Karunamayi - poznata i kao Vijayešvari Devi (koju mnogi smatraju utjelovljenjem božice Sarasvati) - je nedavno rekla jednoj svojoj bliskoj poklonici: Sai Baba i Ama (misleći na sebe) oboje paze na tebe.

    Yogi Ramsuratkumar je bezbroj puta odlučno rekao da je Sai Baba utjelovljenje Boga na Zemlji. Svoje posjetitelje koji su - dolazili nakon što su posjetili Sai Babu, znao je upitati: Otišli ste od Boga da bi posjetili ovog prosjaka (misleći pritom na sebe sjedinjenog s sveprožimajućom svijesti). Ljepota njegove izjave zračila je velikom poniznošću.

    Šiva Balayogi, veliki Učitelj 20 st., izjavio je također - upitan od svojih učenika - da je Sai Baba avatar.

    Master El Moria i Master Kuthumi, dva velika utjelovljena teozofska Majstora, su - prema riječima Howard Murpheta u knjizi Svjetlost će te osloboditi - izjavili: Avatar Sai Baba je nositelj Božanske svijesti danas u svijetu. ( znakovi-vremena.net, preuzeto iz knjige Utjelovljenja ljubavi, Lj. Ljubić)

    avatar

    23.06.2012. (08:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "IZ NOVINA SE MOZE DOZNATI

    DATUM I KOLIKO JE SATI!". Pajo Kanizaj







    Dragi prijatelji,

    TVOJ ZOV JE NACINJEN OD MOGA ODAZIVA – poanta je poruke pjesme iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje. Sjecati se Boga selektivno, vrijedjanje je Njegove SVENAZOCNOSTI, POSVUDASNJOSTI, NEODLAZNOSTI, PROZETOSTI JEDNOTOM, NESKRIVENOSTI...:







    3. NE DOZIVAJ ME NI PO SUNCU NI PO KISI



    Ne dozivaj Me ni po suncu, ni po kisi,

    ne vrijedjaj Moju svenazocnost,

    Moju posvudasnjost,

    Moju neodlaznost i od sunca i od kise,

    Moju prozetost tvojom samocom,

    Moju neskrivenost, koja se u tebi skriva.

    Tvoj zov je nacinjen od Moga odaziva.



    "Bijela kula", knjiga 99. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    23.06.2012. (08:32)    -   -   -   -  

  • borivoj

    u pravilu dobre ideje teško izađu na kraj s kočničarima, bezbroj interesa tako da do realizacije teško je doć... eto projekt VENUS, ne nalazi plodno tlo... ova ideja zadire u tu sferu, narodu ništa nije jasno...

    avatar

    23.06.2012. (08:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Što sve morate znati kada živa prijeđe 30 stupnjeva Celzija?
    21.06.2012. 10:29, Zadovoljna komentiraj • pošalji

    Prvi dan ljeta i početak produženog vikend koji je pred nama mnogi će iskoristiti za putovanje prema moru, a oni koji ostaju u gradu vodit će bitku s užarenim asfaltom i temperaturama koje su gotovo nepodnošljive. Uz nekoliko trikova možemo olakšati preživljavanje dana koji će nas počastiti s temperaturom do 38 stupnjeva Celzija
    Podijeli 17
    Foto: Guliver/Thinkstock
    Ljenčarenje u hladu uz more idealana je provod na visokim temperaturama, no nažalost nedostupan svima

    Stručnjaci savjetuje izbjegavanje većih napora i dulji boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, između 10 i 17 sati te upozoravaju na uzimanje dovoljnih količina tekućine, a to je najmanje 2 litre dnevno. Ovdje se prvenstveno misli na vodu i negazirana pića.

    >> Mali vodič za zdravo sunčanje

    >> 6 nevidljivih neprijatelja kože

    Omiljene kofeinske napitke potrebno je izbjegavati kao i gazirana pića te alkohol. Teška hrana također nije saveznik visokih temperatura pa je idealan obrok lagana juha, varivo ili lešo kuhano povrće i meso. Salate su također odličan izbor!

    Nikuda bez vode
    Ono što će vam tijekom ljetnih mjeseci predstavljati najveće zadovoljstvo je bočica hladne vode. Morate li izlaziti iz kuće ili ureda u vrijeme najvećih vrućina svakako je smjestite u torbu čak i ako to znači da kozmetička torbica mora ostati kod kuće. Šminka se i tako rastapa na 30 i više stupnjeva Celzijusa!

    Krema sa zaštitnim faktorom
    Samo nekoliko minuta na suncu bez zaštitnog faktora dovoljno je da shvatite kako krema za sunčanje također spada u obaveznu ljetnu opremu.
    Ono što će vam tijekom ljetnih mjeseci predstavljati najveće zadovoljstvo je bočica hladne vode.

    Ne izlazite iz kuće bez da ste zaštitili lice i tijelo, a ukoliko na otvorenom morate provesti veći dio dana kremu ponesite sa sobom. Vodite računa kako će tijekom najtoplijih dana indeks UV zračenja biti 8 do 9 što je vrlo visoko.

    Imajte na umu da posebnu pažnju zaslužuju djeca, njihova kože može pretrpjeti opekline u samo 10 minuta boravka na suncu bez zaštitnog faktora te u neadekvatnoj odjeći.

    Šešir
    Ukoliko se ne uklapa u vašu odjevnu kombinaciju presvucite se! Šešir će vam uvelike olakšati kretanje po suncu. Pretvorite se u damu i skočite u ljetnu haljinu ili široku suknju u kombinaciji s jednostavnim topom od prozračnog materijala.
    Foto: Guliver/Thinkstock
    Šeširi i bočica vode glavni su ljetni saveznici!

    Zaboravite na ljetne čizme
    One jesu ljetni hit, no kada temperature prelazi 30 stupnjeva nisu dobar saveznik. Obujte japanke, sandale ili platforme, obuću u kojoj noga može disati, a trendi čizme ostavite za dane kada se živa na termometru malo spusti.

    Automobili
    Omiljeni limeni ljubimci posebno su opasni tijekom ljetnih mjeseci pa se u automobilima parkiranim na suncu ne smije zadržavati ni kratko vrijeme. U automobilima se ne smiju ostavljati ni kućni ljubimci.

    Je li u klimi spas?
    Boravak u klimatiziranim prostorijama svakako je preporučljiv, no razlika u temperaturi ne smije prelaziti 7 stupnjeva. Prije izlaska iz stana spustite rolete i zatvorite prozore, a otvorite ih tek kada padne mrak jer su noćne temperature ipak niže te tek tada prozračite prostorije.

    Oprezno na putu!
    Iako je želja za odlaskom na more velika oprez prilikom kretanja na put. Odaberite dio dana kada temperature nisu najviše, uključite klimu u automobilu i ponesite dovoljno tekućine.

    avatar

    23.06.2012. (16:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Spoštovani (a) Borivoj,

    z veseljem vam posredujemo vabilo na delavnico ta vikend, ki bo izvedena v prostorih PanPogana v Ljubljani.

    Dobrodošli!

    POLETNA ŠOLA MAGIJE

    29. in 30. junij 2012

    Prostori PanPogan-a, Linhartova 64, Ljubljana



    Magija le za nekatere ljudi ni to, kar je za večino čudežno. Za njih je skupek veščin in poznavanje zakonov, ki omogočajo, da se tisto kar je zgoraj uresniči spodaj in tisto kar je znotraj, razodene zunaj.

    Poletna šola magije predstavlja VSTOP v svet magije. Seznanili se boste z osnovami magije, zakonitostmi nevidnih svetov in osnovami ritualistike. Iniciirani boste v okultno tehniko zavestnega sanjanja, astralnega potovanja in astralne jasnovidnosti.

    Preko poletja boste lahko z vztrajnim delom prišli do praktičnih rezultatov. Na voljo vam bomo tudi za individualno svetovanje, ki se nam zdi ključno za varno napredovanje po poti magije.

    Pridruži se nam na prvi delavnici 29.&30.6.2012 in skupaj bomo VSTOPILI na pot!

    Aristid Havliček Tili

    PROGRAM DELAVNICE:



    PETEK Popoldan (1700)



    - Kaj je magija

    - Zakaj magija deluje in zakaj ne? – v resnici venomer deluje!

    - Magični trikotnik manifestacije

    - Tehnika individualne zaščite in zaščite prostora



    SOBOTA Dopoldan (1000)



    - Kako gradimo svojo magično delavnico

    - Magični krog in magična orodja

    - Panovo kraljestvo & Astralni (sanjski) svet



    Popoldan (1400)



    - Iniciacija v okultno tehniko zavestnega sanjanja Iniciacija v tehniko eterične in astralne jasnovidnosti

    - Nevidni pomočniki in magični egregor

    - Izvedba rituala "Prebujanje magičnih moči"




    Energetska izmenjava 50€

    S sabo prinesi: zvezek, svinčnik in barvice

    Prijave na mail: nina@panpogan.org
    www.panpogan.org



    Srčno vabljeni in vsem Lep pozdrav,
    Teozofsko društvo Jivatma

    avatar

    26.06.2012. (19:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...