Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • borivoj

    "ONIMA KOJI SUTE

    NEMOGUCE JE ODUZETI RIJEC". S. J. Lec







    Dragi prijatelji,

    O nepresusivosti i obilnosti vode zivota bilo je, do sada, puno rijeci. Naci se na smjeru potoka, slapova, rijeka i mora isto je sto i biti u okvirima konvencija koje reguliraju zivot pojedinca. A u Bozjoj je moci da mijenja smjerove tih struja i tokova, zato nam je potrebna Bozja milost ako smo u poziciji da "plivamo" kontra struja:







    37. JE LI POTOK, JE LI RIJEKA



    Je li potok, je li rijeka, je li slap Moj stao,

    ili si ti postavila branu i skretnicu?

    Zar Moj potok, Moja rijeka,

    Moj slap moze stati?

    Ne, on samo moze promijeniti smjer.

    Voda zivota ista je, i jednako obilna.



    "Bijela kula", knjiga 11. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    20.06.2012. (08:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Sedam šalica ovoga povećava rizik za dobivanja raka prostate

    Muškarci koji piju mnogo čaja imaju veći rizik od dobivanja raka prostate, upozoravaju istraživači. U svom istraživanju otkrili su da 50% muškaraca koji su dnevno pili sedam ili više šalica imali su veći rizik za dobivanje raka za razliku od muškaraca koji su pili tri šalice ili manje.

    Upozorenje se pojavilo nakon što su istraživači sa Sveučilišta u Glasgowu pratili zdravlje više od 6000 muškaraca više od četiri desetljeća. Njihovi rezultati u suprotnosti su s prethodnim istraživanjima, koja su sugerirala da ispijanje čaja smanjuje rizik od raka, bolesti srca, dijabetesa i Parkinsonove bolesti.

    Istraživanja, pod vodstvom dr. Kashif Shafique, započela su 1970. Ispitanici u dobi između 21 i 75 godina zamoljeni su da ispune upitnik o svojim uobičajenim navikama ispijanja čaja, kave i alkohola, kao i njihove navike pušenja i općeg zdravlja, te su morali ići i na preglede kod liječnika.

    >> Ovako su hrvatski blogeri zadivili britanskog proizvođača čaja!

    Četvrtina ispitanika bila su kronični ovisnici čaju, konzumirali su sedam ili više šalica dnevno. U proteklih 37 godina, njih 6.4 posto dobilo je rak prostate. Istraživači su otkrili da ispitanici koji su pili čaj često su bili antialkoholičari te su se pridržavali zdravih navika života. Kao rezultat toga, imali su manji rizik od iznenadne smrti, ali i više vremena za razvoj raka prostate.

    'Većina prethodnih istraživanja pokazala su da ne postoji veza između crnog čaja i raka prostate ili da postoji neki preventivni učinak zelenog čaja.', izjavio je Dr Shafique, 'Ne znamo da li je čaj sam po sebi faktor rizika ili da osobe koje piju čaj su općenito zdravije i da dožive duboku starost, kada je rak prostate znatno češći.'

    Prethodna su istraživanja pokazala zdravstvene koristi od flavonoida - antioksidativnih spojeva u čaju, za koje se smatra da kontroliraju upale, smanjuju zgrušavanje krvi i ograničavaju suženje arterija.

    >> Mladić u Srbiji umro nakon trovanja čajem od maka

    Od sedam prethodnih istraživanja, o odnosu crnog čaju i raka prostate, rezultati četiri istraživanja potvrdila su potencijalno zaštitni učinak čaja, dok u ostalim istraživanjima nije pronađen nikakav učinak u oba smjera.

    Dr. Kate Holmes, voditeljica dobrotvornog istraživanja raka prostate, izjavila je: 'Iako rezultati govore da oni koji su pili sedam ili više šalica čaja dnevno, imaju povećani rizik od razvoja raka prostate, u obzir nije uzeta i obiteljska povijest ili bilo koji drugi prehrambeni elementi. Stoga je nejasno da li su u igri još neki drugi faktori koji imaju veći utjecaj na rizik dobivanja raka.'

    Gotovo 80 posto Britanaca pije čaj, procjenjuje se da se dnevno konzumira oko 165million šalica čaja.

    >> Iz prodaje povučen otrovni čaj od čička

    Dr. Carrie Ruxton iz Savjetodavnog Vijeća za čaj, to je obrazovno tijelo financirano od strane čajne industrije, izjavila je da 92 muškarca iz Glasgow istraživanja koji su pili više od sedam šalica dnevno dobila su rak prostate. Dodala je: 'Mi nemamo cjelovitu sliku, jer ne znamo koji su drugi dijetetski čimbenici bili uključeni.'

    Ostala istraživanja sugeriraju da čaj ima zaštitni ili neutralan učinak na razvoj raka prostate, a autori priznaju da im nije poznat sastojak u čaju koji izaziva rak.

    avatar

    20.06.2012. (08:16)    -   -   -   -  

  • kamino

    melanholija i srpski narod su mi jako daleko jedno od drugoga,no kako god,gospodin je jako dojmljive riječi ispisao

    avatar

    20.06.2012. (11:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,



    obavještavamo Vas da je u nedjelju 17.6.2012. godine u Novom listu objavljen Poziv za predlaganje dijela članova Kulturnih vijeća Grada Rijeke. Poziv je upućen institucijama i udrugama iz područja kulture i umjetnosti.

    Posebno napominjemo da je poziv raspisan radi popunjavanja upražnjenih mjesta u Kulturnim vijećima pa će članovima vijeća koji budu imenovani temeljem ovog poziva mandat trajati do 25. ožujka 2013. godine. Pisani i obrazloženi prijedlozi mogu se predati najkasnije do 27. lipnja 2012. godine (bez obzira na način dostave) u pisarnici Grada, Titov trg 3 ili poslati poštom na adresu : GRAD RIJEKA, Odjel gradske uprave za kulturu, s naznakom: PRIJEDLOG KANDIDATA ZA ČLANOVE KULTURNIH VIJEĆA GRADA RIJEKE, Korzo 16/III., 51 000 Rijeka.



    Detalje možete pronaći i na stranicama Grada Rijeke:



    http://www.rijeka.hr/GradRijekaPopunjava

    avatar

    20.06.2012. (15:18)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Milanović: Karamarkov jezik je jezik 1945. godine; Karamarko: Vi ga najbolje poznajete

    Zagreb, 20.06.2012.,
    Premijer i šef HDZ-a krenuli su u prepucavanje preko medija.

    Zoran Milanović i Tomislav Karamarko (Foto: Pixsell)Predsjednik Vlade Zoran Milanović odgovorio je na Karamarkove primjedbe da ova vlast nije narodna. Milanović je poručio da nikad u pet godina svog političkog djelovanja, političke konkurente nije nazvao nedemokratskom vlasti. 'Ova je vlast narodna jer je dobila povjerenje naroda. Nikad, baš nikad, i kad su tijesno dobili parlamentarne izbore, političku konkurenciju nisam nazivao nenarodnom vlašću. To je jezik iz 1945., 1946., 1947. i 1948. godine', rekao je Milanović danas na Vladi.

    >> Karamarko: Vlada je ipak nešto napravila, proveli su čistku kadrova i doveli nekompetentne ljude

    Dodao je da su za njega takve izjave iz HDZ-a ‘kulminacija igranja vatrom’. ‘Ne moramo se voljeti, ne moramo imati isti pogled na svijet, na brak, pitanje života i smrti, na vjeru, ali valjda imamo isti pogled na Hrvatsku’, kazao je Milanović.

    Poručio je kako bivšu HDZ-ovu vlast smatra lošom ali demokratskom vlašću, koja je imala izbornu legitimaciju. Tako je odgovorio na Karamarkove primjedbe o načinu na koji zemljom upravlja sadašnja Vlada.

    Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko jučer je na konferenciji za novinare Vladu prozvao za nekompetentnost i nerad. 'Pokrenite se i počnite raditi s više poštovanja prema građanima i narodu', poručio je Karamarko vladajućima.

    Karamarko Milanoviću: Vi najbolje razumijete jezik iz '45.

    'Moguće je reći da su nenarodna vlast u figurativnom smislu. pogotovo kad se vidi da idu lagano k prevari tog istog naroda koji ih je izabrao’
    Karamarko je odgovorio kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod. ‘U šest mjeseci svog rada nisu napravili ništa korisnoga za ovaj narod: dapače, kroz neke poteze su narod iziritirali’, rekao je Karamarko novinarima u Hrvatskom saboru poručivši vladajućima kako misli da, ako ih njegova izjava podsjeća na ta vremena, oni najbolje razumiju terminologiju tog vremena.

    Na pitanje može li reći makar i u figurativnom smislu da je vlast koju su izabrali hrvatski građani nenarodna Karamarko je odgovorio, kako je to moguće reći u figurativnom smislu ‘pogotovo kad se vidi da idu lagano k prevari tog istog naroda koji ih je izabrao’.

    Ništa nisu napravili što bi ukazivalo da izlazimo iz krize u kojoj se nalazimo, poručio je Karamarko. (Mb. / I.D. / Hina)

    avatar

    20.06.2012. (15:20)    -   -   -   -  

  • borivoj

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/vladini-volonteri-zaposleni-bez-javnog- natjecaja-imaju-place-do-6000-kuna/621562.aspx

    Ova vijest mi je zanimljiva zato što spomenuta Ana Urlić je inače bila članica riječkog SDP-a i FM, a ovdje piše da je već 2009. dobivala pare za "internetsku komunikaciju SDP-a od lokalnih izbora 2009". Ta "internetska komunikacija" nije ništa drugo nego komentiranje po portalima pod lažnim profilima kako bi se "dirigiralo" javno mijenje.

    --------------------

    volonteri za 6000 kn ?

    avatar

    20.06.2012. (15:21)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi Borivjo!

    Nekaj simpatičnega zate za lepši dan!"
    Vse dobro!
    Zlata









    -------------------------------------------------------------------------- ------


    Http://www.youtube.com/watch?v=Co1JOXiabd8&feature=related

    avatar

    20.06.2012. (15:32)    -   -   -   -  

  • borivoj

    film o SDR

    Pozdrav.

    Ovdje Peter Polić, student diplomskog studija povijesti i informatike na FFRI i ponosni nositelj putovnice SDR. U sklopu projekta hrvatskih i njemačkih studenata povijesti o kolektivnom sjećanju i podijeljenim gradovima, napravio sam kratki film koji je prikazan na fakultetu u Rijeci tijekom zajedničke manifestacije. Kako video uglavnom govori o SDR, možda će vam biti zanimljiv.

    http://www.youtube.com/watch?v=EW1sOyF1Gmw

    Srdačni pozdrav iz Kraljevice!

    Peter Polić

    avatar

    20.06.2012. (15:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    zanimljivo

    > http://www.index.hr/vijesti/clanak/vladini-volonteri-zaposleni-bez-javnog- natjecaja-imaju-place-do-6000-kuna/621562.aspx
    >


    Ova vijest mi je zanimljiva zato ¹to spomenuta Ana Urliæ je inaèe bila èlanica rijeèkog SDP-a i FM, a ovdje pi¹e da je veæ 2009. dobivala pare za "internetsku komunikaciju SDP-a od lokalnih izbora 2009". Ta "internetska komunikacija" nije ni¹ta drugo nego komentiranje po portalima pod la¾nim profilima kako bi se "dirigiralo" javno mijenje.

    avatar

    20.06.2012. (15:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...