Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • surpassing

    Heh, ma i ja sam tako izgledala sa 60 i 70 stupnjeva! Sad, nakon operacije, još i bolje! :D

    avatar

    13.06.2012. (01:06)    -   -   -   -  

  • m

    Jedno pitanje: da li mi koji smo operirani leđnim pristupom smijemo na sunce tj.sunčati se - leđa?Moja doktorica opće medicine kaže da ljudi sa metalima, osim kukova, ne smiju na sunce - jer se metal zagrijava i može doći do upale????
    Ovako nešto prvi put čujem,kakve su vaše spoznaje?

    avatar

    02.07.2012. (08:39)    -   -   -   -  

  • vm

    pozdrav..zovem se Valentina, rodila sam se sa udubljenim prsnim košem to sam naslijedila od tate sa 7god sam to ,operirala i sve je dobro..sa 8 god počeli su lagani problemi sa kičmom,išla sam kod K ovača i dobila prvo aparat i nosila sam ga godinu dana, nakon toga me poslao na operaciju ali pošto ja imam u prsnom košu pločicu nemam onaj klasičan rez kao vi nego po cijelim leđima, dobila sam šipku i poslali me uKr.toplice na vježbe tamo sam u dvorani skoro pa sve vježbe radila kao i drugi i tako mi pukla šipka. Od tada je sve poklo krivo, Kovač je pokušavao šta duže pustit šipku unutra, alo mi je sedimentacija jako rasla, imala sam otvorenu ranu na leđima i svaki dan išla kod njega na čiščenje i tako god dana, odlučio je izvadit i opet nakon god dana stavio unutra ali ovaj put nešto nije bilo sterilizirano kako treba i tijelo mi odbacivalo svaki strani materijal koji mi je stavljao unutra, pokušavao je zadržat šta je više mogao, ali je upala bila velika kao i sedimentacija, zaboravila sam napisat da sam na početku prije bilo koje operacije imla nekih 50posto onda mi se povečalo na 80 i onda su mi uslijedile te ioperacije, nakon tog vađenja i stavljanja..užasnih bolova sad nemam ništa u kičmi i mam 60posto izraženu grbu, sa nogama i kukovima mi je sve dobro osim te grbe, predložio mi gibektomiju poslje njega išla sam po savjet i kod Đapića na Šalatu, u Sloveniju kod spec. Heru i oni mi nisu preporučili tu operaciju zbog mogučih neuspjeha znači kao što mi i Kovač rekao da je moguče da izgubim osjet u desnoj dojci i da mi neče uspjet smanjit grbu za više od 50posto što je meni jako puno, iako znam sve loše strane ove operacije spremna sam na nju jer sam jako iskompleksirana zbog te grbe, mislila sam da če mi sa godina biti lakše prihvatit to, ali samo mi je gore, odbacila sam svoj život, nesretna sam razmišljam samo o svojoj kičmi..kako da to prihvatim, kako da se riješim srama prema sebi?upisala sam teretanu i plivanje, koje sprave da koristim i još jedno pitanje.. pošto mi HZZO odbio pokrit troškove operacije pošto to spada špod estetiku zna li netko koliko košta ili šta trebam napravit da mi to barem pola pokriju..molim vas pomozite mi ..unaprijed hvala

    avatar

    16.07.2012. (10:55)    -   -   -   -  

  • surpassing

    Ivanaaaa, imam mali problem. Prije nekih 2 tjedna sam spavala kod prijateljice, na dosta tvrđem madracu od moga. Ujutro sam se digla ravno, kao da radim trbušnjake, a ne bočno i osjetila neopisivu bol, nešto poput probijanja šipki kroz meso, ma neopisivo...i bol je trajala nekih 5 do 10 minuta. Nakon toga nije bilo nekih velikih posljedica ali još uvijek, kad napravim nagli pokret ili se rotiram (naročito premještanje u krevetu), zna užasno zaboliti. Je li ti se to dešavalo? Puno plivam i osjećam da mi to pomaže, ali odlučila sam se naručiti kod Kovača, u 4 godine ovako nešto nije mi se desilo.
    I imate li kakve preporuke za operirane cure, čime se baviti, postoji li nešto u čemu se profesionalna osoba usmjeri striktno na jačanje vaših leđnih mišića? (možda to postoji u teretanam, neki privatni treneri?)

    avatar

    16.07.2012. (14:42)    -   -   -   -  

  • surpassing

    @Vm, užasno mi je žao zbog svega što ti se desilo. Ne mogu vjerovati da su se stvari uspjele toliko zakomplicirati. Koliko sam shvatila, sa 60 bi ti smanjili na 30? Mislim, to je sasvim u redu po meni. Što se tiče plačanja, ne bih ti mogla pomoći, želim ti samo reći, hrabro, mnogo je cura prošlo istu stvari sigurno ćeš na kraju naći pripadajuće riješenje.

    avatar

    16.07.2012. (14:47)    -   -   -   -  

  • vm

    surpassinh hvala ti..ako ništa drugo platot ću nema druge, ako ima šanse hoču se riješit ove grbe..

    avatar

    25.07.2012. (06:56)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    hej drustvo, sori nije me dugo bilo, pa idem redom odgovoriti

    m - nisam cula za to nikad. po toj logici ne bismo smjeli u saunu, na toplu kupku itd itd, a vjerojatno bi nesto i bilo kad je hladno - pukla bi sipka. Ne vjerujem da razlike od 100 stupnjeva celziusa nesto pretjerano rade toj mjesavini metala koja se koristi za sipke - pa zato nam se i ugradjuje. guglaj pa pogledaj kad se topi, odnosno na kojoj temp uopce se malo mijenja. koji se metal koristi uopce? neki lagani celik? tko zna, nek gugla pa javi.

    i ne vidim isto zasto bi to dovelo do upale. ovo ti govorim cistom logikom nekom svojom, bez da znam puno o medicini. to sto ti je GP rekao mi se protivi s zdravim razumom, pa ako doznas vise - javi, bas bi me zanimalo objasnjenje!

    avatar

    24.08.2012. (16:03)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    Valentina, jako mi je zao sve sto ti se dogodilo. Bas mi je bilo tesko citati tvoju pricu, pogotovo onaj dio kad su ti stalno cistili ranu! Mozda u tvom slucaju jos jedna operacija stvarno bi imala gore rezultate. Prevelik je rizik. A da mozda se probas baviti jogom, ici na masaze, raditi neke restorativne stvari sa svojim tijelom. To ti je dobro i za um i za tijelo. Ja stvarno mislim da se s ciljanom jogom moze puno napraviti. isto tako masaze su super - mislim da bi ti bilo dobro da ulazes u svoje tijelo na taj nacin. plivanje je isto dobro za dusu i tijelo.Probaj biti proaktivna, znaci ti odlucujes koliko mozes napraviti sa svojim tijelom. onda ucis korak po korak kako mozes svaki dan malo napredovati. tako ces i prihvatiti svoje tijelo, pa na kraju i grbu. ona je dio tebe, sto sad mozes, nije to najgora stvar. gle ja sam isla na op, ali jos uvijek ju imam - naprosto je dio mene, sto sad mogu. nisi sama s tim - javi mi ako zelis pricati, ja sam jos u engleskoj, ali moze preko maila. bit ce ok i uvijek postoji rjesenje - kod tebe mozda nije ono klasicno s operacijom, ali nesto ce btii. mozda, kad ti se tijelo oporavi budes mogla i na op. samo sad nije vrijeme. sad je vrijeme da probas neke druge stvari.

    avatar

    24.08.2012. (16:10)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    @surpassing, hmm, u kojem dijelu kicme te je bolilo? koliko se sjecam ti si imala pristup sa strane i nisu ti spojili previse kraljesnjaka jel tako?znas li jel te bolilo tamo gdje su sipke ili negdje drugdje?

    osobno nisam to iskusila, ne cetiri godine poslije operacije. jel ti se to ponovno desilo? jesi sad ok??

    avatar

    24.08.2012. (16:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...