Komentari

crnimaslacak.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Helada

    Kako lijep tekst! Kako si se riješila tih stvari?
    Koji instrument sviraš?
    Profesorica je rekla da su joj oni koji beru masline rekli da je od svih poslova vezanih uz proizvodnju maslinova ulja najteže branje maslina, ali da se njoj tako ne čini jer se, koliko ona zna, maslinu trese pa plodovi sami padaju. Što ti kažeš na tu temu kao iskusna beračica? Baš bi me zanimalo. Jedan je mladić koji je brao masline potvrdio da je to teško i rekao da treba svaku maslinu brati posebno.
    Jedva čekam tekst o branju maslina! U čemu čuvate ulje? Grci su u pitosima, to su ogromne keramičke posude za čuvanje ulja i ostalih tekućina. Diogen je vjerojatno živio u pitosu, a ne u bačvi. :)

    avatar

    21.05.2012. (21:36)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Tamo dolje žohari se kote. :D
    Prije dva desetljeća mi je kopanje po stvarima zaboravljenima po ladicama, ormarima, policama i čemuliveć predstavljalo beskonačnu zabavu.
    Što znači imati vlastiti brlog, znaju valjda samo oni koji ga dugo vremena nisu imali. Ja sam u svoj odmah dovukao pola kubika knjiga i isti broj koječega te tako spriječio razvoj odlagališta.

    avatar

    22.05.2012. (20:38)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    *Nije valjda da ne voliš Đorđeta? O_o
    (Naslov me podsjetio na linkovanu pjesmu.)
    Snaći? Nije li to prosto konvergiranje u nešto što je oduvijek trebalo postojati?
    Tako i moje stoje, samo što sam se potrudio hrpe nasloniti jednu na drugu, pa na onu dalje, tako da sve skupa djeluje stabilnije. :Ž
    Kako je prošla bitka? Vidim po vijestima posvemašnji jauk neznajuće čeljadi, pa čak i nekakovo ogorčenje greškom usmjereno na sastavljače zadataka, umjesto na vlastiti nerad.
    Ili je zbilja bilo tako strašno? :G

    avatar

    24.05.2012. (21:42)    -   -   -   -  

  • Helada

    Pročitah tvoj komentar na blogu prophetae neminis. :) Htjedoh ti samo priznati da bih ja, da nisam pročitala da si i ti nezadovoljna ispitom, dijelila njegovo mišljenje. :D
    Korugva nam ćuhta! Nadam se da spavaš. :*

    avatar

    25.05.2012. (16:37)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    *Svrha testiranja nije da svi dobiju lijepe (pr)ocjene, već da se vidi koliko tko zna. Dobar test bit će tako napravljen da prosječno ljudi dobivaju trojke tj. da glavnina ima imeđu 60 i 80 %. Iako je zamislivo i takvo stanje u kojemu stvarno svi znaju sve, ono se još nije udostojalo ostvariti u školama. Posljedično, ispadne li da je određen dio populacije ipak riješio test kako spada, bit ću prisiljen reći da je njegova težina opravdana.
    Loša i besmislena pitanja su druga priča. Njih je bilo i bit će, i za to je kriva struktura našeg obrazovnog kadra. Imamo previše kretena na krivim pozicijama, a dodaj k tomu i činjenicu da se greške jednostavno moraju pojaviti. Važnije je kako će se ispravljači prema njima odnositi. Nebodovanje pitanja je krajnje rješenje i ima ga smisla koristiti samo kad se pokaže da je znatan dio učenika bio zaveden pogrešno postavljenim pitanjem. Ja sam često ostavljao opaske tamo gdje sam mislio da nešto nije jasno.
    Ideja da bi se trebalo sastaviti takav test da ga gimnazijalci i obrtnici rješavaju jednako dobro je pak blesava. Različiti programi daju različite razine znanja u različitim područjima. Gimnazijalci moraju biti jaki u svim područjima, obrtnici najviše u onima s kojima se bave (ali zato puno više od bilo koga drugoga). Ne bi trebalo biti osobito čudo da netko tko smjera na filozofski bolje zna hrvatski od nekoga tko misli proizvoditi čeličnu armaturu.
    600 riječi mi se ne čini osobito teškom zadaćom, osim ako nisi to otprve izvela. Onda jesi psihopatica. :D
    Uglavnom, živo me zanima kako će to ispasti.

    avatar

    26.05.2012. (21:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...