Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • borivoj

    "NEKA NE OCAJAVA

    COVJEK KOME TONU LADJE,

    MOZDA NA DNU

    BISERNU SKOLJKU NADJE". Aleksije Marjanovic









    Dragi prijatelji,

    Mozda vam to izgleda i zvuci otkaceno, ali, ja sam uvijek za sarmantno uzimao kada se odgovara postavljanjem jos pronicljivijeg pitanja – kada se novo pitanje pretvara u najbolji odgovor. Ima jedna anegdota vezana za knjizevnu vecer i tribinu Vesne Krmpotic u Novom Sadu, gdje je jedan covjek postavio, ocigledno, provokativno pitanje STO JE U TOME PRAVOSLAVNO? A Vesni je to pitanje doslo kao kec na desetku, pa je odgovorila protupitanjem A STO U TOME NIJE PRAVOSLAVNO? jer je cvrsto stajala na motristu da govori o univerzalnim vrijednostima. Pitate se zasto vam to pricam. Kad "prodjete" kroz danasnje bjelokulsko tihovanje, nestati ce i tog pitanja:







    6. STO BI RADILA DA MENE NEMA



    Sto bi radila da Mene nema?

    Zasutila si od prepasti, zar ne?

    Ah, ne brini, poslusaj odgovor, sto te pita:

    A sto bi radila da tebe nema?



    "Bijela kula", knjiga 17. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    14.05.2012. (09:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "NAJPLEMENITIJE PITANJE GLASI:

    KAKVO BIH DOBRO MOGAO ZA DRUGE UCINITI?".

    Benjamin Franklin







    Dragi prijatelji,

    Danasnje tihovanje je opetovano podsjecanje na LJUBAV, tu silu koja DRZI SVU TU STRAHOVITO LIJEPU, I NEPOJAMNO MOCNU TAJNU POSTOJANJA. A tu ljubav prepoznajemo u smijesku Bozje NJEZNOSTI I BLIZINE:







    58. GOROSTASNE VATRE SUNCA



    Gorostasne vatre sunca, samoca divova, talasanje svjetlosne kudjelje, moc, muka i sjaj svemirskih dubina, struje vremena, vretena prostora, velicanstvo sklada - sve to bez straha primam u smijesku Tvoje njeznosti i blizine.

    Tvoj me smijesak uvjerava u ono, sto se nisam usudila vjerovati, dok Te nisam srela u liku covjeka: da je ljubav ta sila, koja na svojemu dlanu, poput praha, drzi svu tu strahotno lijepu, i nepojamno mocnu tajnu postojanja.



    "Bijela kula", knjiga 23. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    14.05.2012. (09:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Evo što jedna Finkinja kaže o životu u Hrvatskoj!

    Skandinavske zemlje uvijek su se smatrale uređenima i dobrima za život. Stoga se teško ne upitati zašto bi se netko iz takvog okruženja odlučio na život u Hrvatskoj.

    Kirsti Špehar rođena je Finkinja, a supruga Hrvata upoznala je u Engleskoj u međunarodnom studentskom kampu. 'Kada sam u jesen 1996. prvi puta došla u Hrvatsku posjetila sam Zagreb, Osijek, Šibenik, Split i svoj sadašnji dom u malom selu Cerovnik blizu Ogulina. U očima zaljubljene djevojke sve je izgledalo lijepo', ispričala je Kirsti za Dnevnik.hr kako ju je ljubav dovela u Hrvatsku, zemlju gdje je odlučila pustiti korijene.

    >> Evo zašto se u Kanadi živi bolje nego u Hrvatskoj!

    >> Evo kako se doista živi u Jastrebarskom...

    Kirsti i Rudolf vjenčali su se i započeli zajednički život u Helsinkiju u Finskoj gdje su studirali, radili i dobili djecu. 'Godišnje odmore smo uvijek provodili u Hrvatskoj, a nakon 10 godina moj je Rudolf osjetio zov domovine i poželio da se preselimo u Hrvatsku. Ja sam mu rekla – nađi posao u Hrvatskoj i idemo', otkrila je Kirsti. Hrvatska je ostala Kirstin dom čak i nakon smrti supruga.

    'Najveća prednost Finske u odnosu na Hrvatsku vidim u javnim službama'

    Uspoređujući dvije zemlje Kirsti kaže da je životni standard daleko bolji u Finskoj, socijalna sigurnost je neupitna, a obrazovanje na svim razinama omogućeno je svakome.

    'Najveću prednost Finske u odnosu na Hrvatsku vidim u javnim službama, tamo zaista svaki državni ili lokalni službenik mora znati da je zaposlen radi služenja narodu, a svaki građanin zna svoja prava, bilo da je u pitanju socijalna pomoć, upis djeteta u vrtić, građevinska dozvola ili slično. Službenik nema pravo odlučiti hoće li ili ne udovoljiti zahtjevu građana, nego to mora, ako su zakonski uvjeti ispunjeni', rekla je Kirsti.

    >> Doznajte je li Australija doista nova ‘obećana zemlja’

    'Ono što mene ljuti u Hrvatskoj jest, kada se mali činovnik ponaša kao da je vladar nad životima i pravima građana. Ali i građani se ponašaju kao podanici. Željela bih jednog dana vidjeti promjenu u takvom mentalitetu. Možda će građanski odgoj, koji se spominje u školskom kurikulumu, pridonijeti osvještavanju o građanskim pravima. A kad bi još ministar uprave naredio javnim službenicama dodatno obrazovanje o njihovim položajima i ovlastima!', ispričala je ova Finkinja s hrvatskom adresom.

    'Finci su suzdržljiviji pa je nekada atmosfera na svadbama i sprovodima slična'

    'Finska je u velikoj mjeri savršeno društvo, sve funkcionira kako treba, a problemi često djeluju izmišljenima. A Hrvatska? Ovdje ima puno posla za izgradnju pravednog i uređenog društva. Možda je ta izazovnost i jedna simpatična strana Hrvatske. Ovdje nije dosadno.' Ipak, Kirsti je istaknula i jednu razliku u korist Hrvatske - ljudi u Hrvatskoj su otvoreniji, vesele se i plaču javno. 'Finci su suzdržljiviji. Zato nekad atmosfera na svadbama i sprovodima djeluje slično', otkrila je.

    Kad se podvuče crta, Kirsti ne dvoji, Hrvatska je njezin dom. 'Pustila sam korijene na hrvatsko tlo, radujem se svakom napretku prema uređenom društvu i iskreno volim Hrvatsku', dodala je.

    avatar

    14.05.2012. (09:45)    -   -   -   -  

  • borivoj

    *

    Ikkyu zapisa:



    MENE VEĆ ODAVNO,

    U PRIRODI NE POSTOJI:

    NEMA ODREDIŠTA, NEMA VRIJEDNOSTI.



    On vam je dao pravi manifest zena. MENE VEĆ ODAVNO, U PRIRODI… Ja sam nestao u prirodi, ja ne znam kada, ja ne vodim dnevnik i ne sjećam se da sam bilo kada bio neko.

    MENE VEĆ ODAVNO, U PRIRODI NE POSTOJI: Ja ne nalazim sebe, ja nalazim samo prirodu. Nema odredišta jer konačno odredište bi značilo smrt.

    Život se nastavlja iznova i iznova. Ne postoji konačnog odredišta da se ide ka njemu. Samo postoji hodočašće, samo putovanje je život, ne dolazeći do neke tačke, do nekog cilja – samo plesanje i bitisanje na hodočašću, radosno kretanje bez brige o nekom odredištu. OSHO

    Copyright © Osho International Foundation.

    www.osho-yu.me



    *

    avatar

    14.05.2012. (09:49)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pozitivke praznujejo 10 rojstni dan!

    Ob tej priložnosti bi se iz vsega srca radi zahvalili vsem, ki ste od začetka verjeli v Pozitivke, jim skozi ustvarjanje dajali pozitivno noto ter svoj ustvarjalni pečat in hvala vsem, ki z njimi dihajo in jih negujejo skozi vsa ta čudovita leta.

    Posebna zahvala gre ožjemu timu ustvarjalcev, ki je pred 10 leti sprožil prvi korak, na čelu z Alešem, Gapetom, Marjano, Petro, Polono, Edijem, Robijem, Sebotom, Matejo, in vse nadaljnje z Igorjem, Tomažem, Nino, Leno, Metko, Andrejo, Valerijo, Marjo, Mirchotom, ... in vsem, ki so nam pomagali, da smo uspeli narediti ta droben premik na bolje v sLOVEnskem medijskem prostoru. Ogromna zahvala in objem, gre tudi ekipi, ki sedaj deluje na Pozitivkah Igorju, Tomažu, Alešu, ter Metki in vsem ostalim, ki ste prispevali in še prispevate, svoj košček, da so Pozitivke postale to kar smo si ves čas želeli.

    V prvi vrsti pa se seveda zahvaljujemo vam bralcem, da nas vsa ta leta berete, spremljate in s predlogi izboljšujete naš izgled in kvaliteto. Hvala tudi za vse dobre besede s katerimi ste razširili glas o Pozitivkah, med vaše prijatelje, da nas je sedaj že okrog 75.000.

    Posebna zahvala pa gre tudi vsem avtorjem, v prvi vrsti Miranu, Stojčiju, Mirzi, Ani, Romanu in drugim..., ki so z nami začeli, še posebej pa dr. Francetu Susmanu, ki ga žal ni več z nami. Iz vsega srca se zahvaljujemo tudi vsem ostalim, ki z nami delite svoje prispevke, članke, razmišljanja, novice, pesmi in lepe misli, s katerimi nam polepšate marsikateri trenutek in nam in bralcem pomagate, da tudi osebnostno rastemo.

    Zahvaljujemo se seveda tudi našim sponzorjem, donatorjem in oglaševalcem ter medijskim partnerjem saj so z svojimi prispevki in objavami omogočili, da so Pozitivke lahko nemoteno opravljale svoje poslanstvo.

    Verjamemo, da smo z vsemi dobrimi novicami, pobudami in tudi projekti, ki so izšli izpod našega peresa spremenili vsaj majhen košček svata na bolje, vsekakor pa smo skupaj v desetih letih doživeli, veliko, veliko lepih stvari in čudovitih trenutkov in spoznali veliko dobrih ljudi, kar pa je tudi glavni namen ustvarjanja Pozitivk.

    Vsem en velik hvala!

    Ps: Oglete si čestitke in komentarje, ob 10 obletnici >;>

    .............................

    lp, boro

    http://www.pozitivke.net/

    avatar

    14.05.2012. (09:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...