Komentari

sveosvijetuprijenasiokonas.blog.hr

Dodaj komentar (48)

Marketing


  • blade777

    Interesantno štivo, dobar podsjetnik i, svakako, pregršt informacija interesantnih za povijest naših krajeva.
    I na kraju začin života-žene :)

    avatar

    08.05.2012. (17:39)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    @ blade777

    hvala na posjeti i čitanju iako je za neke poput ovog anonimnog komentatora iz Miljevaca zamorno, žene su za kraj ali jasno pokazuuje da su one te koje su krojile svjetsku povijest radi njih su počinjali ratovi ;)

    @ miljevci dragi

    vjerujem da tvoje mišljenje ne dijeli većina stanovnika Miljevaca, ali ti u svojim komentarima i dalje ne odustaješ od vrijeđanja i napadanja određene blogerice. Već sam ti spomenuo kako da to riješiš, da probaš imati vlastiti život, nemoj zatrovati ovaj prostor, pogotovo kad su ti zamorni tekstovi, jednostavno ih preskoči, ajde dalje, u cijeloj pjesmi nisi uopće komentirao ovaj tekst, spomenuo si Miloševića, a on je bio jedan od onih koji su pokušali uništitit muslimane u zadnjem ratu izbrisati ih sa lica zemlje. U tome mu je pomagao i Tuđman koji nije bio svjestan povijesne činjenice da su muslimani porijeklom Hrvati i da je cijela BIH povijesno Hrvatska. Umjesto da ide u savezništvo sa muslimanima on je likvidirao one koji su bili za savezništvo kao npr Parađik, Kraljević itd. a Radovanu Karađiću prodavao naftu u vrijeme rata.
    To spominjanje Miloševića jedino možda može se dovesti sa postom u vezu na ovaj način kako sam ja napisao ali i to je nategnuto, moje je mišljenje da je tvoja želja bila prije da vrijeđaš druge blogere koji su te blokirali i mogu reći da su bili u pravu. Ponavljam ako nemaš ništa reći na napisano, ako ti je čak i zamorno čitati, preskoči i idi na druge blogove ili samo pozdravi a nemoj čitati ako je dosadno, ali NEMOJ VRIJEĐATI OSTALE BLOGERE

    avatar

    09.05.2012. (18:05)    -   -   -   -  

  • nečmenjanka

    Poštovanje..
    Ovaj Vaš zanimljiv post o povijesti muslimanske religije i običaja , s
    kojom sam i sama upoznata , ukazuje nam na zajedničke teološke
    korijene jevrejsko - kršćansko - islamske tradicije.
    Sve navedene strane su se usredotočile na razlike , koje su kroz
    stoljeća produbljivale , umisto da su sjedinile ove tri međusobno povezane tradicije.
    Zato i jesmo tu di jesmo , duhovno opustošeni i učahureni u svoje
    male ovozemaljske živote , nevideći ono najbitnije - Bog je jedan
    i svi će mo na kraju prid njegovo pravedno lice...

    Dovidova

    avatar

    12.05.2012. (01:26)    -   -   -   -  

  • blade777

    @Voyager-nova generacija,
    Ne slažem se s tvojom tezom. Žene nisu započinjale ratove, nego je to činio ego glupavih muškaraca.
    Svjetsku povijest kroje oni koji su okosnica glupave politike-glupi, zli ljudi.

    Što se tiče zločestih komentara:
    Već sam na blogu "Bastet" napisao(kada ju je spomenuti vrijeđao); pustite čovjeka, nek se raduje, ako mu je to jedini užitak i radost koju u životu može osjetiti(najbolje je ignorirati, a ako je jako bezobrazno,trajno izbrisati).
    Zamislite tako isprazan i monoton život. To je gore od najgore kazne.
    Probaj mu pomoći, a ako ne možeš, onda ga ignoriraj.

    avatar

    12.05.2012. (10:44)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    @ nečmenjanka

    hvala na posjeti,
    da imamo zajedničko puno toga a ono osnvno vjera u jednoga Boga, Abrahama praoca vjere i u biti prvoga pravoga vjernika koji vjeruje Bogu sve što mu Bog kaže, kad bi mi bar imali zrno Abrahamove vjere svijet bi bio puno bolji. Ali je isto činjenica da imamo i nepremostivih razlika i ne treba bježati od toga ali treba težiti kao Božjim milosrđem i Ljubavi, onda kada imamo Ljubavi poštujemo i druge i drugačije, dozvoljavamo vršenje religijskih obreda one vjerpoispovijesti koja je na tom teritoriju manjina, učimo od drugih i zajednički nastupamo kada branimo vrijednosti koje nam je Bog ugradio u savjest a koji su nam svima zajednički. Zato mi je drago zajednički nastup kojim se suprostavlja nastupajućoj civilizaciji smrti koja se propagira brutalno smrt umjesto života i poalko na zapadu ozakonjuje pobačaj eutanaziju, umjetnu oplodnju, gay brakove, a uskoro će vjerojatno i pedofiliju.
    PS. Drago mi je kada npr u Blebiurgu svoje predstavnike pošalje islamska zajednica ;)

    @ blade777

    ajde da se ne kontriramo baš u svakom postu, ja sam možda ono malo napisao nabrzinu jer sam nedavno slušao izjave kako su muškarci krivi za ratove i da se žene pita da ne bi bilo ratova. S druge strane isto tako se piše da se vode ratovi radi vjerskih razloga, a to je sve jeftina demgogija, istina je malo drugačija. Ratovi se započinju radi interesa, da ne idemo dalje pogledaj u postu primjer križarskih ratova koje sam naveo i kako se za račun Venecije opustošen i porobljen Zadar, onda čitaj o pljačkama u Jeruzalemu i Konstatinipolu umjesto da se iz vjerskih razloga kad se oslobodio Konstantinopol pametnom diplomacijom i molitvom Duha Svetoga ujedinimo sa istočnom braćom, vrši se pljačka i ponižavanje koje nas razjedinjuje i evo skoro tisuću godina iza još uvijek se nismo ujedinili sa pravoslavnom braćom.
    A što se žena tiče pa najviše ratova se vodilo radi njih, možemo reći kako ti kažeš radi muškoga ega, muškarac poželi neku ženu i sve učini za nju, ide u rat one su puno manipulirale iza scene na dvorovima. A zašto je Henrik odvojio čitavu Englesku iz jedinstva Katoličke Crkve nego radi žene. Nakon toga su uslijedila strašna progonstva vjernih kršćana koji su ostali vjerni Isusovom namjesniku na zemlji papi, a sam je sebe Henrik onda proglasio poglavarom svoje crkve, angklikanske i evo dana danas je engleska kraljica poglavar anglikanske crkve. U nekim ograncima te crkve su čak počeli i rediti žene, pa su neki opet počeli sklapati gay brakove itd.
    Primijetiti ćeš da se žene dariva i miti i u ovome postu jer one imaju utjecaj na vezire i sultane, eto u tome je smjeru išla moja izjava ali naravno da je malo i glupo o ovome pričati kao o odnosu spolova, jer za rat koji je poguba ljudske prirode je osnova moć pohlepa ego i sebičnost, mane koje ne biraju spol, jer svakoga čovjeka stavkljaju na kušnju. Tako da se na kraju mi ipak slažemo tu politiku kroje zli ljudi.
    A što se drugog dijela tvoga komentara tiče, naravno da se slažem sa tobom, meni je žao što on i dalje tako piše, mi se možemo pomoliti za njega, a ako i dalje bude vrijeđao naravno da će biti brisan ;)

    LP i BB

    avatar

    12.05.2012. (17:42)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @voy
    ne "diraj" Tuđmana....ako drmamo po temeljima urušit će nam se građevina!!!
    inače da mi nisi toliko drag, bio bih puno žešći..
    ne raspolažeš sa dosta informacija

    inače sam već jednom na svom blogu pisao o jednom zborniku radova o "hrvatskom podrijetlu bh muslimana"
    ovaj bh islam nije islam iz 19-20 stoljeća

    avatar

    12.05.2012. (22:13)    -   -   -   -  

  • mirjam

    Hvala !

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    13.05.2012. (21:08)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    @ tigre

    mnogi su već dirnuli temelje i ruše kuću, ali ne boj se tko na tvrdoj stini svoju povijest piše tom nitko ne može prošlost da izbriše. Ne valja stvara ni mitove ni kultove ličnosti, Istine se ne treba bojati, možda si me poštedio ali ja imam neke zamjerke prvom predsjedniku samostalne nerzavisne i suverene Hrvatske. Ja sam ukazao na neka ubosjtva koja nisu razrješena i neće, ubijanje Srba se rješava ova ubojstva se ne rješavaju. Manolić i drugi UDBAŠI su bili glavni uz predsjednika koji nikada nije otišao na Bleiburg. Neću spominjati privatizaciju i 200 bogatih obitelji čije plodove politike danas osjećamo, ali mogu spomenuti drugu podjelu koju je proizveo stvarajući rat između juga i sjevera a mir između komunističkih zločinaca i ustaških zločinaca. Umjesto da se pomiri ljude išlo se na pomirenje zločinaca. Mira nikada nema bez Istine.

    @ mirjam

    BTB

    avatar

    19.05.2012. (17:24)    -   -   -   -  

  • crna kraljica

    Kod tebe uvijek prepuno podataka i kao da si mi pročitao
    misli napisao si post koji mi je dao neke odgovore jer proučavam
    "Povijesnu geografiju rijeke Krke".....Kartografija i svjedočanstva.
    Osmanlije su i na ovim prostorima ostavile svoje značajne
    tragove.....Cijelo Ppkrčje i danas vrvi pečatima osmanlijske
    tiranije.....Ostaviše i prezimena, znakovita i često nakaradna...
    Pozdrav, C.K

    avatar

    19.05.2012. (21:31)    -   -   -   -  

  • Dust In The Wind

    :)

    avatar

    21.05.2012. (23:21)    -   -   -   -  

  • Norra Šahini

    Drago mi je što si pisao o Islamu. Ja sam muslimanka inače. I večinu toga znam, ali valja se podsjetiti!:))) Hvala ti. :)

    Imam novi post!. Dođi:)

    avatar

    23.05.2012. (17:43)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @voy
    kad govorimo o tzv. realnom svijetu, moramo uistinu prije donošenja bilo kakvog suda, dobro razmotriti tzv realne činjenice odnosno ponuđene "mogućnosti"
    kad su neki hrvatski tzv, klekirci došli pok. kardinalu Kuhariću cinkati Tuđmana-partizana...onda im je rekao da to Crkva odavno zna..al dok je on na čelu iste to ne bu išlo u tzv. javnost

    avatar

    25.05.2012. (23:36)    -   -   -   -  

  • Grof od Ladanja

    Ovo je prezanimljivo...i drago mi je da uviđaž važnost religija u oblikovanju jedne nacije i kulture, a posebice ulogu katoličanstva u očuvanja hrvatsva u BiH...pošto i ja volim povijest, dost toga mi je poznato i od prije, no nisam znao da Sokolovića smatraju Srbinom...ja sam mislio da je on poturčen Hrvat. I još bi bilo zanimljivo da napišeš i moderno povijest Osmanskog Carstva, tj. od mira u Srijemskim Karlovcima do propasti 1918...taj njihov mentaluitet korupcije i nerada je doveo do toga, a rekao bih da se i odrazio na Srbe, a i na Hrvate...no, mislim da je na hrvatski takav menatlitet još više utjecala zajednička država s Srbijom...

    avatar

    27.05.2012. (20:39)    -   -   -   -  

  • analiza

    Voyager-nova generacija ..... blade777

    Vaši komentari postaju zanimljiviji nego vaši postovi... drago mi je da postojite rado vas pratim... ali ujedno sa da naslutiti tko razmišlja svojom glavom a tko nastupa po pravilu službe...
    Enigma na koju ti ne možeš sebi dati suvisli odgovor, počiva i miruje unutar tvojeg uma, a ja ti kroz svoje shvaćanje ne mogu pomoći. to je tvoja vlastita zadaća, sam je obavi. (blade 777)
    Voyager-nova generacija onoga trenutka kad predješ granicu unutar koje jesi spoznat ćeš stvarnu veličinu i ljepotu Božanske naravi i Njegovu višestranost u kojoj se nalazi jer On nije ničija privilegija niti počiva u dogmama gdije ga pokušaše zabetonirati...Svaki put koji vodi do Njega je ispravan put i svaki nauk koji naučava o Njemu je ispravan.... samo naše ljudske slabosti nas djele naši egoizmi pa i oni misaoni, meni je ipak draža direktna molitva Bogu u kojoj nema ceremonije ona molitva koja nastaje u srcu mom gdije Ga osjećam na načine razne.

    avatar

    28.05.2012. (14:43)    -   -   -   -  

  • insomniaX

    Malo mi bilo dugačko za čitati, pa zasad samo pozdravljam.. :)

    Vratit ću se da pročitam detaljnije, tema je zanimljiva.

    avatar

    28.05.2012. (20:11)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    @ analiza

    drago mi je da pratiš našu raspravu i da si ostavio komentar ovdje, ja se volim uključiti u raspravu kad osjetim da treba. Vidim da ti se svidjela izjava blogera blade777 i da sam ja taj koji ne razmišlja svojom glavom već valjda tuđom pa mi treba jedan klik da evoluiram i izađem iz zatucanosti u kojoj se nalazim. Ali vidiš mene u tome kliku sprečava jedna Njegova izjava A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima.
    Ja se ne mogu Njega odreći i tvrditi da svi putovi vode ka Njemu, ne može se izjednačiti Istina i Laž, Isus jasno piše o lažnim prorocima. Isus je jasno rekao Ja sam Istina Put i Život.
    Znaš li ti da je put u pakao popločan dobrim namjerama, ja vidim ljepotu Božju, i sreću, On mene ispunja, i baš kad vidim izjave tipa da treba odbaciti patnju i uzeti samo uživanje dobijem poticaj za reagiranje, jer to je čisto iskrivljavanje poruke Božje, zavođenje se moraju događati ali jao onome po kome se događaju. Nema spasenja izvan Crkve. A Crkvu čine kršteni, naravno da su mnogi krtšteni željom, mnogi nisu kršćani, ali žive kršćasntvo, žive Ljubav Božju, jednostavno nisu imali priliku upoznati Isusa, ili su samo upoznali kršćane koji su u službi Zloga, pa ne mogu vidjeti poruku Isusovu, Bog ih spašava jer su kršteni željom, ali to je posebna tema. Ali tvrditi da nije važno koji put da sve vodi spasenju, je zamka Zloga. Npr netko tko priča o reinkarnaciji npr i netko tko priča o Uskrsnuću govore o 2 koncepta koji su dijamtralno različita ne mogu biti oba istinita. Jedan je sigurno LAŽ. A zna se tko je otac laži, i o tome nam Isus govori. Neke stvari se NE MOGU spajati, ne može se služiti dvojici gospodara. Bog nas izabire i dolazi do nas, kuca na naša vrata tj naše srce, na nama je da ga prihvatimo, to je naša slobodna volja, otvorena srca i naravno da je temelj svake molitve srce, i tko mu otvori srce prihvaća ga u potpunosti, nijedan čovjek nije otok mi smo zajednica a ta zajednioca se zove Crkva, kada idemo na zajedničke molitve i Euharistiju sakramente koje nam je ostavio Krist da se borimo protiv Zloga, ne gledajmo u drugim ljudima njihove slabosti i mane već vrline i vrijednosti.
    LP i BB

    avatar

    28.05.2012. (20:26)    -   -   -   -  

  • blade777

    Različitosti i suprotnosti među religijama koje čovjek napravi, a najviše zbog neshvaćanja i pogrešnog tumačenja Svetog Pisma i drugih Svetih Zapisa, koji su ostavljeni ljudima kao vodilja kroz život, a zbog uvezenog nerazuma, postaju kočnica realizacije boljitka.
    I dalje klečimo pred nerazumom i pljujemo u lice istini, koja je čista i poput najveće vrijednosti vazda svijetli unutar našeg uma, okupana savješću, prožeta duhom dobra-uvijek dok smo duhovno budni,pomaže nam i daje život.

    1.Ljubi Gospodina, Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svim umom svojim.
    2.Ljubi bližnjega svoga kao i samoga sebe.


    "Nikad ne čini drugom što ne bi želio da drugi učini tebi"

    Zar je to tako teško za razumjeti, zar treba i dalje komplicirati i tražiti opravdanja za vlastitu nezasitnost materijalnim vrijednostima.

    Zar i dalje ima mjesta za bilo kakve različitosti u glavnoj biti svih religija, zar i dalje moramo biti gluhi i slijepi, tumarati u ovom preljepom svijetu, a da i dalje, takvi zbog zabluda, ne pridonosimo konačnoj pobjedi dobra?

    avatar

    30.05.2012. (08:55)    -   -   -   -  

  • crnakraljiceprnemti

    Voyagere,koristiš se besplatnim hrvatskim blogom a klevetaš i laži poturivaš prvom hrvatskom predsjedniku.I zar te nije sram?Ne virujem da jest jer da srama imaš ovo nebi ni beljezgao.Hrvatske vojske da nije bilo od Cazina,Bihaća i cile one Krajine danas nebi bilo ništa.Zadesila bi ih ista sudbina ki Srebrenicu...
    Vidim da si u mnoge stvari neupućen,ja sam hvalio Tuđmana a pivaj i ti o svom Aliji ako znadeš i ako je zaslužio uopće...
    Saberi se...

    avatar

    01.06.2012. (19:09)    -   -   -   -  

  • crnakraljiceprnemti

    MAJKA MUJU ŠIŠALA NA STRUJU!
    Ahahahahahahaha...

    avatar

    02.06.2012. (05:55)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    @ blade777

    treba se čuvati lažnih proroka, o njima nam piše u Svetom Pismu, a da ne bi pogrešno tumačili Pismo imamo Crkveno Naučiteljstvo i Nauk Svete Katoličke Crkve. Mnogi će lijepo pričati, odbacivati žrtvu a nuditi samo uživanje, a to je samo bijeg od borbe. Mladi naraštaj uvjeravaju da borba više ne postoji. Riječ “borba” za mnoge je kao crvena boja za bika; više se ne žele boriti i pozivaju se na “vječni mir”; odriču se borbe i uvode “ljubav” umjesto borbe. Oni govore: “Zlo ne postoji”! i stoga prema njihovu mišljenju više ne postoji nikakav razlog za borbu.
    Pred očima im je blistava iluzija: nezadrživi i bezuvjetni “progres” čovječanstva za uvijek bolje, uzvišenije, za sve veću sreću, bez borbe i za puni mir, bez napada i uza sva prava, za zahtjeve i radosti... Prijatelju, kako je to strašna utvara za mlade ljude! Oni više nisu pripremljeni da se bore za slobodu duše, za rane i odricanja. Oni samo žele da im je ugodno, toplo i da su siti; tko im obeća blagostanje i sigurnost, toga slijepo slijede. Žele sve posjedovati, jer im je sve obećano.

    No onaj tko se više ne želi boriti za dobro, podleći će zlu; tko se plaši
    rana, nikada neće pobijediti; tko se sa strahom odvraća od svake žrtve, taj dopušta da mu sotona propisuje djelovanje.

    avatar

    03.06.2012. (16:54)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    @ Grof od Ladanja

    hvala na komentaru, bio sam na drugom blogu na nekim raspravama pa ti nisam stigao odgovoriti. Da Sokolović je pravoslavni Srbin a mi se ne kitimo tuđim perjem kao neki drugi. U prošlim postovima sam pisao o povijesti Hrvata o Crvenoj Hrvatskoj koja se prostirala do Drača, pa kasnije i o porijeklu današnjih Crnogoraca, još prije sam pisao o porijeklu Hrvata. Ovdje u ovome postu se vidi način na koji se islamiziralo stanovništvo koje je kasnije stvorilo homogenu zajednicu i u vrijeme druge Jugoslavije su pod narodnost pisali muslimani a u ratu 90 tih su proglašeni Bošnjaci. O tome bi se dalo pisati ali sada su Bošnjaci realnost i najmlađi narod na Balkanu i to treba poštovati.
    Što se Srba tiče kolijevka njihove države je Kosovo, kao što je kolijevka naše države Dalmacija. Jedan kuriozitet, kod njih je često ime Tomislav, a to je zahvalnost hrvatskome kralju Tomislavu koji ih je spasio kad su bili u sukobima sa Bugarima, o tome sam nešto napisao kada sam pisao o kralju Tomislavu. Kasnije se razvila jaka srednjovjekovna srpska država i na čelu sa dinastijom Nemanjića da sad ne pišem i srpsku povijest. 1217. papa Honorije III. daje dozvolu da se Srbija proglasi kraljevstvom. Dvije godine kasnije Rastko Nemanjić tj. Sveti Sava postaje prvi srpski arhiepiskop. Na najvećem vrhuncu moći Srbija je bila za vrijeme cara Stefana Dušana, kada je obuhvaćala teritorij današnje Srbije (bez Vojvodine), Crne Gore, južne Dalmacije (bez Dubrovnika), Albanije, Makedonije, Tesalije i Epira.
    Dakle na najvećem vrhuncu je Srbija bila do Neretve, bez Dubrovnika koji je priznavao određeno kratko vrijeme srpskog suverena kao što je kasnije priznavao stoljećima sultana za suverena i plaćao danak, o čemu sam pisao i u ovome postu. S druge strane Vojvodina nije srpska a kamoli Vukovar o čemu čujemo zadnjih dana nebulozne izjave sa najviših mjesta.
    Nakon velikog kososovskog boja 1389 Osmanlijama me se otvorio put u Srbiju i kasnije je nakon Srbije i Bosna šaptom pala. Na cijelom okupiranom području je službena religija bio Islam o tome sam pisao i toj teškoj situaciji za sve kršćane. U Milodražu, između Fojnice i Visokoga, 28. svibnja, turski sultan Mehmed II. Osvajač, na traženje fra Anđela Zvizdovića, koji je zatražio slobodu vjerskog rada i slobodno ispovijedanje vjere katolicima u Bosni, izdao svečanu povelju - Ahd-namu - kojom je franjevcima zajamčio slobodu rada "u mom carstvu", da se izbjegli franjevci mogu slobodno vratiti.
    Dok su katolici potjecali skoro potpuno od autohtonog stanovništva, pravoslavni dio pučanstva su bili Vlasi i Srbi koji su se, zaštićeni turskim sustavom "milleta" (Osmanskom carstvu veći dio tog perioda nije prijetila opasnost od neke pravoslavne vojne sile, pa su bili benevolentni prema srpskoj pravoslavnoj Pećkoj patrijaršiji, za razliku od Katoličke crkve i njenih pripadnika, koji su bili "najsumnjiviji" vjerski element uslijed trajnog ratnog stanja između Osmanlija i katoličkih država kao Habsburškog carstva, Venecije (manjim dijelom), te Španjolske i raznih europskih kondotijera) širili iz postojbine u Podrinju, istočnoj Hercegovini i Crnoj Gori na ratom opustošena područja Turske Hrvatske (sadašnja Bosanska krajina). Muslimani su većinom potjecali od autohtonog katoličkog (dijelom i "krstjanskog", koje je posve nestalo turskim osvajanjem) stanovništva koje nije moglo izdržati pritisak vjerskih progona, te, manjim dijelom od islamiziranih pravoslavnih Vlaha i doseljenih Albanaca, kao i turskih i drugih azijskih doseljenika (općenito se smatra da ta kategorija nije pretežno zastupljena u etnogenezi Bosanskih Muslimana).
    Zbog te minimalne slobode koju su imali pravoslavni vjernici za razliku od katoličkih mnogi su kršćani prihvaćali pravoslavlje, a SPC je sve pravoslavne proglašavala Srbima. Tako su potpuno asimilirali Vlahe pa su proglasili i Crnogorce i Makedonce Srbima. Njih nisu uspjeli asimilirati do kraja iako i danas u Crnoj Gori oko 40 posto građana se izjašnjava Srbima. U vojnoj krajini su se naseljavali pravioslavni vjernici koji su pobjegli od turskog jarma. Tako imamo dosta Srba koji su u odnosu na maticu zemlju preselili na zapad i tako je nakon srpskih ustanaka i buđenja nacionalne svijesti oslobađanja od turske okupacije došlo do ideje ponovne uspostvae Velike Srbije. Pošto se na istok nije moglo sad su se planovi okrenuli na zapad, pa umjesto Albanije i dijelova Grčke sad se snivaju planovi o BIH i dijelovima Hrvatske, Načertanije. U konačnici danas imamo Srbiju koja nema srce svoje zemlje Kosovo, ali ima Vojvodinu koja ekonomski gledano za budući razvoj države ima veći potencijal od Kosova. Ali neki još žive u prošlosti i ne prihvaćaju realnost a to može samo uzrokovati nove ratove.

    avatar

    03.06.2012. (17:45)    -   -   -   -  

  • blade777

    @Voyager-nova generacija,
    Nije li to tvoje izlaganje suprotno Kristovom nauku, opisano kroz upute, vazda primjenjive?
    - "Tko tebe kamenom, ti njega kruhom."
    - "Udari li te netko po obrazu, okreni mu drugi."
    - "Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem".
    U Kristu je zavičaj mira. (izvorAd maiorem Dei gloriam)

    Boriti se mogu jedino protiv zla u sebi, a to je onda onaj famozni mač koji nam je ostavljen po Kristu, koji nije usmjeren protiv nikoga drugog do samo zla u nama, s kojim zlom se mi tako teško upuštamo u bitke. Jer, di bi to bili mi, mi smo kakti savršeni, nedostupni zlu.
    Malo više samokritičnosti nam treba, svakome ponaosob, a onda ćemo sasvim jasno uvidjeti gdje je problem.

    Imaš jako dobro sažete dijelove iz Svetog Pisma, na stranicama link
    Znam da često proučavaš Bibliju i da ti je mnogo toga jasno, ali dobri sažeci nisu nikada na odmet.

    Nemoj me krivo shvatiti, ako je potrebno boriti se, ja sam prvi za borbu, ali tu nije riječ o takvoj vrsti borbe, tu nikakva sila ne pomaže, a najjače oružje u ovoj vrsti borbe je Ljubav.

    avatar

    03.06.2012. (17:58)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    @ crna kraljica

    draga kraljice, drago mi je da pronađeš zanimljive informacije na blogu, i drago mi je da se na tvome blogu razvila zaninmljiva rasprava ali zbog nje sam onda malo zapustio i ovaj blog pa kasnije napisao ovaj komentar grofu jer nisam imao vremena prije, čitamo se opet za zanimljivim temamam i komentarima,

    LP

    @ Dust in The Wind

    LP i BB

    @ Norra

    Selam Alejkum

    hvala ti na posjetama ti si jedno veliko plemenito ljudsko biće, drago mi je navratiti kod tebe i uključiti se u raspravu, mnogima predlažem da odu na tvoj blog i čitaju tvoj život, to je primjer vjere i hrabrosti, svima nam trebaš biti primjer.

    Drži se

    BB

    @ insomniaX

    hvala na posjeti,

    čitamo se

    @ tigre

    prijatelju, ja ne osuđivam ja sam iznio činjenice, ti možda idealiziraš prvog hrvatskog predsjednika, a ja mu vidim i zamjerke, ja sam svjestan da ništa nije crno bijelo, nemoj ništa zamjeriti

    @ Mirče

    u nazivu bloga ti je uvredljiv nick, izgleda kao da ti živiš samo na mržnji, ja iznosim činjenice, a tebe bi molio kao što sam te nedavno zamolio da ne vrijeđaš blogere da ne vrijeđaš niti narode niti pripadnike drugih vjerskih konfesija kao što si ovdje pokušao muslimane i Bošnjake vrijeđati. Ako se ponovi vrijeđanje nekog blogera ili vrijeđanje neke nacije vjere ili nekog drugačijeg mišljenja različitog od tvoga brišem komentare. Eventualno možeš vrijeđati mene ako ti to nešto znači, ali se nadam da ćeš poslušati moj savjet i pokjušati naći mir sa Isusom

    LP i BB

    avatar

    06.06.2012. (22:10)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    u svakom slučaju, u tebe se na jednom jestu može naći puno zanimljivih informacija.

    Bismi Llah Al Rahman Al Rahim
    El Hamdu Lillah Rabi Alamin Al Rahman
    Al Rahim
    Maliki Jaumi Al Dini
    Ijaka Nabudu Ua Iaka Nastain
    Ihdina Sirat Al Mustekim
    Sirat Al Zine Nanite Alejhim Gajr
    Al Magdubi Alejhim Ua La Al Dalin


    gornje se sa arapskog obično prevodi na dva načina. prvi je:

    U ime Boga milostivog, samilosnog.
    Hvala Bogu, gospodaru svjetova.
    Milostivom i samilosnom,
    Vladaru sudnjeg dana.
    Samo Tebe obožavamo
    I samo od Tebe pomoći tražimo.
    Uputi nas na pravi put,
    Na put onih kojima si darovao milost svoju
    A ne na put onih koji su protiv sebe
    Srdžbu izazvali i koji su zalutali.


    drugi je:

    Hvala i slava Bogu, gospodaru svjetova,
    Sveopćem dobročinitelju,
    Milostivom gospodaru sudnjega dana.
    Samo Tebe obožavamo
    i samo od Tebe pomoći tražimo.
    Uputi nas na pravi put,
    Na put onih dobrih Tvojih stvorenja
    Koje si obasuo neiscrpnim obiljem blagodati Svojih,
    I na koje se nije izlila srdžba Tvoja i gnjev Tvoj.


    koji je od njih ispravan? naravno, po tvom mišljenju.

    avatar

    09.06.2012. (22:51)    -   -   -   -  

  • crna kraljica

    Ah te Osmanlije, još su kod tebe dragi prijatelju...
    Morat će mo u boj...u boj.....

    avatar

    09.06.2012. (23:29)    -   -   -   -  

učitavam...