Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • borivoj

    „NE ZIVJETI OD LJUBAVI,

    VEC ZIVJETI ZA LJUBAV”. Ninon De Lanklo







    Dragi prijatelji,

    Ima kod Karla Sandberga jedna pjesma koja nosi naslov, koliko me sjecanje sluzi, TUMAČENJE LJUBAVI. I u njoj se kaze kako ljubav NE TRAZI NISTA. Jednako tako nam govori o poeziji (a svaki susret s Bogom je susta poezija) i poruka bjelokulske pjesme za danasnje tihovanje. Ni poezija, kao ni ljubav, ne trazi nista, ona SOBOM CINI OZRACJE, a fluidi ozracja se ne daju uhvatiti u krletku rijeci:







    75. PROSETAH S TOBOM



    Prosetah s tobom, korak, dva,

    na istok, zapad, sjever, jug.

    Zavirih s tobom, na tren, dva,

    u izloge razmetnih, u otpatke odbacenih.

    Podigoh zastor, za prst, dva,

    sa srama uglednih i s razloga suludih.

    Popih s tobom, gutljaj, dva,

    u baru pod mjesecom, na putu za sunce.

    Pogledah li te jednom, dvaput,

    rekoh li ti rjeccu, dvije...

    te si posla za Mnom ni na sjever, ni na jug,

    ni na zapad, ni na istok...

    ni izmedju, ni okolo... vec samo za Mnom.



    A Ja bas i ne znam sto ti rekoh

    onomad, na mjesecini,

    dok smo pili pjenusac sunca.





    „Bijela kula”, knjiga 51. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    18.04.2012. (08:09)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Devedesetih godina, nakon smrti supruga, još neko vrijeme sam vodila naš privatni posao. Iako sam svakodnevno dobivala signale da tu nema budućnosti, ustrajavala sam misleći nešto će se dogoditi, sutra će biti bolje, nisam htjela priznati i odustati, jer sam odustajanje doživljavala kao osobni bankrot. Tako to biva kada se poistovjetimo sa našim poslom, a mi naravno nismo naš posao.

    Proljeće 1998 godine sam dočekala potrošena; financijski, energetski, emocionalno na nuli, a svijet oko mene mi se činio bezličan, siv. Ogromnu brigu, zapravo paniku, mi je stvarala stalna misao kako do kraja odraditi ulogu roditelja.

    U takvom totalnom rasulu sam se susrela sa dragom mi osobom, kojoj je bio dobro poznat moj optimizam i energija, a sada je ispred sebe imala ruševinu. Nije me pitala što mi je, razgovarale smo o nebitnim stvarima i dogovorile sutradan kavu. Došla je i pored mene stavila kutiju Zelene energije, sa najkraćim mogućim komentarom „ pij dvije kapsule dnevno“. Poznato mi je bilo njeno poimanje svijeta, kao i njen životni stav da, ako je moguće, ljudima pomogne, a ako nije da se ne petlja i bila sam sigurna da ovu odluku nije donijela olako, niti iz neke osobne koristi, nego samo i jedino zato da mi pomogne prebroditi krizu, da izbjegnem moguće tjelesno oboljenje koje obično okruni takve životne stresove.

    S punim povjerenjem sam isti dan počela uzimati Zelenu energiju. Promjena na bolje se vidjela već nakon nekoliko dana, ali što je čovjek, nisam mogla povjerovati da je to rezultat od te dvije male kapsulice nečega. Nisam ni znala što pijem.

    Vratila mi se energija i optimizam, svijet oko mene je ponovo bio u bojama. Dobila sam posao u dobroj firmi. Ujutro bi se ustajala puna pozitivnog očekivanja. Svejedno, dosta vremena mi je trebalo da svu tu dobrobit pripišem algama. Mislila sam na placebo efekt i slično, jer mi je bila nevjerojatna tolika snaga tih malih biljčica i nisam bila sigurna ponuditi ih nekome, pa niti u potrebi.

    Nakon nekog vremena, u ruke mi je, na čudan način, došla knjiga „ Zelene zrake svjetlosti“ dr. Petera Naydenova i tada sam shvatila do kakvog blaga sam došla.



    Snaga ove sićušne biljke me podsjeti na priču o Aladinu, koji kaže „Sezame otvori se“ i vrata pećine, u kojoj je neprocjenjivo blago, se otvore. Koja je poruka ove priče? Je li pećina zapravo sjeme sezama, jer pogled na nutritivni sastav sezama otkriva prepunu riznicu hranjivih sastojaka. Odličan je izvor bakra, mangana, kalcija, magnezija, željeza, fosfora, cinka i dobar je izvor selena, a od vitamina je izvrstan izvor tiamina B1, piridoksina B6, niacina, folne kiseline, a dobar izvor riboflavina. U sastavu sezama nalazi se i 11,8 g dijetalnih vlakana i 714 mg fitosterola. Među nutrijentima su sezamin i sezamolin, koji pripadaju grupi dijetalnih vlakana zvanih lignani, a oni snižavaju kolesterol i krvni tlak, te povećavaju razinu vitamina E. Sezamin također štiti jetru od oksidativnih oštećenja. Sjemenke sadrže 45-60% ulja koje se koristi u kuhinji, a njegova vrijednost je u tome da ulje unutar sjemenki predstavlja mješavinu estera glicerola s oleinskom i linolenskom kiselinom (omega-6 masne kiseline). Ulje sadrži vitamine A, B1, B6 i E. Vrlo je stabilno zbog sadržaja antioksidansa sezamola. Sezam se preporučuje konzumirati uz hranu kao što su žitarice ili mahunarke kojima poboljšava aminokiselinski sastav. Ako se koristi sirova, na primjer uz žitarice u doručku, neposredno prije upotrebe, sjemenke kratko samljeti.



    Recenziju knjige „Zelene zrake svjetlosti“ je uradila dr. Jadranka Komadina-Gačić, liječnik, homeopat, nutricionista i algoterapeut. Kontaktirala sam je i ona mi je ispričala o odličnim iskustvima, posebno sa AFA algom kod nje same, njene obitelji, a pogotovo kod njenih pacijenata.

    Nekako u to vrijeme se razboljela moja starija kćer. Nakon pretraga je utvrđeno da ima kolitis i toliko jaku trombocitopeniu da je liječnica posumnjala na lupus, što hvala Bogu nije bila istina. Tada sam odlučila i na isti način kao što sam ja dobila alge tako sam dala i njoj, kutiju ispred nje i „ evo ovo ćeš piti“. Za samo mjesec dana su trombociti sa vrijednosti 50 došli na 140, a za 2 mjeseca se osjećala savršeno, bez kolitisa i trombocitopenije. Nije redovita u uzimanju algi, a kako je zdrava i dobro se osjeća, ja je ne silim, iako znam da je nešto u njenom načinu života dovelo do bolesti koju je imala i bez kvalitetne prehrane, bez algi, moguće da će organizam ponovo patiti. No, neke odluke čovjek mora sam donijeti.

    Njeno ozdravljenje me je, naravno, ohrabrilo.

    Moja mlađa kćer je bila od rođenja jako anemična. Iscijedila sam tone mrkve, jabuke i cikle, pila je željezo i ništa. Naročito svako proljeće bi prolazili iste probleme sa zdravljem.

    Već sa tri mjeseca uzimanja AFA alge, iako je upravo bila krenula u vegetarijanstvo, njene krvne vrijednosti su bile odlične. Otišla je na studij i sa algama rješavala sve od manjkave prehrane do zahtjevnog studiranja. Danas još uvijek uzima redovito AFA algu, sada je kombinira sa

    avatar

    18.04.2012. (08:11)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ... Danas još uvijek uzima redovito AFA algu, sada je kombinira sa Sea power i kompleksom masnih kiselina, a žitarice za doručak obogati bananom i Lighten up-om. Doručak joj je najvažniji obrok, nakon čega ode na posao i uz druge obaveze, vraća se tek kasno na večer. U toku dana jede kako stigne, ali uz alge vrlo lagano nosi dan.

    Moram spomenuti i mog psa Batlera, kojemu je dok je još bio mali potvrđena epilepsija. Dobio je terapiju - tablete, koje su ga otupljivale, nije više prštao od sreće kao ranije i ja sam odlučila da mu umjesto toga dajem AFA algu. Nisam bila sigurna da će se riješiti njegov problem epilepsije, ali će mu, u svakom slučaju, dobro doći za ukupno zdravlje.

    Svaki dan bi 1 AFA kapsulu istresla u njegov uobičajeni obrok. AFA alga je učinila svoj posao u ovoj maloj dragoj glavi. Napadi su prestali i moj Batler je postao čak pametniji i radosniji.

    Shvativši snagu AFA alge dala sam si zadatak da moja saznanja o toj dobrobiti dođu do što većeg broja ljudi. To je moj doprinos kvaliteti življenja na našoj planeti.

    Dragi ljudi, razumijem vaše strahove i nepovjerenje u poplavi čudesnih lijekova i namirnica, kojima smo svakodnevno bombardirani, ali ako se ipak odlučite za alge nemojte u kratkom roku odustati, dajte sebi šansu i pokušajte ih koristiti bar 3 mjeseca, jer i onda kada nemate neke vidljive rezultate, vjerujte alga iza kulisa radi svoj posao. Onima koji su imali strpljenja i prepoznali sve dobrobiti mikro algi, posebno AFA alge, to je svakodnevna namirnica u njihovoj prehrani.

    Hvala puno na čitanju i na vašim komentarima, ali također i oprostite ako vam moji tekstovi remete vaš „šesnaesterac“. Vaša želja je meni zapovijed.



    Želim vam puno mudrosti, zdravlja i radosti.

    Ana

    avatar

    18.04.2012. (08:12)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ako se nista i ne dogodi, lijepo je!

    Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore.

    Mi smo ono što uvijek ponavljamo.

    MOLIM PROČITAJ PAZLJIVO PRVI RED.

    Ako te Bog stavio u nešto, on će te i provesti kroz to.

    U sretnim trenucima slavi Boga.
    U teškim trenucima traži Boga.
    U tihim trenucima obožavaj Boga.

    U bolnim trenucima uzdaj se u Boga.
    U svakom trenutku zahvaljuj Bogu.

    Kažu da ćeš, ako ovo proslijediš, doživjeti čudo.
    Prosljeđujem.
    Jednostavno zato što je tako lijepo. (A kome ne bi dobro došlo
    čudo?)

    ANĐEO ČUVAR

    Proslijedi ovaj mail isti dan kada ga primiš.
    Može zvučati čudno, ali mail si primio/la u pravo vrijeme.
    Mi vjerujemo u nešto kada se to već dogodi. Anđeli postoje,
    samo ponekad oni

    nemaju krila i zovemo ih prijateljima.
    Ti si jedan/na od njih.
    Nešto predivno dogodit će se Tebi i Tvojim prijateljima.

    Sutradan u 09:15 neko će Te nazvati i kazati nešto što si dugo
    čekala/o da čuješ...

    avatar

    18.04.2012. (08:14)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Božanstvena lavanda

    Božanstvena? O da, jest.

    Za početak, osvrnimo se na njezinu boju.

    Ljubičasta je, što je boja krunske čakre, mjesta gdje se sastajemo s najvišim oblikom duhovnosti, gdje se vrhovna kozmička mudrost sjedinjuje s našom duhovnom i tjelesnom prirodom.

    Pritom imajmo u vidu da je ljubičasta boja u osnovi mješavina crvene i plave, odnosno, boje nagona i boje umnih sposobnosti.

    Je li to, uistinu, slučajno? Ne, nije, jer priroda ništa ne čini slučajno, a radi li se o lavandi, stječe se dojam da je stvorena upravo s ciljem iscjeljivanja duha i tijela.

    I više od toga, kako bismo uz njezinu pomoć postigli duhovni i tjelesni sklad kojemu svi težimo. Odnosno, cjelovitost, a za takvo što nužno je i tijelo i duh očistiti od brojnih otrova koje svakodnevno svjesno ili nesvjesno upijamo.

    I tu dolazimo do čistoće. Ime lavanda potječe od latinske riječi lavare, što znači pranje ili kupanje, ukratko, pročišćenje.

    Pročišćenje tijela i duha

    Cvjetovi lavande od davnina su se koristili u kupkama, u svrhu pročišćenja tijela i duha.

    Grci su smatrali da ova biljka dobro djeluje na širenje umnih sposobnosti, pa su imali običaj premazivati uljem od lavande čelo i tjeme.

    No čini se da je Diogen, filozof poznat po svojoj mudrosti, u određenom trenutku došao do zaključka kako ga je znatno bolje utrljati u stopala i noge, jer na taj način, njegov miris će se odozdo širiti prema gore, tako da će njime, najzad, biti obavijeno cijelo tijelo.

    Otada pa nadalje, ulje lavande koristilo se upravo na taj način, što je, metafizički gledano, nadasve smisleno, budući da tako povezujemo naša niža energetska središta s višima, čime je zajamčen pravilan protok energije i ukupan sklad.

    Razlog zbog kojeg lavandu s punim pravom možemo nazvati božanstvenom, krije se i u univerzalnosti njezine primjene.

    Već približno 2500 godina, ta grmolika biljka podrijetlom s grčkih otoka, učestalo se koristi pri liječenju unutarnjih i vanjskih tjelesnih boljki, a zahvaljujući blagotvornim umirujućim svojstvima, odlično djeluje i na psihu, te stanja poput nesanice, depresije i anksioznosti.

    Rimljani su imali običaj u vodu za pranje rublja stavljati lavandu, što je, obzirom na njezina antiseptička i antibakterijska svojstva bio nadasve mudar potez, osobito pri pranju rublja brojnih ranjenih vojnika.

    Znatno kasnije, u vrijeme kada je kuga vladala Europom, mnogi su se spasili od sigurne smrti tako što su pri kontaktu s drugim ljudima, nos i usta zaštitili rupčićima natopljenim lavandinom vodicom.

    Zahvaljujući blagotvornim svojstvima sprječavanja infekcije, lavanda je, u nedostatku drugih lijekova, tijekom oba svjetska rata često korištena pri dezinfekciji rana.

    Svestrana lavanda pomaže i pri uklanjaju boli. Njezin blag miris općenito smiruje, opušta i otklanja osjećaj napetosti, pa se eterično ulje lavande može koristiti i za masažu, a pouzdano pomaže kod reumatskih bolova i bolova mišića.

    Eterično ulje lavande jedno od rijetkih koje se može nerazrijeđeno nanositi na kožu. Budući da potiče njezinu regeneraciju, odlično je sredstvo pri iscjeljivanju rana i ožiljaka, te akni, ekcema i opekotina.

    Lavanda je korisno pomoćno sredstvo u liječenju svih bakterijskih i gljivičnih infekcija kože.

    Eteričnim uljem lavande možemo se poslužiti i za inhaliranje, tako što ćemo nekoliko kapljica nakapati u posudu vruće vode. Time ćemo pročistiti dišne putove i osvježiti cijeli organizam.

    Svestranost lavande

    Jastučić punjen lavandom osigurat će lak i miran san. A sudeći po drvenom običaju koji nalaže da se netom vjenčanim parovima uz uzglavlje bračne postelje stavi buketić cvjetova lavande, i uzbudljive trenutke u dvoje.

    Osvrnemo li se i na legendu prema kojoj je upravo lavandina vodica pomogla Kleopatri pri zavođenju Cezara i Marka Antonija, mogli bismo zaključiti da ta čudesna biljka posjeduje i afrodizijačka svojstva.

    Pa čak i u hrani, jer osim zavodljivog mirisa, ima i delikatan okus, uslijed čega se od davnine rabi kao začin u slatkim i slanim jelima.

    Od nje je također moguće pripraviti ukusan čaj koji će pomoći za smirenje i pri reguliranju želučanih tegoba.

    A od nje možete načiniti i ukusan sirup, te ga, razrijeđen vodom, koristiti kao osvježavajući napitak ili kao dodatak različitim koktelima, voćnim salatama, sladoledima i kolačima.

    Sumnjate li još uvijek u svestranost ove biljke?

    Nemojte, jer ima toga još. Primjerice, čak i u sferama koje se tiču nadnaravnih utjecaja.

    U skladu s tim, od pamtivijeka se vjeruje da će stručak lavande obješen iznad ulaznih vrata, zaštiti ukućane od zlih sila i uroka.

    Također, tradicionalno se smatra da sadnja, uzgoj i uporaba lavande donosi sreću.

    Uz sve navedeno, njezin miris riješit će nas nepoželjnog društva kukaca poput komaraca i moljaca.

    Uistinu, što bi čovjek više mogao poželjeti?

    avatar

    18.04.2012. (08:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kako pomlad vnesti v vsakdan?

    Pomlad je tu, zato je skrajni čas, da opustite škodljive zimske navade. Kako lahko vnesete pomlad v vaš vsakdan in telo napolnite z novo energijo?

    Vrtnarjenje ni koristno le za videz vašega vrta, temveč tudi za vas, saj boste s tem opravilom v eni uri porabili od 250 do 300 kalorij. Da bo učinek vrtnarjenja res viden, vrtnarite trikrat na teden po eno uro, najbolje pa je, da na vrtu počnete stvari, ki vas najbolj veselijo - le tako se ga namreč ne boste naveličali. Pokosite travo, populite plevel, pograbite listje in pometajte. Vsakih 20 minut zamenjajte opravilo, da bodo sodelovale vse mišične skupine, na ta način pa se boste izognili tudi poškodbam.

    Očistite toaletno torbico saj tako kot večini izdelkov rok uporabe poteče tudi ličilom. Ker so spomladanske barve ličil nežnejše in bolj žive, je to idealen čas, da zavržete stara. Tako boste zmanjšali tveganje za nastanek različnih vnetij. Oči in koža vam bodo hvaležni, vi pa boste zasijali v novi podobi.

    Več >>>

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Nina, Gape

    -----------------------

    lp, boro

    http://www.pozitivke.net/

    avatar

    18.04.2012. (08:18)    -   -   -   -  

  • borivoj

    TJEDAN HIMALAJSKE KULTURE U ZAGREBU

    IZLOŽBA PJEŠČANE RELJEFNE MANDALE BUDHE VAJRABHAIRAVE YAMANTAKE IZ 11.VIJEKA U ORGANIZACIJI H.B.D. PADMASANA-CENTRA ZA STUDIJ, KULTURU,UMJETNOST I DUHOVNOST HIMALAJA. www.padmasana.hr

    IZRADA AUTENTIČNE MANDALE IZ NEDUGO OTVORENE DREVNE RIZNICE ARHATA KASHYAPA BAKULE, OD STRANE BUDHISTIČKIH REDOVNIKA HIMALAJSKOG SAMOSTANA SPITUK.

    HDLU MEŠTROVIĆEV DOM, ''GALERIJA BAČVA'', TRG ŽRTAVA FAŠIZMA BB. OD 01.05. do 06. 05. 2012. ULAZ ZA POSJETIOCE IZLOŽBE BESPLATAN----------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------

    P R O G R A M

    30. 04. PRIPREMA PODLOGE I ISCRTAVANJE DIJAGRAMA MANDALE UZ OBREDNO LITURGIJSKO PROČIŠĆENJE PROSTORA I PRIZIV BLAGOSLOVA U KREIRANJU PROSVIJETLJENOG POLJA MUDROSTI YAMANTAKE. ZATVORENO ZA POSJETIOCE.

    --------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------

    OTVORENO ZA JAVNOST

    01.05. POČETNO NANOŠENJE GRANITNOG OBOJENOG PIJESKA U CENTAR MANDALE I NASTANAK TRODIMENZIONALNOG TRONA YAMANTAKE.

    ---------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------

    02.05. IZRADA POLJA S ODGOVARAJUČIM SIMBOLIMA 12 ASPEKATA CENTRALNOG BUDHE YAMANTAKE UNUTAR PODRUČJA ČETVEROUGAONE PALAĆE MANDALE.

    ------------------------------------------------------------------ ----------------------------------------------

    03. 05. IZRADA VANJSKIH ZIDOVA OKO PALAČE I ČETIRI VRATA UNUTAR ZAŠTITNOG PRSTENA LOTOSA KOJI OPISUJE SVETO POLJE MANDALE U KOJEM SE UZDIŽE PALAČA 13 BOŽANSTAVA MUDROSTI BUDHA.

    -------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------

    04.05. IZRADA DREVNIH SIMBOLA UNUTAR SVETOG POLJA PROSVIJETLJENOG UMA YAMANTAKE U MANDALI. PREDAVANJE O SIMBOLICI MANDALE YAMANTAKE UZ LITURGIJSKU MOLITVU BUDHISTIČKIH REDOVNIKA I ZAHVALU SPONZORIMA MANIFESTACIJE. (VELIKA DVORANA CENTRA RIBNJAK OD 17 DO 18.30 SATI).

    -------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------

    05. 05. STVARANJE TRODIMENZIONALNOG EFEKTA U PROSTORU MANDALE I DOVRŠENJE VRATA NA ČETIRI STRANE SVIJETA. KREIRANJE ZAŠTITNIH PRSTENA U VANJSKOM POJASU MANDALE.

    PREDAVANJE O ZNAČENJU MANDALE I NJENOM UTICAJU NA STVARANJE UVJETA U LJUDSKOM BIČU ZA POSTIGNUČE TRAJNOG MIRA I MUDROSTI. HDLU PROSTOR NA PRVOM KATU IZNAD GALERIJE ''BAČVA'' OD 17 DO 18 SATI.

    --------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------

    06. 05. U DOPODNEVNIM SATIMA: CJELOVITO DOVRŠENJE MANDALE BUDE SHRI BHAIRAVE/YAMANTAKE.

    ZAVRŠNA TRADICIONALNA LITURGIJA ZA SREČU, PROSPERITET , MIR NA ZEMLJI I PORAST SVIJESNOSTI O UNIVERZALNOM JEDINSTVU.

    U POPODNEVNIM SATIMA: U 17 SATI ZAPOČINJE OBREDNA CEREMONIJA RAZLAGANJA MANDALE I DIJELJENJE PRISUTNIMA POSVEČENOG MATERIJALA IZ MANDALE. SLIJEDI NASTUP DUHOVNIH ZAJEDNICA I DRUŠTVA S PORUKOM LJUBAVI I MIRA MEĐU NARODIMA. PUŠTANJE PTICA KAO GESTE POŠTIVANJA PRAVA NA SLOBODU I SREČU SVIH BIĆA UKLJUČUJUĆI ŽIVOTINJA. ZAJEDNIČKO PJEVANJE MANTRI I NOŠENJE SVJEČICA U ZNAK TEŽNJE ZA PORASTOM SVJESNOSTI I LJUBAVI MEĐU LJUDIMA.

    __________________________________________________________________ _________

    07. 05. U 15 SATI ODLAZAK NA RIJEKU MREŽNICU I PROSIPANJE POSVEĆENOG PIJESKA IZ MANDALE U PROTOČNU VODU RIJEKE KAO ĆIN ZAVRŠNOG BLAGOSLOVA, POSVEĆEN OPĆEM DOBRU I SKLADU NA PLANETI ZEMLJI.

    NAPOMENA: SVI KOJI ŽELE PRISUSTVOVATI POSEBNOJ OBREDNOJ MOLITVI ZA ISCJELJENJE I OSOBNI PROSPERITET U ŽIVOTU MOGU SE PREDBILJEŽITI NA INFO DESKU PADMASANE U HDLU GALERIJI ''BAČVA'' SVAKOG DANA OD 01.05. DO 06.05. OBREDNA MOLITVA ODRŽATI ĆE SE 07.05. S POČETKOM U 10 SATI U JUTRO. BROJ UČESNIKA JE OGRANIČEN.

    SVE DODATNE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI NA INFO DESKU H.B.D.PADMASANE.

    avatar

    18.04.2012. (08:22)    -   -   -   -  

  • borivoj

    MOJOJ DRAGOJ



    Tijekom protekle godine pokušao sam s tobom 365 puta voditi ljubav. Uspio sam 36 puta, što je u prosjeku jednom u 10 dana. Evo liste koja će ti pokazati zašto nisam uspijevao češće:

    - 54 puta nije bila čista posteljina

    - 17 puta je bilo prekasno

    - 49 puta si bila preumorna

    - 20 puta ti je bilo prevruće

    - 15 puta si se pretvarala da spavaš

    - 22 puta si imala glavobolju

    - 17 puta si se bojala da ne probudimo djecu

    - 16 puta ti je doktor zabranio seks

    - 12 puta ti je bio loš datum u mjesecu

    - 19 puta si morala rano ustati

    - 9 puta si rekla da ti nije do seksa

    - 7 puta si izgorjela na suncu

    - 6 puta si do kasno gledala televiziju

    - 5 puta nisi htjela pokvariti novu frizuru

    - 3 puta si rekla da će nas čuti susjedi

    - 9 puta si rekla da će nas čuti tvoja majka



    Od onih 36 puta, kad smo uspjeli voditi ljubav, seks nije bio zadovoljavajući iz slijedećih razloga:

    - 6 puta si ležala k'o klada

    - 8 puta si me podsjetila na pukotinu na plafonu

    - 4 puta si mi rekla da napokon završimo s time

    - 7 puta sam te morao buditi da ti kažem da sam svršio

    - Jednom sam pomislio da sam te povrijedio jer sam primijetio se streseš k'o luda




    MOME DRAGOME



    Mislim da si malo pobrkao stvari. Evo razloga zašto od mene nisi dobio vise nego sto jesi:

    - 5 puta si došao kuci potpuno pijan i zamijenio me s našom mačkom

    - 36 puta nisi uopće došao kući

    - 21 put ti se nije dalo

    - 33 puta si svršio prebrzo

    - 19 puta ti je prije seksa klonuo

    - 38 puta si do kasno radio

    - 10 puta si imao grčeve u nogama

    - 29 puta si zbog sutrašnje košarke morao ranije otići na spavanje

    - 2 puta si se potukao i udarili su te baš u testise

    - 4 puta ti se „mali“ zaglavio u zatvaraču

    - 3 puta si bio prehlađen i imao kihavicu

    - 2 puta su te na košarci povrijedili

    - 20 puta si izgubio volju za seksom jer si cijeloga dana mislio o njemu

    - 6 puta je tebe boljela glava

    - 98 puta si bio zauzet gledanjem nogometa i košarke



    A što se tiče onih 36 puta kad nam se seks dogodio, ali nisi bio previše zadovoljan, evo objašnjenja:

    - K'o klada sam ležala onda kad si se bacio na krevet, a mene promašio i počeo nasrtati na jastuk

    - Nisam govorila o pukotini na plafonu, već sam te pitala da li više voliš da sam gore

    - Kad sam se onako luđački tresla, bilo je to zato što si me toliko pritisnuo da sam se borila za zrak

    ---------------


    Evo još nekih pravila:

    ako poruku pročitate u PONEDELJAK, dobit ćete novac,

    ako je pročitate u UTORAK pred vama je ljubavni uspeh,

    ako je pročitate u SRIJEDU očekuje vas poslovni uspeh,

    ako je pročitate u ČETVRTAK ispunit će vam se sve želje,

    ako je pročitate u PETAK imat ćete jedan "vrući" susret,

    ako je pročitate u SUBOTU imat ćete važan telefonski poziv.

    -------------

    lp, bora

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    18.04.2012. (09:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Mužu je rođendan i žena ga pita šta bi želio za poklon:

    Muž: Pušku...

    Žena: NE - PUŠKA NE!

    Muž: Ipak, ja bih pušku...

    Žena: Rekla sam ti, puška NE...

    Muž: Ipak, ja bih pušku...

    Žena: Poslušaj me i odaberi nešto drugo!

    Muž: Ipak ja želim pušku...

    Žena: Rekla sam ti, puška NE! Pa jebo te - tko ovde odlučuje, haaa?

    Muž: Ti... ali, kad bih imao pušku...

    -------------------

    Vozili se Zagorec i panker u vlaku nasuprot jedan drugome...
    Zagorec nabil škrlak i zabuljio se u pankera, a on sav "in" s velikom crvenom
    krijestom od kose na glavi i voze se....
    Panker ga jedno vrijeme ignorirao a onda plane ko munja...
    "Kaj je, stari, kaj si se zabuljil u mene"?
    Na to Zagorec odgovori: "ČUJ MALI, KAD SAM JA BIL MLAD, ISTO SAM
    TAK SVAKAKVE BEDASTOĆE DELAL - ČAK SAM I KOKOŠI FUKAL
    - PA SI NEKAJ FURT SPREMIŠLJAVAM DA TI NISI MOJ!!!??

    ---------------------

    avatar

    18.04.2012. (09:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    KNJIŽEVNI KLUB “MIROSLAV MIKA ANTIƔ IZ INĐIJE

    RASPISUJE.

    23. MEĐUNARODNI PESNIČKI KONKURS “GARAVI SOKAK”, INĐIJA 2012.

    USLOVI KONKURSA:

    - Poslati tri pesme u tri primerka, dužine od 12 do 24 reda, teme slobodne. -- Pesme potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, brojeve telefona i elektronsku adresu ukoliko je imate.
    - Pesme mogu biti na srpskom, hrvatskom i bosanskom jeziku, a u koliko stvarate na drugim jezicima, uz orginal poslati prevod na jedan od navedenih jezika.
    - Obavezna kraća biografija autora.
    - Konkurs traje od 20. februara do 30. maja 2012. godine, a pesme slati na adresu:

    Zlatomir Borovnica (za konkurs)
    ulica Kneza Lazara 14/25 22320 Inđija, Srbija;

    ili elektronskom poštom na jednu od adresa:

    konkurs@zlatomirborovnica.com

    kontakt@zlatomirborovnica.com

    sremac56@ open.telekom.rs



    - Ukoliko šaljete elektronskim putem, dovoljno je slati u jednom primerku, umnožavamo sami (Обавезно у wordu 97- 2003. ŠIFRA NIJE POTREBNA).

    - Telefoni - fiksni: +381/22-551-347 — mobilni: +381/63-1055-199

    - Pravo učešća imaju svi autori stariji od 14 godina. Manifestacija će se održati polovinom septembra 2012. godine, kada će biti i promovisan zbornik koji će se štampati od prispelih i odabranih radova. Na manifestaciju ćemo pozvati do 70 autora zastupljenih u zborniku. Tačan datum i vreme održavanja manifestacije ćemo Vam blagovremeno javiti. ---- Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne plaća honorar.



    20.02.2012. godine

    Sa poštovanjem,
    Zlatomir Borovnica, predsedniĐş

    --------------------

    --- On Mon, 4/16/12, Zlatomir Borovnica wrote:

    From: Zlatomir Borovnica
    Subject: garavi sokak konkurs
    Date: Monday, April 16, 2012, 10:47 PM
    ---------------------------------

    Još ima vremena.
    Pošaljite pesme i obavestite prijatelje i poznanike širom sveta.
    Pozdrav, Zlatomir

    --------------------------------

    veliko hvala zlatomiru!

    boro

    avatar

    18.04.2012. (09:41)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Spoštovani (a) Borivoj,

    V TOREK, 24. aprila 2012, vas vabimo v Teozofsko knjižnico in bralnico Alme M. Karlin, kjer se bo ob 18.00 pričelo predavanje z naslovom:



    MAGIJA S SVEČAMI - KAKO ZAŠČITITI SEBE NA STARODAVEN NAČIN


    Sveča je starodaven simbol luči. Njen plamen, ki njo samo počasi zaužije, razsvetljuje prostor, občutje in tudi dušo ter duha. Ogenj je eden od štirih elementov narave, ki je v sodobnem času centralne kurjave najmanj prisoten v našem življenju. Včasih je bilo v vsaki hiši ognjišče.

    Sveča in njej plamen pa je tudi eno od osnovnih orodij magije, s katerim lahko pomagamo izboljšati zdravje sebi in svojim bližnjim, najti pravo ljubezen, se ubraniti slabih vplivov in uresničiti svoje potenciale in še kaj.

    Predaval bo: Aristid Havliček - Tili, dolgoletni ezoterik, teozof in mojster kabale.

    Prispevek: 4€ (3€ za člane TKBAK).



    Drugi dogodki:



    Vsak petek od 8.00 do 9.00 v prostorih Teozofske knjižnice in bralnice Alme M. Karlin poteka Transmisijska meditacija.

    Več o tem:

    http://www.tkbak.org/?p=1454

    Vstop prost!





    Vabljeni!

    Lep pozdrav,
    Teozofska knjižnica



    http://www.tkbak.org/

    http://www.jivatma.si/

    avatar

    18.04.2012. (16:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...