Komentari

metamorfoza.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • ksenija

    Riječi kao takve nemaju predznak.Mi smo ti koji ćemo im dati smisao.Odlučit ćemo svakog dana hoće li one biti oružje kojim ćemo raniti i ubiti ili udijeliti sućut i podijeliti radost.Navirujem se kroz prored tvojih nanizanih riječi i divim se onom što vidim.Onom skrivenom,ali bjelodanom.Drago mi je što ću cijeli tjedan dobivati trenutak tvoje ljepote i negdje u kutu mog dana mu se nasmiješiti.

    avatar

    16.04.2012. (08:20)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Presretan sam.
    Znas ono kad imas neku svoju listu omiljenih pjesama, pa na radiju ide emisija koja zasvira bas te tvoje pjesme.
    Tako se osjecam kad vidim da je ce sedam dana objavljivati postove bas netko od onih koje rado citam, cije sam rijeci, poredak slova, stihove zaljubljen...
    Bas kao kad netko na radiju svira moju play listu

    avatar

    16.04.2012. (08:59)    -   -   -   -  

  • soulspeaker

    lijepe rečenice..

    avatar

    16.04.2012. (09:47)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    "Ne želim pronalaziti riječi jer drugi su ih već pronašli, drugi stvaraju za nas jezik koji mi sve manje razumijemo iako se njime služimo. Služeći se riječima mi samo artikuliramo jezik, mi ga ne živimo. Ponekad spoznam da puštam glas i riječi izranjaju same, ramena od riječi, noge, ruke, dlanovi, riječi bez osjećanja osjećaja, riječi nabacane u govor bez srca, rijeka riječi kojom optužujemo, kritiziramo, pravimo se pametni, bujica riječi kojom upozoravamo, kojom se branimo, pišemo peticije, pjesme, eseje, novele, romane. Zaboravimo riječi, zaboravimo njihovo značenje, zaustavimo produkciju vokabulara za koji nemamo doživljaj. Vratimo se u koljevku jezika, vratimo se materinjem jeziku jer on je muzika, simfonija boja, sonata mirisa, ljepota djetinje igre i mladalačkog sna, gesta kojom možemo bez riječi i jezika osjetiti svoju misao i razumjeti tuđu.

    Želim one riječi koje prestaju tamo gdje su i počele, u snovima koje kao da smo prestali živjeti, želim anđeosko- vilinske, lepršave riječi kojima bih mogla nacrtati miris ovog jutra, obojati osjećaj koji se u meni iskri ovim svitanjem i onaj koji je blještao u jučerašnjem sutonu, želim riječi kojima bih omirisala ljepotu majske ruže i tek procvalog jasmina u vrtu. Tražim riječi kojima bih skladala melodiju srca, sonatu duše, simfoniju snova i njima širila toplinu krvi, riječi koje bi sjajile dobrotom čovjeka u čovjeku."

    nešto slično sam pročitala ovdje

    avatar

    16.04.2012. (12:00)    -   -   -   -  

  • Igre Puzzle

    :)
    Igre Puzzle

    avatar

    16.04.2012. (12:58)    -   -   -   -  

  • Propria Manu

    "...Lako je riječima donositi vatru, buditi njima mržnju i zavist – riječima treba donositi mir. Takve su riječi slične svjetlosti." E.Kišević

    tvoje su riječi poput svjetlosti koje, kada jednom pročitamo, zauvijek sjaje u nama.
    hvala.

    avatar

    16.04.2012. (14:44)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Očekivan i opravdan izbor za blog tjedna. Riječi su odveć ljudske, znači nevjerne.

    avatar

    16.04.2012. (14:48)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    :))))) Zaslužila si

    avatar

    16.04.2012. (19:53)    -   -   -   -  

  • tessa k od tesara

    ponekad sam više nego sigurna da
    i ovisnike i dilere... trebalo bi nas izvan zakona staviti...

    avatar

    16.04.2012. (20:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...