Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • pero u šaci

    Oh, pa ovo je post kao likovna kompozicija!
    To još nije viđeno...
    Odlično si ovo, Modesti. Smislila i realizirala.

    avatar

    05.04.2012. (08:12)    -   -   -   -  

  • annabelle

    Jao, ovaj cijeli Black-ov album me vratio u ljeto tamo neke '87, '88, kad li je to vec bilo? Ah, good times...
    I Larina obrada, odlicna :)

    avatar

    05.04.2012. (10:43)    -   -   -   -  

  • Ribac

    Geee, toliko o tome da ću vidjeti tvoj post na faksu XD

    avatar

    05.04.2012. (11:39)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    hvala ti @diogene, ali kičicu u ruci drže ovi majstori. ja onako eksperimentalno nadograđujem, uvijek nadograđujem :0)

    avatar

    05.04.2012. (20:36)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @annabelle moja, uf kako je dobrih stvari bilo u tim 80tim, Black, Roxy Music, taj đir, nije čudno da su ponovo u modi, i danas se sva naježim kad ih čujem. no priznajem da me ovaj zaboravljeni čovjek naprosto pomeo sa ovim zrelim i u biti potpuno introvertnim albumom. u nekoj sam fazi u kojoj naginjem kantautorima koji imaju što ispotiha reći, a savršeno vokalno tehniciranje već podsvjesno odbacujem kao konfekciju. nekako moje uho sve više uživa baš u rasparanim i nesavršenim, ranjenim glasovima (u kantautorskom smislu, ne samo vokalnom). baš sam o tome razmišljala dok sam neku večer po YTubeu hvatala onaj show The Voice kojeg je spominjao @Ribac, krenuh prvo sa UK verzijom, pa neplanirano završih i na američkoj, jedan video me navodio drugom, pa sam doslovce gledajući sve to skupa dočekala zoru. izuzetno zanimljivo i zarazno, nema što. no htjedoh reći kako sam nešto primijetila (kod sebe), iako se kao netko kome je slon prdnuo u uho i tko pojma nema o pjevanju doista divim svim tim vrhunskim pjevačima, i klanjam im se do poda i skidam im kapu, ipak rijetko koji od njih do mene dopire. možda, možda jedan na sto. ne nalazim u njima ono nešto, iskru, dušu, ne znam, ne nalazim pjevačku iskrenost. mislim, ljudi su fakat redom vrhunski tehničari, pogotovo ameri, ajoj, oni doslovce jedu pjesme za doručak, mislim, vrhunska pjevačka tehnika svaka im čast, ali me to počelo smetati. ta savršena tehnika i onaj tipičan zvuk u njihovom pjevanju sve više mi para uho, ono prenemaganje, da ne budem politički nekorektna sa izrazom crnački, nazvat ću ga onaj derački američki rnb zvuk WEUU (ne znam kako bih ga drugačije opisala), ono forsiranje koje doslovce svi koriste. a to ih onda čini kopijama jedni drugih. a natjecanje postaje natjecanje ne u pjevanju, već u nadderavanju. u UK verziji toga je manje, naginje se nekim drugim glazbenim stilovima (uzorima), ali opet umjesto duše čujem karaoke, tehnički savršene izvedbe, da, ali umjetne, plastificirane, sterilne. e to je taj izraz, to je ono što me smeta, sterilnost. što se ženskih glasova tiče, glazbenih diva ima more, ali zadnji put sam se naježila na hallelujah kd lang u vancouveru... rijetki su i čudesni ti trenuci.
    p.s.@Ribac (nema šamse, jedino ako nekim čudom faks ima zvučnike ;0))

    avatar

    05.04.2012. (20:36)    -   -   -   -  

  • annabelle

    Da, ti mislis na gospel-style pjevanje, to ti dolazi kod njih jer su svi kao djeca pjevali u tim crkvenim zborovima (Whitney, Mary J. Blige, Aretha itd itd) ali slazem se, i meni je to nekako ne bas bas. Evo recimo od njih meni je Jill Scott jedina koju uvijek mogu slusati, i to posebno njen Live album "Experience". Ako nadjes obavezno poslusaj, mislim da ce ti se svidjeti.
    Inace, ja jer cijeli zivot pjevam, obozavam dobar zenski glas a la Adele, Amy, Annie Lennox, Sade, Florence, ono uz sto se mogu bas razglasati. I naravno Jill Scott, ali ona je virtuozo za mene, mada kad mi neka njena pjesma legne, prava je uzivancija pjevati. Ah, cuj, Hallelujah je fantazija, to je pjevacima kao sto je "Stairway to Heaven" gitaristima, svako ju je probao :D Ali sto sam htjela rec, sve one su posebne na svoj nacin, i sve pjevaju isto uzivo kao i u studiju, a to je inace, barem medju pop zvijezdama danas, prava rijetkost.
    A za osamdesete se slazemo 100% :) Kad smo vec kod 80-tih, sad ce i Eurovizija, yay!

    avatar

    06.04.2012. (02:46)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Eh, cijela kompozicija je baš po mom ćefu:-). Dobro ti jutro!

    avatar

    06.04.2012. (09:34)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @annabelle, e da-da, baš to, baza im je gospel, a on je sam za sebe onako teatralan, traži dernjavu, nerijetko i kič. no dobro, za sve to ima i mjesta i publike. a ova žena mi je otkriće, nisam za nju do sada znala, tenks! ali pazi sad ovo, hehe, kao za inat prva stvar koju otvorih bio je Hate On Me pa sam maltene ustuknula u strahu misleći: bokte što je ovo, pa ovo je prototip angry black women gnjevne crnkinje, ahahaha XD ali sam onda dalje prošvrljala i skužila da je žena ipak više kao Lauryn Hill iz faze The Miseducation of ili Erykah Badu iz faze Baduizma kojim sam se nekoć opijala ko` luda. doduše, malo sam u međuvremenu povukla ručnu, sada moje uho traži neki drugačiji zvuk ;0) a ovo si dobro rekla, kad pjevaju uživo kao i u studiju, bez trikova, ma to je to, umjetnička iskrenost, takvima svaka čast. mislim da će toga na Eurosongu kao legendarnoj paradi kiča (instituciji kiča) biti u promilima, ako će uopće biti, ali da će biti veselo, ludo, urnebesno, da će biti zahvalan poligon za proučavanje i analizu, ma to uopće ne sumnjam. kao što sam treker tako sam ipak i odani eurosonger XD
    @mamosamohrana, i tebi neka je ovo rominjavo jutro punodobro! :0)

    avatar

    06.04.2012. (10:52)    -   -   -   -  

  • SPIG

    Jako lijepo!
    Ugodna promjena!
    Volimo te!

    avatar

    07.04.2012. (18:11)    -   -   -   -  

  • obadzo

    ...sritan ti Uskrs sugradjanko:)

    avatar

    08.04.2012. (21:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...