Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • missillusion

    Dan kad shvatiš da jednakost nije isto što i ravnopravnost bit će vrlo radostan dan.

    Inače, ti tvoji "bijeli vitezovi" koji žene smatraju superiornijim spolom su jednostavno lažljivci. Stavljati jedan spol iznad drugoga je uvijek idiotizam i ako su muškarci to radili tijekom prošlosti ne znači da trebaju i dalje ma o kojem se spolu radilo. A pogotovo ne u svrhu skupljanja trofeja, što je naravno i cilj takvih patetičnih proljeva.

    avatar

    03.03.2012. (19:54)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Mislim da znam na što misliš, ali volio bi da još malo napišeš o toj jednakosti vs. ravnopravnosti. Čega misliš da danas nedostaje (u Hrvatskoj i u zapadnom svijetu)?

    Kad bi se time moglo skupljati trofeje, naravno da bi mi smetali iz intelektualnih razloga ali bi ih ipak donekle podržavao kao muškarce. Nadam se da razumiješ :P

    avatar

    03.03.2012. (20:29)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Pa vrlo je jednostavno, žene i muškarci trebaju imati iste šanse i mogućnosti. Nije poanta feminizma da žena mora dokazivati sebi, cijelom muškom i ženskom rodu da može biti vojnikinja, iscijepati dva metra drva ili biti bilderica, već je poanta u pravu na izbor, u slobodi. Da ima pravo izabrati hoće li biti profesorica, prodavačica, učiteljica, znanstvenica ili domaćica. Da joj to nitko ne nameće ili brani. Samo blesav čovjek bi osporio biološke razlike muškarca i žene i tvrdio da su jednaki te težio nekakvoj androginosti, ali smatrati jedan spol manje vrijednim po difoltu jest odricanje ravnopravnosti.

    Ah, čega nedostaje. Naizgled nedostaju finese, detalji, ali nije baš tako. Nedostaje da žena bude jednako plaćena za svoj posao kao njen muški kolega, da joj dobivanje posla ne ovisi o planovima osnivanja obitelji.

    Još jedna jako bitna stvar. Većina žena krivi feminizam za to što sad moraju pored držanja tri kuta kuće imati karijeru itd, znači svako malo se susrećem s takvim ogorčenim izjavama, ali to naprosto nije točno, to nije nedostatak feminizma, to je samo dokaz da feminizam nije završio svoj posao. To samo znači da je ljudima još pod normalno da je žena ta koja kuha i sprema i brine o djeci kad dođe s posla. (Eh da, i ne shvaćaju da imaju svo pravo izabrati biti domaćice, ključna riječ- izbor, dakle, nije im to nametnuto više nego je njihova želja, a to pravo na izbor su opet izborile omražene feministice.)

    Istina, sve je više muškaraca koji shvaćaju da ne čuvaju svoje vlastito dijete ženi dok je žena vani jer to dijete je i njihovo, sve je više muškaraca koji ne idu spavati u drugu sobu jer im smeta djetetov plač, ali opet, to možemo zahvaliti upravo omraženom feminizmu.

    Dakle, prava, a ne nekakva suluda jednakost kako se obično misli i banalizira. Netko će reći da je to normalno. E pa mnogima nije. A što se Hrvatske tiče, mi smo se nakon rata vratili pedeset godina unazad i poništili ono malo ravnopravnosti koja je donekle i postojala i ponovno oživjeli stereotip žene žrtve te "žene, majke, kraljice" :D

    Eto, ispao je cijeli pamflet, sorry, pitao si. :D Nisam neka aktivistica, daleko od toga, ali mi zasmetaju krive interpretacije nečeg što samo po sebi, unatoč svim devijacijama, nije loše nego nas je zadužilo ohoho.

    A sad, možeš li ti objasniti zašto bi skupljače trofeja podržavao kao muškarce? I iz kojih intelektualnih razloga bi ti smetalo? :)

    avatar

    03.03.2012. (20:42)    -   -   -   -  

  • Vuco

    http://www.youtube.com/watch?v=IYW1NDaWmVA

    avatar

    04.03.2012. (07:53)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Iako sam skeptičan o dijelu jednake plaće, jer razlika se redovito bilježi samo kad gledaš sve plaće u odnosu na sve zaposlenike u ekonomiji, a ne za ista radna mjesta s istim senioritetom. No dobro, puno tih istraživanja je u SAD-u, a ne kod nas. Kod nas sigurno postoji velika diskriminacija zbog "bolje da ne uzmem ženu jer će ići na porodiljni".
    Meni se isto čini da je Hrvatska prije rata bila mnogo bolja i za muškarce i za žene.

    Prosječna obitelj više ne može živjeti od jedne plaće kao nekada. Vidim što želiš reći, no za većinu je biti samo domaćica prestala biti realna opcija, i zbog kulturnih razloga gdje mnogo žena počinje to (usuđujem se reći i zbog modernog feminizma, koji je drukčiji od starog feminizma koji je agitirao samo pravo izbora) shvaćati kao nekakvo poniženje/ropstvo, i zbog uništenja srednje klase manjka dovoljno-imućnih muškaraca (osim ako ne uvedemo poligamiju). Što se tiče brakova gdje oboje rade i oboje dijele jednako brigu o djeci, slažem se da je to idealan slučaj. Bio bi prilično blesav onaj za koga nije. No to nas dovodi do odgovora na tvoje pitanje...

    U praksi sam (osim možda u nordijskim zemljama) vrlo, vrlo slabo primjetio da današnje žene biraju takve za partnere, bilo kratkoročne bilo dugoročne. To se kosi i s teorijom što je dobro za žene kako si navela (ravnopravnost), i sa svime što ogroman broj žena kojeg poznam tvrdi da želi. Mislim da bi bilo bolje kad bi stvarni izbori bili konzistentni s mojom i tvojom teorijom, no ne vidim da su takvi.

    Što je dobro za mene ili za bilo kojeg pojedinačnog Alfu/igrača nije isto što je i dobro za društvo. No kako sam već pisao, igrači nisu iznikli iz vakuma. Svakako mogu danas imati zamjerke na neke od njih zbog okrutnosti (dakle s moralnog, empatičnog stajališta), ili zbog intelektualne neiskrenosti (kad bi hipotetski uvlačenje donosilo rezultate). No izvan tih zamjerki, moram imati na umu tko takve "bira".

    Ne nužno odobravajući, no zasigurno razumijevajući razne gubitnike, prevarante i gangstere koji imaju nenormalan uspjeh kod žena - time se rugam onima koji su ih svojevoljno stavili u poziciju moći. To je moj srednji prst društvu.

    @Vuco: jedan od njegovih najboljih videa, jest da ga kao osobu baš ne volim ali neke stvari kaže :D

    avatar

    04.03.2012. (14:13)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Slažem se. To za domaćicu može proći u uređenijim društvima od našeg i to prije recesije i ako je obostrani dogovor, a ne sponzorstvo (mada je i sponzorstvo obostrani dogovor, ali dobro, da ne širimo temu :D)

    Pa očito ih ipak biraju kad vidimo da se sve više muškaraca ponaša tako, ipak su znači nečiji partneri. Nije stvar u čišćenju kuće i mijenjanju pelena djetetu nego o cjelokupnoj ličnosti. Vjerojatno govoriš o potrebi nekih žena za dominacijom. Ravnopravno partnerstvo i izvršavanje obveza ne bi trebalo biti u opreci s tim. A ovisi i o ukusu.

    Neka žena može više voljeti muškarce kraj kojih će više do izražaja doći njena ženstvena strana nego prijateljsko-partnerska (što ne znači da prijateljstvo i partnerstvo u tom odnosu ne postoje) i koji će biti blago dominantni (ne u nipodaštavanju nje kao osobe i ravnopravnog partnera), a neka može više voljeti da je ona dominantna, da više zarađuje, da njega potiče, ohrabruje, motivira. Samo, ako je ta dominacija bilo koje strane previše izražena, ako ima elemente nepoštivanja, seljačizma i mačizma s muške strane ili šefovanja s ženske, to neće funkcionirati.

    Problem je kad je osoba neinventivna, nesigurna, prikovana za kauč i vidi sebe jednodimenzionalno, dakle, da, brine o djetetu, izvršava kućanske obaveze, ali jednostavno je mlaka, potencijalni otirač, iskompleksirana. Partneri se trebaju podržavati i povremeno gurati jedno drugo kad jedan potone, ali ako se stalno osjećaš jačom karikom u vezi ne znam, mislim da to slabo funkcionira na duže staze. A ima štošta i u odgoju, usvojenim obrascima i sl.

    I tu onda upadaju ti igrači. Koji su zapravo također jednodimenzionalne ličnosti, ali nude ono što dotičnoj nedostaje i to je toliko zaslijepi da ne vidi ostalo, tj. ne želi vidjeti.
    A ta podjela na dobre i loše dečke me malo nervira, iako je susrećem i u životu, jer šta ja znam, smatram da je dobitna kombinacija netko tko nije maliciozan, igrač, ali se ne boji biti muško u vezi. I ne misli da će mu mijenjanje pelena i pranje suđa to umanjiti. Ali za tako nešto je potrebna zdrava doza samopouzdanja, pa tako dolazimo i do činjenice da je malo ljudi uistinu posjeduje, pa tako je i shvatljivo tko bira igrače, žene koje također nemaju samopouzdanja, jednako kao što nesamopouzdani muškarci biraju žene koje ih ne poštuju.

    Dakle, dijeljenje obaveza, ravnopravnost ne bi trebala ići u smjeru jednakosti i negiranja bioloških razlika pa da se muškarcima opravdavava plačipičkastost, nekarakter, nesamopouzdanje i još za to krivi feminizam jer su to kao ženske osobine (ajme, ajme). Neće ići. :D

    avatar

    04.03.2012. (16:41)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    Nije "bijeli vitez" nego "vitez na bijelom konju". Prečesto doslovno prevodiš s engleskog, tj. kalkiraš. Samo prijateljski savjet :-)

    avatar

    04.03.2012. (17:43)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Samohrana majka: Da, slažem se :) Ali razmišljao sam o ovome prije objavljivanja, dok sam recimo zaključio da "shit test" nema smisla kao "govnarski test" ili "test govana", zaključio sam da je direktno "bijeli vitez" prikladnije nego "vitez na bijelom konju". Zamisli da svaki put kada je izraz upotrijebljen ovdje, meni bi zvučalo nezgrapno iako možda narodskije.

    avatar

    04.03.2012. (18:47)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Ljubav s osobom druge religije

    Dodao bi i upitnik za naslov, ali ne želim narušavati svoj SEO.

    avatar

    06.03.2012. (20:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...