Komentari

kuca-r.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Šijanac

    Mislim da su se grdno zeznuli sa onim alu profilima, a da ne pričam sa onim velikim vratima. Na prvi pogled nisam baš siguran da su sa prekinutim toplinskim mostom. Ako doista nemaju aktivno grijanje biti će čuđenja po meni. Vjerojatno su sve izračune radili sa zidovima koji imaju sjajnu izolaciju, no nekako nisam baš siguran kako će to na kraju ispasti.

    Inače zanimljiva ideja.

    avatar

    07.02.2012. (16:00)    -   -   -   -  

  • kuća R

    S obzirom da se radi o eksperimentu, neke dječje bolesti nisu zlo. Ideja mi se jako sviđa pa mi je žao ''čačkati'' - ali ipak me zanima usklađenost s propisima o gradnji i o šumama - ni ograde, ni table, moguće ni građevinskog područja, niti je slama kod nas regulirana kao građevni materijal...

    avatar

    08.02.2012. (08:24)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Sve stoji, no naknadno smišljanje aktivnog oblike grijanja nije baš jednostavno implementirati. Pa im se eksperiment može obiti o glavu. Osobito što ti 'prirodni' oblici gradnje nisu uopće jeftini. Naprotiv. Nije sama izolacija baš glavni trošak na kući. Istina dugoročno ako se uspješno pokaže eksperiment imati će uštede.

    Ja kada si upalim napu, meni vuće zrak na drugom kraju stana kroz otvor trake za roletne, iliti jednog izvora hlađenja. Kako postoji aktivno grijanje nije strašno, no svaka njihova takva točka može biti katastrofalna. Kakva crna razmjena zraka kada im on drži glavninu toplinske energije.

    Ovo sa lošijim profilima će 'popi*diti' ako se počne kondenzirati vlaga na njima u potocima.

    Opet možda negdje griješim. Možda će imati kamin ili neki slični 'prirodni' oblik grijanja.

    avatar

    08.02.2012. (10:38)    -   -   -   -  

  • kuća R

    Na krovu kuće je predviđen otvor za dimnjak, a dimenzije bi mogle odgovarati dimovodu peći na pelet. Pričekajmo nastavak radova pa ćemo vidjeti...
    A frend koji mi je dojavio o kući, potvrđuje da imaju dozvolu i da je unutar građevinskog područja, zaraštenog drvećem, na rubu sela. Pitat ću ga zna li nešto i o troškovima.

    avatar

    08.02.2012. (11:43)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Malo sam više bacio pogled i pothvat im je stvarno fantastičan, a mislim da su se i posvetili i proučili prilično detalja. Svaka im čast. Zanimljiv im je blog.

    avatar

    08.02.2012. (16:24)    -   -   -   -  

  • kuća R

    Vidiš, ne valja brzati. Jedna od cura je arhitektica i vjerojatno nije jedina u ekipi tako da dobro znaju što rade.

    avatar

    09.02.2012. (07:25)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Ne brinem se ja da oni ne znaju što rade i da ne paze na detalje, već da im druga strana ne uvali nešto. Nakon mojih iskustava sa vanjskom ekipom prilično sam nepovjerljiv.

    avatar

    09.02.2012. (08:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...