Komentari

sailor-bold.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Aaren

    Nisam ga očekivala ovako brzo!

    Da ti budem iskrena, očekivala sam ovako nešto, osim vremena u koje je radnja smještena. Potterova 5. godina, zar ne? Možda me zadnji dio posta iznenadio na neki način, no to je sasvim nebitno. Sve je išlo svojim tokom i opisi koje si upotrebljavala upotpunili su to.

    Ne znam zašto, ali vidjevši vizualizaciju Doriana, rekla sam si da će biti ovakav kakvim si ga ti opisala. Dodavši mu titulu bezjaka si to u potpunosti dočarala i mene očarala. Ne volim ženskaroše, ali vidjeti takvog lika sa dozom humora je simpatično, barem meni. Lijepo je to, vidjeti Roxanne, Doriana i Ameliju tako zajedno.

    Grlim

    avatar

    05.02.2012. (13:23)    -   -   -   -  

  • Starz Skrable

    Novo! Pročitam ovo kasnije. :)

    avatar

    05.02.2012. (14:03)    -   -   -   -  

  • Starz Skrable

    Vraćam se, baš kao što sam i rekao da budem. :)

    Primijetio bih da si si dala dosta truda oko prvog posta. Da. Definitivno to jest jedan od uobičajenih prvih postova kakve ljudi pišu, ali uspjela si srezat nepotrebne dijelove kao što je npr. razvrstavanje po domovima malih prvašića i ovih novih ljudi. Zatim, dala si nam mnogo tog do znanja. Spomenula si nam kako si u Ravenclawu na način da si rekla da se do ravenclawskog stola baš i ne čuje što Roxanne priča za gryffindorskim. I na taj način si nam rekla da je ona u Gryffindoru. A opet, sjediš do Doriana pa nam je jasno da je i on u Ravenclawu. Zatim, dala si nam do znanja da si na šestoj godini tako što si nam rekla da se ne družiš baš s ljudima s drugih godina, a Dorian je u spavaonici šeste godine. Svi ti neki sitni detalji čine priču čitkom i zanimljivom. Također, i jednostavno za pratit!

    Dvaput si nam spomenula ovu novu curu. Ne bi to bezveze napravila, dam se kladiti.

    I da, jedna dobronamjerna opaska- od svih domova mi je Ravenclawe najteže zamisliti kako se opijaju.

    I tek sam sad primijetio da ti se u prošlom postu nisam javio za lika. Evo, sad se javljam. Jedino što mi je bitno je da mi zadržiš ime i prezime, a ostalo sve tebi prepuštam. :)

    avatar

    05.02.2012. (17:41)    -   -   -   -  

  • Bianca

    Znaš kako mi je drago što napokon vidim nekoga tko Ravenclawe opisuje kao normalna ljudska bića koja imaju osjećaje i mogu/znaju tulumariti.

    Priča me se veoma dojmila i stvarno me zanima kako ćeš uklopiti svoju priču u originalnu HP priču. Čekam nastavak i nadam se da ćeš mi javiti kada ga napišeš :)

    avatar

    05.02.2012. (21:51)    -   -   -   -  

  • Inna

    Novi post :*

    avatar

    05.02.2012. (22:29)    -   -   -   -  

  • Damaris.

    Vidjela sam u grupnoj poruci da si i ti ostavila link svog bloga te, mogu pretpostaviti, si se možda i ti vratila sa duge pauze ili, kao što mogu primjetiti po postu, tek počinješ priču. :)

    Standardan početak, ovako bih slično nešto i ja napisala. ^^
    Upoznavanje sa likovima, početak škole, upoznavanje osobenosti likova i plus, ekstra dodatak - radnja je smeštena na Potterovoj 5. godini.
    Što automatski znači da će biti svega i svačega, taj mi je deo najomiljeniji baš zato što je prepun radnje i novih iskustava, da tako kažem.
    Dorian me podseća na mog najboljeg druga koji redovno priča da je zaljubljen ali ne zna u koga. xD I svaka cura mu se sviđa.
    Nadam se da ćeš mi javiti za novi post, zainteresovana sam čitati. Pozdrav. :)

    avatar

    07.02.2012. (00:21)    -   -   -   -  

  • Damaris.

    Nisu Tom i Damaris bili u ljubavnoj vezi. Bili su nerazdvojni, najbolji drugovi pre nego što su se posvađali jer je bacio kletvu na nju da ne napravi sranje. xD
    Dovoljno je to reći, ako te ne smara, pročitaj arhivu. :D
    Javljat ću, naravno. :)

    avatar

    07.02.2012. (14:18)    -   -   -   -  

  • Alienor

    Prvo da ti kažem, stvarno si me nasmijala sa teatralnosti, ali sve je to dio tvoga karaktera koji se odnosi-prenosi i na priču.^^

    Znači, Dorian mi se dopada karakterno. To što mu se sviđaju sve cure, Bella i ona "s dobrim dupetom" daje svoju čar jer to je vjerojatno proizašlo iz teškoga života pa je morao nekako pronaći zabavan dio života. Iako i ne vidim zašto je tako loše pomagati raditi u pubu. Čudi me kako nije bacio oko na Amy, ali ima vremena. Samo me zanima odakle je zapravo Rox, jer ako priča s nekim čudnim jezikom vjerojatno je iz nekog zbačenog dijela Europe? :)
    Polako si nagovjestila zaplet svega, njegov povratak i sviđa mi se to. I awwi Umbridge, utjelovljenje roze boje, jedva čekam kako će mučiti vašu ekipu, mogu misliti šta će sve raditi.

    Do čitanja! :))

    avatar

    07.02.2012. (21:20)    -   -   -   -  

  • Alienor

    Daleko od toga da bi ti zamjerila na tome što si mi pojasnila. :)
    Ja sam doživila to Roxannino gunđanje kao psovanje na nekom desetom jeziku koji nitko zapravo i ne razumije.
    Vidim kako je to neka vrsta kazne, ali i dalje smatram da to zapravo i nije neka loša stvar, to je jednostavno stvaranje nekakve radničke navike. Iako kužim cijelu situaciju.

    I moram naglasiti da se nadam kako će Amy biti poput tebe! Znaš onako, bar mali dodatak tebe imati, onaj vrckavi i pervezni, baš poput Doriana! :P

    avatar

    07.02.2012. (21:52)    -   -   -   -  

  • Starz Skrable

    Novo.

    avatar

    10.02.2012. (17:42)    -   -   -   -  

  • Damaris.

    Kao što smo se dogovorile, javljam za novi post. :)

    avatar

    10.02.2012. (19:19)    -   -   -   -  

  • Mary-Jane.

    Kao što ti nedavno napisah u inbox, opet smo kolegice u blogosferi :D

    Nemaš pojma koliko mi je bilo drago ponovno čitati HPFF, i to tvoj! Jedna si od rijetkih iz one moje „stare ekipe“, ako tako mogu reći; sad se ne osjećam kao stranac u tolikoj mjeri. Pored toga, prepoznala bih tvoje pisanje i taj tvoj osobit stil čak i iz aviona :)

    Prije no što počnem, moram se osvrnuti na ono što si spominjala u uvodu, a tiče se pisanja i tog svojevrsnog odvajanja od istog. Znam kako ti je; i sama zadnjih godinu-dvije prolazim kroz to, i nije nimalo ugodno. Fali mi, fale mi naleti inspiracije i onaj osjećaj da napokon činim nešto korisno, da stvaram. I, baš kao i ti, nadam se da će mi ovaj tko-zna-koji-po-redu povratak u blogosferu omogućiti da se vratim – možda ne baš na staro, ali barem u taj svijet pisanja :) Kako May iliti Maja jednom reče, možeš maknuti čovjeka od pisanja, ali ne možeš maknuti pisanje iz čovjeka.

    I poslije ovog iscrpnog i besmislenog brbljanja, bacam se na komentiranje same priče. Prvo što bih primijetila jesu kratki postovi, no to je, na kraju krajeva, nešto što sam ti uvijek zamjerila :P Ali ’ajde, bolje išta nego ništa :P

    A drugo... pa, ne mogu reći da sam bila pretjerano oduševljena pominjanjem tuluma i cigareta u postovima, ali to je, opet, do mene – osim što osobno prezirem cigarete, isto tako sam se već pomalo zasitila toga. Imam dojam da mnogi mladi pisci u blogosferi (pod ovim mislim na početnike, ne na tebe koja si u tome već godinama) koriste te detalje misleći da će im likovi biti više „cool“ ili što već. Još ubace pokoji ljubavni zaplet, rock glazbu i malo ’vatanja, i eto priče. Jeste da privlači publiku, valjda zbog mogućnosti poistovjećivanja, ali nekako mi ne paše uz ovu tematiku. S moje točke gledišta, taj efekt likova iz teen serija tipa Skins narušava magiju hpff-a, no možda ipak treba uzeti u obzir da su to šesnaestogodišnjaci, a ne mala djeca, a većina šesnaestogodišnjaka se upravo tako i ponaša. Kad pogledam kako sam ovo nafilozofirala, zvuči kao da ja imam 37, a ne 17 xD

    Uostalom, vjerojatno pretjerujem. No najiskrenije ti kažem da mi se kod tebe taj stil (u nedostatku boljeh izraza) sviđa. Ne znam je li do tvog pisanja ili do čega već, ali sviđa mi se. Pored toga, mislim da si ti jedna od rijetkih koja to zna odraditi kako treba – s mjerom, prožeto humorom i, što je najvažnije, bez zanemarivanja najbitnijih dijelova originalne Rowlingičine radnje. Kod tebe je uvijek postojala kvalitetna priča i kvalitetno razrađeni likovi, bez obzira na teme kojima si se bavila. Ne sumnjam da će i ovoga puta biti isto.

    Tako da, uprkos ovoj nazovi-kritici s moje strane, možeš biti uvjerena da radiš pravu stvar; tu je priča, tu su zanimljivi i dopadljivi likovi, i nemam se zašto žaliti. U suštini, cijela ova digresija je bila tu s ciljem da kažem da bih voljela da u hpff pričama ima malo više magije, i malo manje teen spika, i to je valjda to. Nikakva mudrost. Nadam se samo da te nisam uvrijedila :)

    Um, možda sam te trebala na početku napomenuti da slobodno preskočiš prvu polovicu komentara? xD

    Još kad se uzme u obzir koliko sam ja u svome pisanju odstupala (i koliko ću tek odstupati, ako ga se opet dohvatim) od izvornog hpff-a, posljednja sam osoba koja ima pravo kritizirati. Ali nećeš mi zamjeriti, ovo mi je ipak prvi komentar koji pišem poslije toliko vremena. Da, da, tebi se prvoj javljam :)

    No, idemo dalje. Što se tiče samih likova, još mi se nisu posve iskristalizirali, ali moram reći da mi se zasad najviše sviđa Dorian. Onak’, baš pravi najbolji frend kakvog svaka cura želi. I opsjednut ženskim guzicama, k’o i svi dečki iz mog okruženja :D

    I jeste da sam cura, ali priznajem da mi je Bella baš sexy radi plave kose i tih štreberskih naočala kakve ima na slici. Morala sam ovo napisati xD

    Amy mi se također sviđa, pogotovo mi je draga ona opaska da je – parafraziram – pred prijateljima uvijek otvorena i pričljiva, dok je pred ostalima uglavnom sramežljiva. Takva sam otprilike i ja :) Jedino što mi se – osim već pomenutih cigareta, je l’ – ne sviđa kod nje jeste što je, očito, Francuskinja podrijetlom, ali Bože moj, preživjet ćemo tu sitnicu :)

    avatar

    12.02.2012. (12:39)    -   -   -   -  

  • Mary-Jane.

    Ne smijem riskirati da mi proguta komentar, pa ću ga prepoloviti xD

    I da, ogromni, ogromni plus ti je što nisi Ravenclawe predstavila kao najobičnije bezlične štrebere, kakvi inače budu u HPFF pričama. Oni su meni, poslije Slytherina, najdraži dom. A Flitwicka naprosto obožavam! :D

    Što se konkretno tvog pisanja tiče, stvarno nemam niti jednu jedinu zamjerku. Sve je tu – pripovijedanje odlično, opisi spontani, prirodni i nimalo pretenciozni (umirala sam na sobu koja se osjeti po smrdljivim čarapama, legendarno), a dijalozi jako uvjerljivi. Sve jasno imam pred očima, kao da gledam film.

    Moram pohvaliti i estetski dojam bloga – slike likova su jako lijepe, a i volim kada se netko tako potrudi oko boxeva i doda citate ili lyricse ispod likova, ili bilo što što se može povezati sa pričom. Onda vidim da mu je stvarno stalo do toga :)

    Samo nemoj brzo odustati. Nedostajala si mi, znaš. Jeste da te imam na Fejsu, ali nekako mi nije to to. Ipak nas je blogosfera sve povezala :D

    I oprosti zbog ovog komentara, stvarno. Znam da sam te maksimalno ugnjavila xD

    avatar

    12.02.2012. (12:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...