Komentari

sjenemagije.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Ness

    Cure moje, pročitala sam još navečer, ali kako to općenito biva s vašim nastavcima, uvijek mi je potrebno određeno vrijeme da se smirim i kažem nešto smisleno.

    Dugo vam je trebalo, ali isplatilo se čekati. (as always)

    Scena zbog koje su me prošli trnci je bila Lanin i Siriusov opraštaj, volim ih. Kroz cijelu priču uspjele ste ih savršeno, u svakom elementu, okarakterizirati (ne samo njih) i to vam je veliki plus. U tenucima kada čitam vašu priču, taj se svijet stvori oko mene, oni ožive, čarobno je. Hvala vam na tome.

    Osim divnih S-L scena, i ostalo je intrigantno i vješto isprepleteno i izgrađeno. Sve ovo s Amber, nekako sam pomalo očekivala da će primiti nekakvu udarnu viziju koja će biti prekretnica, zanima me što znači, ne mogu dočekati nastavak.

    Obožavam Toma, uvijek jesam. Iznova i iznova se zaljubim u njega kada ga spominjete (fetiš na bad-guyeve), volim njegov i Amberin odnos, zanima me gdje će to otići.

    Nisam dobar kritičar kad sam uglavnom u stanju cviliti i biti beskrajno zahvalna što mi je dana prilika još jednom proživljavati Hogwarts i taj svijet. Obožavam vaše pisanje, i što god bilo, ne odustajte. Tu sam. Pratim. Velika pusa.

    V.

    avatar

    29.01.2012. (12:46)    -   -   -   -  

  • Anna

    Nastavak je stigao, nakon poprilicnog cekanja, da li se je isplatio?

    U ovom trenutku moj sigurni odgovor je ne, pricemu to ne znaci da nanstavak nije divan, osjecanja, caroban i ono sve ostalo sto stvarno jeste.

    Siriusova i Laninina scena za rastopiti...Sve scene su bile veoma osjecajne. Drago mi je sto napokon Lupin zna, i bilo je vrijeme xD

    Ali opet tako je se malo desilo, procitala sam ga i za mene je to bio samo kratki trenutak u toj vec podugoj prici.

    Ocekivala sam vise ove sve mjesece, ali opet mi je drago sto ste se vratile jer u par navrata sam mislila da ste se predale i mi vjerni citatelji nikada ne bi stigli svama do kraja ovo price.

    avatar

    29.01.2012. (21:32)    -   -   -   -  

  • Shadows

    @Ness - mene najviše veseli to koliko tebi ova priča i nastavci znače. Daje mi to skroz jedan novi razlog za daljnjim pisanjem ;)

    @Anna - Tako to ispada da neki nastavci moraju preuzeti ulogu prijelaza i ne mogu svi biti nabijeni događajima. Bilo ih je i ovdje, ali onih emocionalnih; puno suptilnijih.
    Tim više zato što je prethodni nastavak bio onaj prijelomni. A idući ... pa vidjet ćete sami :).

    Rhin

    avatar

    30.01.2012. (09:53)    -   -   -   -  

  • Aoiame

    Za početak, mislim da se Amberina osobnost nekako kosi s cijelom idejom o Tomu, iako je ona naravno idealna za takvo poigravanje zbog svojih... posebnosti. zato mi se jako sviđa trganje ukrasnog papira na poklonu koje predviđa promjenu u njoj, koristi priči utoliko što otvara put ka Tomu. ako je poveznica namjerna, svaka čast :) (makar mi se čini da je u priči sve do sad bilo namjerno.)

    A drugo na što sam se više htjela žaliti nego komentirati je Lupin. :) mislim da mi je on najdraži lik, pa čak i u cjelom hpu (ako već ne samo između Siriusa i Jamesa, između kojih je, shvatit ćete, teško izabrati) i isprva nisam navijala za njega i Lyru jer mi je ona... pre.. drugačija od njega. ali, na kraju shvativši da su savršen par baš zato, brinem za Rhiannu. imate li za nju, onako rastrganu, sretan kraj?

    Glavnu priču neću komentirati jer je dobra, ali dramatična, pa su mi zato srcu više prirasle "sporedne" priče. uglavnom, iznimno se radujem raščlanjivanju sljedećeg nastavka, priča je sjajna :)

    avatar

    30.01.2012. (22:59)    -   -   -   -  

  • Mile

    Ja prvo moram da kažem da mi je jaaako teško da pratim tok priče zato što nastavci izlaze u prilično velikom razmaku, pa sam se dostao pitao kako vi pratite? :D Olakšavajuća je okolnost što Lana, ako ti sad već pišeš sama, uspevaš tako lako se samo posle jednog pasusa vrlo uspešno vratim u taj svet kog sam poslednji put 'video' dosta davno.
    Već posle par relenica uspevam da se ponovo setim kakav je koji lik i uspešno ih pratim čak i posle toliko vremena. Samo mi je malo teže pohvatati te misterije kako bih rekao, ili neke skrivene stvari u čemu mi može pomoći samo sećanje na prethodni tok radnje.

    Drugo, jako mi se sviđa ime nastavka i mislio sam da će imati nešto veze sa Daniellom ili nešto sa Laninom prošlošću, ali posle sam 'odlučio' da verujem da je to ipak nešto što je povezano sa Amber, ipak kaže na kraju jel.. Mada kroz ceo nastavak mi se provlače neke iluzije, sećanja, na nekim mestima sam morao da se vratim par rečenica unazad i ponovo pročitam, kako bih shvatio o čemu se radi. U svakom slučaju, naslov mi je i više nego prigodan , a i uspeo je da uradi ono što volim kad se desi, a to je da mi otvori neka nova pitanja vezana za sledeći nastavak, pošto sam ubeđen da ima veze sa Amber nešto. A i ako nema, jako me je zaintrigirao taj kraj na neki suptilan način, nije neki kao veliki cliffhanger, ali kao što rekoh na vrlo suptilan način je probudio u meni mnoge teorije. :D

    Jako volim opise...nikad ne prestajete, ili prestaješ(opet ponavljam ne znam više ko piše :D), da mi savršeno dočarate bilo koju atmosferu. I ovako volim opise tih zimskih, božićnih atmosfera i stvarno uvek su mi savršeno dočarane. Volim kako se u tim opisima provlače tako neki detalji, gestovi i slično što je upravo ono što mi je potrebno kako bih mogao tu scenu najbolje zamisliti. Doduše ponekad mi je sve malo previše idilično, volim više neki malo siroviji(aako mogu tako da kažem :D), stil pisanja, okrutniji, ne znam kako da se izrazim. Ali kao što rekoh, idila je uvek savršeno lepo dočarana.

    Što se tiče radnje, ovaj nastavak mi i nije među boljima, možda zato što sam nekako previše očekivao kad sam video naslov(ponavljam, jaaako mi se sviđa!) i još posle toliko vremena. Naravno uvek moraju da postoje i neki nastavci koji će tek uvesti u nešto, koji su pauza između nekih događaja, neko razrađivanje, tako da eto, nije mi to neka zamerka, samo me nije baš nešto oduševio u smislu radnje.

    Jako mi se sviđaju scene između Siriusa i Lane, iako nisam baš fan toga inače. Dobro su napisane, na način da ne budu patetične, što mislim da je stvarno jako teško izvesti kada su u pitanju te neke ljubavne scene. Sećam se još dosta ranije kada si još pisala stari..pa tad je bio dnevnik xD, da si rekla da ne voliš pisati te scene, ali Lana, ako je i dalje taj slučaj, uopšte se ne vidi. Ponavljam uopšte mi se ne čine patetično, što je jako teško izvesti kad su u pitanju takve scene.

    Sviđa mi se lik Toma Riddla i Bellatrix. Stvarno su mi odlično napravljeni. Takođe ta neka kao povezanost koja se javlja sad između Amber i Toma mi je vrlo interesantna, zato što ne mogu bukvalno da zamislim dva različitija sveta i dvoje različitijih ljudi. Jako me zanima u kom bi se to pravcu moglo odvijati, čak šta više ne bi mi bilo toliko loše da mu se Amber na neki način pridruži, to bi mi bilo veoma interesantno da posmatram. Pošto nikako ne mogu zamisliti njeno mesto bilo gde oko njega.

    Ono što mi se takođe sviđa jesu..pa izjave nekih likova, neke rečenice, neka razmišljanja koja mi se čine tooliko, pa sad ne bih znao opet kako da se izrazim, ali recimo epic. Vrlo dramatične, ajde tako da kažem. U ovim nastavcima sam pročitao tako neka dobra razmišljanja i stvari koji su toliko pametno rečene, da sam stvarno svaki put oduševljen kad naletim na njih. Primer:

    “Ne bole uspomene. Boli samo ako si kukavica suočiti se s pravim razlogom boli. A uspomene su uspomene...”

    I ko sad može da kaže da ovo nije vrhunski! :D

    I još jedna stvar, sviđa mi se kad su ovako nastavci malo kraći. Ne zato što želim da imam manje da čitam od vas, nego mi je lakše mi je da pratim radnju nekako i ne osećam se posle svakog kao da sam pročitao mini-knjigu. :D Bilo bi dobro da su ovakvi, samo da izlaze češće. I baš mi je lepo što i posle ovoliko vremena pronalazite inspiraciju za tu već toliko staru priču i što čak i ako nije takav slučaj, izgleda mi kao da je ovaj prvi post napisan sa istom dozom entuzijazma kao i prvi.

    Eto toliko od mene, znam da ni ovo nije možda moj nasjajniji komentar, ali ne bih da vrtim više neke stvari u krug prilikom svakog nastavka i da se ponavljam.

    avatar

    02.02.2012. (20:47)    -   -   -   -  

  • Shadows

    A Milee :'D

    Kako pratimo? A i nama treba da se uživimo... Pročitamo prošli nastavak [topla preporuka!], složimo crtice, vidimo trebamo pokriti od radnje u tom nastavku da bismo dospjeli negdje u idućem i tako. :)

    Na blogu još uvijek obje radimo, ja malo više pišem, ali obje stvaramo nastavak ;)

    I da, slažemo se s tobom po pitanju onoga da ćemo pisati češće, ali kraće postove. Bar pokušati, jel :D

    avatar

    02.02.2012. (22:40)    -   -   -   -  

  • Emma

    Moj nadimak je zapravo odličan pokazatelj koliko dugo čitam vašu priču. Kad sam otkrila ovaj blog, išla sam u treći razred i imala Emmu Bovary za lektiru. A sad sam prva godina faksa :D
    I dalje vas obožavam! Ja ne bih rekla da imam poteškoće pratiti nakon toliko dugo vremena, ali naravno da bih htjela da postovi budu malo češći :)

    Moram priznati da najviše volim Lana-Sirius trenutke, tako da sam bila veoma zadovoljna ovim nastavkom budući da mi je njihov rastanak jedna od najemocionalnijih scena od svih! Slažem se s ostalima da ovaj nastavak nije bio prepun dramatičnih preokreta i saznanja, ali nekad i tako paše :) Ne može se uvijek nešto događati jer onda, bar meni, dođe do neke zasićenosti svim time i bude mi dosta svih tih novih i napetih situacija. Tako da ovaj "miran" nastavak zapravo baš odgovara jer naglašava burnost prethodnog, a nadam i se i sljedećeg :) No svejedno ste zadržale tu neku misteriju i tajnovitost koja tjera na nestrpljivo isčekivanje sljedećeg nastavka.
    Mene isto jako zanima čeka li Rhiannu neki sretan kraj. Čak mi Lupin više paše s njom, ne znam zašto, ali skroz ih mogu zamisliti kao par :)

    avatar

    11.02.2012. (21:31)    -   -   -   -  

  • Azra

    Evo i mene nakon neke zdravorazumske pauzice (kažem zdravorazumske s obzirom da je duplo manja od vaše pauze :P) s komentarom. Moram priznati da sam i ja pomalo zaboravila priču ali sam se lagano počela vraćati u taj svijet sa prvim pročitanim odlomcima. I naravno sviđa mi se, nema veze što je recimo ovo poglavlje kao neko tranzitno, šta fali? Dobili smo bolji uvid u likove možda i prelijepe opise koje tako mogu reći vjerno dočaravam sebi u glavi (Siriusov predivni šal, Lanine oči, Samyne čupave papuče..)
    Lana - Sirius ah šta reći nego da totalno volim njihovu nazovimo igru pogleda i neizrečenih stvari koja visi u zraku i stvara još veću napetost, i primjetim kako se Lana lagano otvara možda čak pomalo i nehotice (Obiteljski portret i njena opaska o bratu) i to mi se sviđa, osjetim potencijal u sljedećim nastavcima.
    Amber i Riddle scena mi je super, sviđa mi se Tomova promjena kad je oko Amber i onaj trenutak kad je 'uhvatio' dok je padala i kao što i Rhin sama nagađa 'pomogao'.

    I da moram primjetiti kako volim tu vašu 'rekle-smo-jako.puno-samo-čitajte-između-redova' mogućnost. :D

    Jeedva čekam nastavak nemojte da čekamo dugo. Pusa :)

    p.s sinoć sam saznala slučajno da imate još jednog čitatelja koji čita redovno ali ne komentariše :D

    avatar

    14.03.2012. (11:04)    -   -   -   -  

  • reader

    ovaj blog je zamro
    šteta jer vam je priča super išla

    avatar

    01.08.2012. (14:12)    -   -   -   -  

  • Anna

    R.I.P. Sjene proslosti :(

    avatar

    15.01.2013. (22:03)    -   -   -   -  

  • Emma

    joj zaštoo?:((

    avatar

    20.01.2013. (19:45)    -   -   -   -  

  • reader

    Zakljucujem da zbog nenadenog odgovora ovaj blog se ne misli nastaviti

    Zalosno je sto se samo nije ostavio kakav komentar vlasnica bloga o prekidu objavljivanja daljnje price

    avatar

    18.04.2013. (17:48)    -   -   -   -  

  • dugogodišnji fan

    Prošlo je već tri godine od zadnjeg nastavka priče...

    Jako mi je žao što ste prestale objavljivati priču, jako vam je super išlo i priča je fenomenalna!

    Nadam se da ćete ipak uspjeti nastavit ovaj predivan blog, i opet nas odvesti u čaroban svijet magije :)

    avatar

    20.06.2015. (02:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...